Ερωτήσεις για αποσκευές και διαχείριση αποσκευών

• Thread starter Thread starter cavo_paradiso
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Πριν απο 3 μέρες παρακολούθησα μια εκπομπή στην αγγλική τηλεόραση που δείχνει για το Border Agency και τα διάφορα περιστατικά που έρχεται να αντιμετωπίσει ανα τους καιρούς στα αεροδρόμια. Υπήρχαν 2 περιπτώσεις για μεταφορά τσιγάρων, μια απο την Τουρκία (και δεν ισχύει στην περίπτωση του salonica88) όπου ένα ζευγάρι έφερε μερικές κούτες με αφορολόγητα τσιγάρα και επειδή δεν τα δήλωσαν στον τελωνειακό έλεγχο, τους τα μάζεψαν. Στην δεύτερη περίπτωση ένα άλλο ζευγάρι επέστρεφε απο Ισπανία και είχε μαζί του πάνω απο 10 κούτες τσιγάρα και ειδοποιήθηκαν οι τελωνειακοί, τους σταμάτησαν και άρχισαν τις ερωτήσεις, για παράδειγμα, πόσα καπνίζετε κάθε μέρα, τι χρειάζεστε τόσο μεγάλη ποσότητα, για ποιόν είναι κτλ. Δεν τους έκαναν τίποτα γιατί ανακάλυψαν οτι θα μετά απο ένα μήνα θα έκαναν το ίδιο ταξίδι (Ισπανία - Αγγλία) οπότε θα τους ξαναγινόταν έλεγχος κατά την άφιξη και αν έφερναν την ίδια ποσότητα απλά θα φεύγαν με άδεια χέρια απο το αεροδρόμιο. Ο νόμος λέει οτι υπάρχει περιορισμός στην ποσότητα και πρέπει να προορίζεται για προσωπική χρήση ή ως δώρο και αν υπάρξει οποιοδήποτε χρηματικό όφελος απο την μεταφορά αυτή ακυρώνει το δικαίωμα να φέρνεις μεγάλες ποσότητες τσιγάρων η αλκοόλ ακόμη και εντός ΕΕ.

thanosp":3n0xlpug said:
Πολύ απόλυτος είσαι ακόμη και αν δεν διαφωνούμε... ...Αν διαφωνείς για την πρότασή μου, πρόβλημά σου. :)
Δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα και ειλικρινά δεν υπήρχε καμία "μομφή" στην απάντησή μου, ούτε και διαφωνώ με το να έχεις μια απάντηση "έτοιμη" .
Απλά, θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχουν έτοιμη απάντηση. Ίσα ίσα, αν δεν είναι πολύ πειστικοί με την απάντησή τους (και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα οι εκεί "ελεγκτές" να καταλάβουν από την έκφραση του προσώπου, από κάποιο πιθανό μορφασμό/κόμπιασμα και από τις κινήσεις του σώματος ότι ο επιβάτης λέει ψέματα) ίσως έχουν πολύ μεγαλύτερη καθυστέρηση μέχρι να πείσουν ότι δεν είναι ύποπτοι.

Αλήθεια όμως, αφού δεν θα είναι αφορολόγητα και θα αγοραστούν από περίπτερο, γιατί να μην τα βάλεις στη βαλίτσα και να ξενοιάσεις;
Το 2003, κάποιος (ονόματα δεν λέμε, οικογένειες δεν θίγουμε), που βρισκόταν για κάποιον λόγο στο Marignane, πήγε μια βόλτα στην Ανδόρρα για ΠΣΚ. Τότε κάπνιζε καπνό Golden Virginia (ευτυχώς το έχει κόψει 3 χρόνια τώρα) και τον αγόραζε στην χώρα του στα 4,5 ευρώ το πακέτο. Όταν λοιπόν βρήκε εκεί τον καπνό στα 2 ευρώ τον πακέτο, αγόρασε 30 κούτες (150 πακέτα των 50 γραμμαρίων) καπνό. Ο καπνός ταξίδεψε οδικώς στη Μασσαλία και από εκεί, μπήκε στη βαλίτσα του επιβάτη και κατέληξε σε γνωστή βαλκανική χώρα αεροπορικώς. Τσιγάρα για 2 χρόνια στη μισή τιμή.... μόνο που πάνω έγραφαν "Fumar Mata" :lol:

Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις, είναι εντελώς συμπτωματική.

