Με την μεταφορά της OneWorld στο Τ3 στο προσεχές μέλλον, υπάρχει μια σκέψη, που υποστηρίζεται από την Aer Lingus, να συνδεθεί το Pier 4A του σημερινού Τ1 με το Τ3, με υπόγειο διάδρομο. Το Pier 4A είναι μια προκάτ κατασκευή με θέσεις στάθμευσης που εξυπηρετούνται με φυσσούνες, και τα αεροπλάνα σταθμεύουν με πρόσωπο νότια. Κυρίως είχε σχεδιαστεί για πτήσεις εσωτερικού και προς Ιρλανδία, και γι' αυτό δεν έχει σημεία ελέγχου διαβατηρίων. Τώρα με τα έργα, όταν σταθμεύει εκεί αεροπλάνο από άλλο μέρος, οι επιβάτες μεταφέρονται με λεωφορεία σε άλλο σημείο του Τ1, όπου υπάρχει immigration control.
Το Τ1 ως γνωστόν πρόκειται να κατεδαφιστεί το 2013, μόλις παραδοθεί το νέο Τ2, ώστε αυτό να επεκταθεί βορειότερα στον χώρο που καταλαμβάνει το Τ1. Ήδη έχει κατεδαφιστεί μέρος του παλιού Τ1 αλλά και ένα τμήμα της αρκετά καινούριας Europier. Όμως το Pier 4A δεν συμπίπτει χωροταξικά με το νέο Τ2, εάν δε κατεδαφιστεί τότε τα stands που εξυπηρετεί θα γίνουν remote stands, κάτι που δεν συνάδει με την γενική τάση στο Heathrow όπου προσπαθούν να υπάρχουν όσο περισσότερα contact stands με φυσσούνες γίνεται.
Με δεδομένη την χρήση του Pier 4A κυρίως για πτήσεις εσωτερικού και προς Ιρλανδία και με την επικείμενη μεταφορά της Aer Lingus στο Τ3 (και ίσως και της bmi British Midland που πρόκειται να αγοραστεί από την IAG άρα ίσως φύγει από την Star Alliance που είναι τώρα και πάει και αυτή στην OneWorld), η σκέψη αυτή έχει λογική καθώς είναι ένα έργο που δεν απαιτεί πολλές εργασίες, θα σημαίνει ότι το Pier 4A μπορεί να διατηρηθεί, και θα προσφέρει περισσότερα stands για αεροπλάνα στενής ατράκτου στο Τ3, που θα τα χρειαστεί. Το νέο Τ2 από την άλλη, με κεντρικό κτίριο ανάλογου μεγέθους με το Τ5 αλλά με λιγότερη χρήση από αεροπλάνα ευρείας ατράκτου, και ένα satellite, θα έχει επαρκείς θέσεις στάθμευσης, οπότε δεν θα έχει ανάγκη χρήσης του Pier 4A.