Frankfurt am Main Airport News (FRA/EDDF)

• Thread starter Thread starter fotis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

fotis

Concorde-Class-Member
Περιοχή
Athens/Munich
Website
www.videoart.gr
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
IMP
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EDDM
Συμφωνα με αυτο το δημοσιευμα , ( με δικαστικη εντολη )το αεροδρομιο της Φρανκφουρτης ΠΡΕΠΕΙ να παραμενει κλειστο απο τις 11 το βραδυ μεχρι τις 5 το πρωι .

http://www.thelocal.de/society/20120404-41751.html

Λειτουργεί από 10-10- 2012 η νέα πτερυγα A-Plus στο Τέρμιναλ 1 που θα εξυπηρετεί εως 6εκατομ. επιβάτες το χρόνο , φθάνοντας συνολικά τα 65 εκατομ. Θα ξεπεράσει το ΝΤΕ ΓΚΩΛ, για να γίνει το αεροδρόμιο με την περισσότερη κίνηση στην Ηπειρωτική Ευρώπη;

Στις 15 Οκτωβρίου προσγειώθηκε η ΑΙ 120/121 με Β787 έτσι άρχισε η σύνδεση Φραγκφούρτης – Νέο Δελχί με αυτό το αεροσκάφος.
Είναι το τρίτο Β787 που προσγειώνετε στο FRA μετά τις πτήσεις από τον Ιανουαρίου της ANA (NH203 HND 0100 - 0525 FRA) και την επίσκεψη του Σεπτεμβρίου της Ethiopian.

http://www.airliners.net/photo/Air-Indi ... f0b49a659e

Γενικώς η Fraport δεν το έχει με τις βροχές.

Αφού ήμουνα από τους επιβάτες που το ταξίδι τους κατέληξε χθες βράδυ στη Φρανκφούρτη με την ανταπόκριση ακυρωμένη: Είχε πραγματικά πλημύρα παντού, και δεν ήτανε απλά μια καταιγίδα....

Αν και ήμουνα από τους σχετικά τυχερούς. Η δική μου πτήση προς Φρανκφούρτη ήτανε από τις τελευταίες που προσγειώθηκε λίγο πριν άρχισαν οι καταιγίδες. Είχε αρκετές διαταράξεις στην προσγείωση, άρχισε η βροχή στο deboarding, ενώ λίγα λεπτά αργότερα, όταν ήμουνα στο lounge, είχε νεροποντή, και σταμάτησε το handling.

Και ήμουνα και δεύτερη φορά σχετικά τυχερή, γιατί η δική μου ανταπόκριση ήτανε από τις πρώτες πτήσεις που ακυρώθηκαν. Δηλ. σε μία στιγμή όταν υπήρχαν ακόμα δωμάτια στα ξενοδοχεία, δεν είχε ακόμα ουρές κλπ. Ενώ λίγο αργότερα είχε χαμό παντού. Και σήμερα το πρωί, όταν συνέχισα το ταξίδι μου, ουρές παντού, παντού άτομα που πέρασαν την νύχτα στο αεροδρόμιο κλπ.

Και στο ξενοδοχείο Sheraton, όπου πέρασα τη νύχτα, είχε προβλήματα με νερό στα ασανσέρ – τα περισσότερα κανονικά ασανσέρ ήτανε εκτός λειτουργίας, φτάσαμε στα δωμάτια μέσω σκάλες / εξόδους κινδύνου και ασανσέρ για προσωπικά / εμπορεύματα κλπ.

Ήμουν στο δρόμο κοντά στο Mainz, δεν με συγκλόνισε ιδιαίτερα αυτή η βροχή. Λές να αλλαζεί τόσο πολύ ο καίρος αμα περνάς στη Ρηνανία-Παλατινάτο! Τι να πω, μπορεί. Είχα την εντύπωση ότι “χτύπησε” απο Saarbrucken πρός βορειοανατολικά.

Μιας που οι φίλοι μας οι Γερμανοί είναι στην επικαιρότητα, σημερινή αναμονή για να πάρω τις βαλίτσες μου από την Royal Air Maroc (τον συνεργάτη τους βασικά): 1 ώρα και 20 λεπτά με priority (και καλά). Όταν πήγα στον υπάλληλο μου είπε ότι είναι έτσι κάθε μέρα και δεν υπάρχει προσωπικό.

Το ταξίδι της χαράς μετά την αναμονή στις βαλίτσες του Τ2, έχει λεωφορείο-πίτα να σε πάει στο Τ1 μέσω πάρκινγκ (αυτό το περιμένεις 15 λεπτά) και μετά να πάρεις το αργοπορημένο τραίνο της DB. Το οποίο τραίνο σήμερα δεν συνέχισε για Βρυξέλλες, αλλά από Κολωνία και μετά τους βάζαν λεωφορειάτους προς Βέλγιο. Γενικά η εμπειρία είναι λίγο χειρότερη από την Αφρική (και δεν εννοώ το τέρμιναλ της Καζαμπλάνκα), ακόμα και αν οι εγκαταστάσεις είναι λαμπερές και μοντέρνες, είναι πολύ μεγάλη ταλαιπωρία πλέον.

Δεν θέλω να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου, αλλά χιλιάδες αιτούντες άσυλο στην Γερμανία, θα πετούσαν από την χαρά τους να δουλέψουν στα αεροδρόμια με 3 χιλιάρικα μισθό. Ίσως όταν ξυπνήσουμε στην Γερμανία, να στείλουμε κανένα φαξ από αυτά που ακόμα έχουν οι δημόσιες υπηρεσίες να το εξετάσουμε.

Last edited: