Επιλογές ATH - NYC

• Thread starter Thread starter mitsubishi
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

mitsubishi

Low-Cost-Class-Member
Στο σχετικό νήμα είχα ρωτήσει πριν λίγες ημέρες αναφορικά με την οικονομικότερη επιλογή για το ανωτέρω ταξίδι (viewtopic.php?f=32&t=5097&p=89728#p89716). Ευχαριστώ όσους μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν 8)

Εδώ θα ήθελα τη γνώμη σας αναφορικά με τα pros / cons των επιλογών που βλέπω να έχω για αυτή τη διαδρομή, δηλαδή:
- Olympic
- Continental
- Delta
- Air France
- BA
- Lufthansa
- Swiss

Εκτός των προφανών κριτηρίων, που είναι η τιμή και τα stopovers, πώς θα κρίνατε τις ανωτέρω επιλογές; Βασικά, θα ήθελα όσοι έχουν τη σχετική εμπειρία να αξιολογήσουν τα κάτωθι:
- Ανεση (seat pitch etc)
- IFE
- Γεύματα
- Overall a/c experience
- Punctuality
- JFK vs EWR

Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας.

Εχω κανει το ATH-NYC 4 φορες τα τελευταια 2 χρονια κ μπορω να σου πω 2-3 πραγματακια...

Σχετικα λοιπον με το αεροδρομιο να εχεις υποψιν οτι απο το JFK εχεις πιο φτηνες επιλογες μεταβασης στο Manhattan και γενικοτερα στην περιοχη της Νεας Υορκης αφου μπορεις να χρησιμοποιησεις το metro (AirTrain) για να πας σχεδον οπου θες ή ταξι το οποιο εχει στανταρ τιμη για οπουδηποτε στο Μανχαταν (νομιζω γυρω στα 50 usd). To μονο θετικο που συναντησα στο Newark ειναι οτι δεν ειχε μεγαλη ουρα στον ελεγχο διαβατηριων.Ειναι ομως μακρια και θα σου κοστισει το ταξι πανω απο 50 δολλαρια..
Οσων αφορα τις εταιρειες εχω να πω τα εξης απο τις εμπειριες μου:

Delta
+ φυσικα το γεγονος οτι εχει απευθειας πτησεις και δικο της τερμιναλ στο JFK οπου μπορεις να κανεις check in μεχρι κ στο πεζοδρομιο!! Επισης δεν ειχαμε καποια καθυστερηση..
- ταξιδεψα τον περασμενο οκτωβριο με 767-200 το οποιο ειχε τα χρονακια του, το IFE ηταν ανυπαρκτο.. Το μονο που υπηρχε ηταν μια οθονη στο πανς μερος του αεροπλανου ανα 5-6 σειρες.Τελος το φαγητο ηταν το κακιστο και λιγο..

Αir France
+Απο την AF δεν θα ξεχασω το πολυ καλο φαγητο που μας σερβιρανε. Επισης αυτο που ειχα κανει κλεινοντας τα εισητηρια ειναι οτι επελεξα layover 9 ωρες οποτε ειχα την ευκαιρια να εξερευνησω το ΠΑρισι (οσο μπορουσα) Αν εχεις το κουραγιο θα σου το προτεινα.Επισης ημασταν on time σε ολες τις πτησεις! Πολυ καλο ηταν και το IFE με οθονη αφης και πληθος ταινιων και μουσικης! Τελος οπως εχω γραψει και αλλου μπορεις να πετυχεις αρκετα καλες τιμες απο το site της AF!
-Tα αεροπλανα (Α320, Β777)ειχαν και αυτα τα χρονακια τους αλλα ηταν αριστα διατηρημενα!

