Goldair Handling S.A. και ιστορίες καθημερινής τρέλλας...

• Thread starter Thread starter flightnumber
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Το πρόβλημα με τις υπέρβαρες αποσκευές μου έχει συμβεί ουκ ολίγες φορές, όχι τόσο ως τουρίστας αλλά ως κάτοικος εξωτερικού παλιότερα. Κάποιες φορές την γλύτωνα, κάποιες όχι. Ωστόσο βρήκα μια ωραία πατέντα που από τότε που την εφαρμόζω έχω σίγουρα γλυτώσει πρόστιμα.

Φροντίζω να έχω μια χειραποσκευή γερή. Τουτέστιν μέσα έχω τουλάχιστον 10 κιλά (να ναι καλά η πλάτη μου που τα κουβαλά). Πριν περάσω λοιπόν στο τσεκ-ιν, είτε την αφήνω σε ένα φίλο την χειραποσκευή, είτε (αν επιστρέφω από έξω) την αφήνω προσωρινά σε χώρο φύλαξης αποσκευών. Στο τσεκ-ιν μου γίνεται (φυσικά) η παρατήρηση ότι έχω πολλά κιλά, παραδέχομαι ότι έχουν δίκιο κλπ κλπ, και τους λέω αν μπορεί να γίνει κάτι με δεδομένο ότι δεν έχω χειραποσκευή, διότι έχω πρόβλημα στη μέση και δε μπορώ να σηκώνω βάρος (όπως πάω βέβαια με τις χειραποσκευές που κουβαλώ θα το αποκτήσω στην πραγματικότητα το πρόβλημα). Έτσι μου περνάνε 10 κιλά ως χειραποσκευή, και η βαλίτσα μου που ζυγίζει 35 ας πούμε, τη γλυτώνει, διότι πέφτεις στα 25 και για 5 κιλά σπάνια σε βάζουν να πληρώσεις (εκτός αν πετάς με την αναθεματισμένη KLM που σε βάζουν να πληρώσεις και το γραμμάριο).
Κανονικά δε γίνεται συμψηφισμός, εξαρτάσαι πάλι από την καλή διάθεση του υπαλλήλου. Άλλο όμως να βλέπουν 35 κιλά βαλίτσα + χειραποσκευή τέρας, κι άλλο μια σκέτη βαλίτσα.

Και κάτι τελευταίο για τον κανονισμό που αναφέρετε με τα 32 κιλά. Έχετε σταθεί ποτέ σε ουρά check-in της Thai;της Ολυμπιακής για Καναδά; Της Delta έστω; Διότι όταν ως ψαρωμένος μετανάστευα για Ταϋλάνδη νόμιζα ότι είχα μεγάλες αποσκευές. Και μετά είδα τις αποσκευές που κουβαλούσαν μαζί τους οι ομογενείς. Όπου σε κάθε δικιά τους βαλίτσα, έμπαιναν μέσα όλες οι δικές μου, εγώ ο ίδιος, και είχαμε και χώρο να στρώσουμε και χαρτάκι αν θέλαμε. ΑΥΤΕΣ να μου πείτε ποιος τις σηκώνει...

Hunting a Shadow":dn9q7nqo said:
Φροντίζω να έχω μια χειραποσκευή γερή. Τουτέστιν μέσα έχω τουλάχιστον 10 κιλά (να ναι καλά η πλάτη μου που τα κουβαλά). Πριν περάσω λοιπόν στο τσεκ-ιν, είτε την αφήνω σε ένα φίλο την χειραποσκευή, είτε (αν επιστρέφω από έξω) την αφήνω προσωρινά σε χώρο φύλαξης αποσκευών.

αυτο το εχω κανει αρκτεες φορες με την easy...παιρνω μια χειραποσκευη 15+ κιλα την οποια την κουβαλω με καροτσακι εννοειται...και μια αποσκευη 20....

λοιπόν φιλε Κώστα δεν καταλαβαίνω καθόλου τι μας κλαις εδώ:

Με πια δικαιολογία μας τα γραφεις αυτά εδώ ?? Με πιο δικαίωμα δεν θέλεις να πλήρωσης υπέρβαρος ?

