επαθα σοκ βλεποντας αυτο το video...

• Thread starter Thread starter gonso
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Πάντως αν το video είχε δείκτη τηλεθέασης και προσπελασιμότητας στο site θα πιανε πρωτιά!!!!! Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην το έχει δει (εδω μιλάμε οτι μερικοί μόνο διατριβή δεν έκαναν)

:laola: :party: :2:

agrodemm":1fiekgeh said:
Συμπληρωματικα, και για να μην παρεξηγηθω.
Προσωπικα ειμαι υπερ των κανονων και των διαδικασιων. Σε πολλες περιπτωσεις ομως, οι κανονες ειναι αδυνατο να τηρουνται συνεχεια απο τους περισοτερους ανθρωπους, με την ιδια αποδοση. Δεν ειμαστε μηχανηματα. Γι'αυτο το λογω και εχει αυτοματοποιηθει τοσο πολυ η διακυβερνηση ενος α/φους, ιδιως σε (μεγαλα) διαστηματα που πρακτικα δεν χρειαζεται ανθρωπινη παρεμβαση.

Δεν θυμαμαι εαν ειχε αναφερθει εδω, ή εαν ηταν απο καποιο αλλο φορουμ. Αναφερομαι σε ενα μεγαλο βιντεο που εδειχνε ενα ΤΥ-154 κατα την προσεγγιση του σε ενα αεροδρομιο. Ο κυβερνητης του, αν θυμαμαι καλα, "περναγε" απο εξετασεις τον συγκυβερνητη που ηλεγχε το α/φος. Λοιπον, ο αυταρχισμος, και η εμμονη στις διαδικασιες του κυβερνητη, και η ενταση και το αγχος του συγκυβερνητη, μου ειχαν κανει φοβερη εντυπωση. Αν εβλεπαν οι επιβατες (εαν ειχε) το αγχος του συγκυβερνητη, δεν θα ενοιωθαν καθολου ασφαλεις, παροτι ολες οι διαδικασιες τηρουνταν στο επακρο.
Αν εξετασουμε αυτο που σας περιγραφω (τυπικη, by the book, διαδικασια) αλλα με αυξημενο στρες, με την κατασταση που εκτενως συζητησαμε (ναι παρατυπη), απο τη μια δεν μπορω να επιδοκιμασω (ουτε βεβαια να αποδοκιμασω) την πρωτη του Τουπολεφ, αλλα απο την αλλη δεν μπορω να αποδοκιμασω σαν κριτης (αλλα ουτε και να επιδοκιμασω) την δευτερη.

Σιγουρα υπαρχουν ορια, τα οποια ευχαριστως να συζητησουμε. Δηλαδη, δεν ξερουμε τι εγινε μετα... μπορει στην επομενη στιγμη ο κυβερνητης να τους τραβηξε ενα ευγενικο μπινελικι και να τους εστειλε ολους στη θεση τους (σωστο). Μπορει να συνεχιστηκε το παρτυ για κανα δυο ωρες (λαθος).

Φανταστειτε ομως το υποθετικο αυτο σκηνικο.... να εμπενε η κοπελα, και να ελεγε σοβαρα στον πιλοτο, χωρις αυτος να γυρισει, να γελασει, να λυσει τη ζωνη του, και να αφησει τα ματια του απο τα οργανα. "Ειμαι εγκυος, και δεν ξερω εαν το παιδι ειναι δικο σας , του συγκυβερνητη, ή του μηχανικου". και να εφευγε..... ε λοιπον δεν θα ήθελα με τιποτα να ειμουν στο υπολοιπο αυτης της πτησης..... Οποτε να ρωτησω: εγινε παραβαση καποιας διαδικασιας εδω? οχι...

Οποτε τελικα εγω δεν εχω καταλαβει γιατι το ολο σοκ... για την αποσπαση της προσοχης των πιλοτων, που μπορει να γινει και με χιλιους τροπους, ή για τον τρόπο που εγινε? Δεν αποδοκιμαζω κανενα και για τιποτα που εχει λεχθει σε αυτο το θεμα, και παρακαλω να μην ερμηνευθουν ως προσωπικη επιθεση προς κανενα. Και εγω, ασχετα με τι θελω να πιστευω, ειμαι αρκετα πουριτανος, αλλα δεν νομιζω οτι στο συγκεκριμενο βιντεο θιχτηκε η προσωπικη αξιοπρεπεια καποιου. Εαν ειμουν εγω ο κυβερνητης, και με ηξεραν ποιος ειμαι και πως αισθανομαι, αυτο το σκηνικο δεν θα ειχε γινει στο δικο μου πιλοτηριο. Η κοπελα θα εμπενε και θα μας ελεγε ενα ανεκδοτο για τον καιρο (που μπορει και να με τσατιζε κιολας...)

Προσωπικα, παντως, απο τη στιγμη που διαδοθηκε το ολο σκηνικο, και επειδη ειναι ευαισθητο το θεμα, πιστευω οτι το εν λογω πληρωμα θα τιμωρηθηκε. Ελπιζω, οχι πολυ βαρια (απολυση πχ.)

