Ιδιωτικοποίηση Ο.Α. (επεισόδιο 2004)

• Thread starter Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Akis

Administrator
Staff member
Περιοχή
Dortmund
Website
www.airliners.gr
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
ANA
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EDLW
Αποσπάσματα από την σημερινή Ελευθεροτυπία:

Χθες στελέχη του υπουργείου Οικονομίας δήλωναν στο πρακτορείο Reuters ότι από τον κατάλογο των 5 ενδιαφερομένων το χρίσμα για την έναρξη διαπραγματεύσεων έλαβε η Golden Aviation του Στ. Ρέστη, η οποία έχει την έδρα της στο Λουξεμβούργο.

[...]

Ο όμιλος Ρέστη εμφανίζεται να ελέγχει στόλο 70 πλοίων, τα περισσότερα από τα οποία είναι πλωτά ψυγεία και εκτελούν μεταφορές εμπορευμάτων στον άξονα Απω Ανατολή - Νότια Αφρική. Οι εταιρείες του ομίλου επεκτείνουν διαρκώς τις δραστηριότητές τους και το όνομα του εφοπλιστή περιλαμβάνεται στους μεγάλες πελάτες των κορεατικών ναυπηγείων για το 2004.

Επισήμως το υπουργείο Οικονομίας αρνείται να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει οτιδήποτε, λέγοντας ότι η διαδικασία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το όνομα του προτιμητέου υποψηφίου. Ωστόσο το ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλείται πηγές του υπουργείου που «φωτογραφίζουν» τον Στ. Ρέστη, λέγοντας ότι η εταιρεία του επιδιώκει την απόκτηση του 100% της Νέας Ολυμπιακής αντί 115 εκατ. ευρώ και ότι έχει την υποστήριξη μεγάλης αμερικανικής τράπεζας.

Και κάτι σχετικά με τους μισθούς των ιπταμένων:

Παράλληλα, η εταιρεία δημοσιοποίησε χθες σημεία της πρότασής της για τη μισθοδοσία των 600 ιπτάμενων συνοδών της νέας Ολυμπιακής. Οι βασικές μηνιαίες αποδοχές των εργαζομένων (σε 12μηνη κλίμακα) κυμαίνονται μεταξύ 1.020 και 2.720 ευρώ και η εταιρεία ισχυρίζεται πως κανένας εργαζόμενος στον κλάδο δεν έχει προϋπηρεσία μικρότερη των δέκα ετών, πράγμα που σημαίνει πως οι ελάχιστες αποδοχές φτάνουν τα 1.700 ευρώ. Τον ισχυρισμό αντικρούουν οι ιπτάμενοι φροντιστές, εκπρόσωποι των οποίων δηλώνουν ότι το 50% των εργαζομένων βρίσκεται κάτω από το όριο της δεκαετίας. Η διοίκηση εμφανίζεται να προτείνει συνολικές ετήσιες αποδοχές 19 εκατ. ευρώ, ενώ οι ιπτάμενοι φροντιστές ζητούν 21 εκατ. αντί των 23,5 εκατ. που λαμβάνουν σήμερα.

den nomizw sto telos na dwsei mono tosa liga o restis.
i OA den giatrevetai apo tin mia stin alli

Η διοίκηση εμφανίζεται να προτείνει συνολικές ετήσιες αποδοχές 19 εκατ. ευρώ, ενώ οι ιπτάμενοι φροντιστές ζητούν 21 εκατ. αντί των 23,5 εκατ. που λαμβάνουν σήμερα.

gi' ayto sto fakelo pros tous endiaferomenous aneferan poso 12,8 ekat. :!:
tetoia sovarotita kai eseis mou lete gia polisi kai sovarous endiaferomenous...

webmaster":etrjn8ah said:
Οι βασικές μηνιαίες αποδοχές των εργαζομένων (σε 12μηνη κλίμακα) κυμαίνονται μεταξύ 1.020 και 2.720 ευρώ και η εταιρεία ισχυρίζεται πως κανένας εργαζόμενος στον κλάδο δεν έχει προϋπηρεσία μικρότερη των δέκα ετών, πράγμα που σημαίνει πως οι ελάχιστες αποδοχές φτάνουν τα 1.700 ευρώ.