Γιατί είναι η δουλειά του check in agent τόσο δύσκολη ? Επειδή τα παιδιά έχουν σε καθημερινή βάση τέτοιους σαν εσένα. Και ότι η κοπέλα θα βρει τον μπελά τις άμα σε αφήσει έτσι δεν σε ενδιαφέρει. Μου αρέσει η σύγκριση με την ΟΑ . Το ότι εκεί πέρα δουλεύουνε για την ίδια την εταιρία δεν το ήξερες και ότι έτσι μπορούν να κάνουν αλλα δεν το ξέρεις.. η δεν σε ενδιαφέρει. Η κοπέλα ήταν αγενής ?? E ίσος να έφταιξες και εσύ με την συμπεριφορά σου.

Με ευγενία και σεβασμό προς τον απέναντι σου καταφέρνεις παρα πολύ περισσότερα παρα με το ελληνικό "έτσι θέλω !" Δεν είναι γάιδαρος η κοπέλα. Αυτά τα γράφω κιόλας επειδή δουλεύω σε call center αεροπορικής εταιρίας. Eκεί να δεις τι γίνετε σε καθημερινή βάση: Aμα θα με έπαιρνες τηλέφωνο θα σου έλεγα: η πληρώνεις η δεν πετάς. Η δικαιολογίες σου δεν θα με ενδιέφεραν καθόλου. Και θα ήμουν ευγενικός μαζί σου ... μέχρι το σημείο που θα άρχιζες "τα περίεργα"...

Χαίρομαι πραγματικά αγαπητοί φίλοι που "υπάρχει ενδιαφέρον" στο θέμα που λάντσαρα...
Λυπάμαι όμως ταυτόχρονα που ίσως να μήν έγινα 100% κατανοητός.
Πρώτα απ'όλα,δεν είπα ότι πετάω πάνω από 15 φορές το χρόνο για να κοκορευτώ,πέρα από φοιτητής ασχολούμε σε επαγγελματικό επίπεδο με τον τουρισμό οπότε η δουλειά μου το απαιτεί.
Αυτή η ιδιότητά μου με κάνει να ξέρω ότι το πάν είναι όταν έχεις να κάνεις με ανθρώπους και κόσμο να είσαι ευγενικός,αλλίως βρές άλλη δουλειά.
Δεν μπορείτε μέσα από ένα φόρουμ να κρίνετε την ευγένειά μου και τη γενικότερη συμπεριφορά μου,οπότε σας είπα συνοπτικά τους διαλόγους μας ώστε να βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας.
Όσων αφορά τους ανθρώπους που σηκώνουν τις βαλίτσες μας,αυτή είναι η δουλειά τους.Τί να λένε δηλαδή οι σκουπιδιάριδες που σηκώνουν τα σκουπίδια μας και τόσοι άλλοι εργάτες!μπορεί να είμαι λίγο υπερβολικός,
αλλά στους φόρους του αεροδρομίου(που δεν είναι λίγοι) περιλαμβάνεται και το handling.
Σε έναν φυσιολογικό,θέλω να πιστεύω, άνθρωπο (όσο γάιδαρος και να είναι, όπως είπε κάποιος) μπορείς να τον "σκίσεις με το βαμβάκι",τι θέλω να πω.Με το χαμόγελο κ την ανάλογη συμπεριφορά θα κατανοήσει τα πάντα και ας πρέπει να βάλει το χέρι βαθειά την τσέπη.
Τουλάχιστον αυτή είναι η "αρχή" στη δουλειά που κάνω,και σας διαβεβαιώνω ότι πιάνει.
Όταν όμως μπεί ένα βούρλο υπάλληλος το αποτέλεσμα είναι μόνο με της ατάκες της να δυναμιτίζει το κλίμα...

