Επάγγελμα Αεροσυνοδός

• Thread starter Thread starter SELINDA
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Καλησπέρα

Ήθελα να σας ρωτήσω, έστειλα το βιογραφικό μου στην Α3 για ιπτάμενη συνοδός, η ημερομηνία λήξης της αγγελίας είναι στο τέλος του μήνα. Πρέπει να λήξει η προθεσμία για να τηλεφωνήσουν, αν ενδιαφέρονται, ή μπορεί να επικοινωνήσουν μαζί μου πριν το deadline; Ξέρετε κάτι για το ωράριο των ιπτάμενων συνοδών; Πόσες ώρες πετάνε, ρεπό, stand by κλπ.; Γενικά όχι για την συγκεκριμένη εταιρεία. Και μια τελευταία ερώτηση,ποιά είναι η διαφορά μεταξύ ι/φ και ι/σ;

Διαφορά μεταξύ Ι/Φ και Ι/Σ ουσιαστικά δεν υπάρχει καθώς εχουν τα ιδια καθήκοντα στο αεροπλάνο...την ασφάλεια της πτησης. Μπορει καμια φορά οι φροντιστές να αναλαμβάνουν τις πιο "βαριες" δουλειες στο αεροπλάνο λόγω το οτι ειναι ανδρες... :)
Οσο αφορα ωράρια και κανονισμους μπορω να εκφραστώ μονο για την εταιρεια την οποία πετάω και οχι για άλλες.....τώρα αν θες περισσοτερες πληροφορίες μπορεις να μου στειλεις προσωπικο μηνυμα να σε ενημερωσω για τον κανονισμο των ιπταμένων της Ολυμπιακής. Ευχαριστώ.

Η προκήρυξη τηs Aegean ζητάει άριστα αγγλικά και καλή 2η ξένη γλώσσα.Δεδομένου ότι εγώ έχω μόνο τα άριστα αγγλικά,υπάρχει περίπτωση να με προσλάβουν ή να μην κάνω καν τον κόπο να στείλω βιογραφικό?Και η Ολυμπιακή τα ίδια ζητάει όσον αφορά τις ξένες γλώσσες?Έχω σκοπό να ξεκινήσω και δεύτερη αλλά μέχρι να φτάσει σε ικανοποιητικό σημείο θα περάσει καιρός.Γενικώς έχω καμιά πιθανότητα να προσληφθώ ως ιπτάμενη έχοντας ως μόνο πτυχίο(στον τομέα των ξένων γλωσσών) το Proficiency?

skyhigh":iq5f4ns8 said:
Η προκήρυξη τηs Aegean ζητάει άριστα αγγλικά και καλή 2η ξένη γλώσσα.Δεδομένου ότι εγώ έχω μόνο τα άριστα αγγλικά,υπάρχει περίπτωση να με προσλάβουν ή να μην κάνω καν τον κόπο να στείλω βιογραφικό?Και η Ολυμπιακή τα ίδια ζητάει όσον αφορά τις ξένες γλώσσες?Έχω σκοπό να ξεκινήσω και δεύτερη αλλά μέχρι να φτάσει σε ικανοποιητικό σημείο θα περάσει καιρός.Γενικώς έχω καμιά πιθανότητα να προσληφθώ ως ιπτάμενη έχοντας ως μόνο πτυχίο(στον τομέα των ξένων γλωσσών) το Proficiency?

Η ΟΑ ζηταει δευτερη γλωσσα συνηθως αλλα χωρις να ειναι και απαραιτητο. Μπορει δηλαδη να σε προσλαβει και με μονο μια γλωσσα . Οσο για την Α3 κανε την προσπαθεια σου , αν και θα σε συμβουλευα να βρεις και καποιον που να μπορει να βοηθησει (κοινως "βυσμα"). :thx:

Re: Επάγγελμα: αεροσυνοδός,λοιπόν...

Μιμή":lgs45a47 said:
Χαιρετώ την αερόφιλη κοινότητα... :) ελπίζω να είστε καλά.Ονομάζομαι Δήμητρα-Αναστασία και ζω στη Θεσσαλονίκη.Τώρα μπήκα στα 19 μου χρόνια και θέλω πολύ να γίνω αεροσυνοδός.Πολύ.Προς το παρόν,έχω αγγλικά και ιταλικά.Πάω ισπανικά και θα συνεχίσω και με άλλες..Τελειώνοντας το λύκειο,δεν ήξερα τίποτα όσον αφορά στο επάγγελμα αυτό..άρχισα λοιπόν να ψάχνω και έμαθα για σχολές κτλ. Όταν όμως μπήκα εδώ,είδα πως δεν είναι ανάγκη να πάω σε σχολή.Ως τώρα ψάχνω ακόμη-ιδίως για προκήρυξη-και η πρώτη μου επιλογή ήταν η ΟΑ.Με αυτά που βλέπω πάλι στις ειδήσεις,έχω απογοητευτεί..θα παρακαλούσα οποιοσδήποτε,οποτεδήποτε να με ενημερώσει είτε για προκηρύξεις,είτε για -καλές- σχολές...ευχαριστώ.Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές! :D

