Πρώτα απόλα να ξεκαθαρίσουμε κάτι... Οι πιστοί αναγνώστες σου είναι παραπάνω από τρεις... Μπορώ να αναφέρω τρεις ακόμα μυστικές υπηρεσίες που παρακολουθούν, καταγράφουν και σχολιάζουν τις αμαρτωλές κινήσεις σου... Το κακό είναι ότι για να ελέξουν την εγκυρότητα των γραφομένων σου στέλνουν εμένα καλοκαιριάτικα να τις πιστοποιήσω... Βρέθηκα λοιπόν στις 17/8 στο Αν.Βερολίνο και πήρα την ίδια πτήση με σένα, διαπίστωσα τις ανακολουθίες σου και τις καταγγέλω...
Εννοείτε ότι με το θλιβερό Δ.Βερολίνο ουδεμία σχέση έχω, πολύ περισσότερο με αυτό το όνειδος που ακούει στο όνομα Τegel.
Έφτασα εκεί από Μίνσκ , ήμουν σε κομματική αποστολή , πήρα το κατάπτυστο λεωφορείο ( ουτε τρένο δεν έχουν τα νούμερα) και χάθηκα στα βάθη του Αν.Βερολίνου...
OveLix":2xn8ixju said:
Το Schönefeeeeeeeld. Μάλιστα. Το Schönefeld. Λοιπόν μου είναι δύσκολο να το περιγράψω με λίγες λέξεις. Είναι τόσο αντιφατικό που δεν ξέρεις αν θες να το συμπαθήσεις ή να το βρίσεις. Το αεροδρόμιο αυτό εξυπηρετούσε το Ανατολικό Βερολίνο και δεν ήταν ποτέ ούτε μεγάλο ούτε πολυσύχναστο. Ποιός να ταξιδέψει; Ο λαός απαγορευόταν να πάει ακόμα και στην Ποτσντάμερπλατς, θα τον άφηναν να ταξιδέψει στο εξωτερικό; Έπρεπε να προστατευθεί από την βδελυρή δυτικοφασιστική προπαγάνδα. Έτσι, από εδώ αναχωρούσαν μόνο οι αξιωματούχοι του κόμματος και οι ανατολικογερμανίδες αθλήτριες αγκαλιά με τα βαλιτσάκια με τις ενέσεις τους για να σπάσουν παγκόσμια ρεκόρ και τα νεύρα των Αμερικανών (μέχρι που ήρθε η Φλο Τζο)....
Καταγγέλω την αντικομμάτική σου υστερία, θυμίζοντάς σου ότι πλήθος κόσμου συνέρρεε στο μυθικό αεροδρόμιο του Schonefeld εκμεταλλευόμενο στο έπακρο της λαικές τιμές της αξεπέραστης Interflug προς δεκάδες καπιταλιστικές πόλεις... Έργο επιτελούσε η λαική κυβέρνηση ανιστόρητοι... Για τα κοσμήματα των αιθέρων δεν νομίζω πως χρειάζετε να κάνω κάποιο σχόλιο... όλοι μας ξέρουμε και αναπολούμε...
Ο Γερμανικός λαός ασφαλώς και δεν ταξίδευε στις καπιταλιστικές χώρες διότι έκλεινε τα αυτιά του και τα μάτια του στις ιμπεριαλιστικές σειρήνες και εύγε του γιαυτό... Εξάλου γιαυτό είχε χτιστεί και το περίφημο αντιιμπεριαλιστικό τείχος για να αποτρέψει μαζική εισβολή των ιμπεριαλιστιστών στον παράδεισο του υπαρκτού σοσιαλισμού...
Για τα παγκόσμια ρεκόρ άριστα τα λες απλά φρουτοχυμούς και νέκταρ έπιναν οι λαμπρές μας αθλήτριες σε ενέσιμη μορφή...
Η πρόσοψη του αεροδρομίου είναι διακοσμημένη με τεράστιους υαλοπίνακες στο χρώμα του χαλκού, αγαπημένο χρώμα στην DDR (τους ίδιους που έντυσαν το Palast der Republik στη Schlossplatz προτού ανακαλύψουν ότι το κτίριο είναι μολυσμένο με αμίαντο και το κατεδαφίσουν). Το εσωτερικό του είναι στενό και παλιομοδίτικο (παρά τις εμφανείς ανακαινίσεις) και δεν είναι το αεροδρόμιο στο οποίο θα ήθελες να περάσεις μερικές ώρες. Ή μήπως είναι;...