Οσον αφορα το ηθικο κομματι, τοτε τι να πουν και οι ναυαγοσωστες που αναγκαστικα σκιαζουν τα ματακια τους πολυ περισσοτεροι και πιο προκλητικοι πειρασμοι, ενω πρεπει να κοιτανε εμας και τα παιδια μας στη θαλασσα, πισινες κλπ. Και δεν εχουν αυτοματο πιλοτο....

Ηθικο διδαγμα. Κλεινετε τα κινητα σας και τις καμερες σας, και μην αφηνετε να σας τραβανε αβιαστα. Ποτε δεν ξερετε ποτε θα σας βγαλουν στον τακο.... και τοτε να ειστε σιγουροι οτι θα υπαρχει καπου μια διαδικασια που καποιος καλοθελητης θα βρει και θα σας σταυρωσει...

Ενας καλός κυβερνήτης-εξεταστής ξέρει πώς να κάνη την εξέταση τού συγκυβερνήτη του μέ τέτοιο τρόπο ώστε καί να μήν τού προκαλέση υπερβολικό άγχος,αλλά καί να μήν αφήση τά πράγματα να χαλαρώσουν σε σημείο ο συγκυβερνήτης νά τού βαράη σφαλιάρες και να τού λέη π.χ. "έλα μωρέ και τί έγινε που έβαλα λάθος συχνότητα στό NAV-1;Δέν φαντάζομαι να το γράψης στην αξιολόγηση...".

Ενας καλός κυβερνήτης επίσης,μετά την "βόμβα" τής εγκυμονούσης αεροσυνοδού θά έλεγε αμέσως στους υπόλοιπους "κύριοι,μήν ακούσω κίχ.Θά το συζητήσουμε μόλις κατέβουμε από το αεροπλάνο."

Κι'άς έρθουμε στο προκείμενο:Ας υποθέσουμε,φίλε agrodemm,πώς είσαι επιβάτης τής συγκεκριμένης πτήσης καί,έχοντας λάβει την άδεια από την "ηγουμένη",εισέρχεσαι γιά μιά σύντομη επίσκεψη στο πιλοτήριο και βλέπεις:έναν κυβερνήτη να τρίβη τη μούρη του στά "μπαλκόνια" μιάς αεροσυνοδού,έναν συγκυβερνήτη μέ γυρισμένη την πλάτη στά όργανα νά βιντεοσκοπή το θέαμα,μιά άλλη αεροσυνοδό πίσω από τον συγκυβερνήτη να κάνη πονηρά σχόλια κι'έναν χάχακα relief pilot νά απολαμβάνη το όλον θέαμα.Πόσο ασφαλής θά ένιωθες που βρίσκεσαι στο αεροπλάνο αυτό;

Σίγουρα δέν ξέρουμε τί έγινε μετά το τέλος τής βιντεοσκόπησης.Καί επειδή δέν ακούστηκε πουθενά οτι έπεσε κάποιο A340 αυτές τίς μέρες και βρέθηκε το πτώμα γυμνόστηθης αεροσυνοδού στο πιλοτήριο,συμπεραίνουμε οτι το συγκεκριμένο αεροπλάνο έφτασε στον προορισμό του,έστω κι'άν το "πάρτυ" είχε διάρκεια μεγαλύτερη από τά τρία τόσα λεπτά που είδαμε στο βίντεο.Ομως τί θα είχε συμβεί άν,καθώς εκείνη τη στιγμή ΚΑΝΕΝΑΣ από όλους αυτούς δέν παρακολουθούσε τί έκανε το αεροπλάνο,γινόταν π.χ. ένα ξαφνικό autopilot disconnect.Η το autothrottle ξαφνικά άρχιζε να δίνη ισχύ παραπάνω από αυτή που είχε ρυθμιστεί.Η κάτι άλλο,που ύπουλα αλλά σταθερά θά άλλαζε το configuration τής πτήσης χωρίς να το αντιληφθή κανείς μέχρι νά πάρη το αεροπλάνο μιά ξαφνική "βουτιά" ή νά κάνη ένα ξαφνικό pitch up-οπότε θά τους έπιανε όλους στον ύπνο,ή μάλλον στη χαμούρα;

Το ηθικό συμπέρασμα είναι οτι το λεγόμενο cockpit discipline θά πρέπη ΠΑΝΤΑ,μά ΠΑΝΤΑ,νά διατηρήται....

Sorry gia ta Greeklish alla grafw apo P/C sto exoteriko !!

Κι'άς έρθουμε στο προκείμενο:Ας υποθέσουμε,φίλε agrodemm,πώς είσαι επιβάτης τής συγκεκριμένης πτήσης καί,έχοντας λάβει την άδεια από την "ηγουμένη",εισέρχεσαι γιά μιά σύντομη επίσκεψη στο πιλοτήριο και βλέπεις:έναν κυβερνήτη να τρίβη τη μούρη του στά "μπαλκόνια" μιάς αεροσυνοδού,έναν συγκυβερνήτη μέ γυρισμένη την πλάτη στά όργανα νά βιντεοσκοπή το θέαμα,μιά άλλη αεροσυνοδό πίσω από τον συγκυβερνήτη να κάνη πονηρά σχόλια κι'έναν χάχακα relief pilot νά απολαμβάνη το όλον θέαμα.Πόσο ασφαλής θά ένιωθες που βρίσκεσαι στο αεροπλάνο αυτό;

Amesws evouvathika, den eipa oute lexi to panteloni evgala ki eftis giname exi.... :twisted: :twisted: :twisted: Gia na parathesw to gnwsto tragoudaki pou legame sto Gymnasio.

