Frequency scanner / AirBand

φίλε ακούω ραδιοερασιτέχνες σε όλο το φάσμα απο 118-137,αλλού καμπάνα,αλλού με παράσιτα.Έχω κεραία στην ταράτσα εδώ και κάνα χρόνο και ποτέ δεν είχα κανένα πρόβλημα ούτε και σε άλλες μπάντες.Από την 28η Οκτωβρίου και μετά αρχίσανε τα παράσιτα.Αν έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία (και πιθανή λύση) να μας διαφωτίσει?
 
Και αλλοι το παρατηρσαν ειναι οι μερες τετοιες, δω και λίγες μέρες ακούω συνέχεια σε όλη την airband ραδιοερασιτέχνες, και τους περισσότερους με δυνατά σήματα,
 
Είσαι σίγουρος ότι είναι ραδιοερασιτέχνες? Μήπως είναι ραδιοφωνικοί σταθμοί FM (νόμιμοι ή παράνομοι) ?
 
οχι δεν ειναι ραδιοφωνικοι σταθμοι,ειναι κατι μπαρμπαδια (κυριως) που κουβεντιαζουν περι ανεμων και υδατων και αμπελοφιλοσοφουν και τσεκαρουν ο ενας το σημα του αλλου.Αυτους εννοω λεγοντας "ραδιοερασιτεχνες".Τωρα αμα ειναι αδειουχοι η μη δεν ξερω.Παντως φαινεται να στρωνει το πραγμα....
 
Τα ...''μπαρμπαδια'' , υπηρχαν παντα , και θα υπαρχουν . Και οσοι εχουν μηχανηματα ...''κουβαδες'' , και αγειωτες και μη σωστα τοποθετημενες κεραιες ( συνδεσεις , κολλησεις , κλπ ) , θα εχουν ( η θα δημιουργουν ) προβλημα . ( Ειδικα τις ημερες που υπαρχει διαδοση ) . Και μια και μιλαμε για την AirBand , πληροφοριακα υπαρχει μια εφαρμογη Android , με την επωνυμια Zello . Εχω βρει ( μετα απο πολυ ψαξιμο ) αρκετη αεροπορικη ( και οχι μονο ) δραστηριοτητα μεσα απο τα καναλια της .
 
Τόσο πολύ μπορεί να αλλάξει τη συχνότητα η κακή κεραία ε?

Για πες μας για την εφαρμογή, γιατό το LiveATC δεν εχει τιποτα από Ελλάδα! Βρίσκω το "Zello PTT Walkie-Talkie". Αυτό εννοεις?
 
......χμμ άρα jsh4all το φαινόμενο οφείλεται λες στο συνδυασμό κουβάδων και διάδοσης...ενδιαφέρων ακούγεται...Πάντως αν εννοείς το zello ptt walkie talkie είναι εφαρμογή για να μιλάς με άλλους που έχουν αντίστοιχη εφαρμογή (κάτι σαν viber,skype κτλ)και καλά πατάς την οθόνη για να μιλήσεις(ptt),δεν βρήκα να έχει σχέση με ζωντανές ροές με ATC ή σχετικά...για διαφώτισέ μας λίγο..
 
Δεν ειπα οτι η κακη κεραια ΑΛΛΑΖΕΙ μια συχνοτητα . Ενα συστημα κεραιας αποτελειται απο διαφορα μερη . Ο ιστος , το μηκος του ιστου , αλλα και η αποσταση του απο το εδαφος αλλα και απο διπλανα μεταλλικα και οχι μονο αντικειμενα , το ειδος της καθοδου ( κοινως το καλωδιο ) αλλα ΚΑΙ το τελικο μηκος της , οι συγκολλησεις , οι ενωσεις με τους κονεκτορες , αλλα και τυχον φθορες , η ηλικια του ολου συστηματος , τυχον διαρροες (σκισιμο εξωτερικης προστασιας ) αλλα και υγρασιες και διαβρωσεις , ακομα και η τοποθεσια , εχουν να κανουν με την ποιοτητα της ληψης . Τελος η ποιοτητα κατασκευης του δεκτη , σε συνδιασμο με ΟΛΑ τα παραπανω διαμορφωνουν το τελικο αποτελεσμα . Δυστυχως οσο περισσοτερο απομακρινομαστε απο το τελειο συστημα , τοσο η ληψεις μας θα επηρεαζονται προς το χειρωτερο . Μια απο τις αρνητικες επιπτωσεις , ενος ΜΗ τελειου συστηματος , ( εκτος απο την μειωμενη ληψη ) ειναι η ταυτοχρονη ληψη παρεμβολων , αρμονικων , και ... ''διπλανων'' συχνοτητων , με αποτελεσμα , να λαμβανουμε/ακουμε ενα ...''μπαχαλο'' .
Το Zello ptt walkie talkie , ειναι ΑΛΛο ενα συστημα επικοινωνιας , σαν αυτα που αναφερατε ποιο πανω , αλλα με μια μεγαλη διαφορα . Το προγραμμα ειναι διαφορετικο για Android , και διαφορετικο για PC . Μια ματια σε σχετικα ενημερωτικα βιντεακια στο You Tube , και αμεσως θα καταλαβετε την διαφορα . Ενα αξιοσημειωτο της εφαρμογης ειναι οτι εαν συνδεθει ενας δεκτης με το LINE IN στην καρτα ηχου του PC , μετατρεπεται αμεσως ο υπολογιστης , σε εναν αναμεταδοτη , που επιτρεπει στα κινητα , που ειναι συνδεδεμενα ( στο καναλι που δημιουργειται ) να λαμβανουν/ακουν , την ληψη του δεκτη ( Η ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ , βλεπε κρυφα μικροφωνα , ''κοριους'' ) , σε οποιο γεωγραφικο ΜΗΚΟΣ και ΠΛΑΤΟΣ του πλανητη ειναι διαθεσημο σημα ιντερνετ κινητης τηλεφωνιας , η WI-FI . !!! Ενα παραδειγμα = μενεις διπλα σε αεροδρομιο , ( πχ to SKG ) και εισαι ...''κολλημενος'' με την ληψη του ATC του . Συνδεεις τον δεκτη σου με το PC . Ρυθμιζεις τις παραμετρους του προγραμματος , το κατεβαζεις ΚΑΙ στο κινητο σου , ( αλλα και στους φιλους σου , που μοιραζεστε το ιδιο κολλημα ) και αρχιζετε να ακουτε τις αγαπημενες σας συνομιλιες , ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ , απο το κινητο . !!!
 
Σχετικά με το πρώτο μέρος, νόμιζα ότι μιλούσες για κακή εγκατάσταση κλπ κλπ στον πομπό, οπότε εκπέμπουν (και) αλλού από εκεί που θέλουν.

Tο zello θα το δοκιμάσω, Thanks :)
 
Top