HELSINKI

Belavia":149xjjuu said:
...Συμφωνώ με τον fotis οι Εσθονικές αερογραμμές πολύ καλές και ποιο καλό το αεροδρόμιό τους. Κοντά στην πόλη, λειτουργικό αλλά κρίμα ανεκμετάλλευτο. Τους πετσοκόβουν οι Λετονοί με την airBaltic...
Δεν ανάφερα κάτι για τις εσθονικές αερογραμμές. Εμείς είχαμε πάει με Lufthansa μέσω Φραγκφούρτης.
Επίσης, δε θα έλεγα ότι με ενθουσίασε το αεροδρόμιό τους. Όχι ότι είναι κακό, αλλά είναι μικρό και βαρετό.
 
Το Ελσίνκι είναι μια σχετικά μικρή όμορφη πρωτεύουσα καλή για ένα relax το PSK. Καλή εκδρομή ανατολικά τις "φινλαδικης" πρωτεύουσας είναι το Poorvo μια ώρα με το πούλμαν.Οι Φινλανδοί είναι ευγενικοί και εξυπηρετικοί όχι σαν τους Γάλλους.Δεν πολυπιστεύω ότι θα ξαναπάω αλλα όσοι δεν την έχουν επισκεφτεί μπορούν να του δώσουν μια ευκαιρία σε συνδυασμό με ένα ταξίδι στο Ταλλίν-Riga και....Αγια Πετρούπολη.Στην πατρίδα μας υπάρχουν σχετικes δυσκολίες να πάει κανεις στη Ρωσία αλλα από την Φινλανδία μπορεί να πάει κανεις χωρίς βίζα αν και δεν κατάλαβα αν ισχύει μονο για τους Φινλανδούς. Αξίζει μια επίσκεψη το νησί απέναντι από το λιμάνι 15 λεπτά και 3,80 το gigainela κύριος το καλοκαίρι.

http://www.zetor.net/
http://www.lappires.com/

Καλή ιδέα είναι και το Bar στο ξενοδοχείο ΤΟRNI-SOKOS στον 14 όροφο όπου έχει κανεις και την καλύτερη θεα στο Ελσίνκι.Πολύ μικρό και πολύ νεανικό. :D
 
Ξεθάβω αυτό το θέμα για να ρωτήσω αν έχει πάει κανείς στο Αεροπορικό Μουσείο της Φιλανδίας που είναι κοντά στο αεροδρόμιο...
http://www.ilmailumuseo.fi/index.php?page=home-eng
Αξίζει να πας; Υπάρχει κάτι άλλο ενδιαφέρον (από αεροπορικής άποψης) στο Ελσίνκι;
 
Αν πήγαινες ένα χρόνο πριν, μπορούσες να πετάξεις στο αρχιπέλαγος Αχβενανμάα με την εξωτική Air Åland. Τώρα πια, οι πτήσεις της εκτελούνται από τη σουηδική NextJet.

Επίσης, μπορείς να κάνεις και ένα Tallinn με την Finncom (για λογαριασμό της Finnair) ή την Goldenair Flyg (για λογαριασμό της Blue1/SAS).

Λέω εγώ τώρα...
 
καλημέρα..
ενδιαφέρομαι πολύ να πάω για μετπτυχιακό στην πληροφορική στην φιλανδια αλλά με τρομάζει ταυτόχρονα γιατί μπορεί να μείνω κιόλας εκεί αν όλα πάνε καλά...
θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα...
1*ισχύει ότι έχει τόόόόόόόσο κρύο??
2*το επίπεδο σπουδών είναι τόσο αυξημένο??θα μπορέσω να τους παρακολουθήσω η θα έχω πρόβλημα??
3*υπάρχουν ελληνικές ομάδες-μετανάστες εκεί??άνθρωποι που θα μπορούν να με βοηθήσουν να ενταχθώ και να έχω μια παρέα??
4*θα μπορέσω να βρω δουλειά μόνιμη ή μερικής απασχόλησης μαζί με τις σπουδές μου??
5*έχει μόνο ωραίες φιλανδέζες ή και φιλανδούς??χιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχι (ελπίζω να μην είναι όλοι ξανθοι)
6*είναι αρκετά ακριβή η ζωή εκεί??Σε σχέση με κάποιο μισθό τουλάχιστον είναι ανάλογα ή όπως στην ελλάδα που δεν σου μένει τίποτα για να χαρείς??θα μπορέσω να μαζέψω κάποια λεφτά??
7*πρέπει να μάθω από τώρα φιλανδικά??τα αγγλικά μου είνα σε επίπεδο lower..

αυτά προς το παρόν :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
 
eleni22":34etmu85 said:
1*ισχύει ότι έχει τόόόόόόόσο κρύο??

Είχα προσγειωθεί στο Vaanta Φεβρουάριο και είχε -14. H πρώτη αντίδραση ήταν να ξαναμπώ στο αεροπλάνο :D Παρόλα αυτά με το σωστό ντύσιμο όλα βολεύονται.

5*έχει μόνο ωραίες φιλανδέζες ή και φιλανδούς??χιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχι (ελπίζω να μην είναι όλοι ξανθοι)
Όχι ξέρω και άσχημες Φινλανδές... :twisted: Και δεν είναι όλοι τους ξανθοί, θα έλεγα οι περισσότεροι είναι μελαχρινοί (μην έχεις στο μυαλό σου την σκανδιναβική εικόνα ανθρώπου).

