Hotels in Balcelona

• Thread starter Thread starter gm747
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

gm747

Low-Cost-Class-Member
Περιοχή
ATHENS- CORFU
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
ΟΑL
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
Τελος Μαιου πηγαινω βολτιτσα Βαρκελωνη και Μαγιορκα (clickair 135.5 Eurs το ατoμο μαζι με το BCN-PMI :D :D :D :D ). Εχει κανεις να προτεινει καποιο ξενοδοχειο στη Βαρκελωνη, στο κεντρο φυσικα, περιοχη Rambla, plaza Catalynia, etc?

Ευχαριστὠ προκαταβολικἀ.

Στο Regencia Colon και στο Colon έχω μείνει και μου άφησαν καλή εντύπωση. Και τα δύο είναι στη Βαρκελώνη.
Το ένα είναι "τεσσάρι" και το άλλο "τριάρι". Ακόμα και το τριάρι είναι αξιοπρεπέστατο και δεν έχει μεγάλες διαφορές από το αδελφάκι του το "τεσσάρι".
Όσο αφορά το σημείο, είναι 1-1,5 λεπτό περπάτημα από τη Rambla.
Για τη Μαγιόκα, δεν έχω πάει-δεν ξέρω.
Πάντως γενικά, όπως και σε όλες τις πόλεις/περιοχές που μαζεύουν τουρίστες,να προσέξεις τα προσωπικά σου αντικείμενα και το κινητό σου τηλέφωνο.
"Κωφάλαλο" παιδάκι μου έκλεψε το τηλέφωνο σε εστιατόριο και μέχρι να το καταλάβω με χρέωσε περίπου 450 ευρώ!!!:x gallery/image_page.php?id=12889

Μια εξαιρετική λύση επίσης είναι και τα hostels αν δεν σε ενδιαφέρουν οι ανέσεις και δέχεσαι να έχεις κοινή τουαλέτα ή γνωστούς και αγνώστους στο δωμάτιο. Υπάρχει η σελίδα Barcelona30, όπου μπορείς να βρεις αρκετές καλές προσφορές. Προσοχή όμως, διότι η αρχικά αναγραφόμενη τιμή στη σελίδα των αποτελεσμάτων κατά 99,9% διαφέρει από την πραγματικά τελική, την οποία και θα βρεις αν επιλεξεις το κάθε hostal. Πολλά επίσης είναι αυτά που προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα (ιδιωτικό μπάνιο, reception κλπ) σε καλή τιμή. Αν δε σε νοιάζει να παίρνεις το FCG για 4 στάσεις από την Plaza Catalunya, δηλαδή την Rambla, τότε προτίμησε το Descartes. Γενικότερα, διάβαζε τις γνώμες αυτών που έχουν ήδη μείνει παλαιότερα, ωστόσο φρόντισε να τις σταθμίσεις αναλόγως, διότι μερικοί είναι υπερβολικοί σε αυτά που ζητούν!

Η δική μου γνώμη : Πρόσεξε τι θα κλείσεις στην Μαγιόρκα ,γιατί τα 3* είναι χειρότερα και απο τα 1* του πρώην Ανατολικού block...!
Ιδίως στην καθαριότητα ,άστα να πάνε...Μακριά απο αυτά που βρίσκονται μαζεμένα στην Playa de Mallorca & συγκεκριμένα στην παραλία Arenal ..( Προσωπική μου εμπειρία τον περασμένο Αύγουστο...)
Την ίδια περίοδο στην Βαρκελώνη έμεινα σε ένα της αλυσίδας hoteles-catalonia.com και συγκεκριμένα στο Catalonia Atenas. Καμία σχέση με το πώς στο παρουσιάζουν στο site τους...Ανάθεμα την ώρα, και έτσι μακριά και αγαπημένα..!
Πρίν 2 μήνες που ξαναβρέθηκα στην Βαρκελώνη, σου προτείνω αυτό που έμεινα πολύ ευχαριστημένος, το Αvenida Palace.. ( www.avenidapalace.com)
Aκριβούτσικο αλλά απο τα καλύτερα-καθαρότερα και πολύ κεντρικά..Ένα τετράγωνο ακριβώς πάνω απο την Plaza Cataluña, όλα δίπλα σας..
Είναι της αλυσίδας Husa του Κυρίου Gaspar,πρώην προέδρου της ποδοσφαιρικής ομάδας Barcelona..Ρίξε μια ματιά εδώ : Husa Hoteles. Ψάξε λίγο τις ημερομηνίες για την τοποθεσία που σε ενδιαφέρει και καλά να περάσεις...
:D

