Φραγκφούρτη και περίχωρα

• Thread starter Thread starter fotis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Ας κάνω και γω κάποια κατάθεση ελπίζοντας μελλοντικά να με βοηθήσει ο κοσμοπολίτης Φώτης.

Καταρχάς μην κάνεις το λάθος και πας Βερολίνο μέσω Φρανκφούρτης.Η αγαπημένη μου πρωτευουσα είναι το Βερολίνο ωστόσο καλό θα ήταν να της αφιερώσεις χρόνο σε άλλο σου ταξίδι.

Μάλλον καλή επιλογή θα ήταν ο Ρομαντικός δρόμος 100 χιλιόμετρα νότια της FRA με ωραία χωριά και κάστρα αν και πάλι.....
Το Μάιντζ πολύ καλή επιλογή για μια τρίωρη βόλτα.
Χαϊδελβέργη πολύ κούκλα.Μάλιστα στο κέντρο του μεγάλου πεζοδρομου του{και καθώς πηγαίνεις προς τον σταθμό των τρένων αριστερά σου} έχει ενα πολύ καλό κατάστημα [ακριβό}που πουλάει είδη για τα χριστούγεννα και ωραία ρολόγια με τους...κούκους.Αν σε ενδιαφέρει να ψάξω να θυμηθώ λεπτομέρειες.Και αρκετα καλά φαγάδικα.

Καλή ιδέα είναι και μια βόλτα στη Κολωνία.Πολυ νεαροκοσμος.Και η Βοννη.
Μακριά και καθόλου αγαπημένοι απο Ντύσελντορφ,Λεβερκούζεν και Ντόρτμουντ.

Τώρα για Φρανκφούρτη.Αυτή η πόλη σε οτι αφορά για δουλειές αποτελεί τη Νέμεση μου.Αλλά και σαν πόλη τίποτα σπουδαίο.
Πρόσφατα τίμησα το TAJ TAJ.http://www.taj-taj.com/.ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΤΑΤΟ!
Το κορυφαιο στη πόλη είναι και το κλαμπ cocoon.Νταξει οχι τίποτε φοβερο αλλά πάνε πολλές και όμορφες νεαρές και...μπιτάκια γενικώς.

Εχει πολλα και καλά fkk{OASE ,PALACE} για να χαλαρώσει κανείς. 8)
Και ενας δρόμος{κοντά στο σταθμό μπορεί να σου προσφέρει πολλές συγκινήσεις. :D

Α γμτ μου ξέχασα οτι είσαι εσύ νέας σοδειάς παντρεμένος.Αλλά για τους υπόλοιπους..... :D

Συμφωνώ με τους προαναφερθέντες για το "μονοπάτι", St Goar (Βράχος Lorelei), μικρά χωριουδάκια, κτλ.
Από τα βόρεια Συστήνω ανεπιφύλακτα ένα μικρό διαμάντι (αφού έχουμε αλλάξει πλέον κρατίδιο, στην Νορντρανία Βεστφαλλία), Την πόλη του Aachen, όπου ο Καρλομάγνος επέλεξε σαν έδρα του. Επίσης γνωστή πόλη για το σημείο των τριών χωρών, καθότι έχει ένα σημείο στο οποίο βρίσκεται στα σύνορα, Γερμανίας, Βέλγιου Ολλανδίας. Ειδικά η πόλη φημίζεται για τα χριστουγενιάτικα γλυκά της (printen). Φυσικά και η μεγάλη Lindt (σοκολάτες) έχει ένα εργοστασιάκι εκεί, με μαγαζί σε υπερβολικά φτηνές τιμές. Κατά τα άλλα μεσαιωνική και όμορφη πόλη, με ολόκληρο το κέντρο πεζοδρομημένο (όπως το 90% των πόλεων στη Γερμανία).
Απο εκεί φυσικά Συστήνω την κολωνία, για το Ναό της, αλλά σε αντίθεση με τα παραπάνω σχόλια, συστήνω και το Duesseldorf το οποίο είναι μια επίσης μια λατρεμένη μικρή μεγαλούπολη. Ντόρτνουμτ και Λεβερκούζεν συμφωνώ με markisios δεν αξίζουν μια.
Βόνη οκ, αν σε νοιάζει να δείς το σπίτι που γενήθηκε ο Bethoven, οκ, (άντε και ένα καλό μουσείο που έχει). Κατά τα άλλα δεν μου είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση.
Και αν είσαι εκεί ρίξε μια ματιά στην Fachhochschule του Bad Honnef (λέμε τώρα) να μας πείς αν αξίζει να σκεφτούμε κανένα μάστερ σε Aviation Management που είναι και του κλίματος του forum.

