Επάγγελμα Αεροσυνοδός

• Thread starter Thread starter SELINDA
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
@fotis:
Ξύπνα μεγάλε! Η προκύρηξη αλλάξε. Όχι η πρόσληψη. Μεγάλο κόστος για την εταιρία... 1 Α4 και λίγο μελάνι στον εκτυπωτή...

Αυτό ισχύει:
Ελεύθερη αγορά, παγκοσμιοποίηση, καπιταλισμός, ιδιωτική εταιρία: ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΜΕ ΟΤΙ ΟΡΟΥΣ ΘΕΛΕΙ...

Δεν φτάνει που σε γλιτώνει από τον κόπο λέγοντας σου εμμέσως να μην κάνεις αίτηση γιατί δεν θα σε προσλάβει, ζητάς και τα ρέστα...

Και δεν είπα ότι της ... "Σουμίστριας" δεν έγινε δεκτή η αίτηση. Δεκτή έγινε απλά απορρίφθηκε...
Δεν μας είπες, την προσλάβανε την κυρία στα ΚΤΕΛ? :D :D :D

redhell":i6uk34rr said:
...Δεν μας είπες, την προσλάβανε την κυρία στα ΚΤΕΛ? :D :D :D
Έτσι για την ιστορία να σου πω ότι η θέση τελικά κατελήφθη από γυναίκα. Όχι από τη συγκεκριμένη που έκανε την προφυγή, αλλά από άλλη η οποία, μεταξύ άλλων, είχε 12 χρόνια προϋπηρεσία ως οδηγός σε ΚΤΕΛ αλλά δεν είχε λάβει μέρος αρχικά λόγω του αποκλεισμού των γυναικών.
Μπορείς να το διασταυρώσεις με ένα απλό τηλεφώνημα στο 2410537777 ζητώντας την προϊστάμενο.

Έστω και έτσι αν είναι, (παίξε κάνα λόττο σε πάει :) ),
πιστεύεις ότι υπάρχει οποιαδήποτε νομική διαδικασία που να σε κάνει να ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙΣ έναντι σε ένα άλλο φύλο?
Εκτιμάς ότι ανάγκασε κάποιος την ιδιωτική εταιρία να προσλάβει την εν λόγω κυρία με νομιμο τρόπο???

Πολύ αμφιβάλλω γιατί απλά δεν υπάρχει...

Θα το ξαναγράφω μέχρι να το εμπεδώσεις...
Ελεύθερη αγορά, παγκοσμιοποίηση, καπιταλισμός, ιδιωτική εταιρία: ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΜΕ ΟΤΙ ΟΡΟΥΣ ΘΕΛΕΙ...

Για να μην κουράζουμε τους υπόλοιπους, μια και ήδη είμαστε εκτός θέματος, τσέκαρε σε παρακαλώ το φάκελο των προσωπικών σου μηνυμάτων.
Δημοσίως θα σε παρακαλέσω να μιλάς ευγενικότερα και λιγότερο ειρωνικά όταν απευθύνεσαι σε μένα, τουλάχιστον όσο ευγενικά σου μιλάω κι εγώ.

Γεια σας, είμαι 17 χρονών και τώρα τελειώνω το λύκειο. Απο μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός και όχι να περάσω σε κάποια άλλη σχολή και για αυτό θέλω να μου πείτε αν σας είναι εύκολο που μπορώ να γραφτώ σε μία τέτοια σχολή και τι χρειάζεται να έχω για να με δεχτούν, γιατί είδα πρίν οτί πρέπει πρώτα να έχεις τελειώσει μια άλλη σχολή.... Please help!!! :(

Δεν είναι απαραίτητο να έχεις τελειώσει τη συγκεκριμένη σχολή για να γίνεις αεροσυνοδός.Κι αν θες τη γνώμη μου είναι χαμένος χρονος κ χρήμα..

