Hellenic Imperial Airways

Εννοείς ρυμούλκηση, όχι τροχοδρόμηση.
 
Ερωτηση. Τις προαλλες που περνουσα απο το αεροδρομιο παρατησα το relic της HIA οτι σαν να εχει κουνηθει εκει στο σταντ. Λες και ειναι λιγο offset into the gate. Ισχυει ή μου φανηκε?
 
Καλησπέρα SkyHawk.
Καλά το είδες το 742 της HIA εκτός θέσης. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα εκείνων των ημερών και κυρίως οι θυελλώδεις άνεμοι κατάφεραν να μετακινήσουν τον ριναίο κατά 5 περίπου μέτρα προς τα δυτικά. Το επανέφεραν δύσκολα πάλι πριν 1 εβδομάδα περίπου.
 
Το SX-TID εθεάθη δίπλα από το μεγάλο υπόστεγο της ΟΑ στο χώμα. Ανάδοχος, υποθέτω η Tefal, η Fissler ή κάποια εταιρεία που φτιάχνει μπρίκια. Κρίμα... :|
 
Τίποτα τέτοιο. Απλα εκει που ηταν, έπιανε χρήσιμες θεσεις αεροσκαφων. Τωρα δεν τις πιάνει :D
 
Ευτυχώς γιατι θα ήταν κρίμα. Thanks for info seven4seven! ;)
 
ποια ειναι η κατασταση του 747 της ΙΜΠΕΡΙΑΛ στο αεροδρομιο? ειναι σε preservation απο τοτε που σταματησε να πεταει? Ποιοι ειναι οι ιδιοκτητες? γιατι δεν πουλιεται τοσον καιρο? φανταζομαι οτι η αξια του θα ειναι μουσειακου επιπεδου, αλλα βεβαια αν ειναι σε καλη κατασταση μπορει να το βγαλουν στην αγορα. θ απρεπει να εχουν αρχεια προφανως συντηρησης. ξερει κανεις?
 
Τα 747 της HT έχουν αναχωρήσει εδώ και αρκετά χρόνια.
 
Μα υπαρχει ενα παρκαρισμενο στον ΑΙΑ. Το SX-TDI η TID ....δεν θυμαμε...για αυτο λεω.
 
Last edited by a moderator:
Τα 747 της HT έχουν αναχωρήσει εδώ και αρκετά χρόνια.
Το SX-TID είναι παρκαρισμένο μεταξύ κτ. 57 (υπόστεγο Aegean) και κτ. 56 (πρώην υπόστεγο ΟΑ) στον ΑΙΑ εδώ και πολλά χρόνια.

@Patrick , Για preservation έχω πολλές αμφιβολίες. Μπορεί κάποια στιγμή να μπήκε όντως σε preservation, αλλά αν κρίνω από το γεγονός ότι τα καλύματα (κινητήρων κλπ) τα έχει πάρει ο αέρας εδώ και καιρό και δεν τα απεκατέστησε ποτέ κανείς, συμπεραίνω ότι πλέον δεν το παρακολουθεί κανείς. Η εξωτερική του κατάσταση πάντως είναι πολύ καλύτερη από το 747 της ΟΑ στο Ελληνικό.

Για το ιδιοκτησιακό, είχε ακουστεί πριν από χρόνια ότι είχε περιέλθει με κάποιο τρόπο στους εργαζόμενους της ΗΙΑ και έγινε μία προσπάθεια πώλησης, χωρίς αποτέλεσμα (το τίμημα που είχε ακουστεί ήταν $500.000, δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω).
 
Top