Επάγγελμα Αεροσυνοδός

• Thread starter Thread starter SELINDA
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Δεν το είπαν κι ούτε εδειξαν να τους απασχολεί. Απλά σκέφτομαι λογικά ότι από τη στιγμή που υπήρχαν κοπέλες που πληρούσαν όλα τα υπόλοιπα κι ειχαν πιο πολλές γλώσσες, γιατί να επιλέξουν καποια που δεν έχει; Μου εκανε εντυπωση ποσο ευγενικοί και φιλικοί ήταν όλοι σε αντιθεση με αυτά που έλεγαν εδώ. Περιμενα πραγματικα τα χειροτερα!

marion1 ειναι οντως λιγο εως πολυ απαραδεκτο ναα σπουδαζεις καποια χρονια σε μια χωρα και να μην ξερεις τη γλωσσα!!!! Εγω τα γερμανικα τα εμαθα εδω, και ας μην εκανα σπουδες! Αλαλ τα εμαθα γιατι ζω και εργαζομαι. Ειναι γενικα ακατανοητο πως μπορει κανεις να ειναι σε μια χωρα για ενα αλφα χρονικο διαστημα και να μην κατεχει σε καποιο βαθμο τη γλωσσα! Εδω ερχεται ο γνωστος ελληνικος ζαμαφουτισμος που ανεφερα σε αλλο τοπικ. Τωρα για την αδυνατη κοπελα, εχουν καθε λογο να ρωτανε. Μπορει να ειναι ετσι για ψυχολογικους λογους. Μπορει να εχει μια ασθενεια. Μπορει, μπορει, χιλια δυο μπορει. Σιγουρα δεν θελουν καποια(-ο) που ισως λογω της χαμηλοτερης του κανονικου πιεσης στην καμπινα λιπουθμισει μπροστα στους επιβατες, με ο,τι επακολουθα μπορει να εχει αυτο και για το ιδιο το ατομο, αλλα και για την φημη αλλα και την ιδια την εταιρεια. Σε οτι αφορα την παχουλη. Οκ, δεν ειναι συνηθες φαινομενο, αλλα ειχα πετυχει μια νταρντανοαεροσυνοδο-μαμιτσα με την ΟΑ που καθε αντρας θα ηθελε να τον βαλει κατω και να του αλλαξει τα φωτα! :mrgreen: Εξαιρεσεις υπαρχουν δλδ.

+1 στον συμπατριωτη μου μακεδονα
απλα να συμπληρώσω οτι η καθε αεροπορική εταιρια εχει τα δικα της στανταρτ στα κριτηρια επιλογής..οι περισσοτερες όμως θέλουν τα βασικά..να είσαι απλη,λιτή χωρις υπερβολές (τατου,υπερ-υπερβολικό βάψιμο,προκλητικά ρούχα και τα αλλα σχετικά που ακούστηκαν)..να εισαι αυτος/η που εισαι πάντα με χαμηλωμένο το κεφαλι χωρις να δειχνεις οτι "κοιταξτε με,ειμαι αεροσυνοδός,ειμαι και η πρώτη γκόμενα"..ειναι λογικο οτι αυτά τα πράγματα δεν αρεσουν σε κανενα..ποσο μαλλον σαυτους που θα κρίνουν αν θα μπείς στην εταιρία ή οχι.αν εχεις καποιο ελαττωμα ή κατι που δεν σαρεσει πανω σου και σε ρωτήσουν(σημαδια εγχείρησης,ελιες,φακιδες κτλ) να μην κοκκινισεις αλλα να δειξεις οτι δεν "κολλας" σε τετοιου ειδους πραγματα..συνοψίζοντας,εφοσον το συγκεκριμένο επαγγελμα πουλαει και στηρίζεται στην ομορφιά,ειναι λογικό οι εταιρίες να επιζητούν κατι το απλο κ ταυτόχρονα όμορφο αλλα αυτο δεν σημαινει οτι αν εχεις ραμματα δεν εχεις πιθανότητες να σε πάρουν..μην απορείτε αν καμια φορα σας κοβουν για τετοιους λόγους..τι δουλεια τους κάνουν στα πλαίσια της κοινωνίας που καταδικάζει το διαφορετικό,απο τους αλλους,άνθρωπο

παιδιά να ρωτήσω εγώ κάτι;
για τις ιατρικές εξετάσεις γνωρίζετε αν υπάρχει κάποιο όριο μυωπίας;
γιατι εχω είχα γύρω στο 2μιση αλλά φοβάμαι μήπως έχει ανεβεί και είναι κοντά στο 3.

