Frequency scanner / AirBand

• Thread starter Thread starter enannos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Airband Receivers

Kαλησπερα κι απο μένα..

Φευγω για ταξιδι στο εξωτερικό αύριο..θα υπάρξει πρόβλημα με τους ελεγχους στο αεροδρόμιο αν πάρω το σκαννερακι μαζί μου?

Αν καταφέρεις να το περάσεις από τον έλεγχο αποσκευών τότε δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Αν όμως σου το πιάσουν εκεί? Μάλλον δεν θα το πάρεις ποτέ πίσω. Όταν λέω αποσκευών εννοώ αυτά που θα πάρεις στο αεροπλάνο μαζί σου που περνούν απο X-rays

Δεν σκεφτομαι να το βάλω στις χειραποσκευές αλλα να το χώσω κάπου στη βαλίτσα..παλι ειναι πιθανό να ανοιξουν τη βαλίτσα γι αυτό..εχει τύχει σε κανενα κάτι τέτοιο?

Vangelis Antonakis":1kqwg20e said:
http://www.thiecom.de/ar108-maycom-flugfunk-handscanner.html?sid=8f26c99086be89f479f7ba5d3e70bfa0

Καλο...φτηνο...αξιοπιστο...και ιδανικο για αρχη!Ακριβως οτι χρειαζεσαι!

Επισης και αυτη η ιστοσελιδα ειναι πολυ καλη...σε καμια βδομαδα θα σου ρθει αν το παραγγειλεις...

Συμφωνώ και εγώ, από ό,τι έχω ψάξει στο internet το thiecom.de φαίνεται το μαγαζί με τις καλύτερες τιμές και μεγάλη ποικιλία.
Μια ερώτηση για το scanner της Maycom που προτείνεις, φίλε Βαγγέλη, γιατί και εγώ το ψάχνω κάμποσο καιρό.
Δεδομένου οτι δεν υποστηρίζει βήμα 8.33kHz και ψάχνωντας για κάτι που να το υποστηρίζει, τι (και οι υπόλοιποι συναναγνώστες) προτείνεις;

Εγώ βρήκα αυτό http://www.thiecom.de/ubc-30xlt-handsca ... gfunk.html , της Bearcat αλλά δε μπορώ να βρώ καθόλου κριτικές. Επιπλέον δεν έχει και το squelch button, το κάνει από μενού. Απόψεις; Κάποιο άλλο μοντέλο ίσως;

Παιδιά κάτι στα αγγλικά? :P εγώ διαθέτω εκείνα τα λεφτά απλά πέστε μου σας παρακαλώ πολύ αν θα μπορώ να ακούω το tower στη Λάρνακα. Αν ναι τότε θα το αγοράσω. Παίζει σημασία πόση απόσταση έχω από το αεροδρόμιο?

Φυσικά και παίζει..εγω ενδεικτικά στη καλαμαρια είμαι 4.5ΝΜ περιπου απο το SKG και ακούω ολοκάθαρα πυργο,προσεγγιση και ΑΤΙΣ..σχεδον απίθανο να πιάνεις ground και delivery γιατι εκπέμπουν για πολυ μικρό range συνήθως όσο είναι το vicinity του αεροδρομίου..αν εισαι συνήθως παραπάνω απο 6-8ΝΜ μακρια απο το αεροδρομιο δύσκολα να πιανεις πύργο..λογικά θα πιάνεις προσεγγιση αναλογα με τη μορφολογία του εδάφους(βουνα κτλ) και με το αν υπάρχουν κτιρια γύρω γύρω..όσο πιο ψηλά εισαι και όσο δεν υπάρχουν εμπόδια τόσο καλύτερα :great:

Να'σαι καλά! Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια! Για απορίες θα σου στείλω private

Tolisshow":2vn9qfnk said:
Kαλησπερα κι απο μένα..

Φευγω για ταξιδι στο εξωτερικό αύριο..θα υπάρξει πρόβλημα με τους ελεγχους στο αεροδρόμιο αν πάρω το σκαννερακι μαζί μου?

