Flynas

Καλησπέρα σας.
Κάποια πράγματα πρέπει να τα αναφέρουμε από την αρχή. Εσείς σαν εταιρία έχετε αναλάβει το recruiting και θα θέλατε και το εξτραδάκι της εκπαίδευσης. Ωραία δεν είναι υποχρεωτικό... Το θέμα είναι πως το φέρνετε στον κάθε υποψήφιο. Διότι αν έρχονται και τους ζητάτε χρήματα όπως αναφέρθηκε χωρίς να τους λέτε ότι δεν είναι υποχρεωτικό, τότε ναι είστε απατεώνες και έχετε την λογική της αρπαχτής. Μπράβο σας αν προσφέρετε θέσεις εργασίας στους έλληνες που το έχουν τόσο ανάγκη και σας βγάζουμε το καπέλο. Το θέμα είναι τα χρήματα που ζητάτε. Είναι ο τρόπος που το φέρνετε στον υποψήφιο. Δε θέλω να το συνεχίσω, και αν έχετε κύριε JETSTREAM να πείτε κάτι προσωπικά να μου στείλετε μήνυμα. Ο αεροπορικός χώρος έχει περάσει πολλά στην Ελλάδα και το ξέρουμε όλοι αυτό λογικό είναι να είμαστε δύσπιστοι ειδικά όταν δεν υπάρχουν ξεκάθαρες απαντήσεις. Δείτε τα ποστ... Αυτό που γράψατε μετά το μήνυμα μου δεν το είχατε αναφέρει στις απαντήσεις σας στους προηγούμενους. Λέτε ότι αυτά τα χρήματα τα δίνουν όταν επιλεχθούν και δεν αναφέρετε πουθενά ότι είναι δεν είναι υποχρεωτικό. Ίσως να κάνετε την καλύτερη εκπαίδευση στον κόσμο και μπράβο σας, αλλά η λογική σας είναι το θέμα. Το πως το ζητάτε. Επίσης σε 2 εταιρίες που πέρασα από συνέντευξη, μέσω γραφείου μάλιστα στη μια όπως εσείς, κανείς δε μου ζήτησε ούτε 1 ευρώ. Από την άλλη έχουμε ακούσει και την FR που ζητάει ξεκάθαρα τα πάντα από την αρχή. Μόνο που δε πληρώνεις για να πετάξεις...
Για να το κλείσω το θέμα, μακάρι να πάτε καλά και να συνεχίσετε να κάνετε αυτό που κάνετε, αρκεί να είστε ξεκάθαροι!
 
Καλησπέρα και καλή χρονιά.

Θα ήθελα να παραθέσω την εμπειρία μου όσο αναφορά την εταιρία Jetstream και την συνέντευξη μου στην Flynas, που ίσως βοηθήσει πιθανούς υποψήφιους να σχηματίσουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα.

Άρχικα θα ήθελα να εκφράσω το προφανές... είτε ως ο μάντζερ, είτε ως εκπαιδευτικό κέντρο όταν απευθύνεσαι σε κάποιον μεσάζων οφείλεις να γνωρίζεις ότι θα χρειαστεί να καταθέσεις τον οβολό σου.

Καποια πράγματα που έχουν ειπωθεί παραπάνω και ίσχυαν στην δική μου περίπτωση:
1ον από το πρώτο σχεδόν τηλέφωνημα, μας δήλωσαν ξεκάθαρα ότι αν και εφόσον μας επιλέξει η εταιρία που θα μας φέρουν σε επικοινωνία θα χρειαστεί να πληρώσουμε 3.000€, ποσό το οποίο αφορούσε αποκλειστικά την εκπαίδευση μας που θα αναλάμβανε η jetstream στην Αθήνα και θα έιχε διάρκεια ενός μήνα. Εάν σε αντίθετη περίπτωση δεν σε επέλεγαν δεν θα πλήρωνες τίποτα.
2ον επίσης είχε γίνει ξεκάθαρο πως το παραπάνω ποσό θα το καταθέταμε αφού υπογραφαμε το συμβόλαιο.

Πήγα, η συνέντευξη με την αεροπορική εταιρία έγινε κανονικά, και μέχρι το τέλος της ημέρας σε όσες είχαμε μείνει, δλδ περάσει όλα τα στάδια(τεστ αγγλικών, τεστ νοημοσύνης, grooming, ομαδικό και συνέντευξη) μας είπαν πως έχουμε επιλεγεί απο την εταιρία και πως σύντομα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες πρόσληψης μας.

Τώρα, στην πορεία τα πράγματα ήταν λιγάκι διαφορετικά..
Τα ψιλά γράμματα:
1ον η αεροπορική εταιρία μας ανακοίνωσε ότι θα αναλάμβανε η ίδια εξ ολοκλήρου την εκπαίδευση μας, η οποία θα πραγματοποιούταν στην Σαουδική Αραβία, αρα εγώ, όπως και ο κάθε λογικός άνθρωπος συμπέρανα ότι δεν χρειαζόταν να πληρώσω τα 3.000€ της εκπαίδευσης
2ον δεν περίμενα φυσικά να ναι τσάμπα όλο αυτό.. αλλά όχι και τα 1.500€ που μας ζήτησαν για εκπαίδευση 2 ημερών!!!!
3ον έστω οτι είχα τόσα χρήματα να χαρίσω στην εταιρία για τις υπηρεσίες που μου προσέφερε, υπήρχε και κάτι άλλο που δεν ήξερα... υπήρχαν 2 συμβόλαια.. 1 με την εταιρία που διαμεσολάβησε, δηλ την jetstream και 1 με την εταιρία που θα με προσλάμβανε, την nas air.
Το προαναφερθέν συμβόλαιο που ήταν προυπόθεση και θα με "εξασφάλιζε", για τα χρήματα που θα έδινα ήταν φυσικά με την jetstream!!

Το συμβόλαιο της εργασίας μου θα το υπέγραφα, αλλά και θα το έβλεπα για πρώτη φορά.. στην Σαουδική Αραβία!!

4ον το εν λόγω συμβόλαιο στην ουσία δεν εξασφάλιζε εσένα έναντι σε οτιδήποτε γίνει.. κάτι που θα περίμενε κανείς δεδομένου ότι τους έδωσες 1.500€, αλλά την ίδια την εταιρία που παρότι υποτίθεται ήταν "ατζέντης" σου, σύμφωνα με το συμβόλαιο δεν είχε καμία υποχρέωση απέναντι σου έιτε οικονομκή, είτε απέναντι στην σωματική σου ακεραιότητα ή οτιδήποτε άλλο σου συνέβαινεί στην ξένη χώρα που θα πήγαινες..
5ον σε περίπτωση που δεν πλήρωνες τα δίδακτρα για την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.. το τονίζω.. 2μερη εκπαίδευση (όπου και σταματούσαν οι διαδικασίες πρόσληψης σου), τους παρέκαμπτες και πήγαινες και δούλευες στην Flynas θα πλήρωνες στην jetstream ποινική ρήτρα 2.000€....

Τελειώνοντας θα ήθελα να τονίσω πως δεν είμαι αντίθετη στην λογική των Recruiting Agences, αλλά όταν κάνεις μια, όπως την αναφέρατε νωρίτερα αγαπητε χρήστη jetstream, αποκλειστική συνεργασία με μια αεροπορική εταιρεία, συνεργασία που αν μη τη άλλο είναι και οικονομική, δεν βλεπω τον λόγο να χρεώνετε τα άτομα στα οποία βρήκατε την δουλειά τόσο υπέρογκα ποσά..
Στο τέλος τέλος όταν δίνω 1.500€ σε εταιρία περιμένω να με εξασφαλίσει και να με ενημερώσει ακριβως για το τι θα αντιμετωπίσω εκεί που θα πάω και είναι επιεικως απαράδεκτο να ζητάμε να δούμε το συμβόλαιο με την εταιρία που εσείς όπως είπατε έχετε αποκλειστική συνεργασία και όχι μόνο να μην μας το δίνετε, αλλα να μας λέτε ότι ουτε καν το έχετε δει!!!! Φοβερο agency και φοβερός επαγγελματισμος!!

Υ.γ.: Προς χρήστη jetstream: Δεν θα ήθελα να το πάρετε σαν προσωπική επίθεση, γιατί δεν είναι. Καταλαβαινω πως εσείς ένας απλός υπαλληλος είστε και οφείλω να ομολογήσω πως η πλεινότητα των υπαλλήλων ηταν εξαιρετικά ευγενικοί μαζί μας.. αλλά αυτο δεν αλλάζει τις τακτικές της συγκεκριμένης εταιριας και τα δεδομένα τα οποία μου δόθηκαν εμένα σαν πελάτη..
 
Καλησπέρα.
Αν κατάλαβα καλά, τις υποψήφιες, που πήγαν μέσα Δεκέμβρη στην Jetstream για κατάθεση των χαρτιών και ενημέρωση από την εταιρία, σας ειδοποίησαν ήδη τηλεφωνικώς και περάσατε όλα τα στάδια (ψυχομετρικά, interview, tests) με την Flynas; Ή εσύ πέρασες παλιότερα από αυτά;
 
Όλα τα στάδια απ' τα οποία πέρασα εγω (τεστ αγγλικών, τεστ νοημοσύνης, grooming, ομαδικό και συνέντευξη) είχαν συμπτυχθεί σε μια μέρα, στο τέλος τς οποίας οι ίδιοι οι αντιπρόσωποι της Flynas μας είπαν ότι είχαμε επιλεχθεί για εργασία στην εταιρία τους και ότι οι διαδικασίες πρόσληψης θα ξεκινήσουν άμεσα.
 
Mάλιστα. Άρα, μιλάς λογικά για άλλο χρονικό διάστημα. Γιατί εγώ αφού είχα συμπληρώσει την ηλεκτρονική φόρμα, με κάλεσαν από την Jestream και κλείσαμε ραντεβού για συνέντευξη (συμπληρώσαμε κάτι χαρτιά, φωτογραφίες κτλ) και κατόπιν, μας ενημέρωσαν μία-μία για την Flynas. Τέλος, μας είπαν πως θα μας ειδοποιήσουν τηλεφωνικώς όταν είναι να περάσουμε από τα tests που προανέφερες με την Flynas και τους ανθρώπους της εταιρίας μέχρι 10/01, επειδή μεσολάβησαν και οι γιορτές. Εσύ δηλαδή πότε πέρασες από όλα αυτά;
 
Δεν συνέβησαν κάνα χρόνο/δύο πρίν αυτα.. τον προηγούμενο μηνα έγιναν.. αλλά από ότι καταλαβαίνω δεν σε αποθάρρυναν όλα αυτά που έγραψα, φυσικά επιλογή σου είναι, οποτε με το καλό και ελπίζω οι συνθήκες στην δική σου περίπτωση να ναι καλύτερες..
 
Ok! Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Απλά σε ρώτησα να ξέρω τι θα γίνει και με την δική μου περίπτωση. Γιατί εγώ πήγα μέσα Δεκέμβρη στην εταιρία και μου είπαν πως θα με ειδοποιήσουν τηλεφωνικώς έως 10/01 για όλα αυτά τα tests etc.
 
Καλημέρα σας!

Υπάρχει κάποιος που εργάζεται ήδη για την Flynas, ώστε να μας δώσει κάποιες περαιτέρω πληροφορίες; Ή εσείς Jetstream, μπορείτε να μας πείτε, αρχικά, που είναι η βάση της εταιρίας;
 
Καλησπέρα σας,

με είχαν πάρει κι εμένα τηλέφωνο μέσα Δεκεμβρίου για να περάσω από συνέντευξη στην jetstream όπου τελικά απλά συμπληρώσαμε κάτι χαρτιά, δώσαμε κάποιες φωτογραφίες και μας ενημέρωσαν για την εταιρεία. Σήμερα κάλεσα στην jetstream καθώς με ειχαν ενημερώσει ότι μετά τις 20/01 να περιμένω τηλέφωνο για την διαδικασία των test και μου είπαν ότι ακόμα δεν γνωρίζουν πότε θα γινουν οι συνεντεύξεις. Γνωρίζει κάποια κοπέλα κάτι περισσότερο;
 
tetoule, για το ίδιο αναρωτιόμουν κι εγώ. Αλλά νομίζω είχαν πει μετά τις 10/01 θα μας καλέσουν για τα tests και την συνέντευξη με τους ανθρώπους της εταιρίας. Ούτε εγώ είχα κάποιο νέο.
 
Top