Hellenic Imperial Airways

• Thread starter Thread starter KOSTAS AGQ
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Αφού μάθαμε και μερικές νέες λέξεις ας επιστέψουμε πάλι στις δικές μας (ελληνικές) λέξεις.

@majic
Επειδή ξέρεις ελληνικά, γράψε και ελληνικά και όχι αγγλικά. Το επόμενο αγγλικό ποστ εδώ θα το σβήσω. :shock:

Loipon paidia..piga xthes prwti mera ekpaideusi k den m arese katholou..-gia H.I.A milaw-
Tha kanei mono uperatladikes ptiseis k tha menoume suxna ekswteriko gia mines k tha kanei apo ekei ptiseis..Den kseroun akoma gia ptiseis k genika den kseroun ti tous ginetai ekei mesa ap oti katalava..
Kanoun akoma interview k aporw why..autoi frodizoun gia ti sela xwris to gaidaro..eleos!! :?
k fusika pira tin apofasi na min ksanapaw k na vrw kati pio aksiopisto k pio stathero...

aapiti tina ego perasa apo sinedefksi tin pemti pu mas perase. piran mia fili mu ke afti ipe krivos ta idia. idios gia to mathima tis meteorologias. i alithia ine oti odos den kserun ti tus ginete ke gia mistho akoma den kserun poso tha dinun apo oti lene i plirofories mu. telika iste to b or c taksi ?

Eimai sto tmima b..
Padws me 2-3 kopels apo to tmima pou ta sizitagame kataliksame frikariesmenes..k autes den kseroun ti tha kanoun..egw padws den ksanapaw..k ase pou akousa oti o misthos einai ligo pio panw apo to vasiko :evil: ..
k nai sto mathima metewrologias koimomoun orthia..
alla s lew pws oti k na rwtousame den pairname stadar apadisi..dld anti na mas eksigisoun pws tha exoun ta pragmata k meta na apofasisoume ti na kanoume to aditheto..k gia fadasou na s poune pigaine na meineis 3 mines pakistan...mercy!!! :shock:
k theloun k polles iatrikes eksetaseis sun den kserw k gw posa emvolia tha kanoun autoi pou tha ksekinisoun....-an pote ksekinisoun..-

tis eksetasis tha tis plirosete esis etsi mu ipe i fili mu. oso afora ti meteorologia o tipos pu sas ekane den miluse kala aglika ke den ton katalavenes. ke rotao ego sti sinedefksi pos ixe tin apetisi na milas apsoa aglika? emena mu tin ipe giati ixa aglik profora eleos!!! ilikrina den me ediaferun ta xrimata to mono pu thelo ine na petao me opi. o kostos ke an ine

den akousa kati tetoio gia tis eksetaseis..polles anakrivies ap oti vlepw..anaksiopistia..
nai o tupos stin meteorologia itan kaloulis mwre alla ta agglika t ligo kapws.. :D
Tespa,k gw thelw na petaw alla oxi k etsi..protimw kati pio stathero k pio aksiopisto k to vradu na eimai spitaki m k oxi apo dw k apo kei les k den exw tpt allo sti zwi mou..ase pou ta uperatladika epivarinoun para polu tin ugeia..edw ena cabin crew member stin O.A tha petaksei 1 uperatladiko to 2mino k an...k den me siginei i idea na eimai 10 k 15 wres mesa se ena A/C...
Kali arxi an se paroun padws!!

Μήπως θα σας ήταν εύκολο να γράφετε ελληνικά; Έχω κουραστεί αφάνταστα να διαβάζω τα "mu" "ke" "ipe" "padws" και να προσπαθώ να τα αποκωδικοποιήσω. Λίγο σεβασμός κορίτσια στα ματάκια μας. :wink:

Και για να μη λέτε ότι δεν ξέρετε πως, εδώ υπάρχει ένα addon για Firefox (embedded μέχρι Firefox 2, για το 3 δεν υπάρχει ακόμα update :evil:), ενώ εδώ, για όσους έχουνε την όρεξη να είναι θύματα της Microjunk και του IE, το οποιο δεν δέχεται addons) άλλο ένα transform link! Λειτουργεί και με FF!

8)

Μας συνεπήρε το κουτσομπολιό Ακη...Ζητάμε συγγνώμη.. :oops:

Tina":2inampcc said:
Loipon paidia..piga xthes prwti mera ekpaideusi k den m arese katholou..-gia H.I.A milaw-
Tha kanei mono uperatladikes ptiseis k tha menoume suxna ekswteriko gia mines k tha kanei apo ekei ptiseis..Den kseroun akoma gia ptiseis k genika den kseroun ti tous ginetai ekei mesa ap oti katalava..
Kanoun akoma interview k aporw why..autoi frodizoun gia ti sela xwris to gaidaro..eleos!! :?
k fusika pira tin apofasi na min ksanapaw k na vrw kati pio aksiopisto k pio stathero...

