Λοιπόν, επειδή είμαι ηλίθιος έγραψα ένα ολόκληρο post για ξενοδοχείο πριν καταλάβω ότι δεν ψάχνεις ξενοδοχείο

Το αφήνω, μπας και ενδιαφέρεται κανένας άλλος. Στην επόμενη παράγραφο οι απαντήσεις για εσένα
H10 Universitat. Καλές τιμές (έχουν και εκπτώσεις για non-refundable), 100 μέτρα από την Plaza Catalunya, πολύ καλό πρωινό, φρόντισε μόνο να κλείσεις δωμάτιο Universitat, δηλαδή τα σχετικά special που έχουν, γιατί έχουν και κάτι πολύ μικρά για τα οποία έχω ακούσει τα χειρότερα. Πολύ εξυπηρετικό προσωπικό όμως, η τοποθεσία βολεύει πάρα πολύ με τα λεωφορεία από/προς Αεροδρόμιο (ούτε μισαωράκι και σταματάνε στην Plaza Catalunya) καθώς και με τα τουριστικά λεωφορεία. Επίσης είσαι ουσιαστικά στην κορυφή της Las Ramblas και πολύ κοντά σε FNAC, Starbucks, FrescCo (καλούλα αλυσίδα με διάφορα φαγητά including buffet menu) και μαγαζί της Barcelona

Αν πας, ζήτα δωμάτιο σε σχετικά ψηλό όροφο γιατί όπως και σε όοοολη την περιοχή όταν περνάει το μετρό το νιώθεις στο πετσί σου

Το βασικό καλό είναι ότι βολεύει ΠΑΡΑ πολύ η τοποθεσία. Υπάρχουν και ξενοδοχεία ΠΑΝΩ στην Plaza Catalunya, αλλά είναι πολύ ακριβότερα και αν δε σε ενδιαφέρουν οι έξτρα ανέσεις δεν έχεις λόγο να τα χρυσοπληρώσεις. Έτσι κι αλλιώς αυτό που σου προτείνω είναι μια χαρά 4*, με παντοφλίτσες, ρομπίτσες κλπ (αν κλείσεις τα δωμάτια που σου είπα). Υπ'όψιν ότι τα δωμάτια αυτά παίζουν σε δύο στυλ: με κανονική τουαλέτα και με τουαλέτα που χωρίζεται με glass wall. Προφανώς το γυαλί είναι θαμπωμένο, αλλά... υπάρχουν χαραμάδες γύρω από την πόρτα που α. μπορεί να σε δει ο... roommate και β. ....αφήνουν ευχάριστες οσμές να περάσουν στο δωμάτιο. Θα σου πρότεινα λοιπόν να επιλέξεις δωμάτιο με κανονική τουαλέτα
Για μπαράκια, εγώ την έβγαζα κυρίως στο SinCopa, μαγαζί που κάποτε ανήκε στον Manu Chao και παίζει ροκάκια, ska κλπ. Είναι στο Barri Gottic. Πιες οπωσδήποτε Voll Damm από μπύρες!! Πολύ καλή! Είναι ευρείας κατανάλωσης γενικώς, αλλά ΚΑΜΙΑ σύγκριση με Estrella κλπ κατά τη γνώμη μου.
Για φαγητό το μόνο που μου άρεσε ήταν ένα χαμετυπείο

