Hellenic Imperial Airways

• Thread starter Thread starter KOSTAS AGQ
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Σχετικά με την πτήση HT211 για Gatwick 3/7/2011 έχω να πω:

Την Πέμπτη 30/6/2011 η εταιρεία επικοινώνησε με τους επιβάτες και είπε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το αεροσκάφος δλδ δεν το παρέλαβαν στην ώρα του και αν θέλουμε να αλλάξουμε την πτήση για Παρασκευή 1/7 ή για Δευτέρα 4/7 όπου θα γίνουν κανονικά οι πτήσεις. Αφού τους είπαμε ότι δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα μας είπαν ότι θα κοιτάξουν να μας βάλουν σε άλλη πτήση (άλλης εταιρείας)

Την Παρασκευή (1/7) το απόγευμα μας ενημέρωσαν ότι η πτήση θα γίνει κανονικά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και θα είναι στην ώρα της!!! (σε δικό μου τηλεφώνημα είπαν πως θα υπάρξει μικρή καθυστέρηση αλλά θα το μάθουμε στο αεροδρόμιο...)

Σήμερα το πρωί στις 6.15 κάναμε check in και μας ενημέρωσαν ότι η πτήση θα γίνει με 2 ώρες καθυστέρηση δλδ στις 10.00. Η κάρτα επιβίβασης έλεγε ότι η πτήση θα γίνει 11.00 και Boarding time 10.15...

Στις 11 περίπου άρχισαν να ακούγονται διάφορα ότι θα έχει καθυστέρηση αλλά δεν ξέρουν πόσο κλπ... και λίγο αργότερα έσκασε το μεγάλο νέο... η πτήση θα γίνει στις 02.00 και όποιος θέλει μπορεί να ακυρώσει ή να πάει στο sofitel όπου θα μείνει μέχρι τις 12.00 το βράδυ... αρχικά έκαναν μια προσπάθεια να βρουν θέσεις σε άλλες πτήσεις όπου βρέθηκαν 5 και μετά από κλήρωση μεταξύ των επιβατών(!!!) βρέθηκαν οι 5 τυχεροί που ταξίδεψαν με swiss air μέσω Ζυρίχης...

Το τελικό σχέδιο ήταν να γίνει συγχώνευση των πτήσεων (από ότι είπε ο εκπρόσωπος της HIA) με την αυριανή πτήση όπου κάλεσαν τους επιβάτες να ταξιδέψουν 6 ώρες νωρίτερα δλδ στις 02.00 αντί για 08.00!! Πριν από μια ώρα περίπου (21.50) στον πίνακα των αναχωρήσεων υπήρχαν 2 πτήσεις, HT2111 & HT211A με ώρα αναχώρησης 02.00 το οποίο φαίνεται απίθανο μιας και το αεροσκάφος που (μάλλον) θα κάνει την πτήση θα έχει 50 λεπτά καθυστέρηση ερχόμενο από Κουβέιτ και θα προσγειωθεί 1.50...

Σε γενικές γραμμές η συμπεριφορά της εταιρείας ήταν και είναι απαράδεκτη και όπως οι ίδιοι είπαν ήταν ασύμφορο να πετάξει το αεροπλάνο με 28 επιβάτες και για αυτό ακύρωσαν την πτήση (αν και επίσημα την έδωσαν με καθυστέρηση για να αποφύγουν την αποζημίωση...)
red_fly9":uv562xan said:
Tελικα η φιλη μου που πετουσε 3 με 7/7 ATH-LGW-ATH την ενημερωσαν σημερα απο την Ηellenic οτι η πτηση δεν θα γινει (αν καταλαβε καλα... της ειπαν κατι σχετικα με το αεροσκαφος) και της μετεφεραν το εισητηριο της, για 4 με 8/7. Μαλλον το Α340 θα φτασει στην Αθηνα λιγο καθυστερημενα. Ευτυχως δεν της δημιουργει καποιο προβλημα με το επαγγελαμτικο ραντεβου που ειχε! Μπραβο τους παντως που ενημερωσαν τηλεφωνικα 3 μερες πριν!

Την επόμενη όμως σε όσους δεν άλλαξαν ημερομηνίες πήραν και ενημέρωσαν ότι τελικά θα γίνει κανονικά...

Σήμερα, την ενημέρωσαν ότι τελικά δεν θα πετάξει στις 08.00 αλλά στις 02.00?

Τη φιλη μου την ενημερωσαν τηλεφωνικα χθες Σαββατο στις 15:05 το μεσημερι, για την αναχωτηση των 02:00

το περίεργο είναι πως ενημέρωσαν όπως λες το Σάββατο για την αλλαγή στην πτήση της Δευτέρας και δεν ενημέρωσαν κανέναν για την πτήση της Κυριακής αλλά και αυτή την ώρα στο Ελ. Βενιζέλος δεν ξέρει κανείς αν θα φύγει η πτήση... και ούτε στην προγραμματισμένες αφίξεις στο Gatwick την εμφανίζει...

Την φιλη μου την ενημερωσαν την Πεμπτη το απογευμα 30/6 (αν δεις και το ποστ μου, το εχω ποσταρει Πεμπτη βραδυ)
οτι δεν θα πεταξει Κυριακη πρωι 3/7 στις 08:00 και θα πετουσε τελικα Δευτερα 4/7 στις 8:00 αρχικα και χτες Σαββατο την πηραν παλι τηλεφωνο και της ειπαν οτι η νεα ωρα αναχωρησης για τις 4/7 θα ειναι πλεον 02:00!
Ιδη την ενημερωσα για την πιθανη καθυστερηση αναχωρησης λογω Κουβειτ που εγραψες!
Σου μεταφερω ακριβως το ιστορικο μια και η φιλη μου ειναι λιγο απειρη με τα ταξιδιωτικα...

Άκρη δεν πρόκειται να βγάζουμε γιατί ΟΛΟΙ ΟΙ φωστήρες στελεχώνουν τις εταιρείες μας. Σήμερα Δευτέρα 4/6/11 ο ΑΙΑ στον on line departure πίνακα δεν εμφανίζει καθόλου την πτήση προς LGW που θα έφευγε στις 02:00 οπότε φαντάζεσαι ότι η πτήση ακυρώθηκε ή ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Στον πίνακα LGW στον on line arrival φαίνεται ότι η πτήση προσγειώθηκε στις 04:56. Άρα τώρα τα α/φ της ΗΤ γίνανε φαντάσματα…… :twisted: .
Αν ξέραμε τι μας γίνεται θα είμαστε καλύτερα.

http://www.gatwickairport.com/flights/arrivals/
http://www.aia.gr/currentflights.asp?la ... c&limit=20

H πτήση που εφυγε ξημερωματα 4/7 στις 03.00 τελικα αντι στις 02.00 οπως εδειχνε ο πινακας του ΑΙΑ απο χτες το μεσημερι,
επιστρεφει σημερα απο Gatwick στις 11:25
http://www.aia.gr/currentflights.asp?la ... c&limit=20

Ας ελπίσουμε να ήταν μια μικρή παραφωνία και οι πτήσεις απο δω και πέρα να συνεχιστούν ως έχει το πρόγραμμα. :wall:

Λέτε να στράβωσε τίποτα με τα 340;
Γιατί μία φίλη μου που δουλεύει εκεί μου είπε ότι θα πετάνε μόνο Δευτέρα και Παρασκευή στο JFK μέχρι τέλος της σεζόν. Και τις μέρες αυτές με τα 742...
Βέβαια και αυτή μου είπε ότι δεν μπορεί να είναι 100% σίγουρη για το τι θα γίνει τελικά...

Μακαρι να μην γινει, αν και με οσα εχουμε ακουσει/διαβασει για αυτην την εταιρια στο τελος δεν ξερεις τι να πρωτοπιστεψεις...

Βεβαια γενικα, στα 24 χρονια μου, εχω μαθει τα διαφορα μου παν/του παν/ακουσα/μπορει/δεν ειμαι 100% να μην τα περνω στα σοβαρα και να τα φιλτραρω πριν κατασταλαξω...

Καλησπέρα,

Μετά από όσα διάβασα και έψαξα πήρα τελικά πριν 3 εβδομάδες την απόφαση και έκλεισα εισητήρια με την εν λόγω εταιρία... για jfk αυτήν την Παρασκευή. Όταν τα έκλεισα με διαβεβαίωσαν ότι οι πτήσεις γίνονται με τα Airbus 340. Από ότι βλέπω τελικά όμως θα γίνει με Boeing. Από συγγενικό μου πρόσωπο που δουλεύει στο αεροδρόμιο, ξέρω ότι τα αεροσκάφη αυτά είναι πολύ παλιά και όχι καλοδιατηρημένα. Δεν έχω τις γνώσεις που έχετε οι περισσότεροι στο φόρουμ σχετικά με τα αεροπλάνα, αλλά προσωπικά φοβάμαι να ταξιδέψω 11 ώρες με τα boeing αυτά. Γνωρίζετε αν μπορώ να κάνω κάτι; Τι δικαιώματα έχω σαν πελάτης; Πρέπει να φύγω την Παρασκευή για Αμερική αλλά ... επίσης θέλω να φτασω σώος...