Λοιπόν αγαπητά μέλη του φόρουμ είμαι ένας από τους άνδρες που έκανα αίτηση για να να εκπαιδευτώ ως υποψήφιος Ιπτάμενος Φροντιστής και γιατί όχι και να εργαστώ στην HELLAS IMPERIAL άν διαπίστωνα από την συνέντευξη ότι οι συνθήκες ήταν ιδανικές, είμαι ένας άνθρωπος που προτιμώ να σχηματίζω άποψη για μια εταιρεία βασιζόμενος σε αυτά που βλέπω από κοντά και όχι σε αυτά που ακούω.
Όταν ειδοποιήθηκα για συνέντευξη μια Πέμπτη αρχές του Φεβρουαρίου δεν σχημάτισα και την καλύτερη εντύπωση για την οργάνωση της εταιρείας γιατί μένω Ηράκλειο Κρήτης (κάτι που αναφέρετε στο Βιογραφικό μου) και το τηλεφώνημα έγινε Τρίτη αργά το μεσημέρι!!!!.....με λίγα λόγια έπρεπε να πάρω άδεια από την εταιρεία που εργαζόμουν τελευταία στιγμή και να τρέξω να βρω εισιτήρια για να πετάξω Αθήνα.
Εδώ και βδομάδες διαβάζω αυτά που γράφονται για την συγκεκριμένη εταιρεία και αποφάσισα να πω και εγώ την γνώμη μου.
Διάβασα σε παλιότερα πόστ ότι οι υπάλληλοι της εταιρείας έχουν υφάκι και ότι είναι αγενέστατοι, εγώ προσωπικά παιδιά δεν διαπίστωσα κάτι τέτοιο....πήγα στην συνέντευξη με κουστούμι με πολύ καλή διάθεση και με ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπο μου και εισέπραξα το ίδιο από τους εργαζόμενους της εταιρείας.
Πολλές φορές αν εμείς οι ίδιοι πηγαίνουμε με υφάκι σε συνέντευξη η είμαστε λίγο άκομψοι η απότομοι τότε δεχόμαστε και την ανάλογη συμπεριφορά.
Διάβασα μια κοπέλα πριν κάτι μήνες να γράφει ότι τα γραφεία της εταιρείας είναι μια τρύπα και να τα χλευάζει σαν εργασιακό χώρο, και πάλι εγώ δεν διαπίστωσα κάτι τέτοιο ....τα γραφεία τους είναι συμπαθητικά και μπορεί να μην είναι ίσως χλιδάτα αλλά σίγουρα το γραφείο δεν κάνει την εταιρεία αλλά οι υπάλληλοι :!:
Διάβασα το πόστ ενός αγοριού που επιλέχτηκε από την εταιρεία για να ξεκινήσει εκπαίδευση σαν ιπτάμενος φροντιστής και το τι έλεγε το στόμα του δεν περιγράφετε προσπαθώντας να υποστηρίξει την εταιρεία και την πιθανή επιλογή και πρόσληψη του.
Εγώ του συγκεκριμένου αγοριού θα του ευχηθώ καλή καριέρα και επιτυχία και θα του δώσω την συμβουλή να προσέχει τι λέει και να σκέφτεται πριν μιλήσει διότι ένας Ιπτάμενος Φροντιστής πρέπει να είναι πάντα ευγενικός, υπομονετικός, να συγκρατεί τα νεύρα του και να ξέρει να χειρίζεται το λόγο απέναντι σε τρίτους όταν θέλει να υποστηρίξει την απόψη του - αν δεν το καταφέρει αυτό γρήγορα θα βρεθεί έξω από τον χώρο και άνεργος.
Αν εγώ σαν εξεταστής είχα έναν υποψήφιο απέναντι μου με τέτοιο υφάκι θα τον είχα κόψει στην στιγμή.....η επιτυχία μιας αεροπορικής εταιρείας εξαρτάτε κατά πολύ και από την επιλογή του προσωπικού της!!!!, εύχομαι ο κύριος Βassam Zokha να έκανε καλύτερες επιλογές προσωπικού στο μέλλον :wink:
Τώρα σχετικά με την συνέντευξη έχω να πω ότι αν και κατάλαβα από την συμπεριφορά των εξεταστών ότι συγκέντρωνα τα προσόντα για να εργαστώ στην εταιρεία απάντησα στον κύριο Βassam και την συμπαθέστατη κυρία που καθόνταν σαν εξετάστρια δίπλα του ότι δεν ενδιαφέρομαι να εργαστώ στην εταιρεία τους απο την στιγμή που ο μισθός ήταν μόνο 800 ευρώ και έπρεπε να ζήσω και να νοικιάσω διαμέρισμα στην Αθήνα το οποίο αργότερα θα πλήρωνα και θα το είχα κλειστό καθότι θα έπαιρνα τρίμηνες αποσπάσεις σε άλλες βάσεις εκτός Αθήνας καθότι η εταιρεία θα με έστελνε μια Αφρική και απο εδώ και απο εκεί.
