Εξαγορά της Olympic Air από την Aegean

• Thread starter Thread starter k984504
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Συνεργασία Αιγαίου - Ολυμπιακής?

Δέν μιλάω μόνο για το συγκεκριμένο topic. Εγώ νομίζω ότι με την αντιπαράθεση στο forum δέν θα αλλάξει κάτι στο Airline Industry. Δυστυχώς, εμείς εδώ δέν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι προς τα εκεί που θέλουμε. Απλά το κουβεντιάζουμε εδώ..
Και πού ξέρεις, μπορεί να είμαι κι' εγώ εργαζόμενος στον χώρο.

Sotiris.

sotiris":3aewo3dh said:
[Γουστάρω το ξεκατινιασμα σ'αυτό το φορουμ.]
Και το αστείο του πράγματος είναι οτι η μεγάλη πλειοψηφία των συμφορουμιτών, εκτός απο αυτό του επιβάτη, δέν έχει κάποιο άλλο συμφέρον (εργασιακό, κλπ). Κάτι σαν Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός....

Να με συμπαθάς Σωτήρη, αλλά το συμφέρον κι η έγνοια του φορολογούμενου που τόσο καιρό έβλεπε να σπαταλώνται τόσα χρήματα στον εθνικό αερομεταφορέα δε μετράνε; (άσχετα με την προσωπική μου άποψη για την παλιά Ολυμπιακή και ό,τι "μας" έχει απομείνει απ'αυτήν... όπως είπα νομίζω ότι η κληρονομιά της ΟΑ είναι υπερεκτιμημένη)

Τέλως πάντων, το βασικό είναι ότι ανταλλάσουμε απόψεις. Κι αν ασχολούμαστε λίγο παραπάνω μαζί τους είναι γιατί όσοι είμαστε εδώ μέσα έχουμε και κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αεροπορία. Αν κάποιοι ακούγονται φανατισμένοι είναι είτε γιατί τους πίκραναν στο παρελθόν ή φοβούνται μήπως πικραθούν, είτε γιατί επικεντρώνονται στην πολιτική διάσταση του θέματος. Εμένα "ομάδα μου" θα γίνει αυτή που θα με εξυπηρετεί καλύτερα και (αν γίνεται και ταυτόχρονα) φθηνότερα.

Δέν μπορώ να πώ κάτι άλλο γι' αυτό, δίκιο έχεις.

Sotiris.

To ανεκδοτο με το Τζινι το θυμαστε? Οπου του τελευταιου η ευχη ειναι : Φερτους ολους πισω !!!! :twisted: πω πωπω πω δεν θα ηθελα να ειμαι στην θεση τους.

makedonas":1j5azdhn said:
Κοιτα το θετικο που προκυψει, ΕΛΛΗΝΑ, και βγες απο τη μιζερια, τη ζηλια και τον κομπλεξικο εγωισμο που σε εδερνε δεκαετιες τωρα. Ρε φιλε Cyverius, χωρις να θελω να σε προσβαλω, αλλα διαπιστωνω οτι εχεις δυο προσωπα οταν γραφεις. Τελικα με ποια πλευρα εισαι? (...) Εχετε καταλαβει το ποσο πολυ γελοιοποειτε το θεμα? Εχετε καταλαβει οτι ειμαστε στο 2010 και οτι η φαγωμαρα δεν μας επιτρεπει να παμε μπροστα?

Που το είδες το διπρόσωπο, να μας αναλύσεις γιατί δεν μπορούμε να πετάμε μπαρούφες έτσι. Σθεναρά υποστηρίζω τις ορθολογικές-φιλελεύθερες λύσεις και αν προκαλούν φαγωμάρα σε κάποιους, get over it. Ο χρόνος θα δείξει ποιος είχε δίκαιο. Όταν πέρυσι είχα προβλέψει ότι το πράγμα θα πάει για συγχώνευση, κάποιοι γελούσαν. Και διαφωνώ με το συνωμοσιολογικό-υπεραπλουστευτικό "ήταν προσυμφωνημένο" που πάντα έχει καραμέλα ο ξερόλας-ημιμαθής ΕΛΛΗΝΑΣ (-ΑΡΑΣ). Απλά, είναι πολύ λογικό και επόμενο να γίνει συγχώνευση, υπό τις συγκεκριμένες άσχημες συνθήκες. Καλύτερα win-win situation παρά lose-lose.

ΥΓ:Όσο για το θέμα "ΔΕΚΟ" είναι λιαν σχετικό εδώ, καθώς κάποιοι αλλοπαρμένοι ακόμα νομίζουν ότι οι ιδιώτες οφείλουν να λειτουργούν σαν το σπάταλο δημόσιο. Ε, όνειρα γλυκά.