Εχθές επέστρεψα από το Χίθροου, έναν από τους πιο αυστηρούς αερολιμένες για κάποιον που έχει τέτοιες συσκευές μαζί του. Είχα μαζί μου τον πομποδέκτη της Icom που χρησιμοποιώ για ιδιωτική χρήση (μόνο ακρόαση ωστόσο με αυτό το μοντέλο). Ήταν στην συσκευασία του, με την κεραία αποσυνδεδεμένη, και τις μπαταρίες σε ειδικό κουτί. Αν δημιουργείτο θέμα, απλά θα έχανα 5 λεπτά από τον χρόνο μου μέχρι να το ξεκαθαρίσω, ωστόσο το μηχάνημα πέρασε - μέσα στο duffle bag όπου είχα και άλλα αντικείμενα και ρουχισμό - χωρίς να μου πουν το παραμικρό και είναι ή 5η ή 6η φορά που συμβαίνει. Θα σας συνιστούσα να πράξετε το ίδιο και να μην πειραματιστείτε ακόμα και αν έχετε ειδικές διαπιστεύσεις κ.ο.κ.

Επιπρόσθετα, όσοι ενδιάφέρονται μπορούν να επικοινωνούν με το αστυνομικό τμήμα του Χιθροου όπου ύστερα από σχετική αίτηση μπορούν να βγάλουν ειδική διαπίστευση Airline Enthousiast. Πάντως, με κάθε βεβαιότητα ύστερα από πολλές συζητήσεις με στελέχη του αεροδρομίου και των υπηρεσιών ασφάλειας κατά καιρούς, παρόλο που είναι παράνομη η λήψη της συχνότητας Air Band, δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα από τις αρμόδιες αρχές καθώς η ερασιτεχνική επόπτευση αεροσκαφών είναι πολύ διαδεδομένη, όπως ξέρουμε, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Καλημέρα σε όλους! Πρώτα απ'όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά εκείνους που με βοήθησαν για να αποφασίσω πιο scanner να πάρω. Τελικά πήρα το Uniden UBC30XLT της bearcat. Παιδιά είναι εξαιρετικό! Όταν το αγόρασα δεν περίμενα να έχει τέτοια απόδοση. Ο φίλος Tolisshow με προσγείωσε λίγο επειδή έλπιζα ότι με το scanner θα έπιανα τα πάντα :P και όμως φίλε Tolisshow πιάνω και ground-clearance (στη Λάρνακα είναι το ίδιο το ground και το clearance 119.4Mhz). Πιάνω καθαρά και τον πύργο και το ATIS!! Το πιο παράξενο είναι ότι άκουγα μια νύχτα πτήση της Cyprus Airways προς Βηρυτό. Ότι frequency change τους έδιναν ακολουθούσα και 'γω. Nicosia Radar και μετά (το απίστευτο!) Beirut Centre!!! Φυσικά δεν ήταν και πεντακάθαρα αλλά πάλι άκουγα! Τώρα θέλω να πιάσω μια αντένα...όλοι εδώ έχουν την SRH789 Diamond. Αν μπορείτε προτείνετε μου κάπια άλλη με τα ίδια λεφτά και αν γίνετε να την φέρω από Ελλάδα παρά εξωτερικό επειδή στο ταχυδρομείο στη Λευκωσία (κεντρικό) τα κάνουν μαντάρα όταν έρχονται από Αγγλία κλπ ενώ από Ελλάδα μένουν στη Λάρνακα και τα πιάνω πιο εύκολα! Αν είναι εύκολο δώστε μου και τα links. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και για τη σημαντική βοήθεια που μου δώσατε αλλά και για αυτή που θα μου δώσετε! Καλή σας μέρα!

πιάνει μέσα στο αεροπλάνο το scanneraki;; επίσης μήπως θα μπορούσε κάποιος φίλος να δημοσιεύσει ξανά συχνότητες επιμελητείας γιατί αυτές που υπάρχουν είναι πολύ ήσυχες.... (εκτός και αν γενικά είναι ήσυχες)