Ground Handling

• Thread starter Thread starter IRA
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Τωρα, αν σου πω οτι δεν καταλαβα τιποτε απο αυτη σου την απαντηση...

Φίλε μου IRA, χωρίς την παραμικρή διάθεση να σε ειρωνευτώ/αμφισβητήσω, το γεγονός ότι δεν καταλαβαίνεις τα "εγγλέζικα" του seven4seven, το Raab και το ότι όλα αυτά που μας γράφεις συμβάλλουν πολύ ελάχιστα στην ασφάλεια των πτήσεων, με κάνουν να συμπεράνω, πως δεν γνωρίζεις περί ground handling. Μάλλον κάπου τα έχεις ακούσει ή σου έχει μιλήσει κάποιος τρίτος. Όλα όσα σου αναφέρει ο 747 καθώς και πολλά άλλα είναι σεμινάρια και γνώσεις που πρέπει να έχεις προκειμένου να εργαστείς στο handling (μερικές αναφέρεις και εσύ αλλά τα περισσότερα από αυτά που λες δεν αφορούν το Ramp Safety) και έχουν τεράστια σημασία για την ασφάλεια των πτήσεων. Το Ramp Safety είναι ένα από αυτά τα σεμινάρια ίσως το πιο απλό από όλα και ειναι περισσότερο εισαγωγικό για να πάρεις μια ιδέα τι είναι το handling.
Όσον αφορά την Α3, δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει την εξυπηρέτηση στην GH, τουλάχιστον στην Αθήνα.

Τα τελευταία 10+ χρόνια που εργάζομαι στην πίστα μεγάλου αεροδρομίου είναι η πρώτη φορά που κάποιος αμφισβητεί αυτά που γράφω περί Handling [ είναι βέβαια δικαίωμα του } και με κάνουν να συμπεράνω πως εσύ δεν έχεις καμιά σχέση με το αντικείμενο απ’ τον τρόπο που γράφεις για το θέμα.
Θα ήθελα να αναφέρεις εκτός τις ΟΑ που διδάσκει Handling στην Ελλάδα σε πια εταιρία έκανες εσύ θεωρητική και πρακτική εξάσκηση. και . ΄΄ αν διαθέτης΄΄ πτυχία, γ’ αυτό το θέμα ας μη μιλήσουμε ,,, άστο καλύτερα.
Εγώ διαφωνώ ότι το Ramp Safety ότι είναι εισαγωγικό για να πάρεις μια ιδέα, η ασφάλεια στην πίστα είναι το Α-Ω στο Handling αλίμονο π.χ αν δεν ξέρεις τον τρόπο να προσεγγίσεις {κολλήσεις} ένα μηχάνημα στο αεροσκάφος με ασφάλεια, ένα ασθενοφόρο η κάποια άλλα μηχανήματα η να αγνοήσεις τους αναμμένους κινητήρες ενός αεροπλάνου όλα αυτά είναι Ramp Safety.
Ground Handling είναι το σύνολο τον υπηρεσιών που προσφέρει κάποια εταιρία στο έδαφος σe αεροσκάφη που έχει συμβόλαια, έτσι λέμε εξυπηρέτηση στο έδαφος με ασφάλεια , είναι απόλυτα συνδεδεμένα αυτά τα διό.
Για τους αγγλικούς όρους που έγραψε ο 747 μάλλον σε αγγλικό βιβλίο τα διάβασε, για να κάνης Handling στην Ελλάδα χρειάζονται ελάχιστα αγγλικά και πολλή δουλειά, ειδικά τώρα το χειμώνα { το ξανάγραψα}
Αν σε ενδιαφέρει έλα στο Μακεδονία {αυτές τις μέρες ] πρωί κατά τις 3-4 ώρα να απολαύσεις θέαμα, έναν ‘τύπο’ καμιά 15ρια μέτρα ψιλά σε ένα καλάθι υπό το φως τον προβολέων να ξεπαγώνει αεροπλάνα [ να είσαι καλά ντυμένος }και μετά να μου πεις πως τον λένε τον δεσπότη.
Όσο για το Raab *και τι έγινε δηλαδή* εσύ δεν έχεις γράψει κάτι λάθος ,κακός το αναφέρεις..
Αν πάντως ενδιαφέρεσαι να σου στείλω την ύλη που διδάσκει η ΟΑ να διαβάσεις για Ramp Safety για De-Icing για τα επικίνδυνα και εύφλεκτα υλικά και πολλά άλλα…
Για το { συμβάλουν ελάχιστα στην ασφάλεια τον πτήσεων } θα έπρεπε να καταλάβει ο φίλος 747 αλλά και εσύ που το διάβασες πως είναι ‘σχήμα λόγου’ και τίποτα περισσότερο και το ‘σεμνότητα’ που αναφέρω είναι γιατί τουλάχιστον 7-8 ειδικότητες συμβάλουν σε μια ασφαλή πτήση, αν όλοι το παίρνανε επάνω τους,,, τότε οι πιλότοι τη έπρεπε να πούνε για το πόσο συμβάλουν στην ασφάλεια των πτήσεων..

