Επισκεψη στο πιλοτηριο

• Thread starter Thread starter tsepeto
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Έχεις σκεφτεί ότι ο "θετικός", όπως ακριβώς γράφει στα φρύδια του τον συγκεκριμένο κανονισμό, μπορεί να γράφει και άλλους (όρια ταχύτητας. ύψη, όρια καιρού κλπ κλπ) ?

Sorry gia ta greeknlish. Dnladh an einai o athrwpos anoixtomyalos paei na pei oti grafei kai ton kanonismo sta palia tou ta ypodhmata? Den nomizw re paidia. Kai apo tin alli ola ayta peri taxythtwn, ypswn ktl, elegxontai eite etairika mesw fdm n diaforetika apo to idio to atc.

gonso":2kbr9jyn said:
Kai Tak":2kbr9jyn said:
Παντως οποια και να ειναι η πολιτικη της εταιρειας ολα εξαρτονται απο τον κυβερνητη και μονο,αν πετυχετε καποιον θετικο θα σας μεινει αξεχαστη εμπειρια.

Αγαπητέ ΚαιΤακ τι μας λές ακριβώς?

Ότι "καλός άνθρωπος/άνετος" και ...θετικός είναι ο κυβερνήτης που αψηφά

Ο "κακιασμένος/στριμένος/ στραβόξυλο/κολλημένος/αρνητικός" λοιπόν, t

Αν και δεν θελω να βγω off topic ολοι οι παραπανω χαρακτηρισμοι δεν με εκφραζουν εκτος απο αυτον που οντως χρησιμοποισα(θετικος).

Και οτι αφορα τα υπολοιπα απλα λεω, οτι αμα καποιος κυβερνητης κρινει οτι μπορει για τον Α,Β, η Γ λογο να σε αφησει να μπεις στο θαλαμο θα το κανει γιατι ακριβως ακολουθει τους κανονισμους της εταιρειας του,αυτου του κανονισμου που του δινει τη δικαιωδισια εν ΠΤΗΣΗ να κρινει αναλογα και να πρατει αναλογα για την καθε περισταση.Ελπιζω να καταλαβες αγαπητε gonso τη εννοω.

Φιλικα Και Τακ

Εδω φίλε ΚαιΤακ είναι το τί λέει ο νόμος. (JAR)

Πουθενά (όπως θα δεις) δεν λέει ότι ο κυβερνήτης μπορεί, κατά την διάρκεια της πτήσης, να επιτρέψει σε οποιονδήποτε πλήν των αναφερομένων, την είσοδο στο πιλοτήριο. Δεν του δίνει κάν το δικαίωμα να κρίνει από μόνος του ποιόν θα αφήσει.

Όπως πολύ ορθά λές ο κυβερνήτης κάνει ότι θέλει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι άμα κάνει ότι θέλει, θα έχει δουλειά και την άλλη μέρα!

Direction [21(c)] sets out the security standard to be achieved with regard to flight deck access. The Department considers the following to be acceptable as persons having an operational need ("permitted persons") to enter the flight deck:
(1) the operating flight and Cabin Crew of the aeroplane in question;
(2) Flight and Cabin Crew employed by the operator who are off duty but
either travelling to start the duty, or travelling after its close, when no seat
is available in the passenger compartment;
(3) duty positioning crew employed by the airline, when no seat is available in the passenger compartment;
(4) airline Company personnel (being those employed by, or a director of, the Company) when travelling on Company business, when no seat is
available in the passenger compartment;
(5) personnel from a Company in the same group of companies as the operator Company, when travelling on Company business, when (a) there is an established common security screening and ID issuing process, and (b) no seat is available in the passenger compartment;
(6) pilots discharging training duties;
(7) those CAA officials, AAIB officials and DfT officials with statutory
powers to enter and remain on a flight deck when on duty;
(8 ) Air Traffic Control officers on official business;
(9) persons who need to have access to the flight deck for reasons connected with their duties in relation to aviation safety;
(10)any other category of person approved in advance by the CAA.

