Εξομοίωση άδειας χειριστού με ΤΕΙ

• Thread starter Thread starter Evangelos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Ίσως γιαυτό οι εταιρείς όταν κάνουν προσλήψεις αναφέρουν οτι ενα πτυχείο πανεπιστημίου θεωρείται επιπρόσθετο προσόν...

Ίσως γιαυτό έχω βγάλει το συμπέρασμα οτι η διαδικασία απόκτησης ενός πτυχείου χειριστή είναι παρόμοια με την διαδικασία απόκτησης διπλώματος αυτοκινήτου. (σε πιο προχωρημένο επίπεδο)

Καπως ετσι ειναι. Γιατι στο πανεπιστημιο σου φευει η μαγκια για να τελειωσεις σε 4-5-6 η και περισσοτερα χρονια ενω το πτυχιο fATPL ειναι 1,5-2 χρονια υποθεση χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι ευκολοτερο. Επισης ο πτυχιουχος ορκιζεται παιρνωντας τον τιτλο του επιστημονα κατι που δεν συμβαινει με τους πιλοτους.

Κάποια στιγμή το ΔΙΚΑΤΣΑ έδινε ισοτιμία με ΤΕΙ στο χαρτί της σχολής Part 141 και όχι στο πτυχίο χειριστού. Αυτό είναι γεγονός πέρα από το πως το αξιολογεί ο καθένας.
Η ισοτιμία αυτή δεν έχει καμία χρησιμότητα στον ιδιωτικό τομέα όπου ο κάθε εργοδότης αξιολογεί τον κάθε υποψήφιο εργαζόμενο με τα δικά του κριτήρια. Στο δημόσιο όμως έχει μεγάλη σημασία μισθολογικά και για κατάληψη θέσεων ευθύνης. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει θα του ήμουν ευγνώμων μιας που ο αξιότιμος κύριος Χατζηδάκης φρόντισε να με στείλει
στο έγκατα του Ελληνικού δημοσίου .

Υπάρχει χαρτί που εξομοιώνει το πτυχίο χειριστού με ΤΕΙ από το Υπουργείο Παιδείας και αναφέρει τη σχολή σου στην Αμερική κλπ. !!. Εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει αυτό.

Εξομοιωνει ομως ως προς τι;

Αγαπητοί φίλοι, αυτό που έγραψα, όσο και αν φαίνεται παράξενο ή παράλογο γνωρίζω σίγουρα πως ίσχυε σίγουρα στο παρελθόν. Για να μιλήσω με απόλυτη ειλικρίνια ποτέ δε μου εξηγήθηκε πως και γιατί, αυτό ψάχνω να βρω. Παρακαλώ λοιπόν, μη γράφουμε κάτι για φιλολογική ανάλυση, να μείνει το θέμα καθαρό μήπως πάρω- ούμε μια απάντηση στην ερώτηση μου κάποια άτομα που μπορεί να τα ενδιαφέρει άμεσα το θέμα. Αν υπάρχει κάποιος που γνωρίζει πως πάει η διαδικασία ή που θα μπορούσαμε να απευθυνθώ θα ήμουν ευγνώμων αν μου έλεγε. Παρακαλώ όμως, όχι άλλα σχόλια- εικασίες..

H αναγνώριση δίνετε από το Ι.Τ.Ε. (Ινστιτούτο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης) του Υπουργείου Παιδείας. (Στείλε ΠΜ για περισσότερες πληροφορίες).

Ίσως σας βοηθήσω από εμπειρία συγγενούς. Προ 12/ετίας περίπου σπουδαστής 18 ετών ab initio Frozen ATPL στην ΟΟΑ για να πάρει έγκαιρα αναβολή από το Στρατό , ακολούθησε τις κατωτέρω σχετικές υπηρεσιακές οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας που ίσχυαν τότε , όπου έπρεπε να προσκομίσει πιστοποιητικό εγγραφής σπουδών από εκπαιδευτικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης όπου φοιτά για να δικαιολογεί την έγκριση σχετικής αναβολής.
1/ Έγινε επίσκεψη από συγγενικό του πρόσωπο στο Βρετανικό Συμβούλιο/Αθήνα και αφού εξήγησε τους λόγους, ενημερώθηκε ανάλογα και στη συνέχεια καθ’ υπόδειξή των έκανε σχετική αίτηση , ζητώντας να του χορηγηθεί πιστοποιητικό εγγραφής σπουδών από την ΟΑΑ θεωρημένο και πιστοποιημένο από την αντίστοιχη Υπηρεσία του Αγγλικού Υπουργείου Παιδείας ως προς την κατηγορία /επίπεδο σπουδών που υπάγεται η ΟΑΑ που φοιτούσε ο σπουδαστής.
2/ Παρέλαβε μετά σχεδόν δυο βδομάδες από το Βρετανικό Συμβούλιο, το ανωτέρω πιστοποιητικό του Αγγλικού Υπουργείου (με συνημμένο το πιστοποιητικό της ΟΑΑ), όπου κατά την Αγγλική νομοθεσία πιστοποιούσε ότι η ΟΑΑ είναι ιδιωτικός εκπαιδευτικός οργανισμός -Ακαδημία τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
3/ Στη συνέχεια τα ανωτέρω πιστοποιητικά υπεβλήθησαν στο Υπουργείο Εξωτερικών/Ελλάδος για επίσημη μετάφραση και μετά ένα μήνα τα πήρε και τα υπέβαλε ανάλογα και πήρε την αναβολή.
Πιστεύω ότι είναι σίγουρο αφού υπάρχει ανάλογη Υπηρεσία στο Ελληνικό Υπουργείο όπως αναφέρεται παραπάνω ( είτε Τεχνολογικό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης , είτε τ. ΔΕΚΑΤΣΑ ) , κατά την ίδια διαδικασία όπως αναφέρω παραπάνω όσοι έχουν αποφοιτήσει από αντίστοιχες Αεροπορικές Σχολές/Ακαδημίες , ιδιαίτερα από Χώρες της ΕΕ να μπορούν να πάρουν πιστοποιητικό ισοτιμίας /αναγνώρισης πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

'Εκανα γραπτό ερώτημα σήμερα στο ΔΟΑΤΑΠ αν όποιος ενδιαφέρεται για την απάντηση ας μου γράψει.
Ήθελα απλά να δω αν υπάρχει ενδιαφέρον.
Αφού ενδιαφέρεστε μόλις έχω απάντηση θα την δημοσιεύσω.

Το ΔΟΑΤΑΠ απάντησε τα ακόλουθα.
Την αρμοδιότητα την είχε το ΙΤΕ το οποίο διαλύθηκε το 2005.
Το ΔΟΑΤΑΠ που το αντικατέστησε δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα. Έχει πολλά αιτήματα από υπαλλήλους της ΥΠΑ αλλά δεν μπορεί να κάνει την αναγνώριση ούτε γνωρίζει αν υπάρχει άλλος αρμόδιος.
Μου είπαν να ρωτήσω την ίδια την ΥΠΑ αν γνωρίζει κάτι αλλά απ' ότι ξέρω ούτε απο εκεί υπάρχει λύση.
Αυτά για την ώρα, ελπίζω να βρεθεί άκρη μιας και κατάλαβα ότι ενδιαφέρει αρκετούς.
Ευχαριστώ.