Επάγγελμα Αεροσυνοδός

• Thread starter Thread starter SELINDA
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Ας μη συγχέουμε τα πράγματα κι ας μη βγάζουμε λάθος συμπεράσματα. Επίσης, δεν είναι ωραίο να κάνουμε τους έξυπνους και να προσπαθούμε να ταπεινώσουμε το συνομιλητή μας.

Προσωπικά, πιστεύω πως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Από τη μια πλευρά, πολλά άτομα που επιλέγουν να ακολουθήσουν αυτό το επάγγελμα στην Ελλάδα δεν ξέρουν περί τίνος πρόκειται κι έτσι γρήγορα απογοητεύονται. Από την άλλη, οι ελληνικές αεροπορικές εταιρίες (κι ειδικά οι μεγάλες) έχουν συγκεκριμένη άποψη για το τι σημαίνει πλήρωμα καμπίνας. Έτσι, φτιάχνουν μικρούς «στρατούς» από «πιόνια», τα οποία συχνά εργάζονται στο όριο και ξεζουμίζονται. Άλλο η Ερήμου στην ταινία που ζούσε την κοσμική ζωή του Λονδίνου κι άλλο η πραγματικότητα που λέει: Δευτέρα Λονδίνο, Τρίτη Λονδίνο, Τετάρτη Λονδίνο, Πέμπτη εσωτερικό και Λάρνακα. Πολλά παιδιά δεν αντέχουν τους ρυθμούς του επαγγέλματος και παραιτούνται. Τότε οι αεροπορικές απλά ανατρέχουν στη βάση δεδομένων τους, όπου εκεί θα βρουν εκατοντάδες βιογραφικά από αδαείς κοπελίτσες (χαζή-ψηλή-ξανθιά είναι το ιδανικό τρίπτυχο) και τις στρατολογούν. Έτσι, ο μέσος όρος ηλικίας παραμένει χαμηλός (όπως και το μισθολόγιο) κι η φρεσκάδα αναλλοίωτη. Οι φροντιστές είναι όντως ανεπιθύμητοι διότι δεν ανέχονται τόσο εύκολα τη φιλοσοφία της «υπακοής», ενίοτε εμφανίζουν τάσεις συνδικαλισμού κι επίσης δεν τους πηγαίνει το αμάνικο φόρεμα «υψηλής ραπτικής». Επίσης, στον ελληνικό αεροπορικό χώρο ο πελάτης έχει πάντα δίκιο, οπότε οι εταιρίες έμμεσα καλλιεργούν αγενείς επιβάτες, οι οποίοι συχνά αντιμετωπίζουν τα πληρώματα σαν σκουπίδια. Γιατί όχι όμως; Αφού για τις ίδιες τις αεροπορικές οι αεροσυνοδοί είναι μέσο προβολής, αναλώσιμες και τιποτένιες. Μήπως λοιπόν εργοδότης κι εργαζόμενος είναι απλά συνένοχοι;

Μάκης ο Γατόπαρδος":2kgijvr3 said:
γιατί δεν έχεις να κάνεις με Έλληνες επιβάτες που σε φωνάζουν μανούλι πιάσε μια κόκα κόλα και μιλάνε στο κινητό στην απογείωση φωνάζοντας:Μ....Α χάνω το σήμα και η αεροσυνοδός μου έχει πρήξει τα Α....α να το κλείσω.... (συγνώμη για τις εκφράσεις αλλά τις ακούμε καθημερινά και δεν βλέπω κανέναν ''φυσιολογικό'' επιβάτη να επέμβενει)

Το θέμα είναι τι έχεις κάνει εσύ για αυτό κ όχι οι άλλοι πελάτες. Εγώ πριν αντιδράσω θα ήθελα να δω την δικιά σου αντίδραση πρώτα.

Το ότι ο άλλος δεν έχει μάθει να σέβεται αυτόν που τον εξυπηρετεί, είτε σε αεροπλάνο είτε οπουδήποτε αλλού, τον κατατάσει στην κατηγορία εκείνων που δεν αξίζει να στεναχωριέσαι κ πολύ. Με την εμπειρία θα μάθεις να αντιμετωπίζεις καλύτερα τέτοια σκηνικά.

