Επάγγελμα Αεροσυνοδός

• Thread starter Thread starter SELINDA
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
eimai k ego sto eppagelma 3 xronia tora alla distixos ektos elladas...k kapoia stigmi tha ithela na giriso...einai ontos toso apelpistiki i katastasi gia tous iptamenous stin ellada opos grafete?? ektos apo aegean k OA den iparxei tipota allo??

Καλησπέρα.Η κατάσταση είναι όντως δύσκολη αλλά θέλω να επισημάνω κάτι.Τα ποσοστά ανεργίας στο αεροπορικό αντικείμενο είναι όντως υψηλά.Τα ίδια ισχύουν όμως και για πολά άλλα αντικείμενα-επαγγέλματα και για αυτό δεν αποτελεί η δυσκολία αυτή ιδιαιτερότητα.Οι εργασιακές συνθήκες έχουν οξυνθεί πολύ γενικά.
Υ.Γ.:Βρές τις δημοσιεύσεις στο forum για την Ηellenic Imperial Airways.

geia sou viktoriakyr

eimai apo kriti,exw teleiwsei k egw iek logistika k den moy aresoyn katholoy twra eimai se mia sxolh sto hrakleio.einai enamish xrono kai teleiwnontas tha dwsw gia diploma iata.ayto to diplvma einai gia na doylepseis san synodos edafoys.egw arxika thelw na doylepsw ws iptamenh gia 3-4 xronia k meta tha xrhsimopoihsw to ptyxio gia edafoys.mporeis na doylepseis san iptamenh xwris na exeis teleiwsei kamia sxolh.tha blepeis poies etairies zhtane k an eisai emfanishmh k ksereis agglika exeis elpides na se paroyn.H ekpaideush einai peripoy 1 mhna poy exei na kanei me mathimata sta agglika fysika k meta dineis an peraseis se proslambanoyn.egw isws se 2 bdomades ksekinhsw ekpaideysh se mia etairia.
KALH EPITYXIA GIA OTI DIALEKSEIS :D

Απ'οτι ξερω, σημερα, η ΟΑ εχει προκυρηξει διαγωνισμο, για Ι/Σ-Ι/Φ.
Δεν ξερω περισσοτερα. Παρτε τηλεφωνο να σας πουνε.

Λόγω του ότι το θέμα αυτό αφορά πολύ κόσμο με πολλές απορίες οσο αναφορά το συγκεκριμένο επάγγελμα, ας χρησιμοποιήσουμε αυτό το topic για ότι έχει σχέση με το θέμα αυτό.
Τελευταία ανοίχτηκαν κάποια νεα topics με όχι και τόσο επεξηγηματικούς τίλους, τα οποία, μαζί με τα παλιότερα topics, καταστούν δύσκολη την αναζήτηση των νέων μελών να βρουν πληροφορίες, οι οποίες έχουν ήδη συζητηθεί.
Γι' αυτό, ας συζητάμε εδώ ότι εχει σχέση με το επάγγελμα της αεροσυνοδού (ερωτήσεις, απορίες, πληροφορίες, συνεντεύξεις κλπ).