Το τι ξερω εγω (και ο καθε εγω) και που το εχω διαβασει, εισαι πολυ "μακρια" και πολυ λιγος για να το κρινεις εσυ. Εγω σχολιασα ενα συγκεκριμενο πραγμα που ειπες (το "raab" ξεχνα το, ειπαμε, ΧΑΜ εισαι): το οτι
"Μ’ αυτά που σου γράφω μην φανταστής πως γίνετε και κάτι τρομερό { όλα είναι ρουτίνα } απλά συμβάλουν πολύ ελάχιστα στην ασφάλεια τον επιβατών."
(τα δικα σου λογια αντιγραφω).
Μετα μας λες
"Για το { συμβάλουν ελάχιστα στην ασφάλεια τον πτήσεων } θα έπρεπε να καταλάβει ο φίλος 747 αλλά και εσύ που το διάβασες πως είναι ‘σχήμα λόγου’ και τίποτα περισσότερο και το ‘σεμνότητα’ που αναφέρω είναι γιατί τουλάχιστον 7-8 ειδικότητες συμβάλουν σε μια ασφαλή πτήση, αν όλοι το παίρνανε επάνω τους,,, τότε οι πιλότοι τη έπρεπε να πούνε για το πόσο συμβάλουν στην ασφάλεια των πτήσεων.."
(παλι τα δικα σου λογια αντιγραφω).
Ξεκαθαρισε τα λοιπον μεσα στο μυαλο σου (ισως 10 χρονια να μην ειναι αρκετα), και μετα ελα και ξανασυζηταμε για τα περι ασφαλειας. Η αν θες να πεις κατι συγκεκριμενο, κατσε και πες το, μη λες και ξε-λες γιατι εσυ γινεσαι αστειος!

Επισης:
Θα ήθελα να αναφέρεις εκτός τις ΟΑ που διδάσκει Handling στην Ελλάδα σε πια εταιρία έκανες εσύ θεωρητική και πρακτική εξάσκηση. και . ΄΄ αν διαθέτης΄΄ πτυχία, γ’ αυτό το θέμα ας μη μιλήσουμε ,,, άστο καλύτερα.
Ξερω οτι θα χαλαστεις μ αυτο, αλλα και η Αιγαιου (ναι,ναι, οι "κακοι"!),η Goldair, η Swissport,διδασκουν απαντα περι ramp handling στο προσωπικο τους, και μαλιστα οχι απαξ, αλλα με συνεχεις recurrent (σορυ, επαναλαμβανομενες ηθελα να γραψω, μη σου βαζω και δυσκολα) εκπαιδευσεις. Δινουν και πτυχια.

