Εξαγορά της Olympic Air από την Aegean

  • Thread starter Thread starter k984504
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Συνεργασία Αιγαίου - Ολυμπιακής?

Φίλε NOTIOS είναι πολύ ωραίο το άρθρο και μπράβο που το βρήκες και το έβαλες εδώ. :great:
Με Joint Ventures μάλιστα...έτσι κάτι καλό μπορεί να βγει.
Εύχομαι να γίνουν πραγματικότητα όλα αυτά και να αξιοποιηθούν όλοι όσοι μπορούν να προσφέρουν έργο. Από τη προηγούμενη δημοσίευσή μου καταλαβαίνετε πως αν γίνει κάτι τέτοιο, θα ανοίξουν πολλές θέσεις εργασίας στο τομέα της συντήρησης αεροσκαφών.

Το επόμενο και μεγάλο ερώτημα είναι το πόσο θα πληρώνει.
Μέχρι τη γέννεση της Olympic Air, η παλιά εταιρία του καλεσμένου της συνέντευξης, είχε το όνομα "φάμπρικα". Όταν είδε την αφαίμαξη που της έκανε η ΟΑ αναγκάστηκε η Α3 να αυξήσει και αυτή τους μισθούς των μηχανικών, μπας και σταματήσει το κύμα παραιτήσεων.
Δε θα ξεχάσω ποτέ τα λόγια του νεαρού υπαλλήλου του πρατηρίου της Shell μέσα στο LGAV, που μου έλεγε: "Ρε φίλε, εγώ βάζω βενζίνη σε αυτοκίνητα και παίρνω τόσα..."
Φάνηκε λοιπόν στα μέσα του καλοκαιριού του 2009 πως επιτέλους μια νέα εταιρία δίνει τις σωστές αποδοχές σε προσωπικό που η υπογράφει και φέρει ευθύνη για τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων. {Σημ: Τον μηχανικό της Helios ακόμα τον ψάχνουν....}
Οι τιμές ήταν σε μικτά (τότε):
3800 για authorized technician {Με τύπο Α320 ή Dash8-Q400},
2700 για κάτοχο Β1/Β2 με ή χωρίς τύπο, αλλά not authorized,
1800 για μη κάτοχο πτυχίου - αλλά με σχετική προϋπηρεσία,
κάτι λιγότερο σε κάποιον φρέσκο από σχολή.
Οι συμβάσεις ήταν αορίστου χρόνου και στα χρήματα αυτά δεν υπολογίζονταν τα νυκτερινά & οι βάρδιες.

Στη θέση των 3800 στην A3 έδινε προ-Βγενόπουλου εποχή 1700.
Ερ: Ποιος έκανε κουμάντο τότε στους μηχανικούς και κάτω από ποιο αφεντικό {Βασιλάκης};
Απ: http://www.aviationweek.com/aw/gene...o&id=news/om1210intv.xml&headline=null&next=0
Ερ: Ποιος συνδυασμός θα δημιουργηθεί μετά τη συνένωση;
Απ: Μα φυσικά ο παραπάνω!!! :evil:

Έρχονται λοιπόν μετά από ένα χρόνο με νέες προσφορές που έχουν μειωθεί κατά πολύ και οι συμβάσεις τους είναι ορισμένου χρόνου στολισμένες με υποσχέσεις και ευχολόγια για πιθανή μονιμοποίηση.
Τι θέλουν τώρα δηλαδή;;;; :arrow: Contractors! :wink:
Όπως γνωρίζουν όσοι ασχολούνται με το επάγγελμα και ξέρουν τι "παίζει" στο εξωτερικό, οι "κοντράκτορες" πληρώνονται πολλαπλάσια αυτών της αντίστοιχης μόνιμης θέσης.

