Flug macht frei. Στο Βερολίνο με OA και ΕΖΥ.

• Thread starter Thread starter OveLix
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Είσαι ψηλό παιδί ρε Αλεξ. :mrgreen:
Αλλωστε για loco μιλάμε. Μου φάνηκε ανέλπιστα καλή, εξ ου και ο καλός βαθμός.

Να συμπληρώσω ότι στην περίπτωσή μου ο έλεγχος ασφαλείας ήταν απλός και γρήγορος. Ούτε παπούτσια ούτε κοιτάγματα περίεργα. Είναι με τις μέρες τους....

seven4seven":3mg6dszk said:
Ανετη η Ηζυ? Καλε μου OveLix, εδω θα διαφωνησω.

Εγώ αντιθέτως θα συμφωνήσω με τον οβελίσκιο .
Τον Μάρτιο που έκανα την ίδια διαδρομή μου φάνηκε απολύτως φυσιολογική η απόσταση των καθισμάτων ( κατ' ουσίαν δεν βρήκα διαφορά σε σχέση με τα 737 της Α3) η δε σχέση value/money ήταν (στο συγκεκριμένο ταξίδι) ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ.

Όταν πρωτοπέταξα με easyjet μου είχε φανεί ενοχλητικό το ότι τα καθίσματα δεν είχαν δυνατότητα οπισθοχώρησης της πλάτης.
Όταν πέταξα όμως για Roma με A3 και ο μπροστινός (κάποια στιγμή νόμιζε πώς ήταν στην ανακλινόμενη μασαζοπολυθρόνα του σπιτιού του ) έφερε την φαλάκρα του στα μούτρα μου αποκλείοντας μου την έξοδο από το κάθισμα (παράθυρο γαρ...) προς την τουαλέτα , τότε σκέφθηκα πόσο σωστά έπραξε η ΕΖ.

Αυτό που μου έχει μείνει από τις πτήσεις μου με ΕΖ είναι η καθαριότητα , το πολύ εξυπηρετικό ( χωρίς πριμαντόνες) πλήρωμα της και η ταχύτητα turnaround που έχουν πλέον αποκτήσει.

Αρχές Σεπτ που θα πάω με ΕΖ HER-LGW-HER θα δώ και τον χώρο των καθισμάτων της πρώην GB Air.........

Πρώτα απόλα να ξεκαθαρίσουμε κάτι... Οι πιστοί αναγνώστες σου είναι παραπάνω από τρεις... Μπορώ να αναφέρω τρεις ακόμα μυστικές υπηρεσίες που παρακολουθούν, καταγράφουν και σχολιάζουν τις αμαρτωλές κινήσεις σου... Το κακό είναι ότι για να ελέξουν την εγκυρότητα των γραφομένων σου στέλνουν εμένα καλοκαιριάτικα να τις πιστοποιήσω... Βρέθηκα λοιπόν στις 17/8 στο Αν.Βερολίνο και πήρα την ίδια πτήση με σένα, διαπίστωσα τις ανακολουθίες σου και τις καταγγέλω...
Εννοείτε ότι με το θλιβερό Δ.Βερολίνο ουδεμία σχέση έχω, πολύ περισσότερο με αυτό το όνειδος που ακούει στο όνομα Τegel.
Έφτασα εκεί από Μίνσκ , ήμουν σε κομματική αποστολή , πήρα το κατάπτυστο λεωφορείο ( ουτε τρένο δεν έχουν τα νούμερα) και χάθηκα στα βάθη του Αν.Βερολίνου...

