Επιμελητής πτήσεων και ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας

  • Thread starter Thread starter Airliner98
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Ακόμα μία ερώτηση που ξέχασα να ρωτήσω. Σε τι επίπεδα κυμαίνονται οι μισθοί του ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας και του επιμελητή πτήσεων;
 
EEK δυο με δυόμισι χιλιαρικα καθαρά.
Επιμελητής στην Αιγαίου, ας πούμε, κανενα 800αρακι και πολλα λεω. Επιμελητής στην ΒΑ, ας πούμε, πολυ παραπάνω. Εξαρτάται απο την εταιρεία.
 
Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας. Με βοηθήσατε πάρα πολύ. Να 'σται καλά!! :D :D
 
Airliner98":ydnu78jp said:
Πόσα χρόνια κρατάνε αυτές οι σπουδές στην ΥΠΑ;;

H ΥΠΑ είναι ο εργοδότης σου (δηλ. το Ελληνικό Δημόσιο), δεν είναι κάποια σχολή. Η θεωρητική εκπαίδευση κρατάει γύρω στο 6μηνο στην ΣΠΟΑ της ΥΠΑ και από εκεί και πέρα μεταφέρεσαι στη μονάδα σου (αεροδρόμιο ή ΚΕΠΑΘ) και θεωρείσαι εκπαιδευόμενος ελεγκτής για 2 (αεροδρόμιο) με 5 (ΚΕΠΑΘ) χρόνια.

Αυτό είναι το concept που ισχύει για τον Έλεγχο Εναέριας Κυκλοφορίας στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Μπορεί στο άμεσο μέλλον να αλλάξει και ο φορέας παροχής αυτών των υπηρεσιών να είναι ανεξάρτητος.
 
LEKPO1A":39yyod3h said:
Ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας (ΕΕΚ) στην Ελλάδα είναι υπάλληλος της Πολεμικής Αεροπορίας (απόφοιτος της ΣΙ ή της ΣΤΥΑ) ή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (απόφοιτος οποιουδήποτε ΑΕΙ και προσλαμβάνεσαι μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ)
Μόνο το δεύτερο (πολιτικός υπάλληλος ΥΠΑ).

Στην Πολεμική Αεροπορία η πλησιέστερη ειδικότητα είναι Ελεγκτές Αεράμυνας (ΕΑ), οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις έχουν καθήκοντα παραπλήσια με τον ΕΕΚ όσον αφορά στρατιωτικά αεροσκάφη που πετούν VFR. Συνήθως όμως τα καθήκοντά τους είναι αρκετά διαφορετικά (Ground Controlled Interception, πλήρωμα ΑΣΕΠΕ/AWACS κλπ).
 
Ναι, δεν το διευκρίνισα επαρκώς.

Αναφερόμουν στους στρατιωτικούς ελεγκτές που επανδρώνουν τους πύργους και τις προσεγγίσεις των στρατιωτικών αεροδρομίων καθώς και τα κέντρα ελέγχου περιοχής της ΠΑ.
 
Για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ θα πρέπει να είμαι απόφοιτη κάποιου ΑΕΙ;; Αν είναι κάτι κατώτερο π.χ. ΙΕΚ ή ΤΕΙ δεν γίνεται;
 
Διάβασα σε ένα άλλο θέμα [Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας(ΕΕΚ)] ότι μπορούν να μπουν στον διαγωνισμό μόνο όσοι είναι απόφοιτη απο συγκεκριμένα τμήματα ΑΕΙ (Μαθηματικών, Φυσικής, Πολυτεχνικών σχολών, Οικονομικών, Νομικής, Πολιτικών Επιστημών και απόφοιτοι της σχολής Ικάρων (χειριστές). Αυτό ισχυεί και το 2015 ή γίνεται να είναι απόφοιτος οποιουδήποτε ΑΕΙ;;
 
Ζητώ συγνώμη για τις τόσες ερωτήσεις προσπαθώ να μάθω για αυτό το ζήτημα που με απασχολεί τόσο!
 
Top