Hellas Airlines!

panos81c":27a6hdz8 said:
Όλοι κρίνονται από τον χρόνο... Η περιφερειακή διοίκηση της Μαγνησίας κάνει φιλότιμες προσπάθειες για να αναπτυχθεί ως επιβατικό το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, έχει έναν πολύ καλό αεροσταθμό για τα δεδομένα του, αλλά με 1-2 πτήσεις την ημέρα και αυτές μόνο το καλοκαίρι δεν βγαίνει. Μια εταιρεία που έχει την βάση της εκεί θα βοηθήσει αν πάει καλά.

Αντίθετα, η Αγχίαλος έχει προοπτική να λειτουργεί με καλό αριθμό επιβατών όλο τον χρόνο, εξυπηρετώντας χειμερινό τουρισμό προς το Πήλιο και όχι μόνο, καθώς βολεύει και για όλες τις πόλεις της Θεσσαλίας (Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λάρισσα, Καλαμπάκα).

Άντε να πω εντάξει η Μαγνησία θα έχει τουρισμό λόγο Πηλίου. Δεν νομίζω όμως πως το αεροδρόμιο της Αγχιάλου μπορεί να εξυπηρετήσει όλη τη Θεσσαλία (Τρίκαλα, Καρδίτσα). Άσε που θα υπάρχει ανταγωνισμός από το Μακεδονία που ως γνωστών απέχει 2 ωρες από το Βόλο και 1 από τη Λάρισσα (και το Αγχίαλος-Λάρισσα εδώ που τα λέμε μία ώρα απόσταση έχουν)
 
promytheus":1fa5h9ll said:
Η απέχθεια σας μάλλον έχει να κάνει με την ελληνική σημαία... Εγώ πάλι εύχομαι να πετύχει μόνο και μόνο για να μεταφέρει αυτή τη τεράστια ελληνική σημαία σε όσους πιο πολλούς προορισμούς γίνεται.

Τι το 'θελα αυτό το σχόλιο για τη σημαία; Στο τέλος θα βγω και ανθέλληνας :p

Πέραν της πλάκας, μία εταιρία που λέγεται Hellas Airlines είναι λογικό κι επόμενο πως θα χρησιμοποιεί χρώματα και σήματα που φέρνουν αμέσως στο νου την Ελλάδα. Ωστόσο, δε νομίζω πως η ελληνική σημαία ενδείκνυται για κάτι τέτοιο. Κακά τα ψέματα, το γεγονός πως στο μεγαλύτερο μέρος της αποτελείται από οριζόντιες γραμμές καθιστά δύσκολο το να αποτυπωθεί σ' ένα τριγωνικό σχήμα, όπως είναι το κάθετο σταθερό ενός αεροπλάνου. Ή, αν γίνει, το αποτέλεσμα κάθε άλλο παρά αισθητικά όμορφο είναι. Ίσως θα έδειχνε σαφώς πιο όμορφη η επισήμως καταργηθείσα αλλά ευρέως διαδεδομένη παλιά "στεριανή" σημαία, αυτή με το μεγάλο σταυρό στη μέση. Αυτή ναι, αποτυπώνεται σαφώς πιο όμορφα πάνω σ' ένα αεροσκάφος (αν και κάτι τέτοιο θα 'φερνε λίγο από Swiss). Ή, έστω, να επιλεγεί κάποιο σήμα του οποίου τα χρώματα και οι γραμμές να θυμίζουν άμεσα Ελλάδα. Το livery της BA δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα χρώματα της βρετανικής σημαίας, αυτό της Alitalia το ίδιο. Μη μιλήσω, βέβαια, για την Air France που χρησιμοποιεί μία "στυλιζαρισμένη" γαλλική σημαία. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι πως η κυματιστή ελληνική σημαία της Hellas Airlines δε μου άρεσε. Βέβαια, αυτό είναι καθαρά προσωπική μου άποψη, βασισμένη καθαρά πάνω στο υποκειμενικό αισθητικό μου κριτήριο, χωρίς τις παραμικρές πολιτικές/εθνικές προεκτάσεις.
 
Πετυχημένο λογότυπο είχε η Hellas Jet, με την στεριανή σημαία που λες κυμματιστή, κάθε μπλε τεταρτημόριο με άλλη απόχρωση του μπλε, και αντί για σταυρό είχε την καρικατούρα ενός αεροπλάνου. Η Hellenic Air από την άλλη χρησιμοποιήσε την τωρινή σημαία αλλά δεν καταλάμβανε ολόκληρη την ουρά, αφήνοντας κενό πάνω και κάτω, όπως κάνει και η Swiss.

