Γενικές (αεροπορικές) απορίες !!!

Είναι οι "χαμηλοί-οικονομικοί" ναύλοι, που όμως δεν επιδέχονται αλλαγές(δηλαδή άμα δεν πετάξεις χάνεις το εισιτήριο)
Μπορείς να κάνεις αλλαγές, αλλά καμιά φορά με μια μικρή έξτρα χρέωση. Το θετικό είναι ότι δε χάνεις το εισιτήριο. Γι'αυτό λέγονται "ελαστικοί"...
 
Μήπως ξέρει κανείς, εκείνα τα ακριδοειδή ελικόπτερα, τα Erricsson Air Cranes, που μισθώνει η χώρα μας τα καλοκαίρια για αεροπυρόσβεση, σε ποιά ακριβώς εταιρία ανήκουν?

Επίσης, ποστάρω ένα οφτοπίκιον εδώ δια την αποφυγή τρολισμού:
:arrow: Αν κανένας συμφορουμίτης πετάει ελικόπτερα είτε ερασιτεχνικά, είτε επαγγελματικά, στην Ελλάδα ή και αλλού, ας μου στείλει πληζ ένα που-μού. Θαίνκς.
 
Τα ελικόπτερα είναι Sikorsky S-64E και ανήκουν στην ERICKSON AIR-CRANE INC.
 
Ευχαριστώ φίλτατε GP707.
Μία ακόμη ερώτηση: Παρατηρώ το viewtopic.php?f=32&t=3906&start=315 (επόμενα ταξίδια) και βλέπω ένα σωρό αεροδρόμια (π.χ. JIB, RIX, κα) που δεν έχω ιδέα ποια είναι. Υπάρχει κανένα site που να ενημερώνει για τις συντμήσεις αυτές?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
vassdel, οι κωδικοί αυτοί των αεροδρομίων είναι συμφωνα με την ΙΑΤΑ(International Air Transport Assosiation) kαι αποτελουνται απο 3 χαρακτήρες για τα αεροδρομια και 2 χαρακτηρες για τις αεροπορικές εταιρίες..
Toυς κωδικούς για τα αεροδρομια και τις εταιρίες μπορείς να τους βρεις απο την παρακάτω σελίδα...πληκτρολογώντας το όνομα του αεροδρομίου σου εμφανίζει τον κατα ΙΑΤΑ και ICAO κωδικό και διαφορες άλλες info :great:

--> http://www.airlinecodes.co.uk/aptcodesearch.asp <--

Φιλικά
 
Υπαρχει καποια ιστοσελιδα που να μου δειχνει τα registration των αεροπλανων που πραγματοποιουνται οι πτησεις? π.χ. οτι η πτηση ΟΑ 411 εγινε με το SX-DFC ?
 
Μια ερώτηση: Γιατί τα contrail εμφανίζονται πιο πού τον χειμώνα;
 
Η σχεση θερμοκρασιας-υγρασιας που ειναι απαραιτητη για την εμφανιση του φαινομενου ευνοειται τον χειμωνα.
 
Καλησπέρα,

Ήθελα να κάνω μια απλή ερώτηση που ίσως ακουστεί χαζή.
Αν κάποια εταιρεία π.χ. στην Ελλάδα παραγγείλει/αγοράσει ένα μικρό regional αεροπλάνο από χώρα με εργοστάσιο παρασκευής μακριά π.χ. ένα Bombardier CRJ ή ένα Dash Q-400.
Πώς μεταφέρεται το αεροπλάνο από την παραγωγή στην Ελλάδα;

Εφόσον τέτοια μικρά αεροσκάφη δεν έχουν ETOPS rating, τι γίνεται, πετάνε πάνω από τον Ατλαντικό;
 
Top