Το τι θα γίνει με τους μισθούς όταν ολοκληρωθεί η συνένωση, είναι ένα μεγάλο θέμα.
Η οικονομική κρίση, αλλά και οι πράξεις της νέας εταιρίας δείχνουν πτωτική τάση. Πόσο μάλλον όταν στο μέλλον δε θα υπάρχει άλλη εταιρία...
Κάτι μου λέει πως θα ακουστεί ξανά το γνωστό σε κάποιος που πέρασαν από εκεί take it or leave it ...

Το ξαναγράφω: Μακάρι για όλους να αναπτυχθεί η τεχνική βάση, να ξεπεράσει για αρχή τις ικανότητες της παλιάς και να φτάσει πολύ παραπάνω προσφέροντας ό,τι διαβάζουμε στο άρθρο.

Από την άλλη ας κρατάμε και μια πισινή σε αυτά που γράφτηκαν στη συνέντευξη.
Όλοι όσοι διαβάζουν και γράφουν εδώ, θυμούνται τα βαριά και πολλά υποσχόμενα λόγια του παρελθόντος...
Τα πυροτεχνήματα είναι πανέμορφα να τα βλέπεις, αλλά η ομορφιά τους κρατάει λίγο και σβήνει απότομα, σωστά;
 
Re: Συνεργασία Αιγαίου - Ολυμπιακής?

Εγώ απο αυτά που διάβασα κατάλαβα τα εξής:
1)Καλά κρασιά
2)Θα προσπαθήσουν αφού λήξει το θέμα της "συγχώνευσης" και τα υπο εκκαθάριση αεροσκάφη της πΟΑ, να πουλήσουν το υπόστεγο και την επιχείρηση σε ξένο MRO.



Οι μισθοί στους Τούρκικους MRO που κυμαίνονται?
 
Re: Συνεργασία Αιγαίου - Ολυμπιακής?

Καλημερα,

Δεν καταλαβαινω την δυσπιστια, χωρις να νε ενδιεφερει ποιος λεει τι, δεν ειναι λογικο ναν σκεφτουμε οτι συγχωνευση η οχι, η λειτουργεια η η επανεκινηση της βασης ειναι καθοριστικη για την εταιρεια?
Μπορει και να εγειναν λαθει, αλλα δεν ειναι αναγκαιο να λειτουργησει η βαση παλι? Και βεβαια θα στοιχησει, ,και θα παρει και χρονο, αλλα θα λητουργησει, αλλιως γιατι την αγορασαν?
Δεν καταλαβαινω την αρνηση που φαινεται οτι υπαρχει γενικως.

Να προσθεσω οτι και η συγχωνευση πρεπει να γινει, και η βαση να λειτουργησει, ετσι μπορουμε να ελπιζουμε οτι θα υπαρξει καποια δραστηριοτητα με αξιωσεις στο αεροδρομιο, που θα ειναι καλο για ολους, και οσον αφορα τους μισθους, δεν ξερω τι θα γινει, αλλα δεν θα πρεπει να παραγνωρισθει και ανταγωνισμος.

Συγχωνευση ναι και συντομα, και με τη βαση να ακολουθει, εχει κανεις καμια αλλη προταση, και για τα δυο?

Τωρα ποιος φταιει για το πως φτασαμε εδω, αυτο ειναι αλλο θεμα και ειναι και παρελθον πλεον, δεν εχει σημασια σημερα , νομιζω?
 
Re: Συνεργασία Αιγαίου - Ολυμπιακής?

Αχ μα γιατί είστε τόσο δύσπιστοι?

Εγώ πάλι βλέπω πως η βάση λειτουργεί, δείτε κ εσείς ant1 πέμπτη βράδυ και θαυμάστε την πολυδιαφημισμένη ανάπτυξη!!

1+ χρόνο μετά, μια φορά έγινε πίστα για την παπαρίζου κ τώρα ταβέρνα........Άντε και εις ανώτερα!
 
Re: Συνεργασία Αιγαίου - Ολυμπιακής?