Χαίρομαι που αναγνωρίζεις την απαράμιλλη αισθητική του σοσιαλιστικού ρεαλισμού και καταγγέλω το πολιτιστικό έγκλημα των αιώνων την κατεδάφιση του ιστορικού Μεγάρου του Λαού με την γελοία δικαιολογία του αμίαντου. Ασφαλώς και είναι το αεροδρόμιο που δεν θα ήθελες να περάσεις πολλές ώρες μετά τις απαράδεκτες και αμφιβόλου χρησιμότητας ανακαινίσεις που του έγιναν...
Σε όλους τους χώρους υπάρχει wifi επί πληρωμή (10 ευρώ οι 3 ώρες. Για σύγκριση, στο ΖRH έχουν 5,5€). Τα καταστήματα είναι έτσι κι έτσι. Αρώματα, σοκολάτες κλασικά. Αλλά (η αντίφαση που λέγαμε) να σου μπροστά μου ένα υπέροχο κατάστημα με γερμανικές σπεσιαλιτέ (λουκάνικα, σάντουιτς, τυριά, μπύρες) έτοιμα να τα φας. Τεράστιος χώρος -διακοσμημένος σαν γερμανική μπυραρία- με τραπέζια, καρέκλες και σκαμπό. Kαι το wi-fi φυσικά.)....
Αγαθά που επί DDR προσφέρονταν δωρεάν στο λαό τώρα τα χρυσοπληρώνεις... Μην μου πεις το φαιδρό ότι επι DDR δεν υπήρχε wifi διότι θα σε καταγγείλω ως αντεπαναστάτη και θα εισηγηθώ την διαγραφή σου... όλα τα είχαμε στην DDR...
Λαχταριστά μπορεί να ήταν τα υλικά αγαθά που πωλούσαν οι πλουτοκράτες, αλλά αμφιβόλου ποιότητος και οι τμές απογειωτικές... Δυό φετούλες ψωμάκι διακοσμημένες με λίγο μαρουλακι, ντοματούλα, μανιταράκια και τυράκι συν μια μικρή μπυρίτσα 7 ευρώ... Δεν είναι και λίγα αλλά είπαμε καπιταλισμός στην άκρατη μορφή του , τα μονοπώλια θησαυρίζουν...
Το 319 ήταν γεμάτο κατά 85% περίπου, μου φάνηκε καλοδιατηρημένο ενώ το seat pitch ήταν αξιοπρεπές, όπως πάντα δηλαδή όποτε έχω πετάξει ΕΖΥ (η τελευταία φορά το 2002, συχνότερα πριν από αυτό). Μπαίνοντας, το πλήρωμα μάς ενημέρωσε ότι τα γατόνια του handling δεν είχαν ξεφορτώσει ακόμα τις βαλίτσες του προηγούμενου σκέλους και έτσι θα καθυστερούσαμε λίγο ακόμα. Έτσι, οι μηχανές δεν άναψαν πριν τις 20:35...
Nα πω κι εγώ την σάχλα μου για τα πτητικά... Το αεροπλάνο καινούργιο, καθαρό με πλήρωμα ευγενέστατο... Για το seat pitch μάλλον θα συμφωνίσω με τον ψηλό σύντροφο , πολύ στριμόκολο, λέγοντας όμως ότι η λύση είναι οι γνωστές 8 και 9 σειρές, όπου εκεί κάθεσαι σαν άρχοντας...
Δεξιά φαινόταν αχνά η πόλη, ο πύργος στην Alexanderplatz, το Dom... Είναι υπέροχη πόλη και το καλοκαίρι ακόμα καλύτερη. Σας τη συνιστώ ανεπιφύλακτα..
Δεν μπορώ παρά να συνυπογράψω και να σας προετοιμάσω για το επόμενο report μου που είναι αφιερωμένο στην τελευταία ελευθερη Ευρωπαϊκή χώρα, την ηρωική Λευκορωσσία και το μυθικό Μινσκ...
Hasta la victoria siempre companeros...