Gulf Air Academy

• Thread starter Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

GP707

Moderator
Staff member
Περιοχή
LGAT, East Terminal
Website
www.flickr.com
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
AOA
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAT
Εδώ και αρκετό καιρό (πάνω από 2 χρόνια) δραστηριοποιείται στην Ελλάδα η Gulf Air Academy με έδρα στόλου το αεροδρόμιο Μεγάρων. Έχει φέρει κάποια νέα Cessna και έχει πάρει και κάποια ήδη υπάρχοντα που ήταν στα Μέγαρα. Πρόσφατα άνοιξε και τα γραφεία της στην Λ. Ποσειδώνος.
Από ότι καταλαβαίνω πρέπει να έχει σχέση με την Gulf Air (αν και στο site δεν είδα κάπου να το διευκρινίζει) και χρησιμοποιεί τα Μέγαρα για εκπαίδευση πιλότων, μηχανικών και αεροσυνοδών.
Παρακάτω είναι μερικά από τα αεροσκάφη της

Στα γραφεία της σχολής, επί της Ποσειδώνος στο Φάληρο υπάρχουν τα SX-AXD (μέχρι πρόσφατα στα Μέγαρα) & SX-AVS (μέχρι πρόσφατα στο Κολχικό Θεσσαλονίκης), χωρίς φτερά και front section, διαφημίζοντας τη σχολή μηχανικών της Gulf Air.

Σε χθεσινή επίσκεψη μου στο πεδίο προσγείωσης "Δήμητρα" στην Κωπαϊδα (του Παπαδόπουλου) ήταν παρατημένο στο γρασίδι ένα Piper 34 SX-GAA, της Gulf Air Academy. Σε ερώτηση μου στον Κο Παπαδόπουλο γι αυτό μου είπε ότι στις 7/8/2024 σε πτήση από Μέγαρα προσγειώθηκε χωρίς να κατεβάσει το σύστημα προσγείωσης και έχει μείνει εκεί από τότε με εμφανή τα σημάδια στους έλικες.