η λειτουργεια η η επανεκινηση της βασης ειναι καθοριστικη για την εταιρεια?
προφανώς όχι, αλλιώς δεν θα έστελναν τα 319 στο εεξωτερικό, και το συνεταιράκι με το οποίο θέλουν να συγχωνευτούν θα τους έδινε τα φετινά c-check των 320 (που δεν είναι και τίποτε σπουδαίο, αλλά ούτε κι αυτά τους έδωσαν)


δεν ειναι αναγκαιο να λειτουργησει η βαση παλι?
είναι??? (βλ. άνω)


και ποιός θα πληρώσει? η ΜΙG πάντως αποκλείεται να δώσει δεκάρα...


θα παρει και χρονο
πολύ... αφού κανείς δεν έχει λεφτά για επενδύσεις, και αυτό που χρειάστηκε 30 χρόνια να χτιστεί δεν ξαναγίνεται σε λίγους μήνες..


αλλιως γιατι την αγορασαν?
μακάρι νά 'ξεραν... για φιγούρα, γιατί νόμισαν οτι μπορούν, γιατι κάποιοι τους παραμύθιασαν: "μη σε νοιάζει, άστο 'πάνω μου θα βγάλουμε χρήμα με ουρά, μην κοιτας αυτούς, ήταν ανίκανοι και λαμόγια"


η βαση να λειτουργησει, ετσι μπορουμε να ελπιζουμε οτι θα υπαρξει καποια δραστηριοτητα με αξιωσεις στο αεροδρομιο, που θα ειναι καλο για ολους, και οσον αφορα τους μισθους, δεν ξερω τι θα γινει, αλλα δεν θα πρεπει να παραγνωρισθει και ανταγωνισμος.
σωστό, αλλά το πουλάκι πέταξε μακριά πριν 20 χρόνια...


εχει κανεις καμια αλλη προταση
ναι, πώληση της επιχείρησης, του χώρου και του υποστέγου σε σοβαρό φορέα MRO του εξωτερικού
Δυστυχώς στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η τεχνογνωσία και το χρήμα για επενδύσεις σε επισκευαστική βάση, υπήρχαν πριν 20 χρόνια αλλά:
ποιος φταιει για το πως φτασαμε εδω, αυτο ειναι αλλο θεμα και ειναι και παρελθον πλεον, δεν εχει σημασια σημερα
 
Re: Συνεργασία Αιγαίου - Ολυμπιακής?

@Nontas

Δηλαδη συμφωνα με την γνωμη σου δεν υπαρχει ελπιδα , γιατι και αυτα που χρειαζονται, γιατι να τα δωσει καποιος απο εξω, οταν ειναι τοσα πολλα!!!
Αραγε συμφερει την LHT ας πουμε να αγορασει την βαση και να στησει μαγαζι? Μαλλον οχι, μιας μαι εχουν ενα στην Μαλτα και ενα στην Βουλγαρια ( νομιζω).

Οποτε η μονη λυση ειναι η συγχωνευμενη εταιρεια ( που περιλαμβανει και το σημερηνη ΟΕ, θα πρεπει να επενδυσει γερα αλλα μαλλον χλωμο οπως τα γαρφεις. Δεν θα διαφωνησω μαζι σου, αλλα εαν κανουν αυτο, τοτε μαλλον η βαση θα γινει αρενα για αγωνες ΜΠΟΞ. Ευχομαι να επενδυσουν, να παρει ζωη ο τομεας.
θα δουμε συντομα ....
 
Re: Συνεργασία Αιγαίου - Ολυμπιακής?

Επενδύσεις κάνει:
1)όποιος έχει κέρδη και είναι παράγων της συγκεκριμένης αγοράς (άρα απο MIG/A3 μην περιμένεις),
2)το κράτος, για στρατηγικούς λόγους οικονομικής ανάπτυξης και πολιτικής (άρα μην περιμένεις),

Eλπίδα υπάρχει (αυτή άλλωστε πεθαίνει τελευταία...), δυνατότητες υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν θεωρητικά για πολύ λίγα ακόμη χρόνια, πριν χαθεί οριστικά ένας ακόμα κλάδος βιομηχανικής παραγωγής απο τη χώρα μας. Δεν είναι μόνο η LHT στην αγορά. Ευκαιρίες δημιουργούνται καθημερινά. Χρειάζεται κάποιος που θα τις "ξετρυπώσει", θα βάλει τα λεφτά και θα δουλέψει με σύγχρονο αποδοτικό τρόπο. Τέτοιος φορέας να τα συνδιάζει όλα αυτά σήμερα στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Είναι εγκληματική η ευθύνη του κράτους το οποίο την τεχνική βάση δεν έπρεπε να την πουλήσει σε άσχετους με το αντικείμενο.

Ας είναι και ξένοι τα αφεντικά λοιπόν, αρκεί να μην χαθεί μια βιομηχανική δραστηριότητα υψηλής τεχνολογίας-θέσεις εργασίας και για το μέλλον βλέπουμε...
 
Re: Συνεργασία Αιγαίου - Ολυμπιακής?

Συμφωνω οτι το κρατος εκανε ενα εγκλημα ( αλλα και οι συνδiκαληστες -εργατοπaτερες επαιξαν μεγαλο ρολο, ετσι δεν ειναι?) . Ειναι φοβερο να πηγαινεις σημερα εκει και να βλεπεις στην ουσια μια ερημο, εκει που καποτε εσφυζε απο ζωη και δραστηριοτητα.
Λοιπον, αφου στην Ελλαδα δεν υπαρχει ο καταληλος φορεας, και η τιμη για να ελθη καποιος ξενος θα ειναι αναγκαστικα παρα πολυ χαμηλη, ξεροντας την αγορα και τι πρεπει να διαθεση καποιος να την αναστηση τα ερωτηματα ειναι

α) Πως θα παρει πισω τα λεφτα του ο Βγενοπουλος? Σιγουρα δεν θα τα παρει απο τον Βασιλακη, ετσι δεν ειναι?β)

Εαν δεν εχουν ηδη καποιον ετοιμο, και αφου η προταση της συγχωνευσης περιλαμβανει μαζι το ΟΕ, κaι με δεδομενο οτι ειναι χαμενο το χαρτι αυτο ( προς το παρων τουλαχιστον), τι σημαινει για την συγχωνευση? Ειναι σιγουρο οτι θα προχωρησει και με το ΟΕ μαζι? Εαν προχωρησει, και θα προχωρησει νομιζω, ειναι δυνατον να αφησει η LUFTHANSA TECHNIK καποιον αλλον μεσα στα χωραφια της.
Μην ξεχνας οτι οι Γερμανοι εχουν μαζεψει ολο το χρημα αυτες τις μερες, και μαζι με ολους και η LUFTHANSA TECHNIK φανταζομαι, δεν μπορω να φανταστω αλλον που να εχει την δυναμη αλλα και το ΣΥΜΑΧΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ( STAR ALLIANCE ) και την γνωση να το κανει.

Κατα την γνωμη μου, οι Γερμανοι ξαναρχονται.


Ειναι αληθεια οτι καταστροφη της βασης λεει πολλα για την καταστροφη οποιας ενδιαφερουσας προσπαθειας στην Ελληνικη Αεροποπλοια.

Μια αγορα απο καποιον της ΕΑΒ και της Βασης θα ηταν εφικτη, με σκοπο ενα κεντρο αεροπλοιας και στον σταρτιωτικο αλλα και πολιτικο τομεα? Δεν νομιζω, αλλα τι νομιζετε?

Θα γινει η συγχωνευση η οχι κατα την γνωμη σου, και εαν ναι, ποιοι νομιζεις Νοντα οτι θα ειναι οι βασικοι της νεας διοικησης?


Η δομη της σημερινης Ολυμπιακης η και της Αιγαιου, θα παραμεινουν - οι βασικοι παραγοντες/ μανατζαρεοι - στο καινουργιο σχημα, με βαση την αποδοση των εταιρειων?
Τι λες για αυτο?
 
Re: Συνεργασία Αιγαίου - Ολυμπιακής?

NOTIOS":vho9d25y said:
α) Πως θα παρει πισω τα λεφτα του ο Βγενοπουλος? Σιγουρα δεν θα τα παρει απο τον Βασιλακη, ετσι δεν ειναι?β)
Έχω την εντύπωση πως αγοράστηκαν μόνο οι τοίχοι του υποστέγου από τον Βγενό. Δεν αγοράστηκε τίποτε από εργαλεία (special tools), σκαλωσιές, σκάλες, γρύλους α/φών, μηχανήματα & συσκευές των shops. Μέχρι τα γραφεία και τα όποια ράφια - βιβλιοθήκες που υπήρχαν μέσα στη βαριά πετάχτηκαν.
Χωρίς να γνωρίζω τα ακριβή ποσά, λένε πως όσο πλήρωσε για να πάρει την πΟΑ, έκανε μόνο η βάση με τον εξοπλισμό της.
Δεν μπορώ να πω αν έκανε λάθος εδώ ή όχι, διότι αν ήταν αναγκασμένος να αγοράσει βάσει των τιμολογίων της τότε αγοράς, θα έβγαινε έξω.
Ας μην παραλείψουμε το γεγονός πως όλα τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν κάποια "παλικάρια" της παλιάς που κοστολογούσαν τα αντικείμενο πολλαπλάσια για να πάρουν μίζα. Δεν ήταν κανόνας, αλλά δεν αποκλείω να έχει γίνει κάτι τέτοιο.
Είναι οι εσωτερικοί εχθροί της παλιάς βάσης που είχα αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση. Βλέπε επίσης και την άλλη κλίκα που ενοικίαζε ρημάδια (Φόλα εεε Hola) και μετά τα επιστρέφαμε σε άριστη τεχνική κατάσταση με έξοδα φυσικά του ελληνικού δημοσίου. Αυτοί κυκλοφορούν ακόμη έξω :evil:

NOTIOS":vho9d25y said:
Κατα την γνωμη μου, οι Γερμανοι ξαναρχονται.[/b]
Πολύ πιθανό, αλλά δεν μπορούμε να πούμε τίποτε με σιγουριά. Αυτοί αγοράζουν ό,τι πετάει στην Ευρώπη και όχι μόνο. Αν μπορούσαν να αγοράσουν τα πουλιά & τις μύγες, θα το έκαναν και αυτό :D
Το ατού του υπόστεγου είναι ο μεγάλος του χώρος. Αν και δεν είχε γίνει ποτέ, χωράει 4 Α340 side by side στα σίγουρα μαζί με τις όποιες σκαλωσιές που τα περιβάλουν. Αν μιλήσουμε για μικρότερα αεροσκάφη, τότε μιλάμε για τουλάχιστον 6, χωρίς να κάνουμε κόλπα (μουρη-φτερό) για να χωρέσουμε περισσότερα.
Βάλε και το υπόστεγο της Αεροπλοΐας που χωράει άνετα τουλάχιστον 3 α/φη μεγέθους ATR-72, Dash8-Q400 + μερικά ελικόπτερα ή business jets.
NOTIOS":vho9d25y said:
Ειναι αληθεια οτι καταστροφη της βασης λεει πολλα για την καταστροφη οποιας ενδιαφερουσας προσπαθειας στην Ελληνικη Αεροποπλοια.