Βαρκελώνη γενικότερα

Καλησπέρα και με συγχωρείτε για την αναβίωση του post. :oops:
Απλά πρόκειται να πάω στην Βαρκελώνη Μεγ. Δευτέρα ως Μεγ. Πέμπτη, και ψάχνω για συμβουλές.
Έψαξα όλες τις καταχωρήσεις, αλλά πέρα από το El Bulli που έχει τραπέζι στις 23 Δεκεμβρίου, δεν βρήκα άλλες προτάσεις (α, κι ένας
φούρνος Crusto). Αν κάποιος φίλος θέλει να μοιραστεί συμβουλή για κάτι αξιόλογο,εστιατόριο, καφετέρια,φούρνο, μαγαζάκι, ευπρόσδεκτα!!
Θα έχω 2,5 μέρες ελεύθερες, οπότε ο χρόνος υπάρχειγια απλές προτάσεις μέσα στην πόλη.

Α, θα πετάξω με τις ναυλωμένες πτήσες της Astra, οπότε αν παρατηρήσω κάτι αξιοσημείωτο θα σας ενημερώσω!
Το ξενοδοχείο είναι τακτοποιημένο και απ' όσο μου έχουνε πει, καλό. Χίλια ευχαριστώ!

Για σαγκρια θα σου προτεινα να επισκεφθεις το "μαυρο προβατο'', http://www.ovellanegra.com

Λοιπόν, επειδή είμαι ηλίθιος έγραψα ένα ολόκληρο post για ξενοδοχείο πριν καταλάβω ότι δεν ψάχνεις ξενοδοχείο :wall: Το αφήνω, μπας και ενδιαφέρεται κανένας άλλος. Στην επόμενη παράγραφο οι απαντήσεις για εσένα :mrgreen:

H10 Universitat. Καλές τιμές (έχουν και εκπτώσεις για non-refundable), 100 μέτρα από την Plaza Catalunya, πολύ καλό πρωινό, φρόντισε μόνο να κλείσεις δωμάτιο Universitat, δηλαδή τα σχετικά special που έχουν, γιατί έχουν και κάτι πολύ μικρά για τα οποία έχω ακούσει τα χειρότερα. Πολύ εξυπηρετικό προσωπικό όμως, η τοποθεσία βολεύει πάρα πολύ με τα λεωφορεία από/προς Αεροδρόμιο (ούτε μισαωράκι και σταματάνε στην Plaza Catalunya) καθώς και με τα τουριστικά λεωφορεία. Επίσης είσαι ουσιαστικά στην κορυφή της Las Ramblas και πολύ κοντά σε FNAC, Starbucks, FrescCo (καλούλα αλυσίδα με διάφορα φαγητά including buffet menu) και μαγαζί της Barcelona :great: Αν πας, ζήτα δωμάτιο σε σχετικά ψηλό όροφο γιατί όπως και σε όοοολη την περιοχή όταν περνάει το μετρό το νιώθεις στο πετσί σου :banana: Το βασικό καλό είναι ότι βολεύει ΠΑΡΑ πολύ η τοποθεσία. Υπάρχουν και ξενοδοχεία ΠΑΝΩ στην Plaza Catalunya, αλλά είναι πολύ ακριβότερα και αν δε σε ενδιαφέρουν οι έξτρα ανέσεις δεν έχεις λόγο να τα χρυσοπληρώσεις. Έτσι κι αλλιώς αυτό που σου προτείνω είναι μια χαρά 4*, με παντοφλίτσες, ρομπίτσες κλπ (αν κλείσεις τα δωμάτια που σου είπα). Υπ'όψιν ότι τα δωμάτια αυτά παίζουν σε δύο στυλ: με κανονική τουαλέτα και με τουαλέτα που χωρίζεται με glass wall. Προφανώς το γυαλί είναι θαμπωμένο, αλλά... υπάρχουν χαραμάδες γύρω από την πόρτα που α. μπορεί να σε δει ο... roommate και β. ....αφήνουν ευχάριστες οσμές να περάσουν στο δωμάτιο. Θα σου πρότεινα λοιπόν να επιλέξεις δωμάτιο με κανονική τουαλέτα :D