για να κάνης Handling στην Ελλάδα χρειάζονται ελάχιστα αγγλικά

Αυτο κι αν ειναι ανεκδοτο.(Δειξε μου πχ ενα loadsheet η ενα pax/cargo manifest στα Ελληνικα,και εγω θα αγορασω την ΟΑ!). Η γλωσσα της αεροποριας παγκοσμιως ειναι η Αγγλικη, αγαπητε. Και αυτο πιανει και τις υπηρεσιες εδαφους, ειδικα αυτες που εμπλεκονται με το αεροπλανο αυτο καθ'εαυτο. Μανικι,ε?

Εάν μου έλεγες πως είσαι πισταδώρος * ίσος * το πίστευα [ θέλουν καλά αγγλικά ] αλλά ΧΑΜ είμαι σίγουρος πως δεν είσαι.
Πράγματι η γλώσσα τις αεροπορίας είναι τα αγγλικά ,συμφωνώ, αλλά να κάνη ένας ΧΑΜ Handling στην Αιγαίου και να χρειάζεται καλά αγγλικά, μάλλον λίγο κουφό ακούγεται??
Και άντε ας πούμε πως ξέρει αγγλικά ,,μου λες πότε και που τα χρησιμοποιεί!! Στα τσάρτερ ????
Α ναι !!! νομίζω πως η Αιγαίου έχει 2-3 ξένους Κυβερνήτες{ τους ακούμε στο σκάνερ όταν προσγειώνονται ] που δεν ξέρουν ελληνικά, στους ΧΑΜ απευθύνονται μετά την προσγείωση για να ζητήσουν κάποιο εφόδιο, η στον πισταδώρο { αυτά στα γράφω γιατί είμαι δίπλα στα αεροπλάνα σας όταν πιάνουν στην πίστα και τα ξέρω από πρώτο χέρι }ας μην το μακρύνουμε άλλο το θέμα περί αγγλικών.
Έχω την αίσθηση πως είσαι νέο άτομο, και θα σου επαναλάβω για τρίτη φορά για το {σεμνότητα}με απλά λόγια, π.χ αν σου πούνε πήγαινε τις βαλίτσες με το τραχτεράκι από τον ιμάντα στο αεροπλάνο και μετά πάρε τη σκάλα για να φύγει το αεροπλάνο, τι έχεις κάνη ? έχεις κάνη αυτό για το οποίο πληρώνεσαι, έτσι απλά,, ‘σεμνά’
Η επειδή πήγες τις βαλίτσες και πήρες τη σκάλα συνέβαλλες στην ασφάλεια τις πτήσεις …ήμαρτον…
Για τα πτυχία που δίνει η Αιγαίου,,,,,,, ενώ η ΟΑ προσλαμβάνει πτυχιούχους Χειριστές Ανυψωτικών Μηχανημάτων με προϋπηρεσία και πάντα μέσω ΑΣΕΠ και τους αμείβει με υψηλές αποδοχές { φτάνουν και ξεπερνούν το μισθό ενός συγκυβερνήτη τις Αιγαίου] η Αιγαίου προσλαμβάνει πολλούς {όχι όλους} χωρείς πτυχία με πολλή χαμηλές αποδοχές, [ κορόιδο είναι αφού βρίσκει }τους κάνει βοηθούς και μετά από 2-3 χρόνια τους δίνει προϋπηρεσία και δίνουν εξετάσεις στο υπουργείο για το πτυχίο, κάτι παρόμοιο γίνετε και με τους Μηχανικούς σας έτσι δεν είναι ??
Φίλε μου ας μην προσπαθήσουμε να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα, δηλαδή μια μεγάλη εταιρία όπως η ΟΑ που δίδαξε αεροπορική παιδία και ιστορία, με μια εταιρία που μόλις άρχισε και έχει αβέβαιο μέλλων..

ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΤΟ EMOTICON ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ! ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΥΘΕΝΑ!

