Εξοπλισμός για planespotting

alexander":3bd615wk said:
wraios o ALX!

na grapsoume kanena spotter guide ellinikwn aerodromiwn na vgaloume kai kanena fragko

Φαντάζομαι το εξώφυλλο :

:arrow: ΦΥΣΤΙΚΙΕΣ : Τα υπέρ και τα κατά. Που να σταθείτε και τι να προσέξετε.
:arrow: ΗΛΙΟΣ : Πως να του φερθείτε για μην τον έχετε κόντρα στη φωτό......και στο σβέρκο σας!
:arrow: Περίπολος αεροδρομίου : Όχι πια συλλήψεις, μόνο φίλοι... Τι να κάνετε για να μη σας καταλάβουν.
:arrow: ΣΥΡΜΑΤΑ 03L: Γιατί το καλό το παληκάρι, ξέρει και άλλο....κατώφλι!

Και άλλα πολλα... Γιατί δηλαδή, οι κυνηγοί ζώων που βγάζουν περιοδικά είναι καλύτεροι :?: :?: :?:
 
jerry":e3nvoxip said:
:arrow: Περίπολος αεροδρομίου : Όχι πια συλλήψεις, μόνο φίλοι... Τι να κάνετε για να μη σας καταλάβουν.

damn, pou einai ekeino to smiley pou xtypietai katw apo ta gelia?????
 
Καταρχήν, χάρηκα πολύ που βρήκα κάποιους που έχουν το ίδιο "χούι" με μένα. Πίστευα ότι ήμουν ο μόνος... ;)

Τώρα, επί του θέματος, ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος τι κυάλια θα ήταν καλά (έχω εμπειρία από τηλεσκόπια) για την παρατήρηση των αεροσκαφών. Όταν λέω καλά, αναφέρομαι κυρίως στη μεγέθυνση κι έπειτα στη μάρκα.

Ευχαριστώ,

Στέφανος
 
Να προσθέσω επίσης εξοπλισμό για spotting στα χωράφια γύρω από το ΕλΓαβ: Αντηλιακό(πάντα το ξεχνάω), 2 μπουκάλια νερό που να έχουν περάσει το προηγούμενο βράδυ στην κατάψυξη :banana: και κάτι για να ασχολείσαι (βιβλίο,πασιέντζα,βελονάκι κτλ) περιμένοντας να κατέβει κάποιο αεροπλάνο. Εκτός των παραπάνω χρησιμοποιώ μια Kodak 7590 και ενα scanner Alinco DJ-X3. Θα μπορούσαμε να συναντηθούμε μια μέρα και να δείξουμε τα διάφορα σημεία μέσα και γύρω από το LGAV σε όσους δεν τα γνωρίζουν :)
 
svstouk":v9qoig1s said:
Τώρα, επί του θέματος, ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος τι κυάλια θα ήταν καλά (έχω εμπειρία από τηλεσκόπια) για την παρατήρηση των αεροσκαφών. Όταν λέω καλά, αναφέρομαι κυρίως στη μεγέθυνση κι έπειτα στη μάρκα.

Στέφανε, καλως ήρθες στο κλάμπ! ;)

Με τα κυάλια έχειώς εξής η ιστορία:
Τί θέλεις ακριβώς να παρατηρείς?
Άν πχ ενδιαφέρεσαι για overflying αεροπλάνα (μεγάλος μου έρωτας) τότε ενδείκνυται ο,τιδήποτε με πάνω απο 20x μεγέθυνση. Στις μεγάλες μεγεθύνσεις όμως χρειάζεσαι και αρκετά μεγάλο αντκειμενικό φακό για να μήν έχεις έλλειψη φωτεινότητας και ευκρίνειας. Μιλάμε για κυάλια της τάξης του 20x40, 20x50 ή και μεγαλύτερα. Υπάρχουν μερικές ρωσικές μάρκες (εντελώς άγνωστες) που μπορείς να βρέις σε παζάρια και πανηγύρια (δέν κάνω πλάκα) και με 50Ε το πολύ να πάρεις κυάλια 20x60 που να είναι πολύ καλά!
Τώρα, άν απλά συχνάζεις κοντά σε αεροδρόμια και θέλεις να δείς το registration εκείνου του 737 που κατεβαίνει, πιστέυω οτι κάτι σε 10x30 σε καλύπτει.
Υπάρχουν και κυάλια με δυνατότητα zoom (8-20x40 για παράδειγμα) αλλα για να πάρεις καλά τέτοια κυάλια πρέπει να ακουμπήσεις αρκετά λεφτά. Τα φθηνότερα είτε βγάζουν προβλήματα στον μηχανισμό τους (τα zoom είναι αρκετά πιό περίπλοκα απο τα κοινά ζευγάρια), είτε στην "άκρη" με την μεγάλη μεγέθυνση βλέπουν το χάλι τους (σε αντίθεση με την "μικρή" άκρη, οπου συνήθως είναι καλά).
Για μάρκες δέν έχω να σου συστήσω κάτι συγκεκριμένο, απλά συνιστώ ανεπιφύλακτα το να δοκιμάσεις το κυάλι πρίν το πάρεις. Ζήτα το, βγές απο το μαγαζί, και περίμενε να περάσει overflying (το έχω κάνει :) ). Αλλιώς μπορεί να ρίξεις μια γρήγορη ματιά και να σου φανεί καλό το ζευγάρι, και μετά κάτω απο τις πραγματικές συνθήκες να απογοητευτείς...!

Ελπίζω να βοήθησα!
 
ansarigi said:

Θα μπορούσαμε να συναντηθούμε μια μέρα και να δείξουμε τα διάφορα σημεία μέσα και γύρω από το LGAV σε όσους δεν τα γνωρίζουν

Πρέπει να πάμε στον λόφο της τελικής του 03L. Εάν έχει και κάνα heavy...(εάν είπαμε, εάν)...και λίγο crosswind (εάν και πάλι...) το θέαμα είναι μπρέθτέικινγκ... :D
 
Έτσι ήταν το περασμένο Σάββατο, 16-20 κομβοι αέρας και κανα-δυο καλά heavies μου έφτιαξαν τη μέρα-εβδομάδα-μήνα. :banana: :banana: :banana: :banana: Stay tuned :!:
 
seven4seven":3r4f78jd said:
Υπάρχουν μερικές ρωσικές μάρκες (εντελώς άγνωστες) που μπορείς να βρέις σε παζάρια και πανηγύρια (δέν κάνω πλάκα) και με 50Ε το πολύ να πάρεις κυάλια 20x60 που να είναι πολύ καλά!

Ελπίζω να βοήθησα!


Μοναστηράκι δηλ;

Ευχαριστώ πολύ!
 
Μοναστηρακι, Ρωσοποντιες (πως λεμε υπερποντιες) αγορες, πλανοδιοι πακιστανοι σε φαναρια και παραλιες κλπ. Απο τετοιους εχω εξοπλιστει με ενα ζευγαρακι ρωσικα κυαλια, μια χαρα!!! ;)
 
Top