Δηλαδη εγω σα σεκιουριτι που παω στη δουλεια και συνηθως το.. ξυνω, ειμαι παλι καλα με τα 1700 με 1800 € καθαρα το μηνα... Αχ να μπορουσα να παιρνα σαν σεκιουριτι τοσα λεφτα στην Ελλαδα.. :cry:

alex":altbddgk said:
ah, poso tha eithela na gino securiti :cry: :cry:

Ασε... Ωρες ωρες ειναι σκατοδουλεια.. Και τα λεφτα για γερμανικα δεδομενα οχι τιποτα το ιδιαιτερο αλλα ξερεις και συ ποσο ακριβα ειναι στη Γερμανια.. Γιατι το μηνα δουλευω τουλαχιστον 220 με 230 ωρες... Και το Νοεμβρη ε4φτασα τις 260, αλλα ΟΚ, υπολογιζω οτι καμμια 2000€ πρεπει να ειναι μεσα... Παντα netto μιλαμε..

Άκουσον, άκουσον... :evil:

Επεισόδιο στο Τορόντο, απολύσεις στην Αθήνα

Αγνωστο είναι πότε θα πέσει η αυλαία στο θέατρο του παραλόγου που παίζεται τις τελευταίες ημέρες με... μεγάλη επιτυχία στην Ολυμπιακή.

Χθες απολύθηκαν δύο φροντιστές οι οποίοι, κατά την εταιρεία, επιτέθηκαν σε αεροσυνοδό στο Τορόντο που δεν μετείχε στις κινητοποιήσεις, προσφέροντας μοναδικό θέαμα σε όσους ήταν εκείνη τη στιγμή στο αεροδρόμιο της καναδικής πόλης. Ολοι οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου (απεργοί και μη) επέστρεψαν στην Αθήνα με το ίδιο αεροπλάνο, ενώ κατά μία πληροφορία οι δύο πρώην πλέον φροντιστές εργάστηκαν κανονικά!

Διαφορετικά περιγράφει το επεισόδιο ο Γ. Χατζής, γραμματέας της Ενωσης Ιπταμένων Συνοδών και Φροντιστών (ΕΙΣΦ). «Οι συνάδελφοι που απολύθηκαν και το πλήρωμα λένε ότι υπήρξε κάποια φιλονικία, δεν έχουμε στα χέρια μας τις αναφορές, σε κάθε περίπτωση τέτοια επεισόδια δεν βοηθούν τον αγώνα μας».

Στο μεταξύ, στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί, παρά τη συνεχιζόμενη απεργία των ιπτάμενων φροντιστών. Το σημερινό πρόγραμμα των 110 πτήσεων θα πραγματοποιηθεί κανονικά με συγχωνεύσεις 6 πτήσεων, λέει η εταιρεία, ενώ οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν γενική συνέλευση για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

«Είμαστε μόνοι μας και παλεύουμε με το θηρίο», λέει ο Γ. Χατζής, επικρίνοντας τη στάση της ομοσπονδίας των εργαζομένων στον εθνικό αερομεταφορέα, η οποία, αν και οι φροντιστές μπήκαν σήμερα στην 8η ημέρα απεργίας, τηρεί σιγήν ιχθύος.

Καταγγέλλουν τους πιλότους

Η ΕΙΣΦ καταγγέλλει τη στελέχωση των πληρωμάτων με προσωπικό που δεν έχει την κατάλληλη εκπαίδευση. «Εστειλαν σε πτήση στη Ν. Υόρκη πλήρωμα που δεν ήξερε να ενεργοποιεί το emergency», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ένωσης, που ζητεί την παρέμβαση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Η ΕΙΣΦ καταφέρεται και κατά των πιλότων που, όπως αναφέρει, «δείχνουν ότι το μόνο που επιδιώκουν είναι να πάνε γρηγορότερα στην "αγκαλιά" του "φίλου" τους επενδυτή και να ξεφορτωθούν τη διοίκηση Καλόφωνου».

* Την παρέμβαση του υπουργού Μεταφορών Χρ. Βερελή και της κυβέρνησης ζητεί το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ώστε να «σταματήσει το έγκλημα που συντελείται απέναντι στους εργαζομένους και την Ολυμπιακή», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωσή του.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 05/12/2003

Και από σημερινό δημοσίευμα:

Στο μεταξύ, επέστρεψε την Παρασκευή στην Αθήνα η αεροσυνοδός Βασιλική Κόρδη, η οποία προπηλακίστηκε από δύο συναδέλφους της, μόλις το αεροσκάφος της Ολυμπιακής έφτασε στο αεροδρόμιο του Τορόντο στον Καναδά, επειδή δεν συμμετείχε στην απεργία.

Η κ. Κόρδη περιέγραψε τη σκηνή του προπηλακισμού, λέγοντας ότι οι πρώην συνάδελφοί της, οι οποίοι με απόφαση του συμβουλίου απολύσεων της Ολυμπιακής απομακρύνθηκαν από την εταιρεία, της επιτέθηκαν φραστικά, ενώ παράλληλα την κλώτσησαν στα πόδια. Στο περιστατικό ήταν παρών και το επιβεβαίωσε ο πιλότος της συγκεκριμένης πτήσης.

