Eπιλογή σχολής

• Thread starter Thread starter victor
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
https://atpflightschool.com/land/tuitio ... ement.html

Τι παίζει με αυτή τη σχολή; Αλήθεια είναι δυνατά αυτά που υπόσχεται; Πάντως έστειλα στοιχεία για να τους κάνω μερικές ερωτήσεις

ΣΧΟΛΕΣ

Καλησπερα, ειμαι 21 ετων μολις τελιωσα τις στρατιωτικες μου υποχρεωσεις και θελω να γινω επαγγελματιας πιλοτος της πολιτικης αεροποριας μιας και δεν καταφερα να περασω στην σχολη ΙΚΑΡΩΝ στις πανελληνιες.Τα ερωτηματα μου ειναι τα εξης

1.Ποιες ειναι οι καλυτερες σχολες σε ελλαδα και εξωτερικο?
2.Ποιο ειναι το κοστος φοιτησης και πως μπορω να το αποπληρωσω εφοσον δεν υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα(δανειο,αποπληρωμη διδακτρων εφοσων αποφοιτησω απο τη σχολη κτλ κτλ)?
3.Ποιες ειναι οι προοπτικες ευρεσης εργασιας?

Διάβασε το παρόν θέμα καθώς και άλλα στην ίδια κατηγορία και θα βρεις τις απαντήσεις σου.

Γεια σας

Είμαι 28 ετών και πρόκειται να ξεκινήσω σύντομα σε κάποια σχολή για επαγγελματίας πιλότος. Επειδή οικονομικά δεν δύναμαι να ανταπεξέλθω σε μεγέθη OAA επικεντρώνομαι σε κάποια σχολή στην Ελλάδα για το ATPL Integrated. Δεν αποκλείω και το Modular αρκεί να είμαι σίγουρος ότι η σχολή θα αξίζει. Απλώς λόγω ηλικίας δεν θέλω να χάσω χρόνο βολοδέρνοντας από εδώ και εκεί μέχρι να καταλήξω κάπου. Έχω επισκεφτεί και έχω επικοινωνήσει με διάφορες σχολές του εσωτερικού και εξωτερικού και σκέφτομαι σοβαρά να καταλήξω σε μία από τις Egnatia, Skies και Global. Κοίταξα και τις Jetstream, FAS και Olympus αλλά άκουσα διάφορα αρνητικά και από την επικοινωνία που είχαμε δεν έμεινα ικανοποιημένος. Η Global στα Μέγαρα ήταν η πρώτη για την οποία ενημερώθηκα και από την επίσκεψή μου έμεινα ευχαριστημένος. Έχει το πιο οικονομικό integrated. Η Egnatia είναι αρκετά πιο ακριβή αλλά έχει καινούργια αεροπλάνα και εγκαταστάσεις και ακούω ότι οι απόφοιτοί της δουλεύουν αρκετά. Η Skies είναι πιο νέα στο χώρο, έχει και αυτή καλές εγκαταστάσεις αλλά μόνο δύο μονοκινητήρια αεροπλάνα και ένα δικινητήριο. Λένε ότι θα πάρουν και ένα τρίτο μονοκινητήριο φέτος. Δεν έχει πολλούς αποφοίτους. Κάποιοι μου είπαν ότι έχει πολλά προβλήματα σαν σχολή, ένας άλλος ήταν ευχαριστημένος. Δεν υπάρχουν πολλές αξιολογήσεις. Ποια είναι η άποψή σας για τις τρεις; Μίλησα με όσο περισσότερους μπορούσα αλλά βέβαιος δεν είμαι. Η global έχει γύρω στους 1000 απόφοιτους και θεωρείται αξιόλογη. Η skies έχει καμιά 50 μόνο καθώς λειτουργεί από το 2013. Η Egnatia θεωρείται εξαιρετική αλλά αδικαιολόγητα ακριβή. Βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη. Θεωρείτε ότι αξίζει να μετακομίζω Μέγαρα για τη Global ή να πάω στη Skies που είναι δίπλα μου αλλά είναι λίγο πιο ανασφαλής επιλογή; Η egnatia από την άλλη πιστεύετε ότι αξίζει τα αρκετά παραπάνω χρήματα;