Συμφωνώ ότι η Ελληνική σημαία ολόκληρη δεν "μπαίνει" καλά στην ουρά ενός αεροπλάνου.
 
Δεν ισχύει ότι και για την αμερικανική σημαία, δηλαδή το ότι όταν είναι ζωγραφισμένη/τυπωμένη/βαμμένη πάνω σε οτιδήποτε κινείται, θα πρέπει να είναι και αντικατοπτρισμένη αν χρειάζεται ωστε να συμβαδίζει με την κίνηση του οτιδήποτε πάνω στο οποίο είναι τυπωμένη/βαμμένη;
Το αεροπλάνο θα φαίνεται οτι κινείται προς τα εμπρός, και έτσι και ο κυματισμός της σημαίας θα έπρεπε να συμβαδίζει με την κίνηση του αεροπλάνου, αρα και ο σταυρός θα έπρεπε να είναι επάνω αριστερά...
 
Αυτο που εννοουμαι ειναι οτι επειδη το livery ειναι το brand καθε εταιριας σε καθε τομεα παγκοσμιως πρεπει να δειχνει φρεσκο και μοντερνο και να ακολουθει τις τασεις της εποχης , αλλωστε μην ειστε σιγουροι οτι ολοι ξερουν την Ελληνικη σημαια...
Να μην αρχισω να αναφερω εταιριες που εχουν η' αλλαζουν σε πιο αφαιρετικα--γραμμικα logo χωρις ισχνος σημαιας ουτε καν χρωματικα και ελεος οχι πια ολα μπλε---γαλαζιο---ασπρο...
ΑΛΛΩΣΤΕ ΧΑΖΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ EASYJET ΜΕ ΟΛΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ??????

Θα επανελθω αυριο με 2 παραδειγματα ;) ;) ;)
 
Προσωπικά δεν μ' αρέσει το livery, ωστόσο ας μην μπλέκουμε πατριωτισμούς & λοιπές έννοιες στο παιχνίδι. Διότι οι ιδιοκτήτες θα φανούν πατριώτες όχι αν κουβαλάνε μια όμορφα ή άσχημα ζωγραφισμένη σημαία στα αεροπλάνα τους, αλλά στο αν θα αποφασίσουν κι αυτοί να παίζουν με τους εργαζόμενους τους, με τους πελάτες τους και με την νοημοσύνη μας, όπως δεκάδες τωρινά και παλαιότερα παραδείγματα στον Ελληνικό αεροπορικό χώρο. Κατά τα λοιπά, ωραίες οι ζωγραφιές, όμως σοβαρό business plan είναι αυτό που θέλω να δω, ειδικά στις μέρες μας.
 
Το livery της εταιρίας θα πρέπει να είναι κάτι που να ξεχωρίζει την εταιρία από τις άλλες. Δεν λέω, ωραία η ελληνική σημαία αλλά δεν θα πετάξει και στο Κατμαντού για να κάνει την χώρα γνωστή! Θεωρώ ότι η φώτο με το αεροπλανάκι της εταιρίας είναι κάτι πρόχειρο. Δεν πιστεύω να είναι logo της εταιρίας η ελληνική σημαία! Το logo δεν είναι μόνο πάνω στο αεροπλάνο αλλά και σε δεκάδες πράγματα της εταιρίας, από χαρτοπετσέτες εως στολές! Δεν θα μου άρεσε παντού να βλέπω την ελληνική σημαία. Είπαμε πατριώτες...αλλά όχι και έτσι!
 
Εταιρία που το μόνο "site" που χρησιμοποιεί είναι το facebook, είναι όντος πολύ σοβαρή προσπάθεια.... Και μάλιστα η φωτογραφία του μοντέλου του livery της νέας εταιρίας, είναι με φόντο φωτογραφίες της εταιρίας ATLAS .... κοινώς άσχετο. Και στην πτήση θα προσφέρει προϊόντα Ολυμπος και λοιπά Θεσσαλικά Προϊόντα. (Άραγε προς ενίσχυση των τοπικών προϊόντων, μήπως στις αεροσυνοδούς συμπεριλαμβάνονται και οι γνωστές θεσσαλές νυκοκοιρές που πνίγουν την ανοία τους σε ομαδικές συνευρέσεις....). Χωρίς να είμαι καχύποπτος, μου φαίνεται μάλλον για πλάκα παρά για κάτι σοβαρό...
 
Αν και το livery δεν κάνει την αεροπορική (meaning ότι είμαστε εν αναμονή ενός έστω κ υποτυπώδους business plan), τo 2o artist's impression μ' αρέσει, λείπει κάτι τέτοιο απ' την εγχώρια ελληνική αεροπορική αγορά. Ωραίος :great:
 
Top