Παλιόφιλε Άλεξ2. Αν δε σου αρέσει το θέμα μπορείς να πας σε άλλο(υπάρχουν τόσα άλλωστε).Δε σε υποχρέωσα να διαβάσεις...
Όπως απάντησα κ ποιό πάνω το θέμα είναι η χείριστη συμπεριφορά.
Μπράβο ωραία τα σχόλια σου,φαντάζομαι τι ατομο είσαι να κρίνεις κάποιον τόσο εύκολα.(Δε θα μπώ στον πειρασμό,μην ανησυχείς)
Μάλλον πρέπει να αλλάξεις δουλειά,καθώς φαίνεται ότι εισαι άτομο χωρίς υπομονή και χωρίς πραγματικό σεβασμό όχι στον πελάτη!Τουλαχιστον λιγο σεβασμό ρε παιδιά στα λεφτά του!(που σου αφήνει μέσω του εισιτηρίου του)Για όνομα του Θεού δηλαδή..."Τι θα πεί ή πλερώνεις ή δε πετάς?"
Αυτό πές το πρώτα στο αφεντικό σου κ μετά σε μένα,αν το εγκρίνει.(σα να την έχετε δεί λίγο εξουσία εεε?)Χαλάρωσε φίλε στο Κολ Σέντερ είσαι!Ούτε στο σπίτι σου είσαι,ούτε με ξέρεις κ από χτες,ούτε ξαφνικά έγινες διευθυντής της εταιρείας.(μαγαζάκι σου)
Ένας απλός οπερείτορ είσαι από τους 100 που θα έχει η εταιρεια.Χαλάρωσε.

Φιλικά
Κώστας Χ.

eisos na egina ligo poly prosopikos sto proto post mou, zito sygnomi ama ligo to parekana.
Pantos den pisteo oti stin ousia egrapsa tipota to lathasmeno.

Esy edo pera ekanes thema se ena dimosio forum oti mia ypallilos sou ekane problima epidi eihes yperbaros (kai i kopela sou ekane mia protasi gia na apofigis to prostimo) .. ena kathimerino fenomeno stin politki aeropori.. kai milas akoma gia ntropes kai alla pragmata.... tous kanonismous kai tous orous metaforas giati tous ehoune i aeroporikes eteries ??... sorry file edo kaneis poly megalo lathos.

Oti kapios apo tin Goldair diabazi auta pou mas grafeis den to skeptikes ??

Oso gia mena, min fobase katholou, mia hara eimai. Psahno men gia kainouria douleia alla auto gia entelos allo logo.

Stin eteria theoroume apo tous kaliterous: sebome apolitos ton pelati, alla auto den simeni oti tha gino o sklavos tou pou tha zitisi oti thilei i tha ton afiso na me brizi mehri pios kseri pio simino... ama kapios eihe pote parapona mazi mou tote eitan periptosi pou epsahne tin fasaria.
Dyo fore ta teleutaia dyo hronia...

Ama kapios me parei tilefono logo mias tetias periptosis tote tha po eugenika oti i tha plirosi i den tha petaksi, aktos ama kataferi na katabasi ta kila ton aposkeoun tou .. ama den theli na katalababi tou to leo sta kathara. To afentiko mou piso mou.. to grafeio pou stenoun tis diamartiries episis...
Epidi kai efti einai anthropoi gia tous opious o pelatis einai basilias, mehri ena simio...

flighnumber μαλλον μπερδεψαμε τα...μπουτια μας.....

το προβλημα σου ειναι πως καποιοι σε κατηγορησαν πως ησουν αγεννης?!? το οτι ησουν εξ αρχης λαθος σε αυτο που ζητουσες δεν σε ενδιαφερει καθολου?!?!?!?
οταν κλεινεις ενα εισητηριο ταυτοχρονα συμφωνεις να πεταξεις με τους ορους που επιβαλλει η εταιρια. αν η εν λογω εταιρια απαιτει να μπεις στο αεροπλανο αρκουδοντας εσυ ετσι θα μπεις...αλλιως να κλεισεις με αλλη.....ελευθερη αγορα εχουμε....

η εν λογω κακια εταιρια δεν σου επιτρεπει να μεταφερεις την προικα σου δωρεαν....δυστυχως......οσο μαγκας και αν εισαι....ειτε εισαι ευγενικος ειτε οχι....ανεξαρτητα με το αν εισαι καλος η κακος τους πελατης...δικο τους ειναι το αεροπλανο δικοι τους και οι οροι...με βαση λοιπον τους κανονισμους της εταιριας...επρεπε να πληρωσεις.....

ηθελα να σε δω τι θα εκανες αυτον τον καιρο στο heathrow....θα τσαμπουκαλευοσουν για να παρεις χειραποσκευη?! με τα ποδια θα πηγαινες...

Θα συμφωνήσω με τον Alex2 και θα προσθέσω ότι η αγορά ενός αεροπορικού εισιτηρίου αποτελεί αποδοχή σύμβασης μεταξύ του επιβάτη και του αερομεταφορέα. Υπάρχει λοιπόν ενα πεδίο σε κάθε κουπόνι ή ηλεκτρονικό κουπόνι, όπου αναφέρεται το ανώτατο όριο δωρεάν μεταφοράς αποσκευών. Είτε μας αρέσει, είτε όχι, οτιδήποτε υπερβαίνει το όριο αυτό αποτελεί υπερβάλλον βάρος και θα πρέπει να καταβληθεί το ανάλογο τέλος βάσει των τιμολογίων του αερομεταφορέα. Παλαιότερα, στις εταιρίες ΙΑΤΑ ίσχυε το 1% του OW full economy (Y). Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει.

Το να κάνουμε φασαρία επειδή δεν θέλουμε να πληρώσουμε κάτι το οποίο πρέπει να πληρώσουμε καθώς επειδή ποτέ μέχρι τώρα δεν πληρώσαμε για υπερβάλλον βάρος, το θεωρώ αν μη τι άλλο, ανεπίτρεπτο, ειδικά αν ο μπροστινός μου έχει αρχίσει να τσακώνεται με την υπάλληλο και εγώ περιμένω από πίσω να τελειώσει η διαπραγμάτευση. Δυστυχώς, εδώ δεν είναι Αζερμπαϊτζάν που ρίχνεις $10 στον υπάλληλο για να μην σε στείλει να δώσεις $100 στην ίδια την εταιρία για το MCO του υπέρβαρου.

Επίσης, Flightnumber είπες: "Τουλαχιστον λιγο σεβασμό ρε παιδιά στα λεφτά του!(που σου αφήνει μέσω του εισιτηρίου του)" καθώς και "Δε πετάμε τζάμπα!Κάνω πάνω από 15 ταξίδια το χρόνο και δέ μπορείς να μου συμπεριφέρεσαι έτσι!"

Κριτήριο συμπεριφοράς δεν είναι το πόσα λεφτά τους αφήνεις. Αν εγώ κάνω μόνο ένα ταξίδι για φέτος, τι θα πρέπει να περιμένω να μου κάνουν; Δημόσια διαπόμπευση ή φάλαγγα;

Αν πιστεύεις ότι αδικήθηκες από τη συμπεριφορά της υπαλλήλου, μπορείς να υποβάλεις εγγράφως τη διαμαρτυρία σου στην εταιρία προσκομίζοντας τα στοιχεία που αποδεικνύουν το ότι πέταξες τη συγκεκριμένη ημέρα. Θα το κάνεις όμως όταν γνωρίζεις ότι και εσύ είχες άδικο;

ρε παιδία, για σιγά λίγο. το πήραμε παραμάζωμα το παλικάρι.

Δηλαδή η αγορά του αεροπορικού εισιτηρίου, που είναι αυτόματη αποδοχή και από τις δύο μεριές μιας σειράς κανονισμών, ισχύει μόνο για τον Κώστα?

Γιατί ναι, καταδικάζουμε τον εκβιασμό παράληψης χρέωσης υπέρβαρου, αλλά δεν είπε και κάτι τρομερό.
Αν κάνετε δώρο σε άλλους, γιατί όχι και σε μένα?

και αν αυτό και πάλι είναι κατακριτέο, τότε εντάξει, να πληρώσει.
τι πάει να πει, να πάρει δεύτερη βαλίτσα?
ΜΗΠΩΣ Η ΚΟΠΕΛΑ ΣΤΟ CHECK IN ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟ BAG STORIES? ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΥΤΟ.

