Flight OA: BRU-ATH-BRU (OA148-OA145) 25/12 & 04/01

Johan V

Economy-Class-Member
Εγγραφή
01/10/2006
Μηνύματα
100
Likes
0
I wish to all the members a happy new year 2008!
Here my last trip report ... hope you'll enjoy.
Fotos of it on my personal album: gallery/album_personal.php?user_id=1468

BRU - ATH OA 148: Την τρίτη 25/12/07 και πάλι στην Ελλάδα ! :banana:

Θα φεύγαμε εκείνη την ημερα με την πτήση ΟΑ 148 από Brussels προς Αθηνα στις 19 :45.
Το βραδυ λοιπόν πήγαμε στο Zaventem. Εκεί κατεβθιαν στο check-in, ήμασταν πρώτη. Ζητήσαμε θέσεις προς το πίσω τμήμα του αεροσκάφος, και Η ευγενική υπάλληλος μας έδωσε τις 23A και 23B.
Μετά από μια βόλτα στα duty free, ο προορισμός μας ήταν το gate A 57.
Το αεροπλάνο μας δεν ήταν εκεί ακόμα. Έτσι λοιπόν κάναμε βολτίτσα μέσα στο, σχεδόν άδιο, terminal. Mετά από ένα τεταρτάκι πλησίαζε προς το terminal ένα αεροσκάφοs τον ΟΑ. Ήταν το SΧ-BKT. Βγήκανε και τρία μελόι του πληρώματος, αλλα καταλαβαίνοντας πως τα μαγαζιά είχανε όλα κλείσει επίστρεψαν στο αεροπλάνο τους. Το boarding άρχισε και πήραμε τις θέσεις μας. Τα μελόι του πληρώματος ήτανε : Η προισταμενη, τρεις άλλες κούκλες αεροσινοδες και ένας φροντιστής.
Το πλήρωμα μια χαρά! και ότι αφορά στολές: ομοιομορφία!
Το αεροπλάνο SΧ – BKT: τα καθίσματα δεν είναι σαν τα κλασσικά τον ΟΑ. Τα καθίσματα ήτανε όλο μπλε, ένα μπλε ανοιχτό κάπως.Όμως το BKT καλά το βλέπω, καλο αεροπλανάκι φαίνεται.
Η επιβίβαση μέσα σε ένα τέταρτο ήταν τελιoμενι. Η πληρότητα ήταν γύρο στα 75%. Εμείς είχαμε όλη την σειρά 23 ABC για μας! Τι ωραία!
Στα πίσω καθίσματα ήταν γεμάτο εφιμιριδες, και τα πρόσφερνε ο πολύ ευγενικός φροντιστής στους επιβάτες.
Στις 20:00 περίπου απογειωθήκαμε. Μετά, μυρίζοντας την μυρουδιά τον γευμάτων πίσω στα φουρνα, μας ενημερώνει w captain την διαδρομή μας: Βρυξέλλες – Φρανκφούρτη – Alpes – Γιουγκοσλαβία – Θεσσαλονίκη – Αθηνα. Στην Αθηνα θα ειχαμε μάλλον και βροχή :? .
Το πλήρωμα μοίρασε ποτά και το φαγητό. Αργότερα, προσφέρθικε και σχεδόν κρύο (!) καφέ και τσάι. Ήρθε μετά το πλήρωμα να μαζέψει τους δίσκους, και αργότερα μαζεύτηκε στα πίσω καθίσματα και galley.
Για σχεδόν μια και μιση ώρα μετά ήταν ήσυχο το αεροπλάνο. Πίσω οι αεροσινοδες κουβεντιαζαν με αγοράκι για το τι του έφερε ω Ai Βασίλης και λοιπά … εγώ ήμουν πτώμα και καθόμουν και άκουγα την συζήτηση. Η αδελφή μου διάβαζε περιοδικό καθώς ακουστικά για μουσική και TV δεν μοιράστηκαν. και έτσι ήρθε και Η ώρα τις προσγείωσης στο El Βενιζέλος.
Το αεροπλάνο βρήκε parking ανάμεσα σε δυο Boeing τις Aegean Airlines.
σιγά σιγά οι επιβάτες κατεβαίνουν, και εμείς μαζέβουμε τα πραγματα μας να φύγουμε, … και ξαφνικά ακούμε τιν φονή μιας αεροσινοδου τραγουδοντας μεσα sτο galley “It’s the most wonderful time ooof thee yeeaarrrr!! :D ” Χάχα, γέλιο. (Επειδή οι ΟΑ πάντα στην περίοδο τον γιορτών βάζουνε σαν boarding music χριστουγενιατικα κάλαντα, που εγώ προσωπικά το βρίσκω πολύ καλή ιδέα επειδή βάζει έτσι λίγο μια Γιορτινή ατμόσφαιρα στην καμπίνα) , και εκείνη την ώρα περνούσε λοιπόν το τραγούδι “It’s the most wonderful time of the year”.
Έτσι λοιπόν χαιρετάμε το πλήρωμα.
Mας φέρνει το λεωφορείο στο terminal : κατά την διαδρομή προς το terminal βλέπω και τα αεροπλάνα παρκαρισμένα BKG, BLC κάτω ; και στο terminal σε πύλες τα BKE, BMC, AirFrance, etc…
Οι βαλίτσες μας ήρθανε πολύ γρήγορα και ήμασταν έτοιμοι να ξεκινήσουμε την διαμονή μας …
Πολύ ευχάριστη πτήση ! …
:D ;)
 