Αν σε ενδιαφέρουν theme parks τύπου disneyland το Phantasialand είναι από τα κορυφαία στη Γερμανία και δεν είναι πολύ μακρία από κολωνία.

Τέλος, για σκι-Χιόνια, κτλ κτλ (δε νομίζω, αλλά το λέω), Sauerland(.com)

Viel Spass

Αγαπητοί συμφορουμίτες,
ευχαριστώ τα μάλα για τις συμβουλές-ιδέες σας, αλλά τελικά το συγκεκριμένο ταξίδι (όπως και το "χριστουγεννιάτικο" Μόναχο) ακυρώνεται για φέτος. Μην ανησυχείτε όμως, σύντομα θα γίνει επαναπρογραμματισμός για του χρόνου.
Αιτία της φετινής ακύρωσης είναι ο πελαργός. Βλέπετε, τα δύο αυτά ταξίδια προγραμματίστηκαν πολλούς μήνες πριν και δεν υπολογίσαμε ότι φέτος τα Χριστούγεννα θα αυξηθούν τα μέλη της οικογένειας. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, περί τις 15-18 Δεκέμβρη θα έρθει ο αδελφός του Ιωάννη, οπότε δε θα περάσουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στη Γερμανία.

Φυσικά, μπορείτε να συνεχίσετε την καταθεση προτάσεων.
Είπαμε, να είμαστε καλά να πάμε του χρόνου!
:D

Μακάρι να έιναι πάντα οι αιτίες ακυρώσεων ταξιδιών τέτοιοι ευχάριστοι λόγοι! Τι να κάνουμε θα αναγκαστούμε να σας συγχωρέσουμε και με το καλό ο δέυτερος διάδοχος! :D :great:

Παιδια μετα απο ενα χρονο περιπου απο το τελευταιο μου ποστ με της εμπειριες μου απο Φρανκφουρτη ηρθε η στιγμη να ξαναπαω τον Μαρτιο,θα ηθελα να μαθω αν υπαρχει τροπος να πας Λουξεμβουργο μιας και ειναι αρκετα κοντα απο την Φρα.Αν υπαρχει τρενο η με αυτοκινητο μιας και εχω συγγενεις εκει ποσες ωρες κανεις?Ευχαριστω

με DBahn είναι 3 ώρες και 30 λεπτά. Πας με το ICE στο Saarbrücken (2 ώρες) και από εκεί υπάρχει λεωφορείο που σε πάει στο Λουξεμβούργο (1 1/2 ώρα)

http://www.dbahn.de

Δεν είναι αναγκαίο να πάει το τελευταίο κομμάτι με λεωφορείο. Ολόκληρη η διαδρομή μπορεί να γίνει με τρένο και μάλιστα με λίγο αναζήτηση και κράτηση νωρίς (δηλ. από τώρα) η τιμή είναι στα 19 € (+2,50 € για παρακράτηση θέσης την οποία συνιστώ).

1. Μπορείς να μου γράψεις και ιδιωτικώς διότι είμαι accredited Λουεξεμβουργολόγος.
2. Αν θες να πας με αυτοκίνητο θα πας οποδήποτε μέσω mainz-kaiserslautern, διότι δεν έχει καθόλου stau και επίσης δεν έχει και όρια ο αυτοκινητόδρομος οπότε πάς σταθερά με 160/180 και παραπάνω άμα θές
Τρένο πας καλύτερα μέσω koblenz-trier ή οτι βγάλει ο κομπιούτορας
Ενοείται οτι στο Λουξεμβούργο θα πάς για γαρίδες (ατλαντικού) στον Baccano που τιμούν ολοι οι Έλληνες πολιτικοί προεξάρχοντος Θ Πάγακαλου (και Κωστάκη- έτσι νομίζετε βάζουμε τα κιλα?

Σας ευχαριστω πολυ παιδια!!!!μαλλον οδικως γιατι με τα τρενα ειναι κουραση και μπλεξιμο για μονοημερη!!!Φιλε dvixos θα ακολουθησω πιστα της οδηγιες σου χεχεχε