Τι εννοείς; Να γυρνάς τα βράδια Ελλάδα;!
εννοώ να έχω βάση ας πούμε εδώ αλλά να κάνω ταξίδια για εταιρεία εξωτερικού. όλο και κάποια θα έχει βάση εδώ, υποθέτω.
Αλλά όπως είπα, δεν με πειράζει να μεταναστεύσω εξωτερικό.
Τώρα για τη δυσκολία του να γίνει κανένας πιλότος, είναι δεδομένο. Έχω καταλάβει πως αυτή η πορεία απαιτεί πολλές θυσίες και προσπάθεια αλλά αν τελικά την ακολουθήσω (που αυτό με βλέπω να κάνω) είμαι διατεθειμένος να ρίξω πολύ δουλειά. Δεν αρκεί μόνο το ταλέντο, αν αυτό υπάρχει.
Το ότι είναι όνειρο ζωής είναι, αρχικά ήθελα να μπω Ικάρων αλλά όταν έμαθα στο γυμνάσιο πως είχα μυωπία (λίγο παρακάτω από 1 βαθμό) ξενέρωσα σε βαθμό όπου σταμάτησα να διαβάζω...
Τελικά πέρασα σε ΤΕΙ ηλεκτρονικής και μιας και ασχολιόμουν με υπολογιστές από το γυμνάσιο, τώρα εργάζομαι χωρίς να έχω ακόμα τελειώσει με τη σχολή σε καλές εταιρείες και γενικά δεν έχω παράπονο.
Αλλά μία ημέρα (πριν κανένα μήνα αυτό) δεν ξέρω πως μου ήρθε και έψαξα στο google τη λέξη pilot. Αυτό μου έβγαλε τη λέξη ppl και μετά μου έβγαζε κάτι airliners.gr, κάτι σχολές εδώ και ξαναξύπνησε μέσα μου αυτό το πάθος για την αεροπορία, έστω και λίγο αργά.
Τότε κατάλαβα πως αυτό που πραγματικά πάντα ήθελα να κάνω δεν είναι να γράφω γραμμές κώδικα c ούτε να πειράζω τον linux kernel αλλά να πετάω..
Επίσης όμως συνειδητοποίησα πως λόγο άγνοιας είχε περάσει λίγο ο καιρός και είχα χάσει λίγα χρόνια.
Τουλάχιστον όμως έχω κάποια δουλειά και ένα αρκετά μεγάλο βιογραφικό ώστε αμέσως μετά το στρατό να μπορέσω να χρηματοδοτήσω την εκπαίδευση μου χωρίς να τρέχω σαν τη βρεγμένη γάτα στον πατέρα μου για χρήματα...
Η κοπέλα μου που είμαστε για την ώρα μαζί 3 χρόνια λέει πως θα με στηρίξει. Το ίδιο λέει και η υπόλοιπη οικογένειά μου οπότε το σημαντικότερο εμπόδιο δεν υφίσταται..
Λέγοντας να πάρω την οικογένεια μαζί, εννοώ πως αν μέχρι τότε (2 χρόνια) είμαι ακόμα με την κοπέλα μου μαζί (δλδ κλείνουμε 5ετία) μάλλον θα το προχωρήσουμε το θέμα.
Κοίταζα λοιπόν διάφορα προγράμματα του τύπου CTC wings κτλ αλλά το να πάω εξωτερικό για 2 χρόνια και να είμαι σε αυτό το διάστημα μακριά από κάθε γνωστό μου, να παρατήσω τη σιγουριά που ήδη έχω στη δουλειά μου κτλ, είναι λίγο τραβηγμένο. Ειδικά αν δεν έχεις καμία εγγύηση και βλέπεις να έχουν ένα pool από ανθρώπους που έχουν τελειώσει με το course και είναι χωρίς δουλειά.
Οπότε κατέληξα στην αυτοχρηματοδότηση σε σχολή εδώ.
Σκέφτηκα και τη florida αλλά δεν την πολυσυμπαθώ την Αμερική...
Από ό,τι βλέπω να λέτε, μάλλον θα πάρω τα πτυχία ένα ένα και θα παρακολουθώ την αγορά, όταν δω να βελτιώνεται η κατάσταση και παρουσιαστεί μία ευκαιρία, τότε θα βρω τρόπο να πάρω όσα λεφτά μου μένουν, να τελειώσω την εκπαίδευση ποιο γρήγορα και να την κυνηγήσω.
Αλλιώς, όταν τελειώσω κανονικά, σκέφτομαι να βγάλω για εκπαιδευτή ή κάποια μικροδουλειά να μαζεύω ώρες και να κάνω στο ενδιάμεσο βιογραφικά από δω και από εκεί μέχρι να γίνει κάτι.
Όλα αυτά παράλληλα με την πληροφορική.
Το να μπεις σε μία εταιρεία τύπου Aegian και όταν μαζέψεις ώρες να πας σε κάποια άλλη με καλύτερες αποδοχές έχοντας το TR και ώρες πτήσης, είναι βιώσιμη επιλογή ή όσα παίρνεις στην Aegian τόσα θα παίρνεις και έξω (λέμε τώρα);
Ήταν κανένας από εδώ ποτέ σε παρόμοια θέση με εμένα; Τι έκανε; Πως είναι τώρα;
Αν βγήκα εκτός θέματος, κάποιος mod ας το μετακινήσει..
PS: το έχω ξεσκίσει στα edit αυτό το post