επαθα σοκ βλεποντας αυτο το video...

• Thread starter Thread starter gonso
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
1.Η Air Canada δέν έχει Γάλλους αλλά Γαλλόφωνους Καναδούς,οι οποίοι μιλούν με μιά φριχτή προφορά.Οι συγκεκριμένοι μιλούσαν μέ σωστή Γαλλική προφορά (έστω και άν δέν ήταν γνήσια παριζιάνικη).

2.Τό αεροπλάνο σίγουρα είναι εν πτήσει,αφού άλλωστε ακούγονται οι κινητήρες καί μάλιστα αρκετά δυνατά,συνεπώς σέ cruise power.

3.Τό θέμα δέν είναι ποιές αεροσυνοδοί είναι ωραιότερες αλλά ποιές γδύνονται εν πτήσει μέσα στά κόκπιτ.

ξαναβλέποντας το βιντεο,

είναι σίγουρα Α340, 4 κινητήρες και πολύ ευρύχωρος θάλαμος διακυβέρνησης για να ταν Α320.

είναι εν πτήση, θόρυβος και ο flight director δείχνει nose up κτλ..

η γκόμενα είναι μπάζο :)

οι πιλότοι δεν φοράνε ζώνες παρόλο εφόσον κάθονται.

Από την άλλη, είναι ένα υπερατλαντικό ταξίδι ρουτίνας και παίζει πολύ βαρεμάρα (και έρωτας), οπότε λένε κι αυτοί να κάνουν κάτι να περάσει η ώρα.

1.Αμα ταξίδευες στην εν λόγω πτήση και ερχόταν να τρίψη τά στήθη της στό πρόσωπό σου να δώ άν θα την έλεγες μπάζο.Μιά χαρά είναι η κοπέλα.Δέν είναι καμμιά θεά,αλλά σίγουρα είναι όμορφη.

2.Οταν ο πιλότος είναι στο κόκπιτ,εκτελεί εργασία.Αμα βαριέται,άς βγή έξω στην καμπίνα και άς αφήση κάποιον άλλον στη θέση του-γι'αυτό υπάρχουν και οι relief pilots στά υπερατλαντικά ταξίδια.

3.Σέ κάποια στιγμή πρός το τέλος τού βίντεο ακούγεται κάποιος (μάλλον ο συγκυβερνήτης) νά λέη "εικοσιδύο πενηνταδύο" (vingt-deux cinquante deux,γιά όσους καταλαβαίνουν την Γαλλικήν).Δέν μπορώ να καταλάβω τί εννοεί,εκτός άν χρονομετρούσε το γδύσιμο τής κοπέλας..........

4.Σωστή η επισήμανση οτι ουδείς εκεί μέσα φορούσε ζώνη-ούτε κάν ο relief.Γι'αυτό έγραψα σέ προηγούμενο post οτι άν συνέβαινε κάποια uncommanded κίνηση τού αεροπλάνου όλοι θά μαζεύαν τά μυαλά τους από τά κάγκελα.

Συμπέρασμα:You cannot fuck and fly,που έλεγε και ο λόρδος Trenchard....

Η ελλειψη χιουμορ ειναι χειροτερο απο τις αβλεψιες των πληρωματων.Οσο για τα στηθη της κυριας εμενα δεν μου αρεσουν,τωρα αν ερθει να μου τα τριψη στο προσωπο θα το δω με αλλο ματι ή μαλλον χωρις κανενα ματι.....φυσικα θα ηταν καλυτερα αν ειχε μικροτερα,καθως και αλλου τυπου και χρωματος στηθοδεσμο......καλημερα σας.

Θα ηθελα τα σχολια σας περι ασφαλειας πτησεως κλπ, εαν σε ενα παρομοιο βιντεο δεν διαδραματιζονταν αυτα που ειδαμε στο συγκεκριμενο, αλλα εαν ηταν στο κοκπιτ ενας aviation enthusiast (σαν ολους μας) και το πληρωμα με γυρισμενη την πλατη στα οργανα, εξηγουσε με μεγαλο ενδιαφερον για το α/φος, την πτηση, την ζωη στον αερα κλπ. Μαλλον τα σχολια μας εδω μεσα θα ηταν λιγο διαφορετικα. Καποιοι (οχι ολοι) θα μιλουσαν με τα καλυτερα λογια για το συγκεκριμενο πληρωμα, και καποιοι, ισως και σωστα- προσωπικα δεν μπορω να εκφερω γνωμη - για λογους ασφαλειας θα το κατεκριναν. Αλλα εγω νομιζω οτι χρειαζεται σε στιγμες που δεν το απαιτουν (πχ cruising altiltude σε longhaul) να χαλαρωνει λιγο το πληρωμα, ετσι ωστε να ειναι πιο ετοιμο σε μετεπειτα πιο απαιτητικες καταστάσεις. Αυτο πιστευω ειναι στη κριση του κυβερνητη.