Αν θες πληροφοριες περισσοτερες μπορεις να στειλεις προσωπικο μηνυμα να σε ενημερωσω σε οτι σε προβληματιζει.... :)

chrispilot":el127ft5 said:
Η ΟΑ ζηταει δευτερη γλωσσα συνηθως αλλα χωρις να ειναι και απαραιτητο. Μπορει δηλαδη να σε προσλαβει και με μονο μια γλωσσα . Οσο για την Α3 κανε την προσπαθεια σου , αν και θα σε συμβουλευα να βρεις και καποιον που να μπορει να βοηθησει (κοινως "βυσμα"). :thx:

Δεν έχω.Η Ολυμπιακή δηλαδή είναι πιο ελαστική στο θέμα των ξένων γλωσσών?Αλλά και έτσι να'ναι,με την επικρατούσα κατάσταση στην εταιρεία δεν το βλέπω πιθανόν να προχωράει σε προσλήψεις.

cabin crew":26r9slsp said:
Για οσους-ες ενδιαφερονται για AEGEAN αυτη την περιοδο στο site της εταιρειας δεχονται βιογραφικα για ιπταμενες.
Γνωρίζει κανείς λεπτομέρειες για τη διαδικασία που ακολουθείται μετά τη λήξη προθεσμίας αποστολής των βιογραφικών; (π.χ. πότε ξεκινούν οι συνεντεύξεις, τι ρωτούν στις συνεντεύξεις ή tips που θα έδινε κάποιος έμπειρος, πότε η εκπαίδευση κ.λπ.). Ένα τηλεφώνημα στην εταιρία θα μπορούσε να δώσει απαντήσεις ή θα κινδυνέψω να χαρακτηριστώ «κουραστική-ανυπόμονη»;
Ευχαριστώ!

Για τους ενδιαφερομενους του επαγγέλματος υπάρχει το:

http://www.cabincrew.com

Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για αρκετές αεροπορικές εταιρείες- πλην των Ελληνικών, τις μεθόδους προσλήψεων, μισθολογικά, tips για τις συνεντεύξεις, και πολλά αλλα.

OA277

Πώς μπορείς να πεις στους γονείς σου ότι θέλεις να δουλεύεις στον αέρα χωρίς να τρομάξουν και να αρχίσουν τα γνωστά περί ριψοκίνδυνου επαγγέλματος και αβέβαιης μετέπειτα επαγγελματικής εξέλιξης?Βέβαια υπάρχει και η πιθανότητα αν μου δοθεί η ευκαιρία να δουλέψω να μη μου αρέσει τελικά και να φύγω αλλά και πάλι η κουβέντα θα γίνει.

Στην αρχή πεσ' τους ότι σε επίλεξαν από τη NASA για να γίνεις αστροναύτης.
Με αυτό τον τρόπο θα τους φανεί πιο light όταν τους πεις ότι τελικά θα γίνεις αεροσυνοδός.

Αν επιμείνουν για την επικινδυνότητα, να τους απαντήσεις:
"Σιγά καλέ, δεν είπα να ανοίξω στα σύννεφα εγώ βενζινάδικο. Απλά αεροσυνοδός θα γίνω"

Τέλος, μπορείς να τους ακούσεις και
α) να κάνεις το επάγγελμα που θα επιλέξουν οι γονείς σου για σένα,
β) να παντρευτείς αυτήν ή αυτόν που θα διαλέξουν οι γονείς σου για σένα,
γ) να αγοράσεις το αυτοκίνητο που θα αποφασίσουν οι γονείς σου για σένα,
δ) να ακούς τη μουσική που θα επιλέξουν οι γονείς για σένα
κλπ, κλπ, κλπ...

Μα είμαστε σοβαροί;
Τι ερώτηση είναι αυτή;
"Πώς να πω στους γονείς μου ότι θέλω να κάνω το τάδε επάγγελμα;"

Προτιμώ να υποστώ τις συνέπειες για κάτι που αποφάσισα εγώ για μένα, παρά για αυτά που επίτρεψα να αποφασίσουν οι άλλοι για μένα.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.