Επιβάτης την κοπάνησε απο το Α/Φ ενεργοποιώντας τσουλήθρα

  • Thread starter Thread starter OA701
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

OA701

Concorde-Class-Member
Εγγραφή
27/04/2009
Μηνύματα
4.079
Likes
104
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
---
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
KTTS
Περίεργο συμβάν Σάββατο βράδυ στη Λάρνακα...

Επιβάτης της Cyprus 348 για Αθήνα, την έκανε απο το Α/Φ λίγο πριν την απογείωση χρησιμοποιώντας τσουλήθρα...

Επικράτησε ένας πανικός και τελικά με 2-3 ώρες καθυστέρηση έγινε η πτήση αλλά με διαφορετικό Α/Φ.

Το Α/Φ του συμβάντος πέταξε κανονικά σήμερα πιά αλλά με λιγότερους επιβάτες ανα πτήση...

Τι άλλο θα δούμε :wall: ...

Περισσότερα:
:arrow: http://www.philenews.com/main/1,1,22,0,21148-.aspx
 
Δηλαδή..... χάνεις τα λόγια σου.... δεν είμαστε καθόλου καλά.
 
Για σταθείτε βρε παιδια. Εγω μπορει να εχω "ωρες πτησης" οσες και ενα νεος συγκυβερνήτης, αλλα δεν ειμαι και ο ποιο σχετικος επι αεροπορικών θεματων.
Δηλαδη ο οποιοσδηποτε, ανα πασα στιγμη, μπορει να ανοιξει την πορτα του αεροπλανου;
Μπορει να γινει αυτο οταν το αεροπλανο βρίσκεται στον αερα; Ελπιζω να υπαρχει καποια ασφαλιστικη δικλίδα, γιατι αν δεν υπαρχει, τοτε δεν εχει κανενα νοημα ο ελεγχος. (security check).
 
Η πόρτα του αεροπλάνου ανοίγει προς τα μέσα. Όταν το αεροπλάνο βρίσκεται στον αέρα και η καμπίνα είναι συμπιεσμένη, η διαφορά ατμοσφαιρικής πίεσης μέσα και έξω απο το αεροπλάνο είναι πολύ μεγάλη. Άρα, η δύναμη που θα χρειαστεί να έχει κάποιος για να μπορέσει να ανοίξει την πόρτα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από το γινόμενο της διαφοράς της πίεσης επί το εμβαδόν της πόρτας. Στην πράξη, η δύναμη αυτή είναι πολύ μεγαλύτερη από τη δύναμη που έχει οποιοσδήποτε άνθρωπος, όπότε η πόρτα δεν μπορεί να ανοίξει.
 
Η πόρτα του Airbus ανοίγει προς τα έξω. Στο έδαφος ανοίγει αρκετά εύκολα λόγω του μηχανισμού power assist. Τώρα για το αν έχει κάποιο προστατευτικό ή όχι, αυτό εξαρτάται από τα SEP (Safety, Equipment & Procedures) της κάθε εταιρείας. Για παράδειγμα η Swiss δεν χρησιμοποιεί το pin που ασφαλίζει την πόρτα όταν βρίσκεται σε manual. H British Airways στις πόρτες 2L&R και 3L&R έχει προστατευτικό κάλυμμα πάνω στον μοχλό της πόρτας, μιας και τις χρησιμοποιεί σπάνια για επιβίβαση και αποβίβαση.


ΟΑ277
 
OA701":pld903a9 said:
Επιβάτης της Cyprus 348 για Αθήνα, την έκανε απο το Α/Φ λίγο πριν την απογείωση χρησιμοποιώντας τσουλήθρα...

Θέλω να δω αν θα υπάρξουν δικαστήρια,οικονομικές απαιτήσεις κτλ μαντεύω όλο αυτή η φασαρία θα κόστισε αρκετά στις Κυπριακές..Εμπρός στον δρόμο που χάραξαν στην Βρεταννία..
 
Κατά τη γνώμη μου ΠΡΕΠΕΙ να υπάρξει δικαστήριο, και ο τυπάς να αποζημιώσει την εταιρία! Δηλαδή ο τύπος προκάλεσε 2.5 ώρες καθυστέρηση σε τόσο κόσμο, μπορεί κάποιοι να έχασαν επόμενες πτήσεις (αν και αμφιβάλλω αν κανείς θα ερχόταν Αθήνα για να πάει τελικά αλλού :mrgreen:), κόστισε στην εταιρία ένα κάρο λεφτά, τους έβγαλε εντελώς εκτός προγράμματος, μην ξεχνάμε και αυτό με τους 50 επιβάτες που δε μπόρεσαν να πετάξουν την επομένη και πέραν αυτού υποθέτω ότι και μόνο για ψυχική οδύνη των 150 επιβατών που φαντάζομαι φαντάστηκαν ότι το αεροπλάνο θα εκραγεί τα επόμενα δευτερόλεπτα από βόμβα στη βαλίτσα του τύπου ο τύπος πρέπει να τιμωρηθεί ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΑ. Άμα αρχίσουμε όλοι να ανοίγουμε για πλάκα τις πόρτες των αεροπλάνων δηλαδή, ζήτω που καήκαμε :shock: :shock:
 
OA277":1tbjefzh said:
Η πόρτα του Airbus ανοίγει προς τα έξω. Στο έδαφος ανοίγει αρκετά εύκολα λόγω του μηχανισμού power assist. Τώρα για το αν έχει κάποιο προστατευτικό ή όχι, αυτό εξαρτάται από τα SEP (Safety, Equipment & Procedures) της κάθε εταιρείας. Για παράδειγμα η Swiss δεν χρησιμοποιεί το pin που ασφαλίζει την πόρτα όταν βρίσκεται σε manual. H British Airways στις πόρτες 2L&R και 3L&R έχει προστατευτικό κάλυμμα πάνω στον μοχλό της πόρτας, μιας και τις χρησιμοποιεί σπάνια για επιβίβαση και αποβίβαση.


