Flight tracking

• Thread starter Thread starter Hunting a Shadow
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Hunting a Shadow

Business-Class-Member
Περιοχή
Αθήνα
Website
www.mourikis-development.gr
Μήπως γνωρίζετε κάποια ιστοσελίδα για flight tracking; Όσες βρήκα είναι κυρίως για Η.Π.Α., εγώ τιο ήθελα για τον πολυαγαπημένο μας ΕλΒενιζέλ. Ευχαριστώ προκαταβολικά :)

Το γράφω εδω ως το πιο σχετικό θέμα που μπόρεσα να βρω. Παρατήρησα τις διαδρομές που ακολουθούν τα αεροσκάφη στην Κίνα και το σύνηθες είναι να έχουν πολλές και συχνές μεταβολές πορείας, και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και ορθές γωνίες. Ναι, ξέρω πως υπάρχει εναέρια κυκλοφορία, καιρός κλπ, αλλά αυτό που γίνεται πάνω απο την Κίνα δεν έχει τύχει να το προσέξω αλλού, και η αλήθεια είναι πως το έχω παρατηρήσει εδω και καιρό και σε άσχετες περιόδους, μήνες/μέρες/ώρες.

Έτσι είναι σχεδιασμένοι οι αεροδιάδρομοι εκεί ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Και εγώ το έχω παρατηρήσει ιδικά κάτι γωνίες ορθές όπως είπες αλλά πάνω κάτω το routes είναι παρόμοια δεν έχω παρατηρήσει μεγάλες αλλαγές αλλά δεν παύει να μου κάνει εντύπωση

Η γρήγορη απάντηση είναι ότι μόνο 20-30% του εναέριου χώρου στην Κίνα είναι διαθέσιμη σε πολιτικές πτήσεις, και ουσιαστικά δεν υπάρχει το "direct to" για να γλιτώσεις χρόνο. Πετάς μόνο ότι έχεις κάνει file και λες και ένα τραγούδι.

Δεν ξέρω αν είναι το κατάλληλο thread (δεν μπόρεσα βέβαια να βρω και κάποιο άλλο σχετικό).

Παρατηρούσα σήμερα στο Flightradar24 το ιστορικό του SX-DVR και βλέπω πως λείπουν οι πτήσεις 4080 ATH - HER και 6181 HER - ATH στις 02/01/2026, οι οποίες ήταν charter για μεταφορά της ομάδας ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο και ferry flight αντιστοίχως. Έκανα κι ένα google search να δω μήπως κάτι εγώ είχα καταγράψει λάθος και βρίσκω πως όντως οι πτήσεις έγιναν με το συγκεκριμένο αεροσκάφος.

Σκέφτηκα μήπως έχει να κάνει με το ότι οι ίδιοι αριθμοί πτήσης έχουν χρησιμοποιηθεί εκ νέου σε άλλες διαδρομές, αλλά βλέπω ότι ότι οι πτήσεις του Άμστερνταμ (27/01/2026 για το CL) φαίνονται κανονικά στο FR24. Όπως επίσης και οι 6181 ATH - HER και 4081 HER - ATH (ferry flight και charter επιστροφής ομάδας ΟΣΦΠ) της 03/01/2026 εμφανίζονται στο ιστορικό του SX-DNA.

Μπορεί να είναι κάποιο θέμα του mobile app του FR24 ή διαγράφονται non-scheduled πτήσεις από το ιστορικό;

:great: Όντως η AEE4080 έγινε με το SX-DVR στις 2/1 το απόγευμα.

Τώρα γιατί δεν την έχει αποθηκεύσει το FR24 - δεν το γνωρίζω.

Τελικά οι 4080/6181 της Aegean στις 02/01/2026 φαίνονται στο FR24 ως 318/319 στο ιστορικο του SX-DVR. Οι κανονικές 318/319 εκείνη την ημέρα είχαν εκτελεστεί από το SX-NAL.

Γενικά το FR24 συχνά μπορεί να μπερδέψει κάποιες non scheduled πτήσεις και ενώ δείχνει το σωστό callsign να αναθέσει αυτόματα λάθος αριθμό πτήσης. Το έχω δει να γίνεται και με positioning flights προς SKG τύπου AEE600x που τους δίνει αριθμούς πτήσης A31xx πχ