Ma kala tetoia ektasi sto thema gia ta :idea: :idea: tis hostess. Se pollous epaggelmatikoys horous ginontai analoga symvanta (Vlepe nosokomeia kai idiws xeirourgeia.... KATI XERW O MPAGASAS :twisted: :twisted: ) Vevai den xevrakwnetai i ergaleiodwtria kata ti diarkeia tis epemvasis alla pistepste me se tetoies douleis me eftini kai polywri synanastrofi xalarwnoun syxna oi ithikoi fragmoi.

Oson afora tin asfaleia tis ptisiss, e min ta paraleme...To rwsiko A310 epese giati o pilot evele ton gio tou na pilortarei ki oxi apo striptease rwsidas hostess.
Afta !!!!

Εγώ κατηγορώ δημόσια την Airbus ως ηθικό αυτουργό του παραπάνω συμβάντος! Γιατί κατασκευάζοντας ευρύχωρα cockpits και έχοντας κάνει πράξη το autoflight δίνει αφορμές στα πληρώματα να ασχολούνται με άλλα πράγματα :) Ντροπή σας κύριοι της Airbus :wink:

P.S. Flying Doc συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Αυτά συμβαίνουν παντού.

:banana: :banana: :great: :party:
Καλό πολύ καλό!!! Έτσι μπράβο και λίγο χιούμορ δεν βλάπτει.

Τό θέμα δέν είναι άν "τέτοια πράγματα" γίνονται ή δέν γίνονται.

Τό θέμα είναι οτι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να γίνωνται.

Καί το να έχης autoflight δέν σημαίνει οτι τά παρατάς όλα και αρχίζεις το χαμούρεμα.Θυμάστε εκείνο το σουηδικό DC10 (SAS901) που κατέβαινε μέ τό autothrottle στό JFK;Κανένας δέν αντιλήφθηκε οτι αφ'ενός το σύστημα αύξησε την ταχύτητα τού αεροπλάνου πέρα από την επιλεγείσα γιά την προσγείωση και αφ'ετέρου δέν έκλεισε τά throttles μόλις πέρασαν το κατώφλι τού διαδρόμου.Καί αυτά συνέβησαν σέ φάση που το πλήρωμα δέν ήταν "χαλαρό και χαμούρικο"-σκεφτείτε τί θά γινόταν άν εκείνη τη στιγμή έκαναν τους Γκουζγκούνηδες,εμπιστευόμενοι οτι το AFCS θά τους κατέβαζε άνετα και ωραία μέχρι το taxiway......

Δια την τάξιν, να διευκρινήσω ότι:

Δεν άνοιξα εγώ αυτό το θέμα. Ποστάρησα το λίνκ του βίντεο στο τόπικ με τα ενδιαφέροντα βίντεο.

Προφανώς κάποιος διαχειριστής το έβαλε εδώ. Κανένα πρόβλημα. Μιάς και το δικό μου πόστ είναι το πρώτο του τόπικ, θέλω να πώ ότι ο τίτλος "Έπαθα σόκ βλέποντας αυτό το βίντεο" ΔΕΝ είναι δικός μου και δεν με εκφράζει.

Δεν έπαθα σοκ βλέποντας αυτό το βίντεο. Όνειρα το βράδυ είδα, αλλά σόκ δεν έπαθα.

Gonso.

Αν και το video είχε ήδη δημοσιευθεί από το gonso στο "Ενδιαφέροντα video στο internet", η Αλεξάνδρα άνοιξε εκ νέου topic το οποίο τελικά το κρατήσαμε αφού έφτασε τις 4 σελίδες! Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν και τα αρχικά posts εδώ, τα οποία ως προγενέστερα εμφανίζονται πάνω-πάνω.

Το tοpic σαφώς και δεν το άνοιξε ο gonso, και αυτό φαίνεται στην κεντρική σελίδα της κατηγορίας "Γενικά θέματα":

επαθα σοκ βλεποντας αυτο το video...
alexandra,athens [ Μετάβαση στη σελίδα: 1, 2, 3, 4 ]

gonso":s3orpb7x said:
Δεν έπαθα σοκ βλέποντας αυτό το βίντεο. Όνειρα το βράδυ είδα, αλλά σόκ δεν έπαθα.

Gonso.

Νά υποθέσω οτι ΔΕΝ ονειρεύτηκες πως ήσουν ο relief pilot; :)

gonso":17afqt1j said:

Βρε, μήπως όταν λες "είδα όνειρο", εννοείς ότι "είχα ονειρώξεις"?

:lol: :lol: :lol: