Germanwings / eurowings στην Ελλάδα

  • Thread starter Thread starter jetflight
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Γιατί να χρειάζεται refuelling stop το neo oταν έχει αυτονομία για πτήσεις 7+ ωρών ;
Γιατί η απόσταση εδάφους που θα καλυφτεί με strong headwinds θα είναι μικρότερη από αυτή που θα ήταν σε ιδανικές συνθήκες για να το πούμε απλά.
 
Και μου κάνει εντύπωση πως έφυγε από το Dubai αρκετά Νότια ! Live Flight Tracker - Real-Time Flight Tracker Map | Flightradar24 06:30 flight time !
Μήπως ήθελαν να αποφύγουν τον εναέριο χώρο του Ιράν; Γιατί πραγματικά σε σύγκριση με άλλες πτήσεις χθες έκαναν κάπως άλλη, ποιο μακριά διαδρομή. Αυτό ήτανε και η πρώτη μου σκέψη για το refuelling stop.
 

Πράγματι, σύμφωνα με το άρθρο, όλες οι πτήσεις του Lufthansa Group αποφεύγουν τον εναέριο χώρο του Ιράκ.

Οι εν λόγω πτήσεις προς Stuttgart και Dusseldorf κατευθύνθηκαν προς Nurnberg και Hannover αντίστοιχα, γιατί μετά τον ανεφοδιασμό και την καθυστέρηση ή ώρα άφιξης στα αρχικά αεροδρόμια ήταν μετά τη νυχτερινή απαγόρευση προσγειώσεων.

Όπως φαίνεται θα συνεχίσουν τα a320neo της Eurowings από Dubai να σταματούν για ανεφοδιασμό.
 
Top