Επάγγελμα Αεροσυνοδός

• Thread starter Thread starter SELINDA
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Βρε συ Φώτη (συγνώμη κιόλας για την οικειότητα),
η κοπέλα δεν ρώτησε πώς να ζητήσει την άδεια από τους γονείς της για να γίνει αεροσυνοδός, αλλά «Πώς μπορείς να πεις στους γονείς σου... χωρίς να τρομάξουν...»κτλ, κτλ. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται τόση ειρωνεία.
Πολύ απλά skyhigh δεν θα πεις τίποτα (εκτός αν το έχεις αναφέρει ήδη, οπότε κάνεις ότι το έχεις ξεχάσει και δεν το ξανά αναφέρεις). Και όταν με το καλό προσληφθείς από μία εταιρεία, τότε τους το λες. Και κατά προτίμηση κάποια ώρα που δεν θα έχετε χρόνο να μιλήσετε ή θα βιάζεσαι να φύγεις. :)

Είναι πιο εύκολο να δεχτείς ένα τετελεσμένο γεγονός. Εξάλλου όλα θέμα συνήθειας είναι σ΄αυτή την ζωή. Τώρα αν εξακολουθήσουν να έχουν πρόβλημα, δεν νομίζω ότι θα πρέπει να συνεχίσει να σε απασχολεί, όπως είπε και ο Φώτης εμείς πρέπει να αποφασίζουμε για την ζωή μας. Το σημαντικό είναι να μπορείς να στηρίξεις την όποια επιλογή σου και για να το κάνεις αυτό, πρέπει πρώτα να είσαι 100% σίγουρη εσύ ότι θες να προχωρήσεις στην υλοποίηση της.
Το δύσκολο είναι όταν θα πρέπει να πληρώσουν κιόλας για κάτι που δεν συμφωνούν. :?

Φιλικά.

Καλημέρα σας.Γνωρίζετε να μου πείτε αν γίνονται ακόμα αιτήσεις στην Aegean για αεροσυνοδούς;

νομιζω μεχρι σημερα ηταν η προθεσμια καταθεσης βιογραφικων!τωρα δεν ξερω ποτε θα δεχθουν παλι.κοιτα στο site,εκει θα βρεις για διαθεσιμες θεσεις εργασιας!

skyhigh":2qpl929u said:
Πώς μπορείς να πεις στους γονείς σου ότι θέλεις να δουλεύεις στον αέρα χωρίς να τρομάξουν και να αρχίσουν τα γνωστά περί ριψοκίνδυνου επαγγέλματος και αβέβαιης μετέπειτα επαγγελματικής εξέλιξης?
Αγαπητη μου μπορείς να τους πεις πάντα ότι υπάρχει η πιθανότητα να παντρευτείς μέχρι και πρωθυπουργό (τώρα αυτό, καλό ή κακό, δεν ξέρω...) :D .
Σοβαρά τώρα, εξηγησε τους ότι το αεροπλάνο είναι το πιο ασφαλές μέσο μεταφοράς, πες τους ότι αγαπας τη δουλεια αυτή και θέλεις τουλάχιστον να τη δοκιμάσεις. Συνηθως παντως όταν φοβομαστε να πούμε κάτι στους γονείς μας, μαλλον έχουμε και οι ίδοι αμφιβολίες. Εαν εσυ αγαπάς αυτό που κάνεις, θα το αγαήσουν και οι δικοί σου.

Γεια σου selinda.Για να γινεις αεροσυνοδος πρεπει να εχεις τα εξεις προσοντα:Απολυτηριο ενιαιου λυκειου,καλη γνωση της αγγλικης γλωσσας,γνωση περισσοτερων ξενων γλωσσων βοηθουν στη σειρα καταταξης,πιστοποιητικο Β' κατηγοριας που χορηγει το κεντρο Αεροπορικης Ιατρικης(ΚΑΙ),πτυχιο ιπταμενης συνοδου το οποιο αποκτουν οσοι απο τους υποψηφιους επιτυχουν στις εξετασεις που διενεργουνται απο την Υπηρεσια Πολιτικης αεροποριας,αφου προηγουμενως,επιλεγουν για συντομη εκπαιδευση απο την Αεροπορικη Εταιρια.Το επαγγελμα της αεροσυνοδου ειναι ενα επαγγελμα που διαθετει αίγλη,ειναι καλα πληρωμενο και με ορισμενες προσθετες παροχες και διευκολυνσεις,οπως τα δύο δωρεαν εισιτηρια που δικαιουται ο εργαζομενος καθε χρονο,οι σημαντικες εκπτωσεις που εχει στα τιμολογια ολων των αεροπορικων εταιρειων και η δυνατοτητα αγορας και μεταφορας αφορολογητων ειδων απο το εξωτερικο.
Πηγη Πληροφορησης Θεσσαλονικης:ΤΑΣ Καλαποθάκη 20 Θεσσαλονίκη,τηλ.:2310-265026-234576

Ελπιζω να ειναι χρησιμες οι πληροφοριες μου.

Πλεον απο το 2004 με τα νεα JAR-OPS δεν περναμε πια ΚΑΙ αλλα απο ενα γιατρο που συνεργαζεται με την ΥΠΑ (medical Fit) , καθως δεν δινουμε πλεον εξετασεις στην ΥΠΑ για το πτυχιο. Ειναι οι αεροπορικες εταιρειες υπευθυνες για την αποκτηση αδειας ιπταμενου. :great:

Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση.Για να μπεις στη σχολη Α.S.T χρειαζεσαι χαρτι ενιαιου λυκειου η τεχνικου?

chrispilot":zlw9fkft said:
Πλεον απο το 2004 με τα νεα JAR-OPS δεν περναμε πια ΚΑΙ αλλα απο ενα γιατρο που συνεργαζεται με την ΥΠΑ (medical Fit) , καθως δεν δινουμε πλεον εξετασεις στην ΥΠΑ για το πτυχιο. Ειναι οι αεροπορικες εταιρειες υπευθυνες για την αποκτηση αδειας ιπταμενου. :great:

Οι αεροπορικές είναι υπεύθυνες για τις εξετάσεις, αλλά τα διαγωνίσματα στέλνονται και εγκρίνονται προηγουμένως από την ΥΠΑ, ώστε να δοθεί η άδεια ιπταμένου.

Προσωπικα θα σε συμβουλευα να μην μπεις καν στον κοπο να πας στην συγκεκριμένη σχολη...αφου οι εταιρειες σε εκπαιδευουν οταν σε προσλαβουν.

καλησπέρα!!
Κατα το μεσημεράκι μου τηλεφωνησαν απο την ΑEGEAN για να περασω απο συνεντευξη!
η αλήθεια ειναι οτι χαρηκα αλλα ταυτοχρονα αγχωθηκα! δεν εχω σχεση με το επαγγελμα αλλα ωστοσο θα με ενδιεφερε να δοκιμασω τις δυναμεις μου και στον αερα!!!
ΖΗΤΩ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ!! ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΟΥΝ?? ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ???
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ???
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ forum ΠΟΥ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΗΚΕ???
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!!!
ΑΝΝΙΕ

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.