Hellenic Imperial Airways

Αν πράγματι περιήλθε στην ιδιοκτησία των πρώην εργαζόμενων γιατί το κρατάνε και δεν το εκποιούν? Τέλη στάθμευσης στον ΑΙΑ δεν πληρώνουν? Μήπως ετοιμάζεται και άλλο Μουσείο?
 
Το SX-TID είναι παρκαρισμένο μεταξύ κτ. 57 (υπόστεγο Aegean) και κτ. 56 (πρώην υπόστεγο ΟΑ) στον ΑΙΑ εδώ και πολλά χρόνια.
Και να σκεφτεί κανείς, ότι το είχα επισκεφθεί σε ένα Open Day του ΑΙΑ, παρ' όλα αυτά το είχα εντελώς ξεχάσει.
 
Κριμα, θα μπορουσε να ειχει πουληθει πριν πολλα χρονια ισως. Σημερα η αξια των -200 ισως ειναι και αρνητικη να πει κανεις. Μαλιστα εαν δεν υπαρχει preservation, για πολλα χρονια, οικονομικα ειναι ανυπαρκτο ισως. Ευχομαι να μην δουμε και αλλα τετοια στο αμεσο μελλον με την κριση και τον ιο.
 
Last edited by a moderator:
Γνωρίζει κάποιος με ακρίβεια ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του SX-TID? Πρώην εργαζόμενοι? ο AIA μετά από τόσο χρόνια?
 
Όποιος και αν είναι ο ιδιοκτήτης αυτού του α/φους καθώς και κάποιων άλλων που βρίσκονται στα Ελληνικά αεροδρόμια κακώς παραμένουν έτσι και δεν εκποιούνται. Κάποια χρήματα θα πάρουν οι ιδιοκτήτες των και τα αεροδρόμια θα αδειάσουν.
 
Στη Wikipedia λέει (χωρίς πηγή βέβαια, οπότε δεν είναι σίγουρο) ότι το 2015 πουλήθηκε μαζί με το SX-TIC στην PIA αλλά για κάποιο λόγο βρέθηκε στην Τεχεράνη (και το πήρε η Iran Air) όπως πήγαινε για Καράτσι, ενώ το TID «ξεχάστηκε» στην Αθήνα. Θα είναι πολύ μπλεγμένο νομικά πιστεύω
 
  • Like
Reactions: SGM
Top