Heathrow Airport

  • Thread starter Thread starter thanOS
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Καλησπέρα σε όλους από Λονδίνο! :) Μια και έφτασα σήμερα και για άλλη μια φορά παρατήρησα το ίδιο "φαινόμενο" ήθελα να σας ρωτήσω. Είναι απλώς η ελλειπής μου στατιστική ή όντως οι αποπροσγειώσεις στο LHR κουνάνε αρκετά; Όχι κάτι συγκλονιστικό προφανώς, αλλά κατά μέσο όρο πολύ περισσότερο από κάθε άλλο μεγάλο αεροδρόμιο που έχει τύχει να πετάξω. Οπότε σκέφτηκα μήπως έχει σχέση με την τοποθεσία ή κάτι τέτοιο. Ή, από την άλλη, μήπως έχει να κάνει με τον φόρτο του αεροδρομίου που ελαχιστοποιεί τις αποστάσεις ανάμεσα στα αεροσκάφη, καθώς στην τελευταία μου απογείωση από εδώ φύγαμε πραγματικά τρέχοντας πίσω από ένα 747 και κοπανιόμασταν πάνω κάτω :mrgreen: Παίζει όντως κάτι τέτοιο ή απλώς είμαι άτυχος/τυχερός στις εκδρομές μου (όπως το πάρει κανείς :D);
 
Το δειγμα απο μεριας μου ειναι μικρο,αλλα στο ενα ταξιδι που εκανα,η προσγειωση ηταν μια χαρα,αλλα η απογειωση οντως κουνησε πολυ παραπανω απο το συνηθισμενο.
 
Δεν έχω προσγειωθεί Heathrow, αλλά η πιο bumpy προσγείωση που έχω κάνει ήταν στην Canberra και ο διπλανός μου (είχαμε πιάσει κουβέντα, νομίζω μου την έπεφτε ελαφρώς) μου είπε χαρακτηριστικά ότι το αεροδρόμιο έχει πολύ δυνατούς αέρηδες και είναι τυπικό.
Ήταν αρκετά πιο δυνατό από τις συνηθισμένες προσγειώσεις στο AIA (που ήδη είναι από τα πιο bumpy αεροδρόμια σύμφωνα με την εμπειρία μου).
 
Καλησπέρα σας,
Πετάω αύριο για Edinburgh μέσω Heathrow με Aegean και BMI και έχω layover περίπου έξι ώρες. Υπάρχει κάποιο καλό σημείο (όχι απαραίτητα εντός terminal) π.χ. viewing terrace για να περάσει ευχάριστα η ώρα? (Δεν είναι ανάγκη να είναι spotter-friendly, απλά να έχει καλή θέα). Στο Terminal 5, όπου, απ' ότι θυμάμαι από κάποιες φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί σε sites, μπορείς να δεις τα αεροσκάφη nose-to-nose μέσα από τη τζαμαρία, είναι αυτός ο χώρος προσβάσιμος σε όλους ή μόνο σε όσους αναχωρούν από εκεί?
Ευχαριστώ πολύ.
 
Το Τ5 δεν είναι το καλύτερο, υπαρχει ενα έξω απο το αεροδρομιο, στο Myrtle Avenue, πισω απο τον 27L. Είναι τέλεια! :great:
 
Το Myrtle Avenue είναι στην περιοχή του Hatton Cross στα ανατολικά του αεροδρομίου, και αξίζει περισσότερο όταν γίνονται προσγειώσεις στον 27L που τα αεροπλάνα περνούν αρκετά χαμηλά πάνω από τον δρόμο. Εκεί πας απευθείας με την Piccadilly Line και κατεβαίνεις Hatton Cross (1ος σταθμός από το Τ1-2-3 προς Cockfosters). Στην επιστροφή πάρε καλλίτερα τρένο με προορισμό το Τ5 για να πας απευθείας Τ1-2-3 και να μην κάνεις όλον τον κύκλο μέσω Τ4 όπου υπάρχει και αναμονή 6-8 λεπτά.

Καλό είναι και το Heathrow Academy στο Bath Road στην βόρεια πλευρά του αεροδρομίου, όπου υπάρχει στεγασμένη ταράτσα με θέα στον διάδρομο 27R/09L. Εκεί μπορείς να πας με τα τοπικά λεωφορεία από τον κεντρικό σταθμό λεωφορείων του Heathrow (γραμμές 105, 111, 140 και 285), και κατεβαίνεις στην στάση Bath Road. Παλιά εκεί υπήρχε και έκθεση με θέμα την λειτουργία του Heathrow και κατάστημα με διάφορα αναμνηστικά, όμως η έκθεση έκλεισε το 2010.
 