OveLix":2xn8ixju said:
Το Schönefeeeeeeeld. Μάλιστα. Το Schönefeld. Λοιπόν μου είναι δύσκολο να το περιγράψω με λίγες λέξεις. Είναι τόσο αντιφατικό που δεν ξέρεις αν θες να το συμπαθήσεις ή να το βρίσεις. Το αεροδρόμιο αυτό εξυπηρετούσε το Ανατολικό Βερολίνο και δεν ήταν ποτέ ούτε μεγάλο ούτε πολυσύχναστο. Ποιός να ταξιδέψει; Ο λαός απαγορευόταν να πάει ακόμα και στην Ποτσντάμερπλατς, θα τον άφηναν να ταξιδέψει στο εξωτερικό; Έπρεπε να προστατευθεί από την βδελυρή δυτικοφασιστική προπαγάνδα. Έτσι, από εδώ αναχωρούσαν μόνο οι αξιωματούχοι του κόμματος και οι ανατολικογερμανίδες αθλήτριες αγκαλιά με τα βαλιτσάκια με τις ενέσεις τους για να σπάσουν παγκόσμια ρεκόρ και τα νεύρα των Αμερικανών (μέχρι που ήρθε η Φλο Τζο)....

Καταγγέλω την αντικομμάτική σου υστερία, θυμίζοντάς σου ότι πλήθος κόσμου συνέρρεε στο μυθικό αεροδρόμιο του Schonefeld εκμεταλλευόμενο στο έπακρο της λαικές τιμές της αξεπέραστης Interflug προς δεκάδες καπιταλιστικές πόλεις... Έργο επιτελούσε η λαική κυβέρνηση ανιστόρητοι... Για τα κοσμήματα των αιθέρων δεν νομίζω πως χρειάζετε να κάνω κάποιο σχόλιο... όλοι μας ξέρουμε και αναπολούμε...
Ο Γερμανικός λαός ασφαλώς και δεν ταξίδευε στις καπιταλιστικές χώρες διότι έκλεινε τα αυτιά του και τα μάτια του στις ιμπεριαλιστικές σειρήνες και εύγε του γιαυτό... Εξάλου γιαυτό είχε χτιστεί και το περίφημο αντιιμπεριαλιστικό τείχος για να αποτρέψει μαζική εισβολή των ιμπεριαλιστιστών στον παράδεισο του υπαρκτού σοσιαλισμού...
Για τα παγκόσμια ρεκόρ άριστα τα λες απλά φρουτοχυμούς και νέκταρ έπιναν οι λαμπρές μας αθλήτριες σε ενέσιμη μορφή...

Η πρόσοψη του αεροδρομίου είναι διακοσμημένη με τεράστιους υαλοπίνακες στο χρώμα του χαλκού, αγαπημένο χρώμα στην DDR (τους ίδιους που έντυσαν το Palast der Republik στη Schlossplatz προτού ανακαλύψουν ότι το κτίριο είναι μολυσμένο με αμίαντο και το κατεδαφίσουν). Το εσωτερικό του είναι στενό και παλιομοδίτικο (παρά τις εμφανείς ανακαινίσεις) και δεν είναι το αεροδρόμιο στο οποίο θα ήθελες να περάσεις μερικές ώρες. Ή μήπως είναι;...

Χαίρομαι που αναγνωρίζεις την απαράμιλλη αισθητική του σοσιαλιστικού ρεαλισμού και καταγγέλω το πολιτιστικό έγκλημα των αιώνων την κατεδάφιση του ιστορικού Μεγάρου του Λαού με την γελοία δικαιολογία του αμίαντου. Ασφαλώς και είναι το αεροδρόμιο που δεν θα ήθελες να περάσεις πολλές ώρες μετά τις απαράδεκτες και αμφιβόλου χρησιμότητας ανακαινίσεις που του έγιναν...

Σε όλους τους χώρους υπάρχει wifi επί πληρωμή (10 ευρώ οι 3 ώρες. Για σύγκριση, στο ΖRH έχουν 5,5€). Τα καταστήματα είναι έτσι κι έτσι. Αρώματα, σοκολάτες κλασικά. Αλλά (η αντίφαση που λέγαμε) να σου μπροστά μου ένα υπέροχο κατάστημα με γερμανικές σπεσιαλιτέ (λουκάνικα, σάντουιτς, τυριά, μπύρες) έτοιμα να τα φας. Τεράστιος χώρος -διακοσμημένος σαν γερμανική μπυραρία- με τραπέζια, καρέκλες και σκαμπό. Kαι το wi-fi φυσικά.)....