Ξέρει κανείς εμπεριστατωμένα τί ισχύει σε περίπτωση απώλειας αποσκευής;

Όπως ξαναέγραψα, έκανα το ATH-FRA(A3) & FRA-SVG(LH) χθες και (όπως δεν ξαναέγραψα) ακόμα περιμένω τη βαλίτσα μου.
Στο αεροδρόμιο δήλωσα άμεσα την απώλεια και μου έδωσαν ένα emergency kit της LH με βασικά είδη (ξυριστικά, οδοντόβουρτσες κλπ). Είμαι όμως ήδη 28 ώρες χωρίς αποσκευή (χωρίς ρούχα δηλαδή) και με μια πρόχειρη βόλτα που έκανα στα γύρω καταστήματα, είδα πως οι τιμές των ρούχων εδώ στη Νορβηγία είναι πάμφθηνες όπως σε όλα τα είδη τους (ενδεικτικά: εσώρουχο 23 ευρώ, κάλτσες 16 ευρώ το ζευγάρι κλπ). Επειδή πρέπει να μείνω άλλες 6 μέρες εδώ, τί δικαιούμαι;
Να αγοράσω εσώρουχα κλπ ή δεν θα πάρω ποτέ τα λεφτά μου πίσω;
Να πάρω ρούχα, φόρμες, πουλόβερ κλπ όπως αυτά που θα είχα αν δεν έχαναν τη βαλίτσα μου; Σπορτέξ και μπότες και παντόφλες;
Να πάρω 6 εσώρουχα που θα χρειαστώ ή αν βρουν την βαλίτσα μου αύριο δεν θα πάρω φράγκο, οπότε να τα αγοράζω ένα-ένα;

Τηλέφωνο επικοινωνίας με LH δεν βρήκα πουθενά. Μόνο το online baggage tracing που μου λέει συνεχώς:
TRACING CONTINUES. PLEASE CHECK BACK LATER
:wall: :rant: :wall: :rant:

Σε παρόμοια περίπτωση, απώλεια βαλίτσας κατά τη διάρκεια διακοπών, η Aegean ενημέρωσε φίλο μου ότι μπορεί να αγοράσει ρούχα, εσώρουχα κτλ αλλά να κρατήσει τις αποδείξεις για να αποζημιωθεί. Τελικά πήρε μόνο ένα μέρος πίσω, δίοτι υπάρχει ένα μέγιστο ποσό αγορών (το οποίο κ ξεχνάω) που η Aegean δικαιολογεί. Υπομονή κ καλά ξεμπερδέματα...

Η LH δικαιολογεί 1218 ευρώ,με βάση την τρέχουσα ισοτιμία του νομίσματος, αλλά και ο Άγιος φοβέρα θέλει:

Μετά από την εδώ γκρίνια μου και την γκρίνια σε LH & A3, έλαβα το εξής μήνυμα:

Bag 1 Status RECEIVED AT AIRPORT / DELIVERY PROCESS INITIATED

Έστω κ με καθυστέρηση 1,5 μέρας, θα αλλάξω μπλούζα....

Το ξανασκέφτηκα το θέμα και είμαι ακόμα νευριασμένος.

Γνωρίζει κανείς αν δικαιούμαι τίποτα για την καθυστέρηση άφιξης της βαλίτσας μου; Σημειωτέον, δεν αγόρασα τίποτα λόγω της καθυστέρησης αυτής, αλλά έμεινα 2 μέρες κλεισμένος μέσα. Καμία ιδέα;

Καλησπέρα.
Γνωρίζεται αν επιτρέπεται η μεταφορά διαλυτικών και μπογιών στις αποσκευές :?:

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, αναφέρομαι σε είδη μοντελισμού, διαλυτικά σμάλτου, αστάρια όπως τα παρακάτω:

http://www.e-kalfakis.gr/scale--mod...rs-gunze-t101,-color-thinner-50ml-p-5498.html
http://www.e-kalfakis.gr/scale--mod...mbrol-enamel-thinners--tin--125ml-p-6341.html
http://www.e-kalfakis.gr/scale--mod...b515,-mr.surfacer-1200-spray--170-p-6275.html
http://www.carchem.co.uk/hycote-grey-primer-400ml-p-274.html

Υπάρχει πρόβλημα ή όχι;

Ερώτηση για μεταφορά αποσκευών με αεροπλάνο

Καλησπέρα,

Θέλω να μεταφέρω τις αποσκευές μου (γύρω στα 40κιλά) από το Ντίσελντορφ ή την Κολωνία της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη.
Είναι έξυπνη-οικονομική λύση να τις μεταφέρω με κάποια αεροπορική εταιρεία? Το σκέφτηκα να τις βάλω να μεταφερθούν οδικώς, αλλά φοβάμαι μήπως χαθούν. Επίσης θα αργήσουν κιόλας..

Ευχαριστώ:)

Re: Ερώτηση για μεταφορά αποσκευών με αεροπλάνο

Με Αιγαίου, να υπολογίσεις €14 ανά επιπλέον κιλό, πέραν των 20, που δικαιούσαι. Αν περιμένεις μέχρι τον Οκτώβριο, που θα ισχύσει η νέα πολιτική αποσκευών, μπορεί να καθαρίσεις με €50-€60. Αυτά ισχύουν για αποσκευές εντός λογικών ορίων.

Επίσης δε μας λες τι αποσκευές θες να μεταφέρεις. Αν έχεις κατά νου, να πάρεις οικιακό εξοπλισμό, καλύτερα να το ξεχάσεις.