για εμένα που ασχολούμαι χρόνια με τον κλάδο παροχής υπηρεσιών, αυτό είναι τουλάχιστον λόγος επίπληξης. Είναι φοιτητής, προέρχεται από transit, στο κάτω κάτω είναι σε δύσκολη θέση, δείξε κατανόηση.
Όλο σου το κόμπλεξ πας και το αποθέτεις πάνω στον αδύναμο κρίκο? επειδή δεν θα τσαμπουκαλευτεί όπως καποιος που θα φόραγε κουστούμι?

Σε εργασιακούς χώρους που έρχεσαι σε επαφή με άτομα τα οποία έχουν κάποιο πρόβλημα, κοιτάς να τους εξυπηρετείς καλύτερα από τους υπόλοιπους. γιατί εκεί εστιάζει ο πελάτης. Στο πόσο τον καλύπτεις όταν σε έχει περισσότερο ανάγκη.

Το να βγάλεις όλο σου το μένος για την σκύλα προϊσταμένη που σου τα πρήζει όλη μέρα, για τον γκόμενο που δεν σου έκατσε χτες και για τους δικούς σου που σου λένε να βρεις μια καλύτερη δουλειά, στους πελάτες είναι συμπεριφορά αντιεπαγγελματική.

auto pou egrapsa ego prhn nomizo oti tal leei ola ...
o flightnumber den ftaei se ola......
h ypallhlos nai mporei na htan kai na einai agenestath kai kseroume oloi oti yparxoun arketoi san kai auth ........

san ypallhlos kai ego ksero na dino dikio ekei pou xreiazetai .....
kalos h kakos yparxoun tetoia atoma se olous tous xorous kai se oles tis xores tou kosmou ...

epishs opos eixa pei .... mporei h yapollhlos na sou thn pei gia thn xeiraposkeuh kai esy na ton / thn theorhseis thn xeiroterh kai agenestath ypallhlo .... kai exei symbei polles fores ....

pleon oi etairies plhronoun tous handlers gia auth th douleia ... gia na douleuoun gia autous , pou kathe etaireia exei tous dikous ths nomous ....
alles austhres alles kakes ....

kati asxeto .... h goldair handling skg apo thn klm phre ton megalytero bathmo gia thn esyphrethsh apo alles handling etaireies ston kosmo ( otan petouse tote ) kai stous elegxous pou eftiaxne ta phgaine poly kala ... epishs isxuei kai gia thn alitalia ...
sth athina apo thn lufthansa epishs .... den einai tyxaio .....

auta ...kata ta alla flight.... mhn niotheis asxhma ....ola kala.... :D

θα ηθελα να θεσω ενα ερωτημα για το υπερβαρο.

Ath-DXB με ΟΑ το κιλο κοστιζει 10 ευρω (το επιτρεπτο οριο ειναι 20kg)
ΑΤΗ - DXB με EK το κιλο κοστιζει 3.5 ευρω(to επιτρεπτο οριο ειναι 25Κg)

Πριν δυο μηνες ταξιδεψα με ΟΑ για Ηeathrow με το 340 το αεροπλανο ηταν αδειο ειχα αποσκευες 70 κιλα και δεν πληρωσα τιποτα.αλλη φορα με αναγκασαν να πληρωσω για αποσκευες 290 ευρω για ντουμπαι.

Προσωπικα πιστευω οτι αν ειναι αδειο το αεροπλανο δεν σου λενε τιποτα αν ειναι γεματο ειναι αδιαλλακτη σε αυτο το θεμα.

Ακομη μια μικρη παρατηρηση, αν καθε επιβατη υπερβει κατα δεκα κιλα στις αποσκευες το αεροπλανο(200 θεσεων) θα ειναι ποιο βαρυ κατα 20 τονους, αυτο σημαινει περισσοτερα καυσιμα, δηλ περισσοτερο καυσιμο απλα μαθηματικα ειναι.και δευτερον αν κανεις φασαρια και δεν πληρωνεις τοτε ολοι επιβατες θα κανουνε φασαρια για να μην πληρωσουν το υπερβαρο.