ATH – BRU 04/01/08 OA 145

Πρωί πρωί πήγαμε στο El Βενιζέλος για την πτήση ΟΑ 145 προς Βρυξέλλες.
Εκεί στο check in πάντα πολύ κόσμο ! Όμως πήγε γρήγορα και μια χαρά.
Μετά πήγαμε για αγορά περιοδικά και CD, και προορισμό το gate B 03 όπου μας περίμενε το BKF (Dion) για την πτήση. Εκεί περάσαμε το security και μέχρι να αρχίσει Η επιβίβαση
είχα και χρόνο για κάποιες φωτογραφίες :) . Εκεί στο terminal ήτανε τα BKT, BKM, BKF, BKH και ένα A 340 για παρίσι.
Πήγαμε στο gate μας και όπως πηγαίναμε να καθίσουμε βρίσκω ένα κινητό! Εγώ άμεσος το πήγα στους υπαλληλους του B03 και έκαναν αναγγελία : “κοιτάξτε όλοι εάν έχετε τα κινητά σας …”
Έχουνε βρει τον ιδιοκτητη? Ούτε ξέρω.
Μετά έκανε Η υπάλληλος αναγγελία για boarding και καθόμασταν στην ουρα. Πέρασαν δέκα λεπτά και από ότι φαίνεται είχε πρόβλημα με τα χαρτιά του ένας επιβάτης και Η υπάλληλος, μονη τις, δυσκολευόταν. Όπως πέρναγαν τα λεπτά άρχισαν οι επιβάτες να κελαηδάν: γιατί τόση ώρα??!! « Τι γίνετε δεν μπορεί αυτή να πάει λίγο πιο γρήγορα « … « Καλά εγώ μας βλέπω να φεύγουμε αύριο το πρωί σε τέτοιο ρυθμό! » :mad:
Aυτά τα παράπονα δεν τα βρίσκω καθόλου απαραίτητα!, … μετά αρχίζει μια τρελή ακριβώς πίσω μου – μέσα στο terminal βάλανε και εκεί κάλαντα – και αρχίζει αυτή: “ καλά μας έχετε ξεκουφοσι με αυτή την μουσική! … Μακάρι να καεί το αεροδρόμιο!!” – ποπό λαχτάρησα … και φτάνουμε στην υπάλληλος όπου κάθε επιβάτης στην σειρά έκαναν ολόκληρο σκάνδαλο – ντροπή τους, ti για 15 λεπτά αναμονής xalase o kosmos :rolleyes: ?
δίνουμε εμείς τα tickets, ευχομαστε καλή χρονια και προχωρήσαμε. Ξαφνικά ακούω πίσω μου και την τρελοί:
- Καλά στο Γκουαντάναμο είμαστε εδώ :twisted: ?
- Όχι γιατί το λέτε άυτο :( ?
- Μας έχετε ξεκουφοσι με αυτή την μουσική, τόσο δυνατή!!
Εμείς προχορισαμε προς το αεροπλάνο όπου μας χαιρέτισε w προϊστάμενος. Το υπόλοιπο πλήρωμα ήτανε τρεις γυναίκες και έναs ακόμα φροντιστής.
Οι αεροσινοδες ήταν πολύ καλές και ευγενικές :D .
Η καμπίνα πεντακάθαρη. Λοιπόν, το boarding (με χριστουγεννιάτικα κάλαντα και πάλι) τελειωσε σε 15 λεπτά και στις 09:25 άρχισε Η τροχοδρόμηση με το safety video, κλπ… και απογείωση !
Μετά άρχισε το πλήρωμα να μοιράζει τα ακουστικά και όπως pernaei η αεροσυνοδός στην σειρά τις τρελής :
- Ακουστικά?
- Καλά! Μας exete τρελάνει με τόσο δυνατή μουσική! Μας δίνετε και akousitka ?!!
- (Ύφος τις αεροσυνοδός! Τι βλέμμα τις έριξε! :D Χάχα αυτή κρατιόταν να μην σκάσει στα γέλια …. Ξεκίνησε να τα μοιράσει τα ακουστικα και πήγε άμεσος μετά να το pei στους συναδέλφους … γέλιο … :D
Η πτήση μας συνεχιζόταν και ο captain μας ενημερώνει την διαδρομή: Αθηνα – Κέρκυρα – Μπάρι – Ανκόνα – Μπολζάνο – αλπες – Φρανκφούρτη – Βρυξέλλες.
Μετά άρχισε το service φαγητού που διακόπτηκε για λίγο, λόγο αναταράξεων.
Μετά ξαναήρθαν να μας σερβίρουν το κλασσικό πρωινό τον ΟΑ λουκάνικο, ομελέτα, κρουασάν, και κουραμπιέ – μελομακάρονο για μετά.
Τα κλασσικά συνέχισαν: καφέ και τσάι.
Η πτήση συνεχιζόταν πολύ καλά, το πλιρομα μαζευτικε στο galley και οι επιβάτες πέρναγαν την ώρα τους με το entertainment, άλλοι διαβάζοντας κλπ …
Ήρθε και Η ώρα τις προσγείωσης στο Zavnetem όπου Η θερμοκρασία δεν ξεπερνούσε τους 4 βαθμούς κελισιου. Στις 11:55 πάρκαρε το αεροπλάνο στο gate και βγήκαμε χαιρετώντας το πλήρωμα.
Ήτανε μια πολύ ωραία πτήση! :great:

Eas ελπίσουμε το καλύτερο για τις Ολυμπιακές Αερογραμμές.
 
Top