Αγαθά που επί DDR προσφέρονταν δωρεάν στο λαό τώρα τα χρυσοπληρώνεις... Μην μου πεις το φαιδρό ότι επι DDR δεν υπήρχε wifi διότι θα σε καταγγείλω ως αντεπαναστάτη και θα εισηγηθώ την διαγραφή σου... όλα τα είχαμε στην DDR...
Λαχταριστά μπορεί να ήταν τα υλικά αγαθά που πωλούσαν οι πλουτοκράτες, αλλά αμφιβόλου ποιότητος και οι τμές απογειωτικές... Δυό φετούλες ψωμάκι διακοσμημένες με λίγο μαρουλακι, ντοματούλα, μανιταράκια και τυράκι συν μια μικρή μπυρίτσα 7 ευρώ... Δεν είναι και λίγα αλλά είπαμε καπιταλισμός στην άκρατη μορφή του , τα μονοπώλια θησαυρίζουν...

Το 319 ήταν γεμάτο κατά 85% περίπου, μου φάνηκε καλοδιατηρημένο ενώ το seat pitch ήταν αξιοπρεπές, όπως πάντα δηλαδή όποτε έχω πετάξει ΕΖΥ (η τελευταία φορά το 2002, συχνότερα πριν από αυτό). Μπαίνοντας, το πλήρωμα μάς ενημέρωσε ότι τα γατόνια του handling δεν είχαν ξεφορτώσει ακόμα τις βαλίτσες του προηγούμενου σκέλους και έτσι θα καθυστερούσαμε λίγο ακόμα. Έτσι, οι μηχανές δεν άναψαν πριν τις 20:35...

Nα πω κι εγώ την σάχλα μου για τα πτητικά... Το αεροπλάνο καινούργιο, καθαρό με πλήρωμα ευγενέστατο... Για το seat pitch μάλλον θα συμφωνίσω με τον ψηλό σύντροφο , πολύ στριμόκολο, λέγοντας όμως ότι η λύση είναι οι γνωστές 8 και 9 σειρές, όπου εκεί κάθεσαι σαν άρχοντας...

Δεξιά φαινόταν αχνά η πόλη, ο πύργος στην Alexanderplatz, το Dom... Είναι υπέροχη πόλη και το καλοκαίρι ακόμα καλύτερη. Σας τη συνιστώ ανεπιφύλακτα..

Δεν μπορώ παρά να συνυπογράψω και να σας προετοιμάσω για το επόμενο report μου που είναι αφιερωμένο στην τελευταία ελευθερη Ευρωπαϊκή χώρα, την ηρωική Λευκορωσσία και το μυθικό Μινσκ...
Hasta la victoria siempre companeros...

Και η αφεντιά μου ταξίδεψε πρόσφατα για Βερολίνο με ΟΑ και επέστρεψα με ezy.

Δυστυχώς κάθησα μόνο για δυο νύχτες στο όμορφο Βερολίνο αφού πήγα για κάποιους ιδιαίτερα κοινωνικούς λόγους{τουλάχιστον τις προηγούμενες δυο φορές ήμουν 4 νύχτες,όπου οι πτήσεις ήταν μόνο με ΟΑ}.

