CONFIG2":2xwfey1y said:
η ΟΑ σαν δημοσια εταιρια, πλην των αερομεταφορων επι πληρωμη, εκτελει (βασει του καταστατικου της) και εθνικες αποστολες , οπως η μεταφορα των στρατιωτων στην Καμπουλ, οι πολλες μεταφορες πρωθυπουργων και αλλων παραγοντων, εθνικων αθλητικων αποστολων κλπ.
Θα μου επιτρέψετε όμως να σας πω πως η προκειμένη αερομεταφορά έγινε μετά από κατάθεση προσφορών. Δε δόθηκε κάποια ««εθνική εντολή». Με βάζετε όμως στον πειρασμό να σας ρωτήσω μήπως σα δημόσια εταιρεία έχει την υποχρέωση να μεταφέρει δωρεάν τον τύπο(οκ, με έκπτωση 97%), τους βουλευτές και τους υπουργούς.
Αλλά, για να επιστρέψω on-topic, αυτό που ρώτησα είναι το εξής: 1 Α340 πηγαινοέρχεται JFK, 1 Γιοχανεσμποργκ και 1 για Καναδά με μεγάλο χρόνο αδρανείας το 2ο και το 3ο και το 4ο περισσεύει, πώς να το κάνουμε;
Αφήστε που θα μπορούσαν να περισσεύουν 2 αλλά τέλος πάντων, μην αρχίσουμε θέμα βελτιστοποίησης...
Γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε αυτό το 4ο και προτιμήθηκε να ακυρωθεί το δρομολόγιο της Νέας Υόρκης; Ή απλούστερα και τα δύο που πάνε Καναδά και JNB, έχουν 2 συνεχόμενες μέρες ρεπό την εβδομάδα-εννοώ από «μακρινές αποστολές».
Τέλος, αν αντικατασταθεί ένα Α340 από ένα Α330 αυτό θα δώσει μεγαλύτερη ευελιξία στην εταιρεία, αφού θα μπορεί να το χρησιμποποεί και για Λονδίνο, Παρίσι κτλ αλλά και για JNB αν χρειαστεί. Αυτή είναι μια σκέψη μου-δε θέλω να το παίξω ειδήμων για πράγματα που γνωρίζω ελάχιστα. Απλά το να έχει μια εταιρεία 4 τετρακίνητα αεροσκάφη και να πραγματοποιεί 13-14 μακρινές πτήσεις την εβδομάδα εμένα μου φαίνεται παράλογο. Αν ήμουν σίγουρος δε θα το συζητούσα εδώ. Γιαυτό το αναφέρω, Για να μου πει κάποιος αν ξέρει κάτι πάνω σε αυτό.
Θέλω όμως να σας ρωτήσω και κάτι ακόμη. Το δρομολόγιο για την Αυστραλία ήταν τόσο ζημιογώνο. Οι λόγοι ποιοί είναι; Δεν υπήρχε ενδιαφέρον του κοινού; Μήπως χρησιμοποιόταν λάθος τύπος αεροσκάφους, ας πούμε; Κι αυτάπου ψηθιρίζονται για 7ήμερες δωρεάν διακοπές των πληρωμάτων και των οικογενειών τους στην εξωτική Αυστραλία ισχύουν;
Βγαίνω όμως εκτός γιαυτό σταματώ εδώ.
ΥΓ: Πάντως συμφωνώ απόλυτα μαζί σας πως 4 engines are safer than 2 και θεωρώ πολύ σημαντικό που η ΟΑ χρησιμοποιεί τετρακίνητα αεροσκάφη για υπερατλαντικά δρομολόγια.