6*είναι αρκετά ακριβή η ζωή εκεί??Σε σχέση με κάποιο μισθό τουλάχιστον είναι ανάλογα ή όπως στην ελλάδα που δεν σου μένει τίποτα για να χαρείς??θα μπορέσω να μαζέψω κάποια λεφτά??
Είναι ακριβή αλλά σε σχέση με την Ελλάδα και τον ελληνικό μισθό δεν θα βρεις πουθενά...
 
Αγαπητή Ελένη (και κάθε Ελένη), επειδή είμαι σίγουρος ότι οι γνωστοί-άγνωστοι είρωνες του forum θα ξαναχτυπήσουν μετά τα γραφώμενά σου, σου λέω πως σε λάθος μέρος ψάχνεις απαντήσεις για τα συγκεκριμένα ερωτήματα. Είναι δυνατόν να ρωτάς σ' αυτό το forum αν υπάρχουν μόνο ωραίοι φιΝλανδοί (μάθε το σωστό όνομα της χώρας και των κατοίκων της) κι αν θα βρεις εύκολα δουλειά και μετά να περιμένεις σοβαρή απάντηση ?
Επειδή μάλλον αυτή ήταν η πρώτη και μοναδική σου επίσκεψη στο airliners.gr σου εύχομαι καλή τύχη στο νέο σου ξεκίνημα.

@metanastis83. Oι γνωστοί-άγνωστοι είρωνες του forum σέβονται τους κανόνες. ΔΕ δημιούργησαν έριδες, αντιδικίες, καυγάδες ή άσχημο κλίμα ΑΛΛΑ μια ευχάριστη νότα στις μαύρες μέρες που ζούμε. ΔΕΝ έβρισαν ή προσέβαλαν τα άλλα μέλη. Οι γνωστοί-άγνωστοι είρωνες, υπέστησαν ban (δίκαια ή άδικα δεν το κρίνουν) αλλά σας παρακαλούν να ρίξετε μια ματιά στα posts των νέων μελών και μετά να κάνετε τις παρατηρήσεις σας. Γραφικός σίγουρα δεν είστε αλλά μάλλον έχετε πολύ μεγάλη ανοχή και σας συγχέρω γι αυτό.
 
loooooool δόκτορα, έλιωσα, έλιωσα
 
Με πιθανότητα να χαρακτηριστώ γραφικός, ξεκινάω το off topic μου. Οι γνωστοί είρωνες του foroum ξαναχτύπησαν με σκοπό την όσο καλύτερη υποδοχή ενός ακόμη νέου μέλους. Οι ειρωνείες δίνουν και παίρνουν, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το σκοπό που γίνεται όλο αυτό. Γι' αυτό και σας ρωτάω:
1) Το κάνετε για να μειώσετε κάποιον/α και έτσι να νιώσετε εσείς ανώτεροι; Σας πληροφορώ αυτό είναι ένδειξη (για να μην πω παραδοχή) κόμπλεξ.
2) Επιζητείτε προσοχή και επαίνους μέσω αποτυχημένου χιούμορ ή ακόμη χειρότερα κοροϊδεύοντας τις όποιες απορίες ενός νέου μέλους;
3) Για τους θιασώτες των κανόνων του φόρουμ αντιγράφω:
Απαγορεύεται αυστηρά και τυχόν παραβίαση του κανόνα αυτού θα συνεπάγεται το κλείδωμα ή/και τη διαγραφή του συγκεκριμένου θέματος και ενδεχομένως την απαγόρευση πρόσβασης στο forum για τον συγκεκριμένο χρήστη (ban):
H υποβολή μηνυμάτων ή θεμάτων που σαν στόχο έχουν να δημιουργήσουν έριδες, αντιδικίες, καυγάδες ή άσχημο κλίμα στην ζωή του forum (trolling).
Απαγορεύετε να βρίζουμε ή να χρησιμοποιούμε λέξεις και φράσεις που προσβάλουν τα άλλα μέλη.


Θέλω να ρωτήσω λοιπόν τα ban υπάρχουν για να εφαρμόζονται μόνο σε μέλη με λιγότερες από 10 δημοσιεύσεις ή σε όλα τα μέλη του φόρουμ; Αλλά τι να περιμένεις όταν admin παραβαίνει τους κανόνες λειτουργίας.

Μπορώ να γράψω και άλλα αλλά δεν νομίζω ότι έχει νόημα. Αν νομίζετε ότι έχω δίκιο σε κάποια από τα παραπάνω θα πρότεινα να αντιμετωπιστούν τα ανάλογα περιστατικά. Αλλιώς βαφτίστε με ΓΡΑΦΙΚΟ και συνεχίστε με την ίδια έπαρση να "καλωσορίζετε" νέα μέλη.
 
Θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει η προσβλητική αντιμετώπιση διαφόρων μελών.ΔΕΝ είναι μαγκιά να "την λές" σε κάποιον η να ακόμα και να προσβάλεις κάποιον εκ του ασφαλούς και προπαντώς απο μακριά.Ίσα ίσα που δηλώνει αδυναμία χαρακτήρα.

Υ.Γ: To xιούμορ (λέμε τώρα ) ορισμένων είναι κατι παραπάνω απο αποτυχημένο.
 
Top