Την Παρασκευή στην αίθουσα Β1 περιμέναμε το πανέμορφο 737 της ΟΑ όπου μέσω Σαλόνικα θα πηγαίναμε Γερμανία.Δεν είχαμε και μεγάλη καθυστέρηση{15 λεπτά μόνο.Τα κορίτσια της ΟΑ ήταν νόστιμα,οτι πρέπει για μια κολασμένη νύχτα σε ενα hostel αλλά αποφάσισα να είμαι λίγο συγκρατημένος.Στη πρώτη φάση του ταξιδιού μέχρι Σαλονίκη μου σέρβιραν μια πορτοκαλάδα.Ενώ το δευτερο μέρος του ταξιδιού προσφέρθηκε ενα απο τα τρισαθλιότερα γέυματα που έχω δοκιμάσει τα τελευταία μου χρόνια σε αεροπορικό ταξίδι.Ζαμπόν,τυρί, ενα μισό κρουασάν{το κάτω μέρος διότι το πάνω εξαφανίστηκε}με μια περίεργη γέμιση}ψωμάκι και μια κορδέλα ΠΑΤΑΤΑ{τηγανητή}.Προς το τέλος ήπια και ενα καφέ ρε μάγκες για να συνέλθω αλλά γμτ μου μου χύθηκαν 5 σταγόνες απο το γάλα στο πουκαμισο μου. :evil:

Πάντως η πτήση 'ηταν άψογη απο τον λιγομίλητο κυβερνήτη μας και η απογείωση{απο τον r3}και η προσγείωση ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕς.Τα καθίσματα ανετα με πολύ χώρο για τις εξαιρετικότατες γυμνασμένες ποδάρες μου{το ύψος μου είναι 1.80}.Βεβαίως το αεροπλάνο δεν είχαν και υποπόδια που άλλωστε εγώ δε τα θέλω Είμαι ικανοποιημένος με εξαίρεση το φαγητό.

Για αυτή την πτήση πλήρωσα 180 ευρώ μέσω πράκτορα{158 η ΟΑ και 22 ο μεσάζωντας.}Ενώ με την EZY πλήρωσα μέσω ίντερνετ 60 ευρω.
Αμα θέλει ο φιλτάτος Οβελίξ και ο τρισμέγιστος λαός του θα περιγράψω τα θέλγητρα του Βερολίνου και την ΕΖΥ.

Φιλικά!

Leon":17slei8p said:
Προς το τέλος ήπια και ενα καφέ ρε μάγκες για να συνέλθω αλλά γμτ μου μου χύθηκαν 5 σταγόνες απο το γάλα στο πουκαμισο μου. :evil:
Στην DDR δε θα χυνόταν γιατί έτσι θα είχε φροντίσει το καθεστώς..... εεεμμμ....συγγνώμη computerize, το κράτος ήθελα να πω.

COMPUTERISE":1d19kcl1 said:
...στην τελευταία ελευθερη Ευρωπαϊκή χώρα, την ηρωική Λευκορωσσία και το μυθικό Μινσκ...
...
Χώρα που έχει ως σήμερα άγαλμα του Λένιν μπροστά στη Βουλή της δεν μπορεί παρά να είναι ηρωική. Έτσι, σύντροφε; :mrgreen:

Ελπίζω να έχεις φωτό μπροστά στον Βλάντιμιρ, έτσι;
http://en.wikipedia.org/wiki/Image:...ir_Lenin_Monument_(perspective_corrected).jpg

Σύντροφε έχουμε μεριμνήσει... ασφαλώς και υπάρχουν τα φωτογραφιά ντοκουμέντα που ζήτησες μαζί με μια φωτό σοκ... Λένιν και Μαρξ γωνία...

Ποιός Λένιν και Σοσιαλισμός ρε παίδες.

Οι Θεοί/ές της Γερμανίας είναι οι Φεράρι,Αουντι,Μερσεντές και οι .....λεπτές Γερμανίδες.Ούτε μια χοντρή στο Βερολίνο.Μάλλον υπήρξε μια η οποία μιλούσε εγγλέζικα οπότε δε πιάνει.Ούτε μια παχουλή ρε μάγκες.Τα μποντυλάιν και γενικότερα τα ινστιτούτα αδυνατίσματος θα χουν πτωχευσει στο Βερολίνο.Παρότι έχουν γενικότερα μια ανθυγιηνή διατροφή οι Γερμανοί δε πρέπει να μου προκαλεί καμιά έκπληξη τα λεπτά τους σώματα μια και περπατάνε πολύ ή λάνουν ποδήλατο συνέχεια.