Είναι στο χέρι του κυβερνήτη να μπεις στο πιλοτήριο. Εγώ που ήμουν και φροντιστής και υπήρχε άλλη σχέση μεταξύ μας σε σχέση με έναν επιβάτη, κάποιες φορές δε με άφηναν. Γενικά όμως όπως και οπουδήποτε, υπάρχουν τα στραβόξυλα και δεν ορίζω ως στραβόξυλο τον κυβερνήτη που δεν αφήνει κάποιον να μπει στο πιλοτήριο. Απλά χωρίς καμία εξαίρεση, ήταν και οι λιγότερο συνεργάσιμοι και περισσότερο δύστροποι.
Πάντως η πλειοψηφία των πιλότων της ΟΑ είναι πολύ φιλικοί και το καλύτερο που έχετε να κάνετε δεν είναι να βρείτε την αεροσυνοδό και να ζητήσετε άδεια
αλλά να βρείτε τον ίδιο τον καπετάνιο πριν την πτήση.Η αεροσυνοδός μάλλον δεν θα το μεταφέρει ή κι αν το μεταφέρει θα το κάνει με την ξινισμένη μούρη της!!!!!!
Ένα χαμόγελο θέλει!!!!!!!!!

Μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου θα μπω 5 φορές σε αεροπλάνο.. Θα ζητήσω και τις 5 στανταρ να το επισκευτώ.. (εν ώρα πτήσης εννοείται.. πριν/μετά μπαίνεις εύκολα) Ελπίζω μια από τις 5 να μου κάτσει.. Οι 3 είναι Easy Jet και οι 2 Virgin Express.. Εχει κανείς εμπειρία σε κάποιο από τις δύο; (Να έφαγε "πόρτα" ή τελικά να μπήκε)

Πριν απο 4-5 χρονια που ειχα πεταξει με easyjet,ενω ζητησα ευγενικοτατα αν μπορω να μπω στο πιλοτηριο,η αεροσυνοδος μου ειπε οτι θα ρωτησει τον captain και θα μου απαντουσε.Τελικα,η ωρα περνουσε και δεν ηρθε να μου πει αν μου επιτρεπεται η εισοδος η οχι. οποτε την ξαναρωτησα και μου απαντησε οτι δεν ειναι καλη ιδεα.Πριν απο 2 χρονια που ξαναπεταξα με την εν λογω εταιρεια καποιος αλλος απο την παρεα μου ζητησε να μπει πιλοτηριο και δεν τον αφησε ενας φροντιστης.

Καλά, αν θέλετε απλά να γράφετe πόστ χωρίς να διαβάζετε τα υπόλοιπα, γιατί δεν τα γράφετε σε ένα word document να τα διαβάζετε μόνοι σας???

Ειδικά στην Easyjet (λογω uk caa) απαγορεύεται στον κυβερνήτη να βάλει και την ίδια του την γυναίκα μέσα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ.

Οι εξυπνάδες του στύλ "κυβερνήτης είναι, ότι θέλει κάνει" , είναι (με το μπαρδόν) ...μπούρδες.

Μπορεί δηλαδή να κουβαλάει και όπλο, αφού κάνει ότι θέλει? Ούτε νυχοκόπτη δεν τον αφήνουν να έχει.

Οι φροντιστές της Easyjet, δεν τους επιτρέπεται ούτε καν να ρωτάνε τον κυβερνήτη, καθώς ξέρουν ότι δεν απασχολείς κάποιον για κάτι που ξέρεις ήδη την απάντηση. ΟΧΙ.

Αν κάποιος αφήσει κάποιον να μπεί, και κάποιος τον καρφώσει, θα του κόψουν τον κ... !

Στο κάτω κάτω, ας κάνω και μία ερώτηση σαν δικηγόρος του διαβόλου. Έτσι και αλλιώς δεν διαβάζει και κανένας. Σε μετρό ή ηλεκτρικό ή γενικώς τραίνο, έχει κανείς σας ζητήσει να πάει να μπέι στον χώρο του οδηγού εν κινήσει? Έγώ δεν έχω δεί κανέναν, αν και πολύ θα το γούσταρα (ειδικά στα πολύ γρήγορα τραίνα). Γιατί ο εργασιακός χώρος του πιλοτηρίου πρέπει να είναι διαφορετικός?