4μηνη δοκιμαστική ταυτόχρονη χρήση των 2 διαδρόμων του α/δ υπό κάποιες προϋποθέσεις
...the four-month trial will ease these restrictions, with BAA allowed to make use of both runways if an aircraft faces a wait of more than ten minutes to land, if the arrival or departure flight schedule is anticipated to run later than 30 minutes, or if 30 per cent of all flights are delayed by more than 15 minutes.

Dual-use will also be permitted during periods of high headwinds on approach, and following periods of disruption, for example after snowfall.
:arrow: http://www.businesstraveller.com/news/heathrow-launches-dual-use-runway-trial
 
Με την μεταφορά της OneWorld στο Τ3 στο προσεχές μέλλον, υπάρχει μια σκέψη, που υποστηρίζεται από την Aer Lingus, να συνδεθεί το Pier 4A του σημερινού Τ1 με το Τ3, με υπόγειο διάδρομο. Το Pier 4A είναι μια προκάτ κατασκευή με θέσεις στάθμευσης που εξυπηρετούνται με φυσσούνες, και τα αεροπλάνα σταθμεύουν με πρόσωπο νότια. Κυρίως είχε σχεδιαστεί για πτήσεις εσωτερικού και προς Ιρλανδία, και γι' αυτό δεν έχει σημεία ελέγχου διαβατηρίων. Τώρα με τα έργα, όταν σταθμεύει εκεί αεροπλάνο από άλλο μέρος, οι επιβάτες μεταφέρονται με λεωφορεία σε άλλο σημείο του Τ1, όπου υπάρχει immigration control.

Το Τ1 ως γνωστόν πρόκειται να κατεδαφιστεί το 2013, μόλις παραδοθεί το νέο Τ2, ώστε αυτό να επεκταθεί βορειότερα στον χώρο που καταλαμβάνει το Τ1. Ήδη έχει κατεδαφιστεί μέρος του παλιού Τ1 αλλά και ένα τμήμα της αρκετά καινούριας Europier. Όμως το Pier 4A δεν συμπίπτει χωροταξικά με το νέο Τ2, εάν δε κατεδαφιστεί τότε τα stands που εξυπηρετεί θα γίνουν remote stands, κάτι που δεν συνάδει με την γενική τάση στο Heathrow όπου προσπαθούν να υπάρχουν όσο περισσότερα contact stands με φυσσούνες γίνεται.

Με δεδομένη την χρήση του Pier 4A κυρίως για πτήσεις εσωτερικού και προς Ιρλανδία και με την επικείμενη μεταφορά της Aer Lingus στο Τ3 (και ίσως και της bmi British Midland που πρόκειται να αγοραστεί από την IAG άρα ίσως φύγει από την Star Alliance που είναι τώρα και πάει και αυτή στην OneWorld), η σκέψη αυτή έχει λογική καθώς είναι ένα έργο που δεν απαιτεί πολλές εργασίες, θα σημαίνει ότι το Pier 4A μπορεί να διατηρηθεί, και θα προσφέρει περισσότερα stands για αεροπλάνα στενής ατράκτου στο Τ3, που θα τα χρειαστεί. Το νέο Τ2 από την άλλη, με κεντρικό κτίριο ανάλογου μεγέθους με το Τ5 αλλά με λιγότερη χρήση από αεροπλάνα ευρείας ατράκτου, και ένα satellite, θα έχει επαρκείς θέσεις στάθμευσης, οπότε δεν θα έχει ανάγκη χρήσης του Pier 4A.
 
Προβλήματα εμφανίζει το LHR να υποστηρίξει επιβατική κίνηση για τόσα Α380, δύο εταιρείες επανεξετάζουν τα δρομολόγιά τους.
H Qantas προφασίζεται την χαμηλή πληρότητα 2 καλοκαιρινών (δικών μας) μηνών και διακόπτει τα δρομολόγια μέχρι το DXB. H QF10 MEL-DXB-LHR και η QF2 SYD-DXB-LHR θα διακόπτονται στο DXB, μέχρις στιγμής η εταιρεία ισχυρίζεται ότι τα δρομολόγια θα συνεχίσουν κανονικά μετά τους δύο μήνες.
Η Singapore προφασίζεται ότι χρειάζεται τα Α380 για Νέο Δελχί και Μουμπάι και σκέπτεται να αποσύρει από LHR.
Μέχρις στιγμής από τις 4 πτήσεις την ημέρα η SQ308 στις 09:05 και η SQ322 στις 23:30 διατηρούνται με τις άλλες δύο να γίνονται με Β77W.
H Malaysia μέχρις στιγμής δεν έχει ανακοινώσει κάτι για τις 2 καθημερινές της πτήσεις με Α380, καθώς και η Emirates με τις 5 καθημερινές της πτήσεις.
 
Top