Για μπαράκια, εγώ την έβγαζα κυρίως στο SinCopa, μαγαζί που κάποτε ανήκε στον Manu Chao και παίζει ροκάκια, ska κλπ. Είναι στο Barri Gottic. Πιες οπωσδήποτε Voll Damm από μπύρες!! Πολύ καλή! Είναι ευρείας κατανάλωσης γενικώς, αλλά ΚΑΜΙΑ σύγκριση με Estrella κλπ κατά τη γνώμη μου.

Για φαγητό το μόνο που μου άρεσε ήταν ένα χαμετυπείο :mrgreen: :mrgreen: που λέγεται Pizza Avia στην οδό Calle de la Cera στην περιοχή Raval (όπως είσαι στη Las Ramblas έχεις από την μία μεριά το Barri Gotic και από την άλλη τη Raval που γενικώς είναι μάλλον μεταναστοσυνοικία). Τονίζω ότι πρόκειται για πολύ... μαγειρίο, δηλαδή ΔΕ μιλάμε για κυριλέ καταστάσεις σε καμία περίπτωση. Είναι όμως ευκαιρία για πιο.... "πραγματικά" ισπανικά φαγητά και εμένα μου άρεσε πολύ η Crema Catalana του - οι δε μερίδες είναι ΚΤΗΝΩΔΕΙΣ. Γενικώς είμαι του πιο "καλού" μαγαζιού, αλλά αυτό αν και με χάλασε ως εικόνα αρχικά μου φάνηκε πολύ καλό, ειδικά σε σχέση με τα υπερτουριστικά, πιασοκώλικα και μετριότατα υπόλοιπα μαγαζιά γύρω από την Las Ramblas. Α, επίσης ασχολήθηκα ενδελεχώς με τα Maoz Vegeterian Falafels. Παίζουν σε 4-5 σημεία, χαρακτηριστικά υπάρχει ένα προς το πάνω μέρος της Las Ramblas και άλλο ένα στο Barri Gottic, κοντά στη Las Ramblas και πάλι και έχουν falafel (duh :mrgreen:) που το γεμίζεις όσο θες καθώς τρως. Έχουν καταπληκτική καυτερή σως, ένα ανοσιούργημα πράσινο σαν σκόνη που καίει σαν την κόλαση και jalapenos, οπότε αν σου αρέσουν τα καυτερά μπορείς να κάνεις πάρτυ εκεί πέρα. (προσοχή στον συνδυασμό με τα δωμάτια με glass wall του H10 universitat, γιατί άμα βάλεις από όλα αυτά που ανέφερα το διωράκι στην τουαλέτα είναι εγγύηση :lol:).