Επίσης φαντάζομαι ότι η εταιρεία σου σού έχει μάθει να αντιμετωπίζεις τέτοιους επιβάτες. Αν όχι, ζήτησε τους να σε εκπαιδεύσουν. Αν πάλι δεν ενδιαφέρονται να σε εκπαιδεύσουν, το φόρουμ εδώ σου δίνει την δύναμη να εκφραστείς ελεύθερα. Οι 2 μεγάλες εταιρείες (είπες πετάς Παρίσι;) το employer brand τους το υπολογίζουν αρκετά, σίγουρα χ"στηκαν για τις κοπελίτσες που θα κάτσουν εκεί για 2 χρόνια, αλλά δεν θέλουν να βρωμίσει η αγορά με φήμες για MCjobs. Στο μυαλό του πελάτη υπάρχουν πολλά πράγματα πριν πατήσει το τελικό κλικ.

Τώρα για τα ωράρια κτλ υπάρχουν πολύ χειρότερα. Το ότι δεν είναι 9-5 έπρεπε να το ξέρεις. Αν νομίζεις ότι τα χρήματα είναι λίγα κ έχεις άλλες επιλογές :arrow: έξοδος.

Όπως οι περισσότερες δουλειές,πρέπει να την αγαπάς για να την κάνεις αυτή τη δουλειά.Δεν γίνεται συμβατικά ούτε απλά για να λέω ότι είμαι αεροσυνοδός..Το ότι κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να ανταποκριθούν και το παραδέχονται δεν είναι κάτι κακό γι'αυτούς.Απλά δεν τους αρέσει η πραγματική φύση της δουλειάς(γιατί η αλήθεια είναι ότι αλλιώς το φαντάζονται κι αλλιώς είναι πραγματικά.. )και τα παρατάνε.Ας μην τους κατηγορούμε.Ούτε είναι τόσο τραβηγμένα τα πράγματα από την άλλη..

Κατα τη γνωμη μου απλα ορισμενες κοπελες νομιζουν οτι το επαγγελμα ειναι οπως το βλεπουν στις ταινιες. "Μυστηριο", "ενδιαφερον", "δυναμικο" που ειναι γενικα χαρακτηρισμοι που ισχυουν...Ομως δεν γνωριζουν την αληθινη φυση του επαγγελματος.Δεν ξερουν απο πριν αν ΕΙΝΑΙ φτιαγμενες για αυτη τη δουλεια.Δεν τις αποπαιρνω.Αν δε δοκιμασεις κατι δεν μπορεις να δεις αν εισαι ικανος να το φερεις εις περας.Και ορισμενοι απο εμας δεν θα αντεχαν και ειμαι σιγουρος γι'αυτο. Μπορει η κοπελα αυτη οταν τα βλεπει τα πραγματα απ'εξω να αγαπαει τρομερα τον αεροπορικο χωρο. Απλα δεν της ταιριαζει οταν ειναι μεσα. Ομως υπαρχουν και αλλα ποστα που μπορει να προσπαθησει. Αλλωστε και σε αλλους τομεις ετσι ειμαστε. Σε ποσους δεν θα αρεσε να ειναι πιλοτοι? Ποσοι απο εδω μεσα ομως (βαζω και εμενα μεσα) θα καταφερναν να τα βγαλουν περα? Δεν χρειαζεται να αποπαιρνουμε τον αλλον.Οπως ειπε ο aas59:
aas59":3lngvl6z said:
Είναι προφανές ότι βρίσκεσαι σε ΛΑΘΟΣ επάγγελμα.

Δεν ειναι κακο αυτο.Απλα εκανες μια λαθος επιλογη, η δεν αντεξες.Ολοι μας λιγο πολυ εχουμε κανει λαθος επιλογες.Απλα οσο μπορεις και προλαβαινεις διορθωσε την.

Προς Σονια86

Γεια χαρα σε ολους

Σονια σε ενα τοπικ εγραψες
"Όπως οι περισσότερες δουλειές,πρέπει να την αγαπάς για να την κάνεις αυτή τη δουλειά"
Σου βγαζω το καπελο για αυτο που ειπες φιλη μου αλλα θελω να μου απαντησεις εσυ και ολος ο κοσμος ενα πραγμα.
Ως πρωην ιπταμενο προσωπικο αγαπουσα πολυ την δουλεια μου και την λατρευα.Οταν ηρθε η ωρα να φυγω εξαιτιας της μεταταξης -περιμεντε πριν απαντησετε -ειχα παρει το ρισκο να στειλω στην νεα ΟΑ 6 φορες το βιογραφικο μου για να δουλεψω και να αφησω το δημοσιο για κατι που αγαπουσα
Δεν ελαβα πωτε ενα τηλ και στην ουσια με γραψανε και σαν αποτελεσμα εχω πραγματικα σιχαθει ολο το κλιμα της νεας ΟΑς μονο και μονο που εχουνε προσλαβει ατομα που δεν ξερουν τι τους γινετε,ατομα απο πρωην Α3 -απο εκει που βριζανε την ΟΑ τωρα δουλευουνε εκει????
Πραγματικα δεν θελω να γινω κακος με τα νεα ατομα καλο ειναι να δουνε και αυτα πως ειναι η δουλεια αλλα γιατι να μην προσλαβουνε ετοιμο Ιπταμενο Προσωπικο και με μειωση μισθου ακομα και να αφησουνε αυτους που πραγματικα αγαπανε την δουλεια τους και τους τσακιζουνε με αυτον τον τροπο????
Δεκτες ολες οι γνωμες αλλα συγνωμη αν ειμαι λιγο φορτισμενος διοτι δεν μπορω να πιστεψω οτι τελειωσε κατι που αγαπουσα πολυ μεσα σε ενα βραδι
Ευχαριστω

Εχω καταλάβει από την ελάχιστη εμπειρία μου ότι παράγοντας είναι το μέσον κι οι γνωριμίες κι όχι η αγάπη για τη δουλειά..Έχεις κάθε λόγο να νιώθεις ότι αδικήθηκες ..Όμως συνεχίζει και παίρνει κόσμο..Και θα παίρνει για κάποιο διάστημα..Όσο για τις επιλογές τους δεν ξέρω με τι κριτήρια γίνονται..

Χωρίς να θέλω να γίνομαι δογματική μπορώ να πώ ότι είμαι σχεδόν σίγουρη ότι τα κριτήρια της πρόσληψης είναι αυτά που ήταν στην A3 μιας και η Cabin Crew Manager είναι η ίδια. Δηλάδή δεν προσλαμβ'ανουμε άντρες, έχουμε πολύ αυστηρά κριτήρια εμφάνισης, προωθούμε τη νευρική ανορεξία κάνοντας ψυχολογικό πόλεμο στα CCMs που πιθανόν πάρουνε 2 kg..Όποια έχει δουλέψει με την κυρία ξέρει τι εννοώ.

sonia86":2l5z24qz said:
...Έχεις κάθε λόγο να νιώθεις ότι αδικήθηκες ..Όμως συνεχίζει και παίρνει κόσμο..Και θα παίρνει για κάποιο διάστημα...

Βρε Σόνια, ο άνθρωπος έχει τα λάθος γονίδια για να δουλέψει σε εταιρεία στην Ελλάδα (και προφανώς δεν γνωρίζει προσωπικά τον Βγενόπουλο ή όποιον άλλο παράγοντα με ισχύ για να τον βοηθήσει). Είναι πρόθυμος να δουλέψει με λιγότερα απ' όσα έπαιρνε πριν. Και εσύ του απαντάς ότι συνεχίζει να παίρνει κόσμο? Αφού το ξέρουμε όλοι ότι δεν συνεχίζει να παίρνει κόσμο, αλλά μόνο κοπέλες...

Απλά ξέρω ότι όταν θες πραγματικά κάτι δεν το βάζεις κάτω.Και θα προσπαθήσεις και θα ξαναστείλεις βιογραφικό..κάλεσαν πριν 3 μέρες φιλο μου για να υπογράψει ενώ στην πρώτη συνέντευξη τον Απρίλιο τον απέρριψαν..Γιατί να σταματήσει να το κυνηγάει?

"προωθούμε τη νευρική ανορεξία κάνοντας ψυχολογικό πόλεμο στα CCMs "

Πρεπει να εισαι πολυ περιφανη που λες τετοιο πραγμα σε δημοσιο forum.
Για να καταλαβω εσυ πρεπει να εισουνα της Αιτζιαν διοτι αν εισουνα της παλιας ΟΑ δεν θα ελεγες τετοια πραγματα
Αρα με λιγα λογια ειναι σαν να λες να μην ερθει ο κοσμος ο νεος και οι κοπελες που εχουν ωρεξη επειδη τους φοβεριζετε για να μην παρουν 2 κιλα???? :wall: :wall:
Σημειωστε τα λογια και να ξερεις οτι μπορει η παλια ΟΑ να ειχε τα προβληματα της αλλα αυτο που την κραταγε ηταν οτι δεν υπηρχαν τετοια πραγματα στην εταιρια και ουτε ρουφιανισμος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.