Flightsim

• Thread starter Thread starter Hristos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Ðáñáêáëïýíôáé üóïé åíäéáöÝñïíôáé íá áíôáëëÜîïõìå Add-on ãéá ôï FS9 ìÝóï rapidshare.com ìðïñïýíå íá åðéêïéíùíÞóïõíå ìáæß ìïõ óôï ðáñáêÜôù msn/email

cavo.paradiso2@hotmail.com

Καλημέρα κύριοι !!

Εδώ και μερικούς λίγους μήνες, ασχολούμαι με το FS2004, και προσπαθώ να βγάλω μία άκρη με το τί και πώς ...

Η πρώτη ερώτηση που έχω να κάνω ( και θα ακολουθήσουν πάααααααρα πολλές αν έχετε όρεξη να τις ανεχτείτε ), αφορά το COURSE του αεροσκάφους ...

Δηλαδή : όταν π.χ. θέλω να προσγειωθώ στο LGAV, όποοιυ ο διάδρομος είναι ο 34L, το COURSE μου είναι 034 ή 340 ?

Και γενικότερα, το COURSE ρυθμίζεται εξ'αρχής πριν την απογείωση, ή όταν μου δώσει ο πύργος τα στοιχεία του διαδρόμου που θα προσεγγίσω ;

Επίσης, αν δεν "κλειδώσω" το HEADING και ΄΄εχω μόνο το NAV στο Auto Pilot, παίζοντας με τις συχνότητες των VOR το αεροπλάνο αλλάζει μόνο του κατεύθυνση προς το επόμενο VOR της πορείας μου ;

ΜΗ ΓΕΛΑΤΕ Ε ? Χομπίστας είμαι, όχι πιλότος !

Καλό Σαββατοκύριακο !!!

dspdspdsp":1l7t9sv0 said:
Καλημέρα κύριοι !!

Εδώ και μερικούς λίγους μήνες, ασχολούμαι με το FS2004, και προσπαθώ να βγάλω μία άκρη με το τί και πώς ...

Η πρώτη ερώτηση που έχω να κάνω ( και θα ακολουθήσουν πάααααααρα πολλές αν έχετε όρεξη να τις ανεχτείτε ), αφορά το COURSE του αεροσκάφους ...

Δηλαδή : όταν π.χ. θέλω να προσγειωθώ στο LGAV, όποοιυ ο διάδρομος είναι ο 34L, το COURSE μου είναι 034 ή 340 ?

Και γενικότερα, το COURSE ρυθμίζεται εξ'αρχής πριν την απογείωση, ή όταν μου δώσει ο πύργος τα στοιχεία του διαδρόμου που θα προσεγγίσω ;

Επίσης, αν δεν "κλειδώσω" το HEADING και ΄΄εχω μόνο το NAV στο Auto Pilot, παίζοντας με τις συχνότητες των VOR το αεροπλάνο αλλάζει μόνο του κατεύθυνση προς το επόμενο VOR της πορείας μου ;

ΜΗ ΓΕΛΑΤΕ Ε ? Χομπίστας είμαι, όχι πιλότος !

Καλό Σαββατοκύριακο !!!

Καλώς όρισες!
Φαίνεται να μην ξέρεις αρκετά σε πρώτη φάση!

1. Στο Βενιζέλος οι διάδρομοι είναι 3 και 21, αριστερά και δεξιά. Και οι 4 έχουν ILS με 2 συχνότητες. Οι συχνότητες είναι 111.10 και 110.50, αλλά καλό είναι να τις βρεις μόνος σου στα στοιχεία που σου δίνει το φς2004 πάνω στο μαπ. Οπτικά στο χάρτη είναι κάτι πράσινα βέλη, προεκτάσεις των διαδρόμων. Στη συχνότητα αυτή βάζεις το NAV1 σε συνδυασμό το Autopilot k APPROACH switch και θεωρητικά αν τα κάνεις όλα σωστά τότε θα προσγειωθείς. Είναι κι άλλες λεπτομέριες βέβαια..