Re: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΑΕΡΟΣΥΝΟΔΟΥ

EFI84":20nbbzf1 said:
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ SITE!ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΓΙΝΩ ΑΕΡΟΣΥΝΟΔΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΥΤΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΥΤΕ ΤΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΛΑΒΕΣ.
ΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.ΜΕ ΛΕΝΕ ΕΦΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΓΑΛΛΙΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ.
ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΙΤΗΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΙΑΣ ΑΕΡΟΣΥΝΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΘΥΣΙΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ.
ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΙΟ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ?
:D
welcome !
το επαγγελμα έχει μεγαλη επικινδυνότητα, η πιέση και οι περίεργες συνθήκες εργασίας επιβαρύνουν πολύ την υγεία, όλα αυτά βέβαια θα φανουν μετά από χρόνια πτήσεων κι όχι από τους πρωτους μήνες.
οι αποδοχές γενικότερα στην ΟΑ και στην Αιγαίου απ όσο ξέρω είναι στα 670/μήνα-μην υπολογίσεις σε εξτρα, βραδινα κλπ.
για του ιπτάμενους γενικότερα δεν υπάρχει ωραριο, γιορτες, σκ!
είναι σα να σαι σε συνεχή εξεταστική και να χρωστάς φωνητική, κειμε/για, 2 διδακτικές και πραγματολογία.
για την Α3 θα σου ελεγα να μην το παλέψεις, όχι γιατι δε θα σε πάρουν αλλά γιατι τα πραγματα είναι πολύ δυσκολα για το προσωπικο σύμφωνα με όσα ακούω.
μιας που γνωρίζω τι σημαινει γαλλική φιλολογία θα σου έλεγα να κάνεις τα χαρτια σου για ωρομίσθια.
:wink:
αν πάλι το ονειρό σου είναι να γίνεις αεροσυνοδός, προσπάθησε το.
για να σε προσγειώσω όμως, μην περιμένεις πολλά χρήματα,ταξιδακια χλιδή και διανυκτερευσεις σε superior hotels κλπ
τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά από αυτό που νομίζει ο κόσμος.
και αν όντως θέλεις να κανεις σωστά τη δουλεία σου(δεν εννοω το σερβις και το welcome) θα χρειαστεί να διαβασεις και να ψαχτείς πολύ από μόνη σου.
από τότε που κάνω αυτό το επάγγελμα η μισή μου μέρα-όταν δε δουλευω-αφιερώνεται αποκλειστικά σε οτιδήποτε έχει σχεση με αεροσκάφη, λόγω του κολληματος μου αλλά και λόγω του οτι θέλω να μάθω όσα περίσσοτερα γίνεται για τα αεροπλανάκια.
αν χρειαστείς οτιδήποτε μην διστασεις να μου στείλεις πμ

Πάντως η ΟΑ πήρε 50 άτομα τον Μάρτιο και άλλα 100 λίγο πρίν το Πάσχα.
Αυτοί οι μήνες είναι νομίζω και οι πιό κατάλληλοι να ψάχνει για προκυρήξεις όποιος ενδιαφέρεται.
Δεν ξέρω αν ξαναέχει ειπωθεί στο forum παλιότερα, αλλά η πικρή αλήθεια είναι οτι απ' όσους μπαίνουν ένα μεγάλο ποσοστό παραιτείται πολύ γρήγορα γιατί οι αμοιβές είναι πενιχρές, η δουλειά εξαντλητική και τα "καλά" δρομολόγια (διανυκτερεύσεις) σχεδόν ανύπαρκτα. Αυτά σε συνδιασμό με το οτι η μονιμοποίηση και τα όποια συνταξιοδοτικά προνόμια ανήκουν στο παρελθόν, καθιστούν ένα απ' τα πιό γοητευτικά επαγγέλματα, κατάντια.

Να μήν αναφερθώ στην ποιότητα και το εύρος της βασικής εκπαίδευσης....

Δεν ξέρω τί ακριβώς γίνεται στην Aegean! Θα 'θελα να μάθω αν ξέρει κάποιος.

Γεια σας! Είμαι καινούρια στο site! Και είμαι μια από αυτές που σας ρωτανε / ενοχλούν με τις ερωτήσεις τους, αφού το όνειρο τους είναι να γίνουν αεροσυνοδοί!

θα ήθελα να ρωτήσω, αν κάποιος ξέρει, οι "απολαβές", όπως απαντήσατε και σε προηγούμενες κοπέλες ξεκινάν γύρω στα 700€. Όμως με τα διαφορα επιδόματα μήπως ξέρετε στα ποσα περίπου ανέρχονται?

Ευχαριστώ πολύ που ανεχτήκατε ακόμα μια κοπέλα που κυνηγά το παιδικό της όνειρο, ακόμα και αν μεγάλωσε! :D

Δεν συμφέρει

1-700 ευρώ το μήνα και πολλά είναι
2-Κόπωση σωματική και πνευματική
3-Δουλοπρέπεια σε κάθε περίεργο επιβάτη και
4-Όσο γαι ταξίδια ...θα δείς κάθε φυσσούνα από γκέιτ σε μερικά αεροδρόμια της Γερμανίας.

Συμπέρασμα: Δούλεψε σε κανένα καφε μπαρ, είναι πιο ασφαλές και πιο προσοδοφόρο.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.