Δεν υπάρχει θέμα με αυτό..Απλά φοράς φακούς..

Υπάρχει όριο, αλλά αυτό είναι γύρω στους πέντε βαθμούς (εξαρτάται κι από την εταιρία).

ευχαριστώ παιδιά... :) δεν είχα ποτέ κανένα σοβαρό πρόβλημα υγείας αλλά επειδή δεν ξέρω και τι είδους είναι οι ιατρικές εξετάσεις μερικές φορές αγχώνομαι λίγο.

Γεια σας και απο μένα!! Εγω έχω μια πιο πρωτοτυπη απορία.. Έχω ένα προβληματάκι και δεν λέω καθαρα το σίγμα, ακουγεται σαν χ. Παρόλα αυτά για 5 χρονια εργαζομουνα σε ξενοδοχεια σε front office οπως ρεσεψιον και guest relation και ποτε κανενας πελατης η προισταμενος δεν βρηκε προβλημα που δεν εχω την τελεια αρθρωση. Παρολα αυτα σκεγτηκα οτι οικοπελες που μιλανε στο μικροφωνο και καλωσοριζουν τον κοσμο και ακουγεται μεσα σε ολο το αεροπλανο, με καθαρη αρθρωση και δεν ακουγονται καθαρα.. Εγω χωρις καθαρη αρθρωση?? Ευχαριστω προκαταβολικα..

Καλησπερα σε ολους,

Εγινα μελος αυτης της κοινοτητας για να μοιραστω την σημερινη μου εμπειρια σε μεγαλη αεροπορικη εταιρεια.
Παρεβρεθηκα λοιπον σε συνεντευξη για την θεση της αεροσυνοδου απο οπου εκδιωχτηκα, ευγενικα μεν, λογω ενος μικρου τατουαζ που καλως ή κακως εχω στο πελμα.Το θεμα δεν ειναι εαν η εταιρεια εχει ή δεν εχει προβλημα με τετοια θεματα. Που μεταξυ μας δεν χαρακτηριζουν σε καμια περιπτωση τις ικανοτητες και την προσωπικοτητα ενος ατομου. Η πολιτικη αυτη ειναι σαφως δεκτη και κατανοητη,αλλα θα μπορουσαν απλα να ενημερωνουν-ξεκαθαριζουν αυττη την πιθανοτητα,οπως συμβαινει και στην ευτυχη περιπτωση αλλης μεγαλης αεροπορικης του εξωτερικου.Ενημερωνουν λοιπον οτι δεν δεχονται τατουαζ και σκουλαρηκια που δεν κρυβονται διακριτικα.Ποσο δυσκολο μπορει να ειναι αυτο το ξεκαθαρισμα για να γλιτωνουμε ολοι χρονο και κοπο απο μια καθε αλλο παρα τιμητικη συνεντευξιακη διαδικασια σαν αυτη;
Ισως να φαινομαι γεματη θυμο που δεν με δεχτηκαν,αλλα ειλικρινα δεν ειναι ετσι. Αρνουμαστε πεισματικα το καλοσωρισμα του εξευρωπαϊσμου.Θα ηθελα παρα πολυ την γνωμη σας επι του θεματος,παροτι αυτο που στην αληθεια με ενοχλησε περισσοτερο ηταν το ψυχολογικο τεστ που υποτιμουσε και υποβαθμιζε την νοημοσυνη μας σε επιπεδο δημοτικου.
Αυτα τα λιγα.

Καλο σαββατοκυριακο σε ολους.

Νομίζω οτι το θέμα έγκειται στο οτι δεν ενημέρωσαν οτι τατουάζ και piersing δεν πρέπει να υπαρχουν σε εμφανές μέρος. Οι περισσότερες αν όχι όλες οι εταιρίες του εξωτερικού αναφέρουν ρητά στις προϋποθέσεις τους οτι δεν πρέπει να υπάρχει τατουάζ και piersing (πέραν του αυτιού) σε εμφανές μέρος.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.