Lufthansa
Θυμαμαι οτι ειχα εντυπωσιαστει απο τον επαγγελματισμο του πληρωματος καμπινας, ηταν ολοι του ευγενεστατοι και προθυμοι να σε εξυπηρετησουν ανα πασα στιγμη. Επισης ειχα 7 ωρες layover (κ παλι επιλογη μου) οποτε ειδα την πολη της Φρανκφουρτης!!
Απο κει και περα τοφαγητο ηταν κατι απλο ενω στο 744 η μονη ενδειξη IFE ηταν το "ραδιο" που μπορουσες να ακουσεις. Πιστευω στα 346 να εχουν κατι καλυτερο ομως..

Olympic
+ Tο seat pitch στο 343 ηταν αρκετα ανετο και το menu που πρσφερανε αρκετα καλο! Καθε καθισμα ειχε απο μια οθονη με ταινιες να παιζουν χωρις ομως να μπορεις να επιλεξεις εσυ ποτε θα ξεκινησει ενω κ οι επολογες ηταν περιορισμενες. (4-5 ταινιες)
Κατι πολυ σημαντικο που θελω να τονισω ειναι οτι με το προγραμμα Icarus κερδιζεις αρκετα μιλια ωστε να εχεις δωρεαν μια πτηση εσωτερικου (one way)
-Οπως και να το κανουμε Ολυμπιακη ειναι αυτη, δεν ξερεις τι να περιμενεις σχετικα με καθυστερησεις..

Αυτα τα λιγα λοιπον απο μενα.. ελπιζω να βοηθησα...

Mία παρατήρηση όσον αφορά τα αεροδρόμια (EWR ή JFK): εξαρτάται από το πού είναι ο τελικός προορισμός σου στην πόλη της ΝΥ, καθώς και το τι χρόνο και χρήμα είσαι διατεθιμένος να ξοδέψεις.

Η μετάβαση από το EWR στο κεντρικό Μanhattan (Penn Station) είναι εύκολη και γρήγορη με το Airtrain + NJ Transit Train, με κόστος $15.
Από το JFK στο κεντρικό Manhattan, οι συνδιασμοί είναι AirTrain + LIRR, με κόστος $8.25 (Σ/Κ) εώς $12.25 (ώρες αιχμής) ή AirTrain + μετρό, με κόστος $7. Υπάρχει τρικ να το ρίξεις στα $2, αν πάρεις το δωρεάν shuttle για το πάρκινγκ και μετά περπατήσεις ως το σταθμό του μετρό. (Το μειονέκτημα του μετρό είναι ότι παίρνει πολλή ώρα και, ιδίως αν έχεις αποσκευές, είναι στριμωγμένο και άβολο. Το πλεονέκτημα είναι ότι δεν πας κατ'ανάγκη στο Penn Station, αλλά και σε άλλα σημεία του νησιού.)

Αν πάρεις ταξί, JFK-Manhattan κοστίζει $45 (εννιαία τιμή για όλο το Manhattan) + διόδια + φιλοδώρημα 15-20%. Αν είναι ώρα αιχμής μπορεί να σου πάρει πάνω από 1.5 ώρα, αλλιώς γύρω στα 30-45 λεπτά για το κεντρικό Manhattan.
EWR-Manhattan κοστίζει $40-75 περίπου + διόδια + φιλοδώρημα.

Όλα αυτά, και πολύ αναλυτικές πληροφορίες για όλες τις άλλες επιλογές σου (π.χ. λεοφωρεία) στο εξαιρετικό NYC Airports to Manhattan Transportation FAQ.

Γεια χαρά και από εμένα!

Στην ΝΥ έχω πάει τα τελευταία 2 χρόνια 2 φορές, μία από Αθήνα και μία από Λονδίνο που μένω τώρα.Από Αθήνα με ΟΑ και από Λονδίνο με ΒΑ.Σαν γενικές εντυπώσεις λοιπόν μεταφέρω τις εξής:

ΟΑ
Μπαίνεις στο αεροπλάνο Αθήνα και κατεβαίνεις JFK, χωρίς ενδιάμεση στάση ενώ τα καθίσματα είναι πολύ άνετα.IFE μετριότατο και όχι on demand αλλά με PTV, μπορεί παίξει τον ρόλο του για 10.40 ώρες πτήση.Φαγητό οκ, ενώ επίσης αρνητική η ώρα άφιξης στο JFK το μεσημεράκι, αφού..πολύ κίνηση βρε αδερφέ μου μέχρι να φτάσεις στο νησί! Όσον αφορά στις καθυστερήσεις, από Ελ.Μπένυ θα είχαμε ένα μισάωρο, από ΝΥ όλα καλά νομίζω.
Ατού της το πλήρωμα που είναι ό,τι πιο ευχάριστο έχω συναντήσει στον αέρα!