Αυτό εγώ δεν το θεωρώ και ότι ιδανικότερο, σίγουρα αν είχα δικό μου σπίτι στην Αθήνα τότε θα το έβλεπα σαν μια περιπέτεια και θα το έκανα δεν θα το συμβούλευα όμως σε παιδιά που δεν έχουν σαν βάση την Αθήνα αλλά μένουν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Το γεγονός ότι η εταιρία κάνει υπερατλαντικές πτήσεις μπορεί να κρύβει αρκετή κούραση για τα παιδιά που θα εργάζονται σαν capin crew αλλά σίγουρα είναι θετικό να συγκεντρώνεις αρκετές ώρες πτήσεις στο ενεργητικό σου και σίγουρα αποκτάς πιο μεγάλη εμπειρία κάτι που θα σου ανοίξει ίσως πόρτες σε άλλες αεροπορικές εταιρείες στο μέλλον.
Κάτι που δεν μου έκανε καλή εντύπωση ήταν η εκπαίδευση που δεν πληρώνεται και ότι η πρόσληψη θα γίνει αφού ολοκληρώσεις την εκπαίδευση (γνωρίζω ότι πολλές εταιρείες το κάνουν αυτό αλλά προσωπικά το θεωρώ λάθος) ....δηλαδή χάσε ένα μήνα και σταμάτα να ψάχνεις για δουλειά και αλλού, κάνε την εκπαίδευση η οποία θα ξεκινήσει κάποτε όταν και εφόσον οργανωθούμε και όταν την ολοκληρώσεις θα σου κάνουμε πρόσληψη αν και εφόσον δεν έχουμε αλλάξει γνώμη!.
Δηλαδή οι άλλες εταιρείες όπως η Αegean και η Εurocypria που σε πληρώνουν κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης είναι ηλίθιες και εμείς οι έξυπνοι?
Διαπίστωσα και άλλα πολλά στην διάρκεια της συνέντευξης και σχημάτισα την προσωπική άποψη ότι η εταιρεία θα αργήσει να οργανωθεί και να ξεκινήσει πτήσεις και μάλλον πολλά παιδιά που επιλέχτηκαν και έχουν άμεση ανάγκη για δουλειά θα απογοητευτούν και θα αποχωρήσουν....ίσως και αυτός είναι ο λόγος που η εταιρεία κάνει ακόμα συνεντεύξεις - δεν είναι χαζοί και γνωρίζουν πολύ καλά τι κάνουν!
Πάντως όσα παιδιά έχουν πραγματικό μεράκι να γίνουν ιπτάμενοι φροντιστές και δεν πιέζονται οικονομικά τότε ας παραμείνουν γιατί θεωρώ ότι η εταιρεία θα πετάξει στο μέλλον....ίσως να αργήσει αλλά θα γίνει αυτό.
Δεν γνωρίζω αν θα πετύχει εδώ στην Ελλάδα και είναι νωρίς για να σχηματίσουμε σίγουρη γνώμη αλλά αν τα καταφέρει και οργανωθεί θα είναι ευχάριστο να υπάρξει και μια καινούργια εταιρεία στο χώρο.
Και θα πω στα παιδιά που κόπηκαν και δεν πέρασαν σε interviews να μην απογοητεύονται και να μην το βάζουν κάτω αν πραγματικά θέλουν να εργαστούν στο χώρο και ότι ευκαιρίες ανοίγονται πολλές αν πιστεύουμε στον εαυτό μας και φροντίζουμε να γινόμαστε όλο και καλύτεροι.
Εγώ για παράδειγμα μπορεί να απέρριψα την Imperial και να κόπηκα από μια άλλη αεροπορική εταιρεία που ήθελα να μπω καθότι είχα να ανταγωνιστώ παιδιά που ήταν ήδη έμπειροι ιπτάμενοι φροντιστές αλλά βρήκα κάτι εξίσου καλό στον τουριστικό χώρο και θα εργαστώ εκεί σύντομα. Επειδή έχω πραγματικά το μεράκι να εργαστώ σαν Ιπτάμενος Φροντιστής θα ξανακάνω μια προσπάθεια του χρόνου και αν πετύχει έχει καλώς αν όχι δεν χάλασε και ο κόσμος!
Συγνώμη αν κούρασα με το μεγάλο πόστ μου αλλά ήθελα να πω την άποψη μου για κάποια πόστ που διάβασα το τελευταίο δίμηνο για την συγκεκριμένη εταιρεία.
Ας μην βιαζόμαστε και ας μην κρίνουμε απο τώρα - ο χρόνος θα δείξει αν η συγκεκριμένη εταιρεία θα πετύχει και όσα παιδιά κόπηκαν στα interviews ας μην στεναχωριούνται η να γίνονται πικρόχολα απέναντι στην εταιρεία αυτή η οποιαδήποτε άλλη αλλά να ξέρουν ότι όλα συμβαίνουν σε αυτή την ζωή γίνονται για κάποιο λόγο!!! :wink: :D