ΟΑ277
Δεν ανοίγει καμία πόρτα προς τα έξω! Αν δεις, ολλες οι πόρτες «κουμπώνουν» από μέσα προς τα έξω και για να τις ανοίξεις χρείαζεται πρ´ωτα να τις τραβήξεις προς τα μέσα!
Άρα όταν είναι συμπιεσμένη η καμπίνα είναι αδύνατο να ανοίξουν! Νομίζετε ολτι ποτέ κανείς δεν προσπάθησε να το κάνει; Απλά κανείς δεν τα κατάφερε και γι'αυτό δεν υπάρχει καν αυτή η πιθανότητα ούτε σαν είδηση, παρόλο που τρελοί όπως φαίνεται υπάρχουν πολλοί! Κάποιες πόρτες κάργκο ανοίγουν προς τα έξω και έχουν ειδικούς μηχανισμούς ασφάλισης γιατί αλλιώς ακριβώς λόγω της συμπίεσης της ατράκτου, θα ανοίγανε εκρηκτικά! Αυτός είναι και ένας λόγος που οι πόρτες τουλάχιστον των επιβατών ΠΡΕΠΕΙ να κλείνουν προς τα μέσα!
 
Ενταξει, ολοι μιλαμε για πορτες, συμπιεση, κ.λ.π . Ολα δεκτα.
Αν δεν κανω λαθος, το αρθρο αναφερει οτι το συμβαν εγινε λιγο πριν την απογειωση και σαφως αφου οι τσουληθρες ειχαν ασφαλισει.
Μια ισως αφελη ερωτηση θελω να κανω. Το πληρωμα καμπινας που ηταν την ωρα του συμβαντος? Ο επιβατης περασε απο παντου ανενοχλητος και απλα πηγε στην πορτα και την ανοιξε? Κανενα μελος πληρωματος δεν προλαβε να δει η να κανει κατι?
 
1.Οι πόρτες τών αεροπλάνων ανοίγουν πρός τά έξω.Οποιαδήποτε φωτογραφία αεροπλάνου στό έδαφος θά σάς πείση επ'αυτού.
Αν άνοιγαν πρός τά μέσα,οποιοσδήποτε θά μπορούσε να ανοίξη την πόρτα ευκολώτατα εν πτήσει (δέν θά είχε να αντιμετωπίση την αντίσταση από τόν αέρα) καί να ρουφηχτούν άπαντες όξωωωωωωωω.
Επίσης,άν άνοιγαν πρός τά μέσα,θά έπρεπε νά υπάρχη κάποιος χώρος όπου θά παρέμεναν.Οποιος έχει ταξιδέψει αεροπορικώς ξέρει οτι τέτοιος χώρος δέν υπάρχει (διότι αλλιώς θά έβλεπε κατά την επιβίβασή του την πόρτα νά βρίσκεται μέσα στό αεροπλάνο.

2.Στό συγκεκριμένο περιστατικό,υποψιάζομαι οτι ο νεαρός έπασχε από πτεροφοβία,δηλαδή φοβόταν τά αεροπλάνα.Τό ότι είναι ναυτικός -δηλαδή κατά τεκμήριο δέν φοβάται νά ταξιδέψη σέ θάλασσα μέ εννιάρι γεμάτο καί το βαπόρι να κουνάη πέρα δώθε- δέν σημαίνει οτι νοιώθει τό ίδιο άνετα και στά 35000 πόδια πάνω από την ίδια αυτή θάλασσα.
Ωστόσο,ασφαλώς και πρέπει νά τιμωρηθή γιά τήν αναστάτωση (καί την οικονομική ζημιά) που προκάλεσε τόσο στήν εταιρεία,όσο καί στούς λοιπούς παρ'ολίγον συνεπιβάτες του.

3.Οταν ο Κ1 δώση την εντολή "πλήρωμα θαλάμου,θέσεις γιά απογείωση",το πλήρωμα θαλάμου πάει και κάθεται στίς θέσεις του,που απ'όσο ξέρω βρίσκονται στο πίσω τμήμα τού αεροπλάνου.Αν ο νεαρός καθόταν στο μπρός μέρος,μέχρι νά τρέξη κάποιος τά 50-60 μέτρα τού μήκους τής ατράκτου (αφού πρώτα συνειδητοποιήση τί συμβαίνει),ο τύπος έγινε καπνός (καί δή άνευ λεωφορείου-οι γνωρίζοντες θά καταλάβουν το λογοπαίγνιο :D )

ΥΓ.Τό επεισόδιο έγινε στό έδαφος,όπου η καμπίνα δέν είναι συμπιεσμένη,διότι απλούστατα δέν χρειάζεται....
 
Top