Δεν έχω διαβάσει την σχετική νομοθεσία περί ισότητος και ίσων ευκαιριών, αλλά δεν πιστεύω οτι χρειάζεται κιόλας. Τα πράγματα για μένα είναι πολύ, μα πάρα πολύ απλά:
:arrow: Μία ιδιωτική εταιρία, έχει δικαίωμα να προσλάβει όποιον θέλει, με ό,τι κριτήρια θέλει.
Το πρόβλημά μας στην προκειμένη περίπτωση, είναι το τι δηλώνει στην προκήρυξη που δημοσιεύει.
Τα παραδείγματα ανισοτήτων είναι πολλά. π.χ., ένας 60χρονος μπορεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη γιατί δεν τον δέχτηκαν στο στρατό σαν επαγγελματία οπλίτη, μια μουσικός να τρέχει στα δικαστήρια επειδή δεν την δέχτηκαν στην audition που έκανε η ανδρική χορωδία του δήμου Άνω Κωλοπετεινίτσας και ούτω καθ' εξής. Πολλές φορές προκηρύσσονται θέσεις εργασίας για συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων, καθώς κάποιοι άνθρωποι είναι πιο κατάλληλοι για την κάλυψη μιας θέσης από κάποιους άλλους. Φυσικά, αυτή η παραδοχή είναι από μόνη της σεξιστική και ίσως αποκλείει από κάποιες θέσεις ανθρώπους που ίσως να ήταν εξίσου καλοί, αλλά δεν καλύπτουν τα "πρότυπα" της εκάστοτε εταιρίας. Αλλά τελικά, αυτό που θέλει η κάθε εταιρία, είτε με τον ένα, είτε με τον άλλο τρόπο τελικά θα γίνει.

Δηλαδή, για να επιστρέψουμε στο θέμα "Επάγγελμα Αεροσυνοδός" και να μη βγούμε πολύ off-topic, εσείς, τι θα προτιμούσατε???
:arrow: Να σας πουν εξ αρχής να μην κάνετε apply για μία θέση, αφού ΔΕΝ πρόκειται να σας προσλάβουν έτσι κι αλλιώς?
ή
:arrow: Να σας αφήσουν να συμπληρώνετε βιογραφικά, να χάνετε χρόνο κ χρήμα κ φαιά ουσία, να τρέχετε στου έξω από δω τη μητέρα για συνεντεύξεις, να διατηρείτε φρούδες ελπίδες για την "θέση των ονείρων" σας και τελικά να έχετε το ίδιο αποτέλεσμα με την πρώτη περίπτωση?

Συγνώμη για το off-topic και το μέγεθός του και ας αφήσουμε το thread για τους φίλους κ τις φίλες που ελπίζουν να βρουν μια θέση στους αιθέρες όπως το θέμα του thread υπόσχεται.... :D

sonia86":1slqwnlp said:
Δεν είναι απαραίτητο να έχεις τελειώσει τη συγκεκριμένη σχολή για να γίνεις αεροσυνοδός.Κι αν θες τη γνώμη μου είναι χαμένος χρονος κ χρήμα..

Και πιά σχολή πρέπει να τελέιώσω για να γίνω αεροσυνοδός? Σ΄ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σου! :D :6:

vassdel":2p54c6cw said:
Δεν έχω διαβάσει την σχετική νομοθεσία περί ισότητος και ίσων ευκαιριών, αλλά δεν πιστεύω οτι χρειάζεται κιόλας. Τα πράγματα για μένα είναι πολύ, μα πάρα πολύ απλά:
:arrow: Μία ιδιωτική εταιρία, έχει δικαίωμα να προσλάβει όποιον θέλει, με ό,τι κριτήρια θέλει.
Το πρόβλημά μας στην προκειμένη περίπτωση, είναι το τι δηλώνει στην προκήρυξη που δημοσιεύει.
Τα παραδείγματα ανισοτήτων είναι πολλά. π.χ., ένας 60χρονος μπορεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη γιατί δεν τον δέχτηκαν στο στρατό σαν επαγγελματία οπλίτη, μια μουσικός να τρέχει στα δικαστήρια επειδή δεν την δέχτηκαν στην audition που έκανε η ανδρική χορωδία του δήμου Άνω Κωλοπετεινίτσας και ούτω καθ' εξής. Πολλές φορές προκηρύσσονται θέσεις εργασίας για συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων, καθώς κάποιοι άνθρωποι είναι πιο κατάλληλοι για την κάλυψη μιας θέσης από κάποιους άλλους. Φυσικά, αυτή η παραδοχή είναι από μόνη της σεξιστική και ίσως αποκλείει από κάποιες θέσεις ανθρώπους που ίσως να ήταν εξίσου καλοί, αλλά δεν καλύπτουν τα "πρότυπα" της εκάστοτε εταιρίας. Αλλά τελικά, αυτό που θέλει η κάθε εταιρία, είτε με τον ένα, είτε με τον άλλο τρόπο τελικά θα γίνει.

Δηλαδή, για να επιστρέψουμε στο θέμα "Επάγγελμα Αεροσυνοδός" και να μη βγούμε πολύ off-topic, εσείς, τι θα προτιμούσατε???
:arrow: Να σας πουν εξ αρχής να μην κάνετε apply για μία θέση, αφού ΔΕΝ πρόκειται να σας προσλάβουν έτσι κι αλλιώς?
ή
:arrow: Να σας αφήσουν να συμπληρώνετε βιογραφικά, να χάνετε χρόνο κ χρήμα κ φαιά ουσία, να τρέχετε στου έξω από δω τη μητέρα για συνεντεύξεις, να διατηρείτε φρούδες ελπίδες για την "θέση των ονείρων" σας και τελικά να έχετε το ίδιο αποτέλεσμα με την πρώτη περίπτωση?

Συγνώμη για το off-topic και το μέγεθός του και ας αφήσουμε το thread για τους φίλους κ τις φίλες που ελπίζουν να βρουν μια θέση στους αιθέρες όπως το θέμα του thread υπόσχεται.... :D

Είναι δηλαδή ανώφελο για μένα να γίνω αεροσυνοδός?

Δεν έγραψα πουθενά ότι ανώφελο για σένα να γίνεις οτιδήποτε.
Η απάντησή μου αφορούσε στην συζήτηση που έχει αναπτυχθεί στο συγκεκριμένο νήμα περί του αν είναι σωστό ή όχι μια εταιρία να προκηρύσσει θέσεις εργασίας για γυναίκες μόνο.
Όσον αφορά στην ερώτησή σου για την σχολή αεροσυνοδών, αν διαβάσεις ολόκληρο το thread, θα βρεις την απάντηση που ψάχνεις.

Αλλά πάλι, μάλλον επειδή το νεαρό της ηλικίας σου σε κάνει να βιάζεσαι κ να βαριέσαι, σου παραθέτω τι γράφτηκε στο page 27 του συγκεκριμένου thread:

ntina87":3vts4dqy said:
cabincrew4ever":3vts4dqy said:
marta":3vts4dqy said:
καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να μάθω πόσο σημαντικό είναι τελικά να παρακολουθήσεις μια σχολή εκπαίδευσης ή αν απλά χανεις χρόνο κ χρήμα.ακόμη, αν προσλαμβάνονται άτομα από ελλήνικες σχολές σε αεροπορικές εταιρίες του εξωτερικού.
ευχαριστώ.

Μαρτα δικη μου αποψη ειναι οτι σε καμια περιπτωση δεν αξιζει. Ειναι χασιμο χρονου και πανω απο ολα χρηματων. Εχω τελειωσει κι εγω σχολη. Και δεν προκειται μονο για δικη μου γνωμη αλλα και ολων των γνωστων μου που εχουν τελειωσει αντιστοιχες σχολες.
δεν υπαρχει λογος να πας σε σχολη για εκπαιδευση απλα τα λεφτα σου και το χρονο σου χανεις. οποια εταιρεια σε προσλαβει σου κανουν εκει την εκπαιδευση ειτε εχεις τελειωσει σχολη ειτε οχι γιατι η αδεια ιπταμενης συνοδου πρεπει να βγει απο την εταιρεια την οποια δουλευεις και εχει εγκριση απο την υπηρεσια πολιτικης αεροποριας. χωρις αυτη την αδεια δεν μπορεις να πεταξεις και σαφως οι ιδιωτικες σχολες δεν δινουν κατι τετοιο, εξαλλου πρεπει να εχεις και τυπο αεροσκαφους που πετας.

Καθώς και στη σελίδα 24:
asterixx25":3vts4dqy said:
Μην ακούς κανέναν. Πάρε με το καλό τα πτυχία σου κάνε και ένα σεμινάριο πρώτων βοηθειών και μετά όταν κάνουν προσλήψεις οι εταιρείες στέλνεις το βιογραφικό σου, το οποίο όσο πιο πλούσιο είναι τόσο το καλύτερο. :great: Κατά τη γνώμη μου δεν χρειάζεται να πας σε σχόλη και να ξοδέψεις χρήματα. Την εκπαίδευση που θα σου δώσει η σχόλη θα σου την κάνει ούτως ή άλλως η εταιρεία που θα σε προσλάβει. Τύχη χρειάζεται προπαντώς και τα παραπάνω που προανέφερα. Καλή επιτυχία. :)

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.