Ληξαν το θεμα απο'δω, καλη συνεχεια σε ολους...

Φίλε μου ας μην προσπαθήσουμε να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα, δηλαδή μια μεγάλη εταιρία όπως η ΟΑ που δίδαξε αεροπορική παιδία και ιστορία, με μια εταιρία που μόλις άρχισε και έχει αβέβαιο μέλλων..

Συγγνώμη που παρεμβαίνω ρε παιδιά, αλλά δεν αντεξα άλλο. Από μια ερώτηση για το τι θα γίνει με το handling της Α3 φτάσαμε σε προσωπική διένεξη ΟΑ-Α3 με αποκορύφωμα την παραπάνω πρόταση.

Συγγνώμη IRA, αλλά η ΟΑ ΕΙΧΕ ιστορία και δυστυχώς για πολλούς ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στην ΙΣΤΟΡΙΑ σύντομα, αλλά πίστεψέ με η Α3 έχει 8 χρόνια που άρχισε αλλά δυστυχώς για πολλούς έχει Πολύ μέλλον ακόμα. Αυτό αποδεικνύεται από τις αργές αλλά σταθερές κινήσεις της (ανανέωση στόλου, τεχνική βάση, άνοιγμα προορισμών, Αεροπορική Συμμαχία με έναν κολοσσό των αερομεταφορών (ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟ και μακάρι να γίνει full member).

Κι ανα ακόμα "βαράει" στ' αυτι΄αμε τις τιμές της, μη ξεχνάμε πως είναι ΙΔΙΩΤΙΚΗ επιχείρηση που ΔΕΝ πληρώνεται από 8.000.000 θύματα (δε βάζω τα παιδιά, τους μετανάστες και τους φοροδιαφεύγοντες) αλλά από τους πελάτες της.

Επειδή ακόμα ένα thread εξελίσσεται άσχημα (αρχίσαμε να το βλέπουμε και στα trip reports) καλό θα ήταν ό,τι έχετε να πείτε να το κάνετε μέσω ΠΜ.

Υ.Γ. Καμία σχέση (συγγενική, ερωτική, επαγγελματική :mrgreen: ) δεν έχω με τον 747 (μας ενώνει μόνο το facebook και η αγάπη για την αεροπορία, συνεπώς ΔΕΝ παίρνω το μέρος του ούτε και το δικό σου, καθόσον είμαι άσχετος με το αντικείμενο του handling

