Η Ryanair ακυρώνει πτησεις

  • Thread starter grX
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Άρη, και να τα πάει τα αεροπλάνα στη Γερμανία, ποιος θα τα πετάξει; Η έλλειψη πιλότων είναι πραγματική, δεν είναι μούφα.
 
Ευτυχώς για εμένα καμμία απο τις τρεις πτήσεις που έχω με την "αγαπημένη" μέσα στον Οκτώβρη δεν έχει ακυρωθεί..ποιός ξέρει πόσοι άτυχοι έλαβαν το e-mail σήμερα..
 
Μπορεί να είναι λατρεμένη εταιρία στο επιβατικό κοινό αλλά πάντα εκμεταλλευόταν στυγνά τους υπάλληλους της.

Αρχικά πήγαν να το καλύψουν με αναφορά σε απεργίες και κακοκαιρίες στους προορισμούς όπου έγιναν οι πρώτες ακυρώσεις.

Με την Norwegian να έχει προσλάβει 140 πιλότους φέτος από Ryanair αρχίζουν να καταλαβαίνουν οι Ιρλανδοί πως πρέπει να αλλάξουν στάση και προς τους υπαλλήλους τους(always getting better)αν θέλουν να μην τους φεύγουν

Η ζημιά από ακυρώσεις(αποζημιώσεις) υπολογίζεται στα 20 εκ.

Έχουν ήδη αποστείλει email στους πιλότους τους για να αγόρασουν μέρες από την άδεια τους ώστε να επιστρέψουν και να εκτελέσουν πτήσεις.

https://uk.finance.yahoo.com/news/ryana ... rc=applewf
 
Άρθρο από τον Guardian που εξηγεί γιατί η Ryanair δεν έχει πιλότους να πετάξουν τα αεροπλάνα της.
 
Σήμερα έλαβα email από την εταιρεία ότι εντός 10 εργάσιμων ημερών θα μπουν τα 250 € στον λογαριασμό μου. Οπότε, τέλος καλό, όλα καλά. :great:

Υ.Γ. Λίγες ώρες αργότερα έλαβα ένα επιπλέον email από την ryanair με το οποίο ζητούν συγνώμη για την ταλαιπωρία που προκάλεσαν και μου πρόσφεραν ένα κουπόνι αξίας 40 € για το επόμενο εισιτήριο που θα αγοράσω στην ryanair. :great:
 
Ήρθε και για μένα το e-mail ακύρωσης σήμερα...
Ακυρώνεται η FR6025 OTP-ATH , Κυριακή 29/10/2017 και έκανα refund το ποσό.
Αποζημίωση - χαρτζιλίκι δεν έχει γιατι με ενημέρωσαν νωρίς.
Έχει όμως ένα ωραίο κουπονάκι αξίας 80 €
για επόμενη κράτηση που ήρθε με νέο e-mail.

Έτσι με μία μικρή διαφορά επιπλέον κλείστηκε η RO273 την ίδια ημέρα
και μάλλον με ένα απο τα Α318 της.

"Λατρεμένη Σοσιαλιστική" Tarom.. 22η φορά μαζί σου ..! :great:
 
Παιδια να ρωτησω γιατι μπερδευτηκα..Εγω ειχα κλεισει 24/11 SKG-BTS κ μουρθε κ μενα το μέιλ..Η χρηματικη αποζημιωση δεν ειναι το refund,ετσι? Το refund ειναι τα λεφτα του εισιτηριου,η αποζημιωση ειναι τα 250 με βαση τον ευρωπαϊκο κανονισμο; Αρα το εισιτηριο δικαιουμαι να το ζητησω πισω...Εάν ζητησω rerouting φανταζομαι πληρωνω τη διαφορα στο εισιτηριο,σωστα;
 
Αποζημίωση (δηλ. τα 250/400/600 Ευρώ ανάλογα με την απόσταση) δεν δικαιούσαι, αφού σε ενημέρωσαν εγκαίρως.

Όμως, σύμφωνα με τον κανονισμό έχεις την επιλογή είτε της ακύρωσης του εισιτηρίου με πλήρη επιστροφή χρημάτων (full refund) είτε της εναλλακτικής μεταφοράς (που – εφόσον γνωρίζω – δεν περιορίζεται σε πτήσεις FR). Δηλ., εάν εσύ επιλέγεις το rerouting/rebooking, δεν πληρώνεις την τυχόν διαφορά τιμής.
 
Η Ryanair θα ακυρώσει άλλες 18.000 πτήσεις μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου, επηρεάζοντας τα ταξιδιωτικά σχέδια άλλων 400.000 επιβατών.


BBC κατι ακομα για τις ακυρωσεις.
 
Ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με την – παράνομη – άρνηση της FR να προσφέρει rerouting σε άλλες εταιρίες και τα σχετικά δικαιώματα των επιβατών.

http://www.bbc.com/news/business-41422571
 
Top