Καλώς σας βρήκα :)

Γειά σας κι απο εμένα,

Είμαι στην ίδια κατάσταση με τον alex1 και θα ήθελα κι εγώ να μάθω ποιά σχολή είναι προτιμότερη ανάμεσα σε Εγνατία και Olympus. Ξέρω ότι η Εγνατία είναι αρκετά μεγαλύτερη από την Olympus αλλά υποθέτω πως το μέγεθος μιας σχολής δεν συμβαδίζει απαραίτητα με την ποιότητα εκπαίδευσης. Επίσης κάτι άλλο που με απασχολεί είναι: Εφόσον όλες οι σχολές δίνουν το ίδιο δίπλωμα, πόσο μεγάλη σημασία έχει το ποια σχολή τελειώνει κανείς στην μετέπειτα επαγγελματική του αποκατάσταση;

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Ο χρόνος ύπαρξης μιας σχολής στον χώρο, δεν παίζει κανένα ρόλο για εσάς; Για να το πω απλά, μόλις βγει το νέο κινητό, τρέχετε να το αγοράσετε την επόμενη ημέρα; Δεν αφήνεται λίγο χρόνο να περάσει και να δείτε τα αρνητικά του; Λέω εγώ τώρα . . .

Αγαπητοι νεοι συμφορουμιτες.

Οντως δινουν ολες οι σχολες το ιδιο διπλωμα αλλα δε μαθαινεις σε ολες το ιδιο. Καλο ειναι να μπορεις να διαθεσεις 115.000 με 135.000 για να φοιτησεις σε μια εκ των oxford, ctc, fte jerez.

Αν παλι το μπατζετ σου περιοριζεται στα 50.000 και φοιτησεις σε μια ελληνικη σχολη η ποιοτητα που θα λαβεις θα ειναι παρομοια οποια σχολη και αν επιλεξεις και σαφεστατα κατωτερη απο τις προαναφερθεντες μεγαλες ευρωπαικες σχολες.

Το μονο που διαφερει μεταξυ των ελληνικων σχολων ειναι η συνεπεια που θα δειξουν απεναντι σας. Γι αυτο προσοχη στις επιλογες σας!

skyboy":x7iyyx5t said:
Το μονο που διαφερει μεταξυ των ελληνικων σχολων ειναι η συνεπεια που θα δειξουν απεναντι σας. Γι αυτο προσοχη στις επιλογες σας!
Εκεί έχω αρχίσει να καταλήγω κι εγώ από τις πληροφορίες που έχω μέχρι στιγμής. Απ’ ότι φαίνεται όμως δεν υπάρχει αρκετό feedback για τις περισσότερες σχολές έτσι ώστε να μπορεί κάποιος να βγάλει ένα ασφαλές συμπέρασμα.

Bartolini ή ZUA (Airbus/PZL) Πολωνίας και πάσης Ευρώπης, του Κυρίου δεηθώμεν!

Σχολές και πτυχία

Καλησπέρα στην ομάδα
Έχω μερικές απορίες σχετικά με τις σχολές πιλότων στην Ελλάδα και τα πτυχία που χρειάζονται για να προσληφθεί κανείς από μια αεροπορική εταιρία.
Λοιπόν:
1) Η αποφοίτηση από μια σχολή στην Ελλάδα (μιλάω για σχολές όπως Egnatia, global, jetstream και λοιπά) εξασφαλίζει και μια θέση σε μια οποιαδήποτε αεροπορική μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα; Τι πιθανότητες υπάρχουν να μείνεις άνεργος;
2) Το ATPL integrated είναι ένα πτυχίο που αποκτώντας το είσαι έτοιμος ( κάνοντας και type rating) να εργαστείς σε αεροπορική?
3) Υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνεις πιλότος χωρίς να δώσεις όλα τα λεφτά με τη μία. Εννοώ να πληρώνεις σιγά σιγά ανάλογα με τα πτυχία που πέρνεις και τις ώρες που βάζεις όποτε εσύ θέλεις και μπορείς;
4)Ποια πτυχία χρειάζεται να έχει κάποιος για να είναι ένας πιλότος έτοιμος να εργαστεί σε μια αεροπορική;
Σας ευχάριστω εκ των προτέρων