Η γερμανική εταιρεία LTU συνεχίζει με πτήσεις charter και το Χειμώνα. Πέρα από τα δρομολόγια προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη που εκτελεί καθημερινά από Ντίσελντορφ από το χειμερινό πρόγραμμα 2004/5 θα εκτελεί και εβδομαδιαίο δρομολόγιο κάθε Τρίτη προς Καβάλα και Κέρκυρα από τις πόλεις Ντίσελντορφ, Στουτγάρδη, Μόναχο, Φρανκφούρτη, Αμβούργο και Βερολίνο.
Mpa de nomizo h LT epelekse pio gnostoys kai pio sosta organomenoys toyristikoys proorismoys.
Πολύ ενδιαφέρον και ας ελπίσουμε να ακολουθήσουν και άλλοι...
Όμως απορώ για τους προορισμούς...
Το χειμώνα οι βορειοευρωπαίοι αναζητούν απεγνωσμένα ζεστό κλίμα και νότιες περιοχές. (κυρίως κανάριες νήσους , νότια Ισπανία αλλά... και Τουρκία-κυρίως Αττάλεια,κτλπ)
Ξέρω αρκετούς γερμανούς και σουηδούς που θέλουν να έρθουν το χειμώνα σε κάποιες περιοχές αλλά δεν υπάρχουν πτήσεις.
Αν βγάλουμε έξω την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη που λόγω μεγέθους είναι σε άλλη κατηγορία δεν καταλαβαίνω από που εως που η Καβάλα είναι μέσα στο καταχείμωνο τουριστικός προορισμός!!
Η όπως έγραψε ο jetflight από που εως που ρε παιδιά είναι προορισμός το χειμώνα η Αλεξανδρούπολή????? Λογικό δεν ειναι να μην πιάσει??
Η εξήγηση που δίνω είναι ότι αυτές οι πόλεις της Μακεδονίας επιλέγονται όχι επειδή είναι τουριστική προορισμοί (ειδικά το χειμώνα!!) αλλά λόγω του ότι οι περισσότεροι έλληνες της γερμανίας είναι από τη βόρεια ελλάδα , και ίσως προσπαθούν να πάρουν ένα μέρος από την πίτα (που υποθέτ έχει η ολυμπιακή με την aegean)
Αν θέλουμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Ισπανίας και της Τουρκίας , οι προορισμοί για τη χειμερινη περίοδο θα πρέπει να είναι περιοχές με ήπιο κλίμα , και το ανάλογο μεσογειακό τοπίο , δηλαδή η Κρήτη , τα νησιά του νοτίου Αιγαίου και η νότια Πελοπόννησος...
Ο γερμανός και ο σουηδός και ο ολλανδός θέλει να έρθει το χειμώνα και να μπορεί να φάει φρέσκο πορτοκαλάκι από το δέντρο και να πιει τον καφέ του έξω όταν έχει λιακάδα και όχι να δει τα χιόνια της Θράκης και της Βόρειας ελλάδας