2. Όταν φορτώνεις ένα σχέδιο πτήσης ορίζεις πριν μπεις στο κοκπιτ το ρουτ σου. Εκεί μπορείς να προσθαφαιρείς VOR, intersections κτλ, να υπολογίσεις καύσιμα, ρυθμό ανόδου, καθόδου κ.ο.κ.
Αν σετάρεις τον Αυτόματο πιλότο σε GPS mode, NAV switch ON, FD ON και διάφορες άλλες λεπτομέριες λογικά θα καταφέρεις να πετάξεις πάνω στο ρουτ του σχεδίου πτήσης σου χωρίς πρόβλημα.

Ή μπορείς απλώς να ακολουθείς οδηγίες από το ATC και να κάνεις μόνο τις απλές ρυθμίσεις στον αυτόματο: heading, course, airspeed, altitude (μόνο σε πτήσεις IFR). Σε γενικές γραμμές δεν είχα ιδιαίτερα προβλήματα να βρω το... δρόμο μου!

Ναι, σύμφωνοι, αν δώσεις λάθος Course και πας για apporach δε θα σε πάει αλλού γι αλλού ?

Δίνεις το heading που σου λέει, "κλειδώνεις" heading στον αυτόματο, παρακολουθείς τις οδηγίες κατά τη διάρκεια της πτήσης, αναλόγως αλλάζεις heading, altitude και κατά την προσέγγιση θα σε φέρει on course για προσγείωση. Έχεις ένα δίκιο πάντως καθώς μόνο σε visual approaches σε φέρνει σχεδόν σε ευθεία με το διάδρομο ενώ σε ILS θέλει και τις συχνότητες που έλεγε ο φίλος leandros. Αν είναι ILS CAT III θα έχεις και την ευθεία του διαδρόμου στο heading indicator. Εν ανάγκη παίζεις λίγο και με το χειριστήριο. :wink:

Καλημέρα σε όλους, ήθελα να ρωτήσω το εξής: Κατέβασα από το http://digilander.libero.it/fs_greece/aegean9.htm ένα Avro της Aegean. Στις ρυθμίσεις πριν την πτήση υπάρχει στην επιλογή callsign το "Aegian" (έτσι ακριβώς το γράφει) αλλά κατά τη διάρκεια της πτήσης το callsign που χρησιμοποιείται είναι ο αριθμός πτήσης. Πως λύνεται αυτό? Έχω κατεβάσει και αεροσκάφη της ΟΑ και τo callsign "Olympic" ακούγεται κανονικά.

d|m|tr|s":2hynycb3 said:
Καλημέρα σε όλους, ήθελα να ρωτήσω το εξής: Κατέβασα από το http://digilander.libero.it/fs_greece/aegean9.htm ένα Avro της Aegean. Στις ρυθμίσεις πριν την πτήση υπάρχει στην επιλογή callsign το "Aegian" (έτσι ακριβώς το γράφει) αλλά κατά τη διάρκεια της πτήσης το callsign που χρησιμοποιείται είναι ο αριθμός πτήσης. Πως λύνεται αυτό? Έχω κατεβάσει και αεροσκάφη της ΟΑ και τo callsign "Olympic" ακούγεται κανονικά.

πας στο C\Program Files\Microsoft Games\Flight Simulator 9\Aircraft\

και διαλέγεις τον φάκελο αεροσκάφους που θες. Μέσα υπάρχει ένα αρχείο aircraft.CFG, το ανοίγεις με text editor και πας στη γραμμή που λέει atc_id= . Εκεί βάζει ότι όνομα θες εσύ να σε καλεί το πύργος.

Αυτό το κάνεις για όλα τα σκάφη βεβαίως

το fs δεν καλεί ότι όνομα του βάλεις. Πχ αν βάλω εγώ στο cfg αρχειο το όνομα Skolikomermigotripa δε σημαινει ότι θα με καλεί ο πύργος έτσι, ακόμα και αν του κάνω την αντιστοίχιση. Υπάρχουν πολλά callsigns που το fs τα έχει στη "μνήμη" του και αν τα προσθέσεις, τα λέει (πχ Olympic, Speedbird, Air France, KLM κλπ), αυτό δε σημαινει ομως ότι αναγνωρίζει ότι λέξη του γράψεις... :?
Παρεπιπτόντως, το Aegean δεν υπάρχει σαν callsign.