Εντάξει Flying Doc έχεις τις απόψεις σου και είναι σεβαστές, αλλά ατεκμηρίωτες
1} Για την ιστορία τις ΟΑ [δεν θα το σχολιάσω] αφήνω το σχολιασμό αν θέλουν σε άλλους που διαβάζουν τη σελίδα, , εγώ θα χρειαζόμουν πολλή μελάνι να γράψω για αυτό το θέμα, ίσως μια άλλη φορά να μιλήσουμε γ’αυτό.
2}Ανανέωση στόλου ---Ξέρεις γελάω με την αφέλεια μερικών που το λένε μάλιστα και δυνατά, { ανανεώσαμε τον στόλο μας } ποιον στόλο σας !! γιατί είχατε ποτέ στόλο? η Aerolan που μεταφέρει ταχυδρομείο είχε πιο πολλά αεροπλάνα,, απλά νοικιάσατε καινούργια αεροπλάνα και πληρώνετε κάθε μήνα ενοίκιο, αν κάποιο μήνα δεν πληρώσετε θα τα πάρουν πίσω και θα μείνετε με τα 2-3 734 και τα RJ που είχατε πριν την συγχώνευση.
3}Για την τιμή τον εισιτηρίων, σήμερα για να κάνη κάποιος Αθήνα –θεσ/νικη-Αθήνα με την Αιγαίου πρέπει να δουλεύει ένα δεκαπενθήμερο, άντε τώρα να μην έχει και ανταγωνιστή, οχ-οχ-οχ
4}Και κάτι από σοβαρή πηγή,,,, σε καμιά περίπτωση και καμιά κυβέρνηση δεν θα εμπιστευτεί την Αιγαίου να αντικαταστήσει τον εθνικό αερομεταφορέα , και για να μην ονειρεύονται, και αν ακόμη πουληθεί ΟΑ πάλι θα πετάει στον Ελληνικό χώρο, και πάλι θα έχει ανταγωνιστή η Αιγαίου, δεν υπάρχει περίπτωση να είναι μόνη τις.
5} Τεχνική βάση,, και εδώ έχω τις απόψεις μου, εντάξει έφτιαξε υπόστεγο { καλορίζικο} αφού την έδιωξε η ΟΑ από το δικός τις,, με τη μηχανικούς θα ξεκινήσει.. που θα βρει έμπειρους Έλληνες τεχνικούς όλων τον ειδικοτήτων για τα Airbus - θα φέρει ξένους,,- νομίζω πως έχει ήδη κάτι Γάλλους -,,είναι ακόμα πολλή μακρύς ο δρόμος που έχει να διανύσει η Αιγαίου μέχρι να γίνει πραγματική αεροπορική εταιρία.
6}Άνοιγμα καινούργιων προορισμών, σωστά, ότι απαξιωτικά υποχρεώνουν να αφήσει η ΟΑ το παίρνει η Αιγαίου, { Μόναχο - Λονδίνο}συμμαχία με τον Γερμανό κολοσσό, καλά ακούγεται, όσο θα έχουν συμφέροντα οι Γερμανοί θα είναι σύμμαχοι,, ας μην ξεχνάμε πως στην Γερμανία δεν είναι μόνο η Lufthansa έχει ένα σορό άλλες εταιρίες τις ξέρω μια-μια ,,και έχει ο καιρός γυρίσματα ειδικά τον τελευταίο καιρό με την οικονομική κρίση.
7} Για τα 8.000.0000 θύματα?????? είναι μια πονεμένη ιστορία που θα θέλαμε πολλές σελίδες να το αναλύσουμε.

ΥΓ
Φίλε μου δεν νομίζω πως τσακωνόμαστε κουβέντα κάνουμε και ο καθένας κόσμια λέει τις απόψεις του, άλλωστε αεροπορικό είναι το θέμα.
Κ’ εγώ αγαπώ την αεροπορία και μάλιστα έχω σαν χόμπι μετά την δουλειά τις on line πτήσεις.
Καλημέρα και να είσαι πάντα καλά.

Για την τιμή τον εισιτηρίων, σήμερα για να κάνη κάποιος Αθήνα –θεσ/νικη-Αθήνα με την Αιγαίου πρέπει να δουλεύει ένα δεκαπενθήμερο, άντε τώρα να μην έχει και ανταγωνιστή, οχ-οχ-οχ

H ημερομηνία είναι ΤΥΧΑΙΑ (έτσι για παράδειγμα την έβαλα) και οι ώρες είναι παραπλήσιες ώστε να μην πει κανείς για διαφορές. Τα στοιχεία είναι από τις online κρατήσεις και των δύο εταιριών.

AEGEAN

Πτήση
Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, Τρι, 20 Ιαν, 06:00, Πτήση A3101, Οικονομική
Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, Τετ, 21 Ιαν, 07:00, Πτήση A3510, Οικονομική EUR 156,48
Χρέωση συναλλαγής: EUR 6,00
Χρέωση συνολικού ποσού στην πιστωτική σας κάρτα:
EUR 162,48

OLYMPIC

Το δρομολόγιό σας
Ημερομηνία Αναχώρηση απο Αφιξη σε Πτήση Κατηγορία Θέσης
Τρι 20 Ιαν Θεσσαλονίκη
06:30 Αθήνα
07:25 OA901 Οικονομική με περιορισμούς
Τετ 21 Ιαν Αθήνα
06:55 Θεσσαλονίκη
07:50 OA902 Οικονομική με περιορισμούς
Ανάλυση τιμής
Επιβάτες Τιμή Τέλη & Φόροι Σύνολο
Ενήλικας x 1 EUR 80.00 EUR 82.48 EUR 162.48
Σύνολο EUR 162.48

Ως απλός, απλούστατος καταναλωτής έχοντας να πληρώσω ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΣΟ (μέχρι σέντσι το άτιμο), πετώντας περίπου την ίδια ώρα και με ΠΕΡΙΠΟΥ ΙΔΙΑ αεροσκάφη (RJ & 737 A3 vs 737 OA), γιατί να μην επιλέξω αυτήν που έχει τις λιγότερες πιθανότητες να μου την κάνει την κασκαρίκα με απεργίες, στάσεις εργασίας, καθυστερήσεις κλπ

Αλλά κι αν ακόμα, πες πως μεγαλοπιάνομαι βρε αδερφέ και θέλω τη χλίδα του Α320/321 voila:

AEGEAN
Πτήση
Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, Τρι, 20 Ιαν, 08:00, Πτήση A3105, Οικονομική
Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, Τετ, 21 Ιαν, 08:45, Πτήση A3110, Οικονομική EUR 189,48
Χρέωση συναλλαγής: EUR 6,00
Χρέωση συνολικού ποσού στην πιστωτική σας κάρτα:
EUR 195,48

OLYMPIC

Το δρομολόγιό σας
Ημερομηνία Αναχώρηση απο Αφιξη σε Πτήση Κατηγορία Θέσης
Τρι 20 Ιαν Θεσσαλονίκη
08:30 Αθήνα
09:25 OA903 Οικονομική με περιορισμούς
Τετ 21 Ιαν Αθήνα
09:00 Θεσσαλονίκη
10:05 OA904 Οικονομική με περιορισμούς
Ανάλυση τιμής
Επιβάτες Τιμή Τέλη & Φόροι Σύνολο
Ενήλικας x 1 EUR 100.00 EUR 82.48 EUR 182.48
Σύνολο EUR 182.48

Τα €13 της διαφοράς ΔΕΝ είναι σημαντικά, ούτε χρειάζεται να δουλέψω 15 μέρες για να τα βγάλω, οπότε η καραμέλα των τιμών πάει έλιωσε.

Δηλώνω υπεύθυνα ότι ποτέ ΔΕΝ είχα στόλο. Η φορολογική μου δήλωση στη διάθεσή όλων εδώ μέσα.

Όσο για τα νοικιασμένα της Α3, η HOLA πάει , ξεχάστηκε ? 400.000/μήνα/αεροσκάφος έγιναν memoires (γαλλιστί). Μια έρευνα στο google περί leased αεροσκαφών της ΟΑ & Α3 ή κατευθείαν στο http://www.rzjets.net :arrow: operators δίνει πολλά και καλά στοιχεία περί ενοικιασμένων αεροσκαφών.

Τέλος πάντων, για να μη μας το κλείσουν το θέμα μιας και παρεκτραπήκαμε από το αρχικό περί handling το λήγω εδώ μιας και τυχαία απάντησα την πρώτη φορά.

Σ' ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου έδωσες για διάλογο.

*Σωστών* πριν μας κλείσουν.
Νομίζω δικαιούμαι να κλείσω το θέμα, μιας και γώ το άνοιξα.
Δεν θα το σχολιάσω περισσότερο, έχτος απ’ αυτό,, δικό σου είναι.

{ Κι ανα ακόμα "βαράει" στ' αυτι΄αμε τις τιμές της,}

Και γώ σ' ευχαριστώ.
Καλό χειμώνα με ασφαλείς πτήσεις για όλες τις εταιρίες όπως και αν τις λένε.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.