ΒΑ

'Αλλη κλαση εταιρία.Και από LHR και από JFK φύγαμε ακριβώς στην ώρα μας κάτι που δεν σου εγγυάται η ΟΑ.Κάθισμα άνετο,IFE πάρα πολύ καλό με PTVs φυσσικά (στο 747 ήταν και on demand), πετάς 747 και μπορεί και 777 (με το οποίο ομολογώ έπαθα πλάκα με την δύναμη των κινητήρων του), ενώ μπορείς να κανονίσεις εσύ τις ώρες των πτήσεών σου,ώστε να φτάσεις JFK βράδυ και LHR ξημερώματα για να γλυτώσεις και κίνηση!Το φαγητό ήταν εκ-πλη-κτι-κό, και σε ποσότητα και σε ποιότητα, αφού συνέχεια είτε κάτι θα έπινα έιτε κάτι θα μασουλούσα :)
Τέλος, αν δεν έχεις δει το Τ5 του Χίθροου, πραγματικά αξίζει ένα stop - over.

Γενικώς από αεροδρόμια, θα σου πρότεινα να επιλέξεις το JFK.Το EWR είναι τόσο αεροδρόμια της ΝΥ όσο είναι και το Stansted του Λονδίνου! Το ταξί για Manhattan θα σου πάρει 50 δολάρια (fixed price) συν το τιπ.

Thanks όλους σας για τις απαντήσεις 8)
Αν έχει κανείς άποψη και για Continental & Swiss, για 100% επιτυχία στο αρχικό request, παρακαλώ μοιραστείτε τη μαζί μας!

Όπως και να'ναι, ευχαριστώ και πάλι για τις κατατοπιστικές απαντήσεις, ιδιαίτερα για τα θέματα πρόσβασης από/προς τα δύο αεροδρόμια.

Αγαπητέ μιτσουμπίσι, η προσωπική μου εμεπιρία με την Continental θα ομολογήσω ότι ήταν απόλυτα θετική σε σημείο ανεπιφύλακτης πρότασης (η τιμή ίσως ένα πλην στο δέλεαρ?). Το νέο και καθαρό Β764 άνετο, σέρβις καλύτερο και από τις κλάσικ της Ευρώπης, ευγενικό πλήρωμα και όν τάιμ. Άφιξη στο EWR μεσημεράκι μαζί με όλη σχεδόν την υδρόγειο, αλλά το τέρμιναλ είναι νέο, φρέσκο, γρήγορο, ευέλικτο στον έλεγχο. Από εκεί μπορείς να κάνεις το εξής τρικάκι. Βγαίνεις/πηγαίνεις στη στάση με τα σάτλ των ξενοδοχείων. Παίρνεις αυτό για το Χίλτον Πέν και σε βγάζει στο σταθμό του Πέν στο Τζέρζι (κανείς δεν θα σου ζητήσει απόδειξη κράτησης ξενοδοχείου ;-). Από εκεί με το Πάθ και με μόλις $1,70 μπορείς να φτάσεις μέχρι την 33η. Η εμπειρία μου με το JFK είναι μόνο από διαμονή σε κοντινό ξενοδοχείο και με το σάτλ του ξενοδοχείου ήταν όλα πρίμα (αφού είχε προηγηθεί μετάβαση από το LGA που στοίχισε $30 τελική σε ταξί αργά το απόγευμα).

δικός σου