Όπως και να έχει, η απαγόρευση να γίνετε το πιλοτήριο κέντρο διερχομένων, δεν προέρχεται από τους πιλότους. Τα παράπονα σας στον κύριο:

Osama bin Muhammad bin 'Awad bin Laden (and any assossiates, obvious or not)
Somewhere in the Dessert
Afghanistan

O κυβερνήτης της Αεροφλότ το '94, είχε βάλει την κόρη του και εν συνεχεία το γιό του στο κάθισμα του κυβερνήτη και ..."παίζανε". Τώρα δυστυχώς, και οι τρείς παίζουνε σε "τόπο χλωερό, σε τόπο αναψύξεως" κατά τας γραφάς. Στην διερεύνηση, οι περισσότεροι ερωτηθέντες περιέγραψαν τον συγκεκριμένο κυβερνήτη ώς μακράν τον πιό φιλικό και ανοιχτόμυαλο κυβερνήτη της εταιρείας !

Όσοι από εσάς, απλά συνεχίζεται να πιστεύετε ότι αυτός που βάζει το ψωμί το δικό του και των παιδιών του, πάνω από την δική σας ευχαρίστηση με το να είναι... λιγότερο συνεργάσιμος και περισσότερο δύστροπος......tough.

Όποιος το έπιασε ..το έπιασε. Δεν το κουράζω άλλο το θέμα :x

ΥΓ. Η ΟΑ εξαιρείται από τα παραπάνω, μιάς και ΟΑ είναι ...ότι θέλει κάνει και λογαριασμό δεν δίνει κανείς σε κανέναν.

Από την μία μας χαλάει ότι η ΟΑ είναι μιά τεράστια χαβούζα που τρώει λεφτά εδώ και δεκαετίες, αλλά από την άλλη μας αρέσει και το ωχ-αδερφίστικο των πιλότων της σε πολλούς τομείς. Αυτό το ωχ-αδερφίστικο που εδώ και 30+ χρόνια, αφήνει ασύδοτα τους πιλότους της ΟΑ να πετάνε τουλάχιστον 3 ή 4 ή 5 χιλάδες πόδια κάτω από το οικονομικό ύψος cruise, σπαταλόντας ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ σε καύσιμα χωρίς κανέις να τους πεί κουβέντα. Για τους επισκέπτες στο κόκπιτ θα τους την πούν ??? Σιγά τα λάχανα !

gonso":a11bftou said:
Στο κάτω κάτω, ας κάνω και μία ερώτηση σαν δικηγόρος του διαβόλου. Έτσι και αλλιώς δεν διαβάζει και κανένας. Σε μετρό ή ηλεκτρικό ή γενικώς τραίνο, έχει κανείς σας ζητήσει να πάει να μπέι στον χώρο του οδηγού εν κινήσει? Έγώ δεν έχω δεί κανέναν, αν και πολύ θα το γούσταρα (ειδικά στα πολύ γρήγορα τραίνα).

Χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω τα επιχειρήματά σου, που είναι πολύ σωστα: Ναι, το έχω κάνει μερικές φορές παλαιότερα σε τραίνα του ΟΣΕ και άξιζε τον κόπο, ειδικά σε νυκτερινά δρομολόγια. Δεν ξέρω σήμερα αν δέχονται.

Εγώ έχω μείνει για αρκετές ώρες σε "πιλοτήριο" IC του ΟΣΕ μεταξύ SKG-AXD το 1996.

Πιστεύω πάντως πως το σύνολο των μελών αυτού του forum θα ήθελε να το κάνει...! :roll:

gonso":2mr385ke said:
Σε μετρό ή ηλεκτρικό ή γενικώς τραίνο, έχει κανείς σας ζητήσει να πάει να μπέι στον χώρο του οδηγού εν κινήσει? Έγώ δεν έχω δεί κανέναν, αν και πολύ θα το γούσταρα (ειδικά στα πολύ γρήγορα τραίνα).

xristos":2mr385ke said:
Πιστεύω πάντως πως το σύνολο των μελών αυτού του forum θα ήθελε να το κάνει...! :roll:

Χρήστο, μήπως με τρόπο, μου λές να πάρω τα κουβαδάκια μου και να πάω σε άλλη παραλία ??? :lol: :lol: