εξετασεις για αεροσυνοδος

• Thread starter Thread starter Dodomou
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
AOA":16twfrjg said:
του κομπορρήμωνα αυτοπροβαλλόμενου ως «ιπτάμενου γιατρού»

Είναι Ο,ΤΙ πιο γλυκό έχω ακούσει μέχρι τώρα για το πρόσωπό μου. Σ' ευχαριστώ πολύ καλέ μου ΑΟΑ.

Για δικιά σου πληροφόρηση, εδώ και 11 χρόνια, είμαι καταχωρημένος στο σύστημα της Lufthansa, είμαι λοιπόν καταχωρημένος ως "Doctor on Board", οπότε ΔΕΝ αυτοπροβάλλομαι, απλά δηλώνω την ιδιότητά μου... Eπειδή αυτό έγινε ΠΟΛΥ πριν γραφτώ στο forum, ΔΕΝ αυτοπροβάλλομαι, απλά δηλώνω την ιδιότητά μου.

Όσο για το
σπουδαστή εκ Πολωνίας
αφήνω τον Θανάση να σου απαντήσει. Δηλαδή,αν ήταν
σπουδαστής της Παντείου
θα είχε το δικαίωμα ν' απαντά...

Υ.Γ. Επειδή γράφεις σε αεροπορικό forum και δη, πολιτισμένο, οφείλεις να γνωρίζεις τα βασικά. Για μια ακόμα φορά σου λέω, πως ο κωδικός ICAO της Lufthansa είναι DLH κι όχι LUF...

Για να λυθούν οι απορίες της κοπέλας που άνοιξε το topic: Κάποια χρόνια πρίν για να ασχοληθείς με το χώρο θα πρέπε να περάσεις πάρα πολλές εξετάσεις απο το ΚΑΙ. Τώρα πλέον αυτό δεν ισχύει. Κάθε εταιρία έχει και κάποιον δικό της αεροπορικό γιατρό ο οποίος έχει την αρμοδιότητα να σου κάνει κάποιες εξετάσεις. Βέβαια αυτές δεν ειναι ίδιες για κάθε εταιρία. Σε καποιες είναι πολύ πιο αυστηρό το Medical που πρεπει να περάσεις. Συνήθως όμως, στις εξετάσεις συμπεριλάμβάνονται :
-εξετάσεις αίματος/ούρων
-ιστορικό ασθενείας
-οφθαλμίατρος (αν έχεις μυωπία μην ανησυχείς αρκεί να βλεπεις με γυαλιά ή φακούς 6/9 απόσταση)
-καρδιογράφημα
-ακτινογραφίες θώρακος ( αρκετοί γιατροί το ζητάνε, εμένα δε μου είχαν ζητήσει κάτι τέτοιο )
Απο κει και πέρα θα σε ρωτήσει αν παίρνεις φάρμακα που μπορεί να σε επηρεάσουν στα καθηκοντά σου, ή αν έχεις κάποια πάθηση ή αν έχεις κάνει κάποια επέμβαση. Αυτά για να συμπληρωθεί το ιατρικό σου αρχείο και να παρεις το medical certificate που θα πρέπει να χεις πάντα μαζί σου. Γενικότερα δεν είναι κάτι αγχωτικό, απλά εννοέιται θα πρέπει να σαι υγιής και fit για να ανταπεξέλθεις στο επαγγέλμα
Επίσης αν δεν εννοείς ιατρικές εξετάσεις (γιατι με την πρωτη ανάγνωση εγω αυτό κατάλαβα ) γράφεις εξετάσεις πανω στο manual που θα σου δώσει η εταιρία και θα πρεπει να γράψεις και αρκετά καλά ( τη βάση θα την ορίσει η εταιρία σου, δεν ξέρω) γιατί αλλιώς δε θεωρείσαι safe για να πετάξεις