Αξίζει πολύ να επισκεφτείτε το ερωτικό μουσείο που βρίσκεται πολύ κοντά στο σταθμό του zoo Garten και βεβαίως τον γνωστό και τεράστιο ζωολογικό τους κήπο όπου φιλοξενεί και ενα αξιολάτρευτο Πάντα.Το μουσείο του Περγάμου και το Αιγυπτιακό μουσείο είναι γνωστά,μάλιστα το τελευταίο έχει ενα γεγονός /θέμα φέτος και γίνεται της κακομοίρας αν και αγνοώ γιατί μια και δε πρόλαβα να πάω φέτος.

Μην λησμονήσετε να περάσετε και να πιείτε ενα καπουτσίνο στο εξαιρετικό ξενοδοχείο ADLON που βρίσκεται στη πύλη του Βραδυβούργου.Πάντως εξαιρετικοί είναι γενικώς οι σταθμοί του τρένου σε όλο σχεδόν το κεντρικό Βερολίνο.Τεράστιοι με πάρα πολλά ταχυφαγεία.

Σαφώς το Δυτικό Βερολίνο είναι πιο όμορφο και γοητευτικό και πιο ασφαλές,δεχόμενο επηρροές απο την Δυτικό πολιτισμό αλλά και στο Ανατολικό γίνονται φιλό τιμες προσπάθειες να του δώσουν μια ντελικάτη δυτική πινελιά.Δεν είναι τυχαίο φιλτάτοι airliners οτι κανένας δυτικός δε προσπάθησε να περάσει τα τοίχη σε αντίθετα με τους καημένους Ανατολικούς που τα όνειρα τους ήταν να βιώσουν τη δυτική ελευθερία και ενα χάμπουργκετ :D .

Φιλικοτατα!

Aν και έχω ως αρχή μου να μην σχολιάζω φληναφήματα εδώ δεν μπορώ να κρατηθώ...

Ευχαριστούμε για τις πολύτιμες πληροφορίες σου αγαπητέ Leon... Πως μου διέφυγαν τόσα αξιοθέατα... Μερσεντές, λεπτές Γερμανίδες, ταχυφαγεία, σταθμοί των τρένων, ερωτικό μουσείο, το panda, η πύλη του Βραδυβούργου,το Αιγυπτιακό μουσείο που γίνεται της κακομοίρας αλλά δυστυχώς ο φίλος μας δεν πρόλαβε να πάει...

Εξαιρετικός και ποιητικότατος ήσουν αγαπητέ, αυτό ιδίως με την προσπάθεια της ντελικάτης δυτικής πινελιάς ήταν θείο...
Επίσης η έξοχη πολιτική σου παρέμβαση περί τείχους με θάμπωσε...
Εύγε σου , κατέχεις τα πολιτιστικά και πολιτικά του Βερολίνου όσο κανείς άλλος, υποκλίνομαι...

West Berlin Highlights!

Δεν ξέρω, δεν ξέρω, φιλε Leon, είμαι πολύ μπερδεμένος. Εμένα τέσσερα πράγματα μου άρεσαν στο Δυτικό Βερολίνο και τα παρουσιάζω σε τυχαία σειρά:
:arrow: Η θέα του Fernsehturm της Alexanderplatz, όπως φαινόταν από το Δυτικό Βερολίνο
:arrow: Οι δρόμοι που οδηγούσαν στο Ανατολικό Βερολίνο και την Πύλη του... Βραδυβούργου
:arrow: Το Artemis :thx:
:arrow: Απόλυτο must: μία διανυκτέρευση στην πολυτελέστατη Pension Berolina στο Charlottenburg, κοντά στο Artemis (πας και με τα πόδια). Ανεπανάληπτη και αξέχαστη εμπειρία!