Flybaboo στην Ελλάδα

• Thread starter Thread starter AirNewZealand
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Η Baboo συμμετέχει στο πρόγραμμα FlyBlue της Air France/KLM.
Έφτιαξε και τις τιμές της...... μπορείς να βρεις εισιτήριο ATH-NCE-ATH με 262 ευρώ.

BravoBaboo, απευθείας πτήση για Νίκαια (μερικές μέρες γίνεται μέσω Γενεύης) με Embraer 190LR. Πολύ καλό, μάλλον νέο αεροσκάφος, ευρύχωρο, και πάρα πολύ καλή εξυπηρέτηση. Ελβετικών ριζών εταιρεία με Λιβανέζικα κεφάλαια (M1 GROUP) και συνεργασία με την AF/KL,ξέρει πολύ καλά τι κάνει.
Η εξυπηρέτηση στην καμπίνα πολύ καλή με το πλήρωμα να σου σερβίρουν συνέχεια φαγητό, ποτό, χυμούς.
Αλλά η τέλεια εξυπηρέτηση ήταν χθες στην επιστροφή από Νίκαια , μέσω Γενεύης, λόγω κακοκαιρίας (στην Γενεύη) η πτήση προγραμματισμένη στις 9:30, ανακοινώνουν 1 ώρα καθυστέρηση, τέλος στις 12;30 μας επιβιβάζουν (όσους ήθελαν) σε πτήση της LH (που δεν έχουν συνεργασία και αντίπαλη Άστρο-συμμαχία) για Μόναχο και Αθήνα.
Αυτά να τα βλέπουμε εμείς και με την Θεσσαλονίκη και αυτά που διαβάζω στο forum για την συμπεριφορά των δύο αντιπάλων. Πάντως καλό θα ήταν κάποιος να τους πήγαινε Α3/ΟΑ στα δικαστήρια, γιατί στο εξωτερικό είναι κοινή πρακτική εάν μια εταιρεία δεν μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της να μεταβιβάζει επιβάτες. Μου έχει τύχει και στην Σιγκαπούρη όπου η ΡΙΑ είχε πρόβλημα και μας μετεπιβίβασαν στην ΟΑ. Όχι όπως στο Ελλαδιστάν που κατά τα λεγόμενα μερικών, σε μεταφέρουν με τα δικά τους αεροσκάφη όποτε έχουν την ευχέρεια. Μου κάνει εντύπωση που σαν λαός ήμαστε δικομανείς και κανείς δεν τους πήγε στα δικαστήρια.....

δικαστήρια? για ποιο λόγο? μάλλον πλάκα θα κάνεις. Πιστευεις εσύ ότι η AF δε θα στείλει κόσμο με την lh σε περίπτωση ανάγκης? το φαινόμενο Α3/ΟΑ δεν ιασχυει μόνο στην ελλάδα και το είχα γράψει και σε αλλο θέμα. Η πίστευεις σε περίπτωση ανάγκησ η οα δε θα στείλει κόσμο με την LH στο μόναχο ας πούμε. Το ότι δυο εταιρείες δεν έχουν AGREEMENT στο ticketing δε σημαινει οτι κάποιος έξυπνος θα τους πάει στα δικαστήρια. Και ναι οι εταιρείες φοβούνται.

sorry για το off topic!!!!

@ Belavia

Η προώθηση των επιβατών στον προορισμό τους με αεροσκάφη άλλης εταιρείας, ΔΕΝ αποτελεί υποχρέωση της εταιρείας στην περίπτωση δυσκολιών που προκύπτουν από συνθήκες για τις οποίες δεν ευθύνεται η ίδια (βλ. κακοκαιρία). Παρ' όλα αυτά, εάν κρίνει η εταιρεία ότι τη συμφέρει περισσότερο, μπορεί να προωθήσει τον επιβάτη με άλλη εταιρεία, αντί να το παράσχει φροντίδα, όπως κανονικά υποχρεούται (εντελώς ενδεικτικά και πάντοτε ανάλογα με την περίσταση: διανυκτέρευση, γεύματα, μεταφορές, τηλεφωνήματα κλπ). Το ότι δεν σε προώθησε με άλλη εταιρεία, δεν αποτελεί λόγο προσφυγής στο δικαστήριο. Το ότι δε σου παρείχε φροντίδα, ενώ ώφειλε, ναι αποτελεί!

(το 2ο ενικό χρησιμοποιείται εντελώς γενικά και δεν απευθύνεται σε εσένα)

Φιλε Belavia o seven4seven ειχε πει ευστοχα κατι για ενα αλλο μελος, και το ποστ του το εφαγε η μαρμαγκα. Δεν πειραζει, το ιδιο λεω και εγω σε σενα.. Μου θυμιζει το ανεκδοτο με τον παπαγαλο και την ασχημη κυρια που περνουσε καθε πρωι μπροστα απο το μαγαζι.. 8)

Αν ειμασταν δικομανεις να εισαι σιγουρος οτι 1. θα ειχαν τραβηξει μηνυση στους 300 (οχι του Λεωνιδα) 2. θα ακουγες για τις πιο κουλες δικαστικες περιπτωσεις, 3. οι 2 εταιρειες θα σου ετοιμαζαν ΤΩΡΑ μια αγωγη για να μαθεις να συμπεριφερεσαι συκοφαντικα κατα των. Οποτε δυο τινα υφιστανται: α. κουλαρεις, παρακολουθεις και σιωπας, προσδωκοντας το καλυτερο αυριο που ξερεις οτι με απραξια δεν θα ερθει ή β. περνας στην πραξη, γινεσαι επαναστατης διπλα στον Μακαρο της ζουγκλας και "ξεβρακωνεις" οποιανου μυτη δε γουσταρεις!

Με αλλα λογια, οταν δεν ξερεις τι υφισταται σε συγκεκριμενες περιπτωσεις με διαφορετικες παραμετρους (πχ ιδια περιπτωση με κινεζικες εταιρειες στην Αυστραλια) το κλεινεις και δεν μιλας για το τι θα επρεπε να γινεται στο Ελλαντα! Το να οχλευεις και να ζητας να πανε σε δικη ΟΑ και Α3 ειναι λιγο παραλογο και μου θυμιζει καποια ποστ που διαβαζω στο τρωκτικο.. Βρε λες..

Αντε περαστικα μας....
:banana:

Ξέρετε αν κερδίζω μίλια στο Travelair αν κλείσω τα εισιτήρια της Baboo μέσω του olympicair.com;

Όχι, προς το παρόν, μόνο το code sharing με Delta δίνει μίλια.

Να είχε πρωινή πτήση καλά θα ήταν...Δεν εξυπηρετεί η απογευματινή από την Αθήνα αν πρόκειται να πας για 2-3 ημέρες,τη μία τη χάνεις,και πληρώνεις τσάμπα διανυκτέρευση...Κρίμα και ήθελα να επισκεφτώ ξανά τη Γενεύη καθότι μου άρεσε πολύ...Το δρομολόγιο που είχε η Ο.Α ήταν τέλειο,αλλά τέτοιο δε θα ξαναδούμε....

Θα ξαναδούμε αν αποσυρθεί η Swiss και το αφήσει στην ΟΑ3.
Το βλέπω πολύ λογικό, δεδομένου ότι η Swiss έκανε pull-out από το Cointrin στο παρελθόν, και ειδικά αν σκεφτούμε ότι η ΟΑ3 με τους μισθούς που πληρώνει θα μπορεί να χτυπήσει τις τιμές της πολύ ακριβής κατά τη γνώμη μου Baboo.