Και η συνεργασία έκπληξη με τον όμιλο Υγεία από το Travelair της Ολυμπιακής, την συνεργασία έκπληξη με την Αιγαίου δεν έχουν ακόμα γνωστοποιήσει. Αλλά με την ευκαιρία τι θα γίνει με τα μίλια και τις κάρτες και στις 2 εταιρίες θα ακυρωθούνε και θα μαζεύουμε πάλι από την αρχή?

Μάλλον το αντίθετο, θα ισχύουν παράλληλα για κάποιο διάστημα, μέχρι να συνενωθούν, όπως και στην περίπτωση λχ NWA/Delta

Cyverius":3g1kl9ga said:
Και διαφωνώ με το συνωμοσιολογικό-υπεραπλουστευτικό "ήταν προσυμφωνημένο" που πάντα έχει καραμέλα ο ξερόλας-ημιμαθής ΕΛΛΗΝΑΣ (-ΑΡΑΣ).

Κοίτα δεν έχουμε άδικο να είμαστε καχύποπτοι με όσα έχουν δει τα μάτια μας. Σε γενικές γραμμές όμως συμφωνώ μαζί σου. Όλα αυτά τα σενάρια μέχρι αποδείξεως του εναντίου παραμένουν εικασίες.

Αυτό που δεν βρίσκω λογικό είναι οι κινήσεις του Βγενόπουλου και της ΜIG. Είναι δυνατόν να μισθώνουν μια τριανταριά αεροσκάφη μέσα σ'ένα μήνα, να ξεκινούν μιά αεροπορική εταιρία με δεκάδες δρομολόγια αυθημερόν να κάνουν σχέδια για θυγατρική (macedonian) και βλέψεις για υπερατλαντικά ταξίδια στο μέλλον μόνο και μόνο για να αποφασίσουν μετά από ένα τρίμηνο ότι δεν βλέπουν φως στον ορίζοντα και πρέπει να πουλήσουν το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών;

Εμείς ας μη γινόμαστε παρανοϊκοί και συνωμοσιολόγοι. Αυτοί όμως στη MIG τί είναι; Ηλίθιοι;

Υ.Γ.: Θα προτιμούσα να μην πάρω πάλι την ίδια παγιωμένη απάντηση με τη δικαιολογία της οικονομικής κρίσης γιατί έτσι θα μείνω με την παραπάνω απορία. Την κρίση δεν την ανακαλύψαμε πέρσι, την περιμέναμε εδώ και καιρό. Αρνούμαι να πιστέψω ότι οι επενδυτές της MIG δεν μπορούν να κάνουν ένα σωστό bussiness plan που λαμβάνει υπόψην του τις δυσχερείς συνθήκες της οικονομικής κρίσης;

Μάλιστα...ενδιαφέρον τοποθετήσεις, ειδικά απο κάποιους που έχουν άμεση ή έμμεση επαφή με το θέμα και τους ευχαριστούμε.
Ενα σημείο το οποίο χρίζει συζήτησης (συγνωμη αν δεν το πρόσεξα σε προηγούμενη απάντηση) είναι το τί θ' απογίνουν οι υπαλλήλοι των δύο εταιρειών.
Πόσους θα χρειαστεί η νέα εταιρεία?
Άν θυμάμαι καλά, μια απ' τις δύο έχει 5000-5500 προσωπικό (συνολικά).
Υπάρχει περίπτωση να μήνει κόσμος στο δρόμο? :?

Οχι περίπτωση, βεβαιότητα, αν γίνει πλήρη συγχώνευση. Οι πιλότοι και αεροσυνοδοί, είναι μάλλον λιγότερο πιθανό να φύγουν, με μικρή πιθανότητα να μειωθούν ελαφρώς (ανάλογα με τη μείωση δρομολογίων και αεροσκαφών). Οι διοικητικοί όμως θα μειωθούν κατα πολύ. Η εταιρία δεν θα εχει δυο τμήματα μαρκετινγ, δυο τμήματα κρατήσεων, προμηθειών, κτλ κτλ. οπότε σίγουρα κάποιοι, λογικά της Olympic που ήταν με συμβάσεις 6-12 μηνών, μάλλον δεν θα ανανεωθούν. Κρίμα, γιατί τον Αυγουστο είχα περάσει για συνέντευξη για το τμήμα Revenue Management της Ολυμπιακής, θα είχα ένα καλό χρόνο προυπηρεσίας, για να βρώ την τύχη μου σε άλλη εταιρία, αλλα anyway.

P.S το θέμα έχει πάρει φωτιά με τα ίδια και τα ίδια βέβαια, ας περιμένουμε τη δευτέρα τα επίσημα. Μέχρι τότε όλα έχουν ξαναγραφτεί. Το θέμα είναι να προσέχουμε και τι λέμε, μην μας πούνε τη δευτέρα οτι τελικά δεν τα βρήκαμε, και τζάμπα χαλάμε τις καρδιές μας (συζητάμε) εδώ μέσα.