Το φόρουμ το διαβάζω εδώ και χρόνια, άρχισα να γράφω ωστόσο πριν κάποιους μήνες. Στο συγκεκριμένο topic είπα να μην τοποθετηθώ, αλλά με τρώει το χέρι μου .... και να μαι.
-Η fraport είναι μια ιδιωτική εταιρεία και εξ ορισμού ο λόγος ύπαρξής της είναι το κέρδος. Επενδύοντας και βελτιώνοντας το προσφερομενο προϊόν της θα αυξήσει και τα κέρδη της. Μόνο που το προϊόν της ξέρει σε ποιους απευθύνεται και ανάλογα θα το προσαρμόσει....με άλλα λόγια δεν έχουν θέση jetways, πολυτελή εστιατόρια και καταστήματα κτλ κτλ ούτε ακόμη και στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο που αγόρασε στην Ελλάδα,εννοώ το SKG. Οι πελάτες της είναι οι κάτοικοι των επαρχίακων ελληνικών πόλεων, οι Έλληνες κάτοικοι του εξωτερικού και οι τουρίστες που έρχονται στη χώρα μας ( κυρίως μικρού η μεσαίου budget ). Πελάτες της είναι και οι αεροπορικές εταιρείες που έχουν δρομολόγια προς τα αεροδρόμια της....Κυρίως charter και low cost. Changi λοιπόν μην περιμένουμε να μας χτίσουν.
-Δούλεψα στην Αγγλία σε ιδιωτική επιχείρηση. Τώρα σε αντίστοιχη θέση στη Γερμανία. Παρόλο που δε δουλεύω στον αεροπορικό χώρο έχω μια άποψη τι σημαίνει 'αφεντικό' στον ευρωπαϊκό ιδιωτικό τομέα. Θα σε ξεζουμισει στο οκταωρο σου, θα σε βάλει να κάνεις τη δουλειά για δύο ,αλλά οι κύριοι έχουν νόμους και κανόνες και οι εργαζόμενοι δικαιώματα. Δεν είναι εξωγήινοι ούτε δικτατορισκοι. Η 'απειλή ' της απόλυσης σαφώς και είναι πάνω από το κεφάλι σου. Όπως και σε κάθε ιδιωτική εταιρεία. Όποιος είναι παραγωγικός παραμένει.
-Τα αεροδρόμια μας χτίστηκαν πριν από κάποιες δεκαετίες. Έμειναν εκεί εκτός από κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις....αναφέρομαι στο θέμα των κτιριακων υποδομών. Όμως ρημαξανε, κανείς δε τα φρόντισε ....τα περισσότερα αεροδρόμια στην Ευρώπη είναι και αυτά χτισμένα πριν από δεκαετίες. Δεν ρημαξανε όμως. Είναι καθαρά, νοικοκυρεμενα,έστω τα περισσότερα από αυτά. Γιατί? Γιατί τα φρόντισε αποτελεσματικα κάποιος φορέας? Σίγουρα ναι....μήπως όμως γιατί και οι πολίτες έχουν μια κάποια παιδεία και φρόντισαν και οι ίδιοι να μην τα ρημαξουν? Σίγουρα ναι.
-Δυστυχώς έγραψα πολλά και λυπαμαι αν κουρασα κάποιους συμφοριτες. Νομίζω ότι το πρόβλημα ξεκινάει από τις δικές μας προσδοκίες, που ως επί τω πλείστον και εκ των πραγμάτων, δε θα ευοδωθουν από τη fraport