που λέγεται Pizza Avia στην οδό Calle de la Cera στην περιοχή Raval (όπως είσαι στη Las Ramblas έχεις από την μία μεριά το Barri Gotic και από την άλλη τη Raval που γενικώς είναι μάλλον μεταναστοσυνοικία). Τονίζω ότι πρόκειται για πολύ... μαγειρίο, δηλαδή ΔΕ μιλάμε για κυριλέ καταστάσεις σε καμία περίπτωση. Είναι όμως ευκαιρία για πιο.... "πραγματικά" ισπανικά φαγητά και εμένα μου άρεσε πολύ η Crema Catalana του - οι δε μερίδες είναι ΚΤΗΝΩΔΕΙΣ. Γενικώς είμαι του πιο "καλού" μαγαζιού, αλλά αυτό αν και με χάλασε ως εικόνα αρχικά μου φάνηκε πολύ καλό, ειδικά σε σχέση με τα υπερτουριστικά, πιασοκώλικα και μετριότατα υπόλοιπα μαγαζιά γύρω από την Las Ramblas. Α, επίσης ασχολήθηκα ενδελεχώς με τα Maoz Vegeterian Falafels. Παίζουν σε 4-5 σημεία, χαρακτηριστικά υπάρχει ένα προς το πάνω μέρος της Las Ramblas και άλλο ένα στο Barri Gottic, κοντά στη Las Ramblas και πάλι και έχουν falafel (duh

) που το γεμίζεις όσο θες καθώς τρως. Έχουν καταπληκτική καυτερή σως, ένα ανοσιούργημα πράσινο σαν σκόνη που καίει σαν την κόλαση και jalapenos, οπότε αν σου αρέσουν τα καυτερά μπορείς να κάνεις πάρτυ εκεί πέρα. (προσοχή στον συνδυασμό με τα δωμάτια με glass wall του H10 universitat, γιατί άμα βάλεις από όλα αυτά που ανέφερα το διωράκι στην τουαλέτα είναι εγγύηση

).
Αν δεν έχεις ξαναπάει Βαρκελώνη θα σου προτείνω να μη χάσεις το MNAC (μουσείο τέχνης Καταλωνίας) αν σε ενδιαφέρει έστω και ελάχιστα το αντικείμενο. Πήγα πριν 2 βδομάδες και μου φάνηκε εξαιρετικό. Επίσης μη διανοηθείς να μην κάνεις τη διαδρομή από τη μέση του λόφου Montjuic ως το λιμάνι με τελεφερίκ!! Είναι καταπληκτική, ειδικά εκεί που προσεγγίζει τον ενδιάμεσο "πυλώνα". Προσοχή, παίζουν δύο τελεφερίκ. Το ένα σε πάει λιμάνι - μέση του Montjuic, το άλλο σε πάει από εκεί (καμιά 500ριά μέτρα μακριά για την ακρίβεια) στην κορυφή. Το δεύτερο δε λέει πολλά. Το πρώτο όμως είναι άψογο!
Για καφέ, θυμάμαι ένα στην Plaza Catalunya που είχε πολύ ωραία γλυκά, αλλά την τελευταία φορά δεν πρόλαβα να το επισκευθώ οπότε δε θυμάμαι πολλές λεπτομέρειες. Είναι όμως κοντά στο Hard Rock Cafe. Κατά τα άλλα εγώ με Starbucks την έβγαζα και τις δύο φορές που πήγα.
Τέλος ως αξιοθέατο να προτείνω (αν και σαφώς δεν αξίζει αν έχεις τόσο λίγο χρόνο, το γράφω μόνο μήπως ενδιαφερθεί κάποιος άλλος που μπορεί να διαβάσει το post) και μια βολτίτσα μέχρι το Tibidabo που έχει πολύ όμορφη θέα προς την πόλη και πολύ ωραία διαδρομή μέχρι να φτάσεις. Έχει και ένα αρκετά μεγάλο fun park αλλά πριν 2 βδομάδες τα περισσότερα activities ήταν κλειστά. Πέραν αυτού, προφανώς Sagrada Familia (δεν αξίζει ιδιαίτερα να μπεις μέσα, αν και το μουσειάκι της δεν είναι κακό και έχει πολύ πολύ καλό μαγαζί με σουβενίρ) και Parc Guell, και επίσης το μουσείο και το tour του Camp Nou είναι φανταστικά αν και τσιμπημένα στα 16€.
Αυτά