Καλά ρε παιδιά, τώρα τρελάθηκαν όλοι σε αυτή την εταιρεία. Δηλ. εγώ σαν επιβάτες σε τέτοια άτομα εμπιστεύομαι τη ζωή μου όταν πατάω το πόδι μου σε αεροσκάφος αυτής της εταιρείας :?: Ήμαρτον... είπαμε, αγωνιστείτε για τα δικαιώματά σας, αλλά μην το παρακάνουμε κιόλας :!:

ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΤΟΡΟΝΤΟ ΑΝ ΕΓΙΝΕ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕ Η ΠΑΘΟΥΣΑ.
ΤΟ ΒΕΒΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΝ.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ:
ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΤΕΣ! ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΖΗΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΡΕΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ ,ΟΤΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΗΔΗ ΚΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ (ΒΛ.AEGEAN)ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΠΟ 1-5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΤΜΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.(ΕΓΩ ΕΧΩ 15).
ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑ 10% ΑΛΛΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ.

To dikaiwma stin apergia einai eksisou simandiko me to dikaiwma sti douleia. To dimakratiko mas politevma dinei afta ta dikaiwmata. Akomi kai frastiki, apla mono frastiki, epi8esi se kapoion pou epi8imei na doulepsei isodunamei me prosvoli tis dimokratias. Tsatistika polu me afti tin adidrasi kapoiwn ergazomenwn. As katalavoume kapoia stigmi se afti ti xwra oti ka8e ergazomenos exei voulisi kai i opoia prepei na einai sevasti. Eidika sto 8ema tis OA i sundikalistiki valitsa einai polu palia kai exei kai polu kaki poistoria. Den 8elw na 8iksw kanenan me afto pou lew (sorry flightatt) alla o kommatismos exei kanei polla kaka sti xwra kai gia oso 8a uparxei se tetoia morfi, xamenoi vgainoun oi ergazomenoi, pou ouk oliges fores, alla 8eloun, alla dilwnoun kai alla psifizoun :evil: Katalavainw ti simandikotita twn aitimatwn. Amarties gonewn paidevousi tekna, leei i paroimia. Opoioi einai "anamartitoi" na riksoun prwtoi ton li8o. O lakos eixe pollous "ergazomenous" :x Terma oi paroimies kai ta rita. As epikratisei to dikaio. AMEN

FLIGHTATT":1h6whkd9 said:
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ:
ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΤΕΣ! ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΖΗΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΡΕΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ ,ΟΤΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΗΔΗ ΚΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ (ΒΛ.AEGEAN)ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΠΟ 1-5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΤΜΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.(ΕΓΩ ΕΧΩ 15).
Kserw oti ayto poy tha pw isws parekshghthei, alla tha to pw. Na poyme toy stravoy to dikio, ayta poy sas prosferoyn den einai polla, alla oyte kai liga, gia ta ellhnika dedomena. Les oti ta posa poy anaferontai einai mikta. Syberilamvanoyn omws extras, opws px dianyktereryseis; Thewrw to epagelma ths iptamenhs synodoy / toy iptamenoy frontisth dyskolo ki apaithtiko. Sthn praksh omws de xreiazontai ki idiaitera prosonta gia na to kanei kaneis, kai sthn OA yparxoyn arketoi synadelfoi soy poy den aksizoyn ta xrhmata poy pairnoyn. Yparxoyn anthrwpoi me ptyxia panepisthmioy poy den vlepoyn tosa xrhmata osa plhrwneste sthn OA oyte ston ypno toys. Gia paradeigma, enas kathhghths deyterovathmias ekpaideyshs den vlepei EUR2720 mikta oyte sta 35 xronia yphresias, poso mallon ayta poy pairnete me ta twrina dedomena! Pisteyw oti en merei ki eseis exete dikio alla ki h dioikhsh, mhn eimaste pleonektes...
FLIGHTATT":1h6whkd9 said:
ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑ 10% ΑΛΛΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ.
Pantws de tha kanei ki o,ti thelete eseis. O skopos einai h NOA na einai viwsimh ki oxi eks arxhs katadikasmenh...
makedonas":1h6whkd9 said:
Δηλαδη εγω σα σεκιουριτι που παω στη δουλεια και συνηθως το.. ξυνω, ειμαι παλι καλα με τα 1700 με 1800 EUR καθαρα το μηνα...
Ontws kala eisai, o standard arxikos misthos ths LH gia is/f einai EUR1.515,88!