Βεβαια εαν παμε by the book, αν και δεν μου φαινεται παραλογο να αναγραφεται οτι καποιο πληρωμα καμπινας να μπαινει και να συνομιλει με το πληρωμα ωστε να σπασει τη μονοτονια της πτησης κλπ. ομως σιγουρα σε κανενα procedure δεν αναφερεται να κανει το πληρωμα κατι αναλογο με αυτο που ειδαμε. Τωρα απο ηθικης αποψης εαν ειναι σωστο, ειναι αλλη ερωτηση.. κριμα τα παλικαρια και την κοπελα εαν ειναι παντρεμενοι....
Το μονο που κατακρινω ειναι το πως βρεθηκε το βιντεο στο νετ.

Οποιος...

δεν αναψε ποτε τσιγαρο στη σκοπια, δεν ακουσε λιγο ραδιοφωνακι, δεν εκλεισε τα ματια του για 20 δευτ. γλυκου υπνου, διακυβευοντας την ασφαλεια μιας ολοκληρης χωρας παρακαλω,

πρωτος το λιθο βαλετω.

Δεν αντεξα να μην σχολιασω....

Δειτε να "φριξετε" http://www.youtube.com/watch?v=WOBTLSzZ7oE (edited)

Αgrodemm,
καταλαβαίνω την λογική των λεγομενων σου και δεν διαφωνώ γενικά, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση δεν μιλάμε για ένα τσιγαράκι στην σκοπιά. Εδώ πέρα κάποιοι άνθρωποι κρατάνε ουσιαστικά την ζωή τόσων ατόμων στα χέρια τους. Αν μη τι άλλο λίγη υπευθυνότητα δεν βλάπτει.

Aλεξάνδρα,
δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτό το video σε shockare τόσο πολύ.
Μήπως είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο σε εργασιακό χώρο...?
Τώρα...το ότι έτυχε το συγκεκριμένο περιστατικό να λαμβάνει δράση στα 30.000 (πχ)...λεπτομέρειες.......

-Πάντως εμένα ψιλό αγ...λιγούρης μου φάνηκε ο κυβερνήτης, εκτός από γελοίος φυσικά!

Συμπληρωματικα, και για να μην παρεξηγηθω.
Προσωπικα ειμαι υπερ των κανονων και των διαδικασιων. Σε πολλες περιπτωσεις ομως, οι κανονες ειναι αδυνατο να τηρουνται συνεχεια απο τους περισοτερους ανθρωπους, με την ιδια αποδοση. Δεν ειμαστε μηχανηματα. Γι'αυτο το λογω και εχει αυτοματοποιηθει τοσο πολυ η διακυβερνηση ενος α/φους, ιδιως σε (μεγαλα) διαστηματα που πρακτικα δεν χρειαζεται ανθρωπινη παρεμβαση.

Δεν θυμαμαι εαν ειχε αναφερθει εδω, ή εαν ηταν απο καποιο αλλο φορουμ. Αναφερομαι σε ενα μεγαλο βιντεο που εδειχνε ενα ΤΥ-154 κατα την προσεγγιση του σε ενα αεροδρομιο. Ο κυβερνητης του, αν θυμαμαι καλα, "περναγε" απο εξετασεις τον συγκυβερνητη που ηλεγχε το α/φος. Λοιπον, ο αυταρχισμος, και η εμμονη στις διαδικασιες του κυβερνητη, και η ενταση και το αγχος του συγκυβερνητη, μου ειχαν κανει φοβερη εντυπωση. Αν εβλεπαν οι επιβατες (εαν ειχε) το αγχος του συγκυβερνητη, δεν θα ενοιωθαν καθολου ασφαλεις, παροτι ολες οι διαδικασιες τηρουνταν στο επακρο.
Αν εξετασουμε αυτο που σας περιγραφω (τυπικη, by the book, διαδικασια) αλλα με αυξημενο στρες, με την κατασταση που εκτενως συζητησαμε (ναι παρατυπη), απο τη μια δεν μπορω να επιδοκιμασω (ουτε βεβαια να αποδοκιμασω) την πρωτη του Τουπολεφ, αλλα απο την αλλη δεν μπορω να αποδοκιμασω σαν κριτης (αλλα ουτε και να επιδοκιμασω) την δευτερη.

