Φοβίες...

Με όλον το σεβασμό,δε θα επιτύχεις πολλά χρησιμοποιώντας τέτοια επιχειρηματολογία.

Παράξενο πράγμα: από την μια ένα σωρό επιβάτες είναι τρομοκρατημένοι κάθε φορά που έχουν πτήση και από την άλλη οι δεκαοκτάχρονες κάνουν ουρά για πρόσληψη ως πλήρωμα καμπίνας. Αυτές δεν φοβούνται?

Άμα ήξεραν...(τι ακριβώς είναι η πτήση)

είναι μέχρι να κάνουν προσγείωση με το autobrake στο max.

Καλησπέρα παιδιά,
Το όνειρο μου είναι να γίνω πιλότος.Οι γονείς μου δεν έχουν καμία σχέση με το επάγγελμα οπότε και γω δεν έχω γαλουχηθεί ακούγοντας εμπειρίες από τους γονείς μου όπως πολλοί.Εχω κάνει πτήσεις εξωτερικού και μάλιστα σε μια ήμουν στο cockpit από την ώρα της προσγείωσης μέχρι το τελος χωρίς ποτέ να φοβηθω..Σήμερα βρίσκομαι ένα βήμα πριν γραφτώ σε μία σχολή και επέλεξα σαν λογικός άνθρωπος να κάνω μια πτήση εθισμού και να μην πάω επιπόλαια να γραφτω σε μία σχολή που μετά μπορεί να μετανιώσω..Φτάνοντας στ αεροπλάνο φοβηθηκα που το είδα μικρό,έπειτα αφού μπήκα και τροχοδρομησα ηρέμησα,αλλά μετά την απογείωση με κυρίευσε ο φόβος και ζήτησα από την εκπαιδεύτρια μετά από λίγο να πάμε για προσγείωση..Μέσα μου στεναχωρηθηκα γιατί ακόμα το θέλω αλλά φοβήθηκα αρκετα,κάτι που δεν μου έχει συμβεί.Εχετε κάποιες εμπειρίες να μοιραστείτε με μένα?
Ευχαριστώ πολυ

Για την πτήση εθισμού, καλά έκανες και προχώρησες, σωστή κίνηση.

Ως προς τις φοβίες, τι απάντηση μπορεί να σου δώσει ένας άγνωστος σε ένα forum, και μάλιστα εδώ μέσα που όλοι πετάνε την σκούφια τους για πτήσεις με οτιδήποτε από ultralight έως B52 ? Μάλλον πρέπει να μιλήσεις με ειδικό (ψυχολόγο).

Απλώς να ξέρεις ότι δεν είσαι ο μόνος. Όταν ο διάσημος Tom Clancy (ο συγγραφέας του Κόκκινου Οκτώβρη) έγραφε το Fighter Wing, του δόθηκε ευκαιρία να πετάξει με F-15 και φοβήθηκε και δεν πέταξε. Αν είναι δυνατόν, να πεις όχι σε πτήση με F-15!!!

Φίλε μου ξέρω ότι η απάντηση σου δεν με βοηθάει και ο λόγος είναι ότι πρέπει να το αντιμετωπίσω μόνος μου πτήση στην πτήση,εφόσον είναι το όνειρο μου. Απλά εκφράζοντας εδώ τον προβληματισμό μου πίστευα ότι κάποιος με το ίδιο όνειρο μπορεί να έπαθε ότι και εγώ.Παρολα αυτά σου είμαι ευγνώμων που ασχολήθηκες και απάντησες. Καλή συνέχεια εύχομαι

Οταν ημουν ακομη στη σχολη για το ATPL ειχα ακουσει για ενα παιδι που ειχε τελειωσει με το theory και τις εξετασεις, αλλα φοβοταν να πεταξει στην αρχη με τον εκπαιδευτη. Ειχε λιποθυμησει σε ασκηση steep turn. Αφου το ξεπερασε αυτο το προβλημα στην πορεια δεν εβγαινε solo με τιποτα. Στο τελος τα παρατησε.
Οταν ειναι να διαθεσεις ενα τοσο μεγαλο ποσο αλλα και τοσο κοπο και χρονο απο τη ζωη σου, πρεπει να εισαι 100% σιγουρος οτι μπορεις να το κανεις.
Σιγουρα υπαρχουν courses με ψυχολογους που βοηθουν πολυ σε περιπτωσεις αναλογες, αλλα εχω ακουσει μονο για επιβατες. Δεν ξερω αν θα μπορουσαν να βοηθησουν σε αλλο επιπεδο που ουσιαστικα εσυ θα εχεις το command του αεροσκαφους.
Καλυτερα λοιπον να απευθυνθεις σε καποιον ειδικο που θα σου δωσει εργαλεια και κατευθυνσεις παρα να ακους τη δικη μας αποψη. Σου ευχομαι καθε επιτυχια και μακαρι το ονειρο σου να γινει πραγματικοτητα.

Μου φάνηκε παράξενο αυτό που ένιωσα γτ δεν το έχω νιώσει σε πτήση ποτέ.Θυμαμαι σε ένα ταξίδι που είχα κάνει με δικό μου πιλότο έκατσα από την αρχή μέχρι το τέλος στο πιλοτήριο.Επισης ο συγκεκριμένος μου ζήτησε να ρίξω δύο πόδια το Airbus και θυμάμαι το έκανα χωρίς φόβο..Γενικά δεν υπήρχε αυτή η λέξη..Πως την είδα έτσι προχθές και φοβήθηκα τοσο πολύ ακόμα δεν έχω καταλάβει.

Συγνώμη αλλά εμένα μου φαίνονται όλα παράξενα νεαρέ , διότι στην αρχή αναφέρεις ότι έχεις κάνει πολλά ταξίδια στο εξωτερικό, αναφέρεις ότι ήσουν στο cockpit από την ώρα της προσγείωσης ως το τέλος / συνήθως πρώτα απογειώνεσαι και μετά προσγειώνεσαι/, μετά αναφέρεις κάθισες στο πιλοτήριο σε όλη την πτήση και ότι ο δικός σου πιλότος σου ζήτησε να “ρίξεις” δυο πόδια το airbus και το έκανες χωρίς φόβο, δηλαδή εσύ καθόσουν στη θέση του ή στη θέση του συγκυβερνήτη;;;;;;;;;, μπορείς να μας εξηγήσεις τι εννοείς ότι το “έριξες” ;;;;;;;;;;;;; Να το ψάξεις λίγο όλο το ζήτημα πριν πας για εγγραφή σε Σχολή.