Αν δεν έχεις ξαναπάει Βαρκελώνη θα σου προτείνω να μη χάσεις το MNAC (μουσείο τέχνης Καταλωνίας) αν σε ενδιαφέρει έστω και ελάχιστα το αντικείμενο. Πήγα πριν 2 βδομάδες και μου φάνηκε εξαιρετικό. Επίσης μη διανοηθείς να μην κάνεις τη διαδρομή από τη μέση του λόφου Montjuic ως το λιμάνι με τελεφερίκ!! Είναι καταπληκτική, ειδικά εκεί που προσεγγίζει τον ενδιάμεσο "πυλώνα". Προσοχή, παίζουν δύο τελεφερίκ. Το ένα σε πάει λιμάνι - μέση του Montjuic, το άλλο σε πάει από εκεί (καμιά 500ριά μέτρα μακριά για την ακρίβεια) στην κορυφή. Το δεύτερο δε λέει πολλά. Το πρώτο όμως είναι άψογο!

Για καφέ, θυμάμαι ένα στην Plaza Catalunya που είχε πολύ ωραία γλυκά, αλλά την τελευταία φορά δεν πρόλαβα να το επισκευθώ οπότε δε θυμάμαι πολλές λεπτομέρειες. Είναι όμως κοντά στο Hard Rock Cafe. Κατά τα άλλα εγώ με Starbucks την έβγαζα και τις δύο φορές που πήγα.

Τέλος ως αξιοθέατο να προτείνω (αν και σαφώς δεν αξίζει αν έχεις τόσο λίγο χρόνο, το γράφω μόνο μήπως ενδιαφερθεί κάποιος άλλος που μπορεί να διαβάσει το post) και μια βολτίτσα μέχρι το Tibidabo που έχει πολύ όμορφη θέα προς την πόλη και πολύ ωραία διαδρομή μέχρι να φτάσεις. Έχει και ένα αρκετά μεγάλο fun park αλλά πριν 2 βδομάδες τα περισσότερα activities ήταν κλειστά. Πέραν αυτού, προφανώς Sagrada Familia (δεν αξίζει ιδιαίτερα να μπεις μέσα, αν και το μουσειάκι της δεν είναι κακό και έχει πολύ πολύ καλό μαγαζί με σουβενίρ) και Parc Guell, και επίσης το μουσείο και το tour του Camp Nou είναι φανταστικά αν και τσιμπημένα στα 16€.

Αυτά :)

Δοκίμασε χειροποίητες σοκολάτες και croissants στο ζαχαροπλαστείο Escriba, είναι στη μέση περίπου της Rambla στο δεξί σου χέρι καθώς κατεβαίνεις προς τη θάλασσα. Επίσης μην παραλείψεις να δοκιμάσεις φρέσκο χυμό από ό,τι (μα ό,τι) φρούτο θες στην Boqueria, μάλιστα αν πας το απόγευμα χρεώνουν 1 ευρώ τους δύο χυμούς (αντί για 1 ευρώ τον ένα που ζητάνε το πρωί) ενώ λίγο πριν κλείσει η αγορά, αν έχουν μείνει χυμοί, τους... χαρίζουν! :banana:

Μη φας στο Poble Espanyol, όλα πολύ τουριστικά και δεν αξίζουν. Βρήκα ένα μικρό μαγαζάκι που φτιάχνει πίτσες στην Barri Gotic, το οποίο δε σου γεμίζει το μάτι, αλλά κάνει εξαιρετική πίτσα. Δε θυμάμαι οδό, αλλά για να το βρείς θα πάρεις το στενό που βρίσκεται στα αριστερά του κεντρικού ταχυδρομείου (μεγάλο νεοκλασικό κτίριο στον παραλιακό δρόμο με πλατεία μπροστά του) και στο πρώτο στενό θα κάνεις πάλι αριστερά, το μαγαζί βρίσκεται στα 30-40 μέτρα.

Επίσης καλά εστιατόρια για tapas θα βρεις κατά μήκος της Passeig De Gracia, κεντρικού εμπορικού δρόμου στον οποίο βρίσκεται η Pedrera και η Casa Batllo.