Σιγουρα υπαρχουν ορια, τα οποια ευχαριστως να συζητησουμε. Δηλαδη, δεν ξερουμε τι εγινε μετα... μπορει στην επομενη στιγμη ο κυβερνητης να τους τραβηξε ενα ευγενικο μπινελικι και να τους εστειλε ολους στη θεση τους (σωστο). Μπορει να συνεχιστηκε το παρτυ για κανα δυο ωρες (λαθος).

Φανταστειτε ομως το υποθετικο αυτο σκηνικο.... να εμπενε η κοπελα, και να ελεγε σοβαρα στον πιλοτο, χωρις αυτος να γυρισει, να γελασει, να λυσει τη ζωνη του, και να αφησει τα ματια του απο τα οργανα. "Ειμαι εγκυος, και δεν ξερω εαν το παιδι ειναι δικο σας , του συγκυβερνητη, ή του μηχανικου". και να εφευγε..... ε λοιπον δεν θα ήθελα με τιποτα να ειμουν στο υπολοιπο αυτης της πτησης..... Οποτε να ρωτησω: εγινε παραβαση καποιας διαδικασιας εδω? οχι...

Οποτε τελικα εγω δεν εχω καταλαβει γιατι το ολο σοκ... για την αποσπαση της προσοχης των πιλοτων, που μπορει να γινει και με χιλιους τροπους, ή για τον τρόπο που εγινε? Δεν αποδοκιμαζω κανενα και για τιποτα που εχει λεχθει σε αυτο το θεμα, και παρακαλω να μην ερμηνευθουν ως προσωπικη επιθεση προς κανενα. Και εγω, ασχετα με τι θελω να πιστευω, ειμαι αρκετα πουριτανος, αλλα δεν νομιζω οτι στο συγκεκριμενο βιντεο θιχτηκε η προσωπικη αξιοπρεπεια καποιου. Εαν ειμουν εγω ο κυβερνητης, και με ηξεραν ποιος ειμαι και πως αισθανομαι, αυτο το σκηνικο δεν θα ειχε γινει στο δικο μου πιλοτηριο. Η κοπελα θα εμπενε και θα μας ελεγε ενα ανεκδοτο για τον καιρο (που μπορει και να με τσατιζε κιολας...)

Προσωπικα, παντως, απο τη στιγμη που διαδοθηκε το ολο σκηνικο, και επειδη ειναι ευαισθητο το θεμα, πιστευω οτι το εν λογω πληρωμα θα τιμωρηθηκε. Ελπιζω, οχι πολυ βαρια (απολυση πχ.)

Οσον αφορα το ηθικο κομματι, τοτε τι να πουν και οι ναυαγοσωστες που αναγκαστικα σκιαζουν τα ματακια τους πολυ περισσοτεροι και πιο προκλητικοι πειρασμοι, ενω πρεπει να κοιτανε εμας και τα παιδια μας στη θαλασσα, πισινες κλπ. Και δεν εχουν αυτοματο πιλοτο....

Ηθικο διδαγμα. Κλεινετε τα κινητα σας και τις καμερες σας, και μην αφηνετε να σας τραβανε αβιαστα. Ποτε δεν ξερετε ποτε θα σας βγαλουν στον τακο.... και τοτε να ειστε σιγουροι οτι θα υπαρχει καπου μια διαδικασια που καποιος καλοθελητης θα βρει και θα σας σταυρωσει...

a

Παιδια επειτα απο παρα πολλες φορες που ειδα το βιντεο(αυτοψια εκανα)παρατηρησα το εξης παραδοξο.Δειτε στην αρχη του βιντεο ο κυβερνητης ειναι με τα σιριτια και ολα καλα,για δειτε ομως στο 1:01,δεν υπαρχουν σιριτια(ενω μετα τα ξαναφοραει,να υποθεσω οτι ειναι fake to video η μηπως εχουν κανει cut τις πιο ακαταλληλες σκηνες και αναγκαστικε να γδυθει ΕΝΤΕΛΩΣ ο κυβερνητης και μετα ξαναντυθηκε(δεν μου φενεται διολου παραξενο επειτα απο το γεγονος που βλεπουμε,κανεις δεν εμποδιζει τη φαντασια μου)? :lol:

Re: a

pilot767":s545r7k9 said:
Ðáéäéá åðåéôá áðï ðáñá ðïëëåò öïñåò ðïõ åéäá ôï âéíôåï

:arrow: Åãþ èá Ýëåãá üôé èá Ýðñåðå íá õðÜñ÷åé warning óôï topic ãéá ôá áíÞëéêá ìÝëç ôïõ forum :P

d

Συμφωνω μπορει να δρασει ανασταλτικα στα μικρα παιδια :lol: :lol: