Φωτογραφίες στο airliners.gr - I

• Thread starter Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Εμείς ευχαριστούμε για την δημοσίευση των γεγονότων μέσα απο το φακό σου! :great:

Ένα σετ από inflight φωτογραφίες, από ένα δυσάρεστο γεγονός: τη φωτιά στο Καπανδρίτι το περασμένο Σάββατο:

Από βόρεια.
Από νότια με την λίμνη του Μαραθώνα εν όψει.
Από ανατολικά
και από δυτικά.

Μια εικόνα, ανατολικά της φωτιάς, όπου με κοκκινότερο χρώμα στο έδαφος, φαίνονται τα κατάλοιπα της περσινής φωτιάς του Γραμματικού, εδώ.

Εναέρια μέσα, στον χώρο της πυρκαγιάς (βέβαια τραβηγμένα με compact μηχανή, οπότε χρειάζεται και μικροσκόπιο :mrgreen: ):

Ένα από τα 10 CL-215/415 που έκαναν ρίψεις στην περιοχή (μέχρι και 5 ταυτόχρονα).
Το ελικόπτερο του ΣΚΑΙ, ακίνητο μονίμως στα 4000' πάνω από την φωτιά.
Ένα από τα ρώσικα ελικόπτερα, της εταιρίας Scorpion (για να καταλάβετε το μέγεθος, αυτή η πορτοκαλί κουκίδα κάτω από το ελικόπτερο, είναι ο κάδος του, που χωράει 16 τόνους :thx: νερό!!!

Υπήρχαν και 4 Ericsson Air Cranes, τα οποία όμως ήταν πάντα κάτω από τους καπνούς και ποτέ δεν μπόρεσα να εστιάσω σε κάποιο.

Τέλος, δύο καλλιτεχνικές λήψεις της φωτιάς, τις οποίες παραθέτω για να αποδείξω πως έχω κάποιο επίπεδο και δεν είμαι κάνας ακοινώνηστος :twisted:

gallery/image_page.php?album_id=268&image_id=20124 και
gallery/image_page.php?album_id=268&image_id=20125

Αν και δεν το πιστεύω, ελπίζω να μην χρειαστεί να ξαναπετάξω για τέτοιο συμβάν. Είναι πραγματικά τραγικό να βλέπεις τέτοιο μέγεθος καταστροφής, από μία σχετικά "μικρή" φωτιά....

Πέραν των συγχαρητηρίων στον καλλιτέχνη, να δώσω και μερικές κατάρες α) σε αυτούς που έβαλαν τη φωτιά (το θέαμα της καραφλής γης είναι αποκαρδιωτικό) και β) στους ιδιοκτήτες των μικρών (από το ελικόπτερο) λευκών κουκίδων, με τις πισίνες και το γκαζόν. Νεοέλληνες τα καταφέρατε, τώρα είστε ανώτεροι και ικανοποιήσατε το "εγώ" σας. Εύγε ζώα μου... :wall:

Μερικές χθεσινές φωτογραφίες μου από το Farnborough. Κατά βάση στρατιωτικά, γιατί από πολιτικά υπήρχε ξηρασία. :oops:

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

A380
"The Blades"
Typhoon (1)
Typhoon (2)
Chinook
F16
B52

Mερικές φωτογραφίες απο το Κανόνι στην Κέρκυρα

Στην μισή ώρα που βρέθηκα στο Starbucks στο Κανόνι είδα και 2 προσγειώσεις!!
Μου είχαν πει πως είναι πολύ ωραία αλλά δεν το πίστευα!
gallery/image_page.php?album_id=3&image_id=20164
gallery/image_page.php?album_id=3&image_id=20165
gallery/image_page.php?album_id=3&image_id=20166
gallery/image_page.php?album_id=3&image_id=20167

Εάν δέν κάνω λάθος βάσει της αναζήτησης στο gallery, 1η φωτογραφία της εν λόγω εταιρίας γιά το airliners.gr :

Mint Airways at Lyon - Saint Exupéry Airport

:D

3 φωτογραφίες από μια σύντομη στάση στη Χίο, καθ'οδόν για Ρόδο, την περασμένη Πέμπτη:

Το 5B-CKO, είναι ένα Dassault Falcon 2000EX της CSM Aviation και αναπαυόταν στο δάπεδο της Χίου μεταξύ δύο biz-flights(sic).
Μόνο του και
με ένα C-27 ως φόντο.

Επίσης, το ιδιωτικο Cessna 182S με νηολόγιο SX-ATH δεν υπήρχε στο database. Μπορείτε να το δείτε εδώ.

Καλησπέρα σε όλους

Ανέβασα κάποιες φωτό από πρόσφατο ταξίδι επιστροφής μου από Κοπεγχάγη.
Δεν είναι οι καλλίτερες, μιά και δεν είμαι φωτογράφος, αλλά και η μηχανή μου είναι μία compact.

Ακτές Πολωνίας
gallery/image_page.php?album_id=4&image_id=20380

Δουναβης
gallery/image_page.php?album_id=4&image_id=20381

Χαλκιδική
gallery/image_page.php?album_id=4&image_id=20382

Αθήνα
gallery/image_page.php?album_id=4&image_id=20383

Πειραιάς
gallery/image_page.php?album_id=4&image_id=20384

Ψυττάλεια
gallery/image_page.php?album_id=4&image_id=20385