Μια αγορα απο καποιον της ΕΑΒ και της Βασης θα ηταν εφικτη, με σκοπο ενα κεντρο αεροπλοιας και στον σταρτιωτικο αλλα και πολιτικο τομεα? Δεν νομιζω, αλλα τι νομιζετε?
Το να καταστρέφουμε ή να κακοδιαχειριζόμαστε μια επιχείρηση που μπορεί να φέρει πολλά κέρδη στη χώρα, είναι ένα από τα πολλά χαρίσματα του Έλληνα.
Βλέπε τις αποκαλύψεις για κοιτάσματα χρυσού, φυσικού αερίου & πετρελαίου που έχουμε και δεν κάνουμε τίποτα για να τα εκμεταλλευτούμε. Ένα μικρό παράδειγμα από τα πολλά που διαβάζουμε τον τελευταίο καιρό.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=82721149
http://www.cosmo.gr/News/Hellas/275237.html

Η συνεργασία ΕΑΒ-παλιάς Τεχνικής είχε συζητηθεί πριν χρόνια, αλλά τα "παλικάρια" των τότε κυβερνήσεων, της ΟΑ & τις ΕΑΒ δεν το προχώρησαν....
Το γιατί δεν το γνωρίζω...
Είμαστε πραγματικά άξιοι της μοίρας μας :cry:

Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε τι έχει να γίνει.
 
Re: Συνεργασία Αιγαίου - Ολυμπιακής?

Πως θα παρει πισω τα λεφτα του ο Βγενοπουλος?
Είναι απαραίτητο να τα πάρει? Το πιθανότερο είναι οτι θα τα χάσει, έτσι είναι οι επιχειρήσεις, "κέρδη και ζημίες"...


ειναι δυνατον να αφησει η LUFTHANSA TECHNIK καποιον αλλον μεσα στα χωραφια της?
Υπάρχουν συμφέροντα, lobby και θεσμοί πολύ ισχυρότερα τα οποία δεν θα αφήσουν κανένα να κάνει το MRO διεθνώς ή τοπικά, μονοπώλιο. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ηγετική θέση στην αγορά αλλά στην "πιάτσα" θεωρείται "φαρμακείο". Οποιος αγοράζει αεροπλάνα δεν πρέπει να χάνει τον ύπνο του για το κόστος συντήρησης. Ο ανταγωνισμός υπάρχει και λειτουργεί, εκεί "έξω" δεν αστειεύονται. :wink:


Μια αγορα απο καποιον της ΕΑΒ και της Βασης θα ηταν εφικτη, με σκοπο ενα κεντρο αεροπλοιας και στον σταρτιωτικο αλλα και πολιτικο τομεα? Δεν νομιζω, αλλα τι νομιζετε?
Τώρα πια είναι εξαιρετικά δύσκολο αν και όχι 100% απίθανο. Αυτή η ιδέα κυκλοφορούσε εδώ και χρόνια αλλά την σαμποτάρισαν συνδικαλιστές (θα ανακατέβονταν τα πρόβατα με τα γίδια) και κυρίως τα κυκλώματα που κατάκλεβαν (που να ξαναστήνεις "μηχανές" που είχαν στηθεί επι Ωνάση...)


Θα γινει η συγχωνευση η οχι κατα την γνωμη σου, και εαν ναι, ποιοι νομιζεις Νοντα οτι θα ειναι οι βασικοι της νεας διοικησης?
Η δομη της σημερινης Ολυμπιακης η και της Αιγαιου, θα παραμεινουν - οι βασικοι παραγοντες/ μανατζαρεοι - στο καινουργιο σχημα, με βαση την αποδοση των εταιρειων? Τι λες για αυτο?
Πιστεύω οτι δεν θα εγκριθεί απο την ΕΕ, και οτι η ΟΑir θα στραφεί σε συνεργασία με διεθνή παράγοντα ο οποίος θα αναλάβει το management.
Ισως τότε μέσα στη γενική συμφωνία παίξει και η τεχνική βάση.
Ξέρω οτι αυτό που λέω ακούγεται γελοίο γιατι η ίδια λύση προτεινόταν επι χρόνια για την πΟΑ. Οσο κι αν το βασανίσεις στο μυαλό